Şimdi Ara

Lokanta ve Restoranlara Boykot (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
3
Favori
6.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ülkeyi 20 yıldır kazıkçı esnaflarmı yönetiyor ? hayır

ülkede herşeyin fiyatı sabit zamı fırsatçı esnafmı yapıyor ? hayır

ülkede herkes vergisini kuruşuna kadar veriyor,kimsenin borcu silinmiyor ama sadece esnaf vergimi kaçırıyor ? hayır

ülkedeki denetim mercilerine şikayet edince, esnafı rüşvete yine esnafmı bağlıyor ? hayır

ülkedeki tek sorun sizce esnaf mı akp mi ? cevap belli .

• nil2014 kullanıcısına yanıt
    İslam ülkelerinin tarihini okuyunca şunu görüyorum: hangi ülke olursa olsun, hep liderler halkı sömürüp paraları zimmetlerine geçirip sonra Batı ülkelerine kaçırmışlar. sözde batı düşmanı Humeyni bile böyle yaptı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stoa kullanıcısına yanıt
    genelde haftada 5 gün çalışan beyaz yakalılar Ctesi akşamı dışarı çıkarlar, haftada 6 gün çalışanlar da pazar çıkarlar. buyüzden pazar gündüzleri dışarısı çok daha kalabalık oluyo benim gördüğüm kadarıyla. bu hafta İstanbul'da Ctesi yağmur yağdığı için Ctesi çıkamayanlar da Pazar çıkmış olmalılar.

• Ahlakın özeti eline diline beline sahip çıkacaksın. Müslanmışsın ateistmişsin bunlar Tanrıyla senin aranda olan bir şey ama Ahlak insanın topluma karşı sorumluluğu. Ateistim diyip çalmayan çırpmayan milletin namusuna canına göz dökmeyen çok insan gördüm ama gördügüm müslümanım diyip ahlaklı olan insanlar iki elin parmaklarını geçmez.

İnsanlar tarihi açıdan bakmıyor İslam geldiği zamanlarda özellikle Arap yarımadası ahlaksızlığın yuvasıydı. Allah Kur'an'da bazı kurallar koyarak toplumun ahlakını düzeltmek istemiş ama 1500 sene önceki şartlara göre hazırlanmış kuralları şimdi de uygulamak isteyen cahiller var kaldı ki 1500 yıl önce Araplar o kurallara Ahlaksızlıkları alışkanlık olduğu için uymayı reddetmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Çünkü ahlaksızlıklarına ben tanrının elçisiyim diye kılıf bulmaları kolay. İnsan maneviyata aç bir varlıktır bu ahlaksızlarda dini kullanarak insanların maneviyatını sömürüyor.Öbür tarafa vardır yoktur hep beraber göreceğiz ama kesin olan şey eğer öbür taraf varsa en büyük hesabı tanrının adıyla yolsuzluk ahlaksız yapanlar çekecek.

• UzmanAga kullanıcısına yanıt
    valla benim annem ve babam kuran hafızı. evimizde hergün kuran okunur, küçüklüğüm kuran ezberi yaparak geçti. hafız olamadım ama ciddi bi kısmını ezberledim. Türkiye'de çok az sayıda imam hatip bulunan, ve varolan imam hatip'lerin de önünün kesildiği 90'lı yıllarda imam hatip'e gittim. bu kadar dindar bi kesimden geliyorum yani. ve ben hayatında görebileceğin en katı ateistlerden biriyimdir. kendi adıma %100 eminim ki bu dinlerin hiçbirinin gereçklikle bi alakaları yok.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Bu sizin görüşünüz hocam inanıp inanmadığınızı sorgulamak bana düşmez. Buradaki asıl sorun dini kullanarak her türlü pisliği yapanlar. Benim çevremde hem ateist insanlar hem namazını kılan orucunu tutan insanlar var. Benim inanma nedenim kitapta yazmıslar o zaman kesin bir tanrı var değil. Mesela Bilimsel olarak en basitinden evrendeki tüm elementler helyum ve hidrojenden türediği kabul ediliyor. Ancak bunların çok farklı oranlarda dizilimlerde birleşmesiyle diğer elementlerin oluşumunun tesadüf eseri olduğuna inanmak bana mantıksız geliyor. Yani nasıl ressam olmadan resim olmuyorsa bir yaratıcı olmadan bu işin gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum. Tabi dediğim gibi bu benim inanma sebeplerimden biri, başkası neden inanır inanmaz ben bilemem ve sorgulamakta haddime değil.

• Bu konu ne ara din çatışmasına döndü ya ?  

• john mclane kullanıcısına yanıt

Zincir kahve dükkanlarında minicik fincanda Türk Kahvesi fiyatı 150 liraya yaklaşmış durumda. 1 yudumda biten 1 kahveden bahsediyorum. Şaka gibi değil mi? Ama şaka değil gerçek. 1 dilim tatlı, 1 kurabiye, 1 kase tatlı 150 liraya yaklaşmış. 1 minicik kahve 1 minicik tatlı yaklaşık 300 lira.

Şaka değil gerçek. Yarım saatte tüketilen sıradan yiyecek içecek 300 lira yav 300 300.

İnsanların alım gücüne oranla böyle bir fiyat politikası dünyanın hiç bir yerinde yok.

Esnafın düşünce yapısı şu;

Herkesin alım gücü düştü ama benim hiç düşmesin diyerek kazancını hep aynı oranda tutmaya çalışıyor.

Maaşlı çalışanların alım gücü düştüyse ve evine daha az ekmek götürüyorsa, işletmelerin ve esnafında alım gücü düşecek ve evine daha az ekmek girecek. Hakkaniyetli olanı budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 25 Nisan 2024; 10:53:31 >
  • Birkaç gün önce tanıdık akp li eski bir yönetici ile yolda karşılaştım.
    Önce seçimleri sordum, özetle ekonomi dedi.
    Daha sonra ekonomiyi sordum.
    Kendisi aynı zamanda iş adamı.
    Önceki sipariş ve satış tutarlarını söyledi, arada çok yüksek kâr oranı var tamam ama piyasa bu halde dedi.
    Kısa sürede gelen malın, buna ramen tükendiğini ve yeni sevkiyatlardan bahsetti.

Antalya hal fiyatları ile market vb dede durumun bölesine makas açıklığından bahsetti, kota getirilmeli tüm kesimleri kapsamalı dedi.

Son olarak öyle bir şey söyledi ki ( halk hiç itiraz etmiyor )…..
    Not kendisi eski komşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 24 Nisan 2024; 11:2:42 >
  • ben şahsen gitmiyorum.sizde gitmeyin.bu kadar basit.imkanım olduğu halde gitmiyorum.

• Ekonominin ne durumda olduğunu zaten herkes biliyor. Ancak esnafların fırsattan istifade edip, anormal karlılık oranı koyarak ürün ve hizmet verdiği de aşikar. Ben kendi adıma dışarıda yemeyi minimum seviyeye getirdim. Hem kalite yok hem fiyatlar astronomik düzeyde.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.