Şimdi Ara

LoL dotaya göre çok basit bir oyun. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
1
Favori
1.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6 yıllık Warcraft deneyimim var Warcraft oynarken aldığım zevki hiç bir oyundan almadım.Mobaya gelirsek Dota 1 efsanedir tabi ama 2 çok komplike olmuş bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: habibcanalkan

ben ikisinide oynuyorum ve zorluğun oynayan kişilerle alakalı olduğunu düşünüyorum.

dota 2 zor değil sadece karmaşık ve oynanabilirliği az bazen sarıyor o başka mesele

abi recall olmaması da bana iğrenç geliyor işte

ama bi gerçek var dota da last hite alışınca lolde daha rahat minyon kesiyorsun bi o faydası oldu bana

Bence de Dota 2 zor değil biraz karışık bir oyun fakat LoL cidden kolay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hermés

Üstüne söylenecek bir şey yok bence.. DotA'daki hamallıkların "zorluk" adı altında "proluk" adı altında lanse edilmesi komik.. Neymiş deny varmış çok zormuş proluk gerektiriyomuş.. Öf ulan demek deny var ha.. Vay anasını ne mekanik be.. Hayran kaldım valla..

Evet LoL daha kolay, daha anlaşılır. Moba'nın M sinden anlamayan insanlara LoL maçı izlettiğimde bir şey anlıyorlar ama Dota maçının yarısında sıkılıyorlar.

Kaldı ki madem LoL o kadar kolay, herkes challanger olsun o zaman. Öyle bir dünya yok ne yazık ki.

"Daha zor" demek "daha güzel" demek değildir bunu da unutmamak gerek.

LoL prolarıyla Dota proları DotA mapinde kapışsa Dotacılar ezecek, LoL mapinde kapışsa yine Dotacılar ezecekmiş gibi konuşuyor bazı Dotacılar insanın gülesi geliyor.

Edit: Auxpexayla aynı fikirdeyim bu arada yanlış anlaşılmasın.. Alıntı yerine cevapla demişim

Kimse dotadaki zorluğun deny yüzünden olduğunu söylemedi ben 1 sene lol ciktigindan beri dota 2 ve dota 1 oynadim sen belli ki hic dota oynamamissin birakta bizim karsilastirmalarimiz hakli olsun. Dota DETAYlari yüzünden zor OZGURLUKleri sayesinde güzel. Ornek vermemi istersen oyunda her an her şey oluyor bir takimin 20ye 5 gitmesi loldeki gibi gg anlamına gelmiyor. Smoke of descent gibi tüm takimi belli sure görünmez yapabilecek farklı tarzda itemler var. Loldeki gibi o hero op bu hero güçsüz diye bir olay kesinlikle yok her hero doğru kişide ezici uüstünlüğe sahip. Ayrica batrider sprit breaker gibi herolarin ulasilmasi imkansiz bölgelerde bile skilleri sayesinde ilerleyebilmeleri heyecan katiyor.
    Oyunun karanlık havasi ve geceleri hero larin güç kazanmalarida iyi bir detay. Loldeki gibi otta veya karaktere gelince etrafında tuhaf yeşil sşeritler gibi çocukça şeyler cikmiyor. Grafiklerde lol e gore iyi.

• Dota-Allstars cidden zor ama Dota 2 gıram zor değil ve karışıkta değil. Lol basit olabilir ama skill dodgelama filan eğlenceli kılıyor.
  • Dota 1 oynayan ile Lol oynayanların yaş aralığı herşeyi gösteriyor.
  • Oynama o zaman kafana silah dayayan yok,bence dota 2 rezil bir oyun ama ben dota forumlarında falan dotayı kötülemiyorum :)
  • Ya bu arada sevgili arkadaşlar Dota ile Dota 2 birebir aynı oyunlar. Grafik motorları ve doğal olarak arayüzleri farklı sadece. Bir kaç heronun yokluğu dışında oynanışta farklılık yok. Hani Dota 1 zorken Dota 2'nin kolay olması veya tersi mümkün değil.
  • 6 Sene dota oynadım. Bıraktım. Lol ve dotayı karşılaştırmak bkz ; Pb vs OZ.
    Dotada matematik var. Aggro var deny var bi sistem var oyunda. dediğim gibi 6 sene oynadım oyunu hala invoker oynayamam hala bi meepo oynayamam ( yani oynarım da bi notail bi puppey bi yaphets var ) lol ise adını duyduğumda harbiden yerlere yatıp güldüğüm bi oyun. abi hit alınca pot bozulmuyor ya. deny atamıyorsun fog yok ulan oyunda?!? ben dotayı 1 senede ancak anladım ( gerçi küçüktüm o zamanlar) lolü ise 1 oyunda lol çok basit bir oyun ve 10 yaşındaki bebeler oynuyor. ve penta(rampage) alabiliyorlar 10 yaşındaki bi çocugu dotanın başına geçir aklı durur. eğlenceli mi değilmi derseniz ben lolden zırnık keyif almadım. alan vardır bilemem. bu şahsın kendi kararı.
  • dota 1 2 oynadım su anda 1 haftadır lol oynuyorum bence en zor oyun hon dotada karakterı kasıp oyun cevırmek lol e göre biraz daha zor gibi. lol de last game olunca herkes kasmıs oluyor genelde. dotada lol deki kadar kolay para kasılmıyor cunku ölünce para kaybediyorsunuz ayrıca wardlar falan paralı. lol daha basit fakat daha eğlenceli bence. dota 1 le lol ü kıyaslamam bile zaten dota 1 efsanedir babadır dededir
  • lol deki dinamikler dotayla kiyaslarsak dota da daha fazla hamle sansi var biraz daha zor yani

• Ben insanların dota1'i yanlış hatırladığını, ya da öyle hatırlamak istediğini düşünüyorum. W3 motoru genel olarak eleştrilebilecek, oldukça yaşlı bir motor iken gelip de çok iyi hoş, ıyy lol basit oyun demek saçma.

Oyunda milyon tane item, rune ve mastery kombinasyonu var, bunların sadece tek bir karakter için matematiğini yapmak bir kişinin bir kaç gününü alabilir. Gelip de 2 günde çözdüm diye gezen insanlar cidden kendini kandırıyor yani.

Neyse uzatmaya değmez zaten, milyon tane böyle konuya yorum yazdım ben. Oyunların farkları aşikar zaten, o daha iyi bu daha iyi diye tartışmak yersiz, herkesin kendi öncelikleri var zaten. tartışılmayacak tek şey, LoL'ün daha başarılı olduğu. Asya marketinde SC'ın önüne geçmek, ufak bir başarı değil. Öyle çok basit, 2 günde herkesin rahatlıkla oynayabileceği bir oyunun yapabileceği bir şey hiç değil.

• DOTA da fog diye bir olay var. LOL de 3tane yerde falan var.

DOTA da kesebildiğin, arkasına saklanabildiğin ağaçlar var. LOL de heryer duvar. Map sabit, etki edemiyosun.

Ayrıca deny a hamallık diyip küçümseyen insanlar MOBA oynamasın. Hem deny atıp hem aynı anda last hit atmak çok komplike ve oyunu etkileyen bir durum. Mid de adamdan önce 6olmak oyunu değiştirebiliyor. 300 farm 200 deny yapan insanlar var. LOL de kule pushlayıp 50canı varken adamlar geliyo diye kaçabilirsin ama bunu DOTA da yapamazsın.

Bildiğim kadarıyla faker LOLe başladıktan 6ay sonra challenger olmuş hemde kore de. Faker eski DOTA oyuncusu. İstediğiniz LOL oyuncusunu koyun dotaya 6 ayda anca ortalmanın üzeri oyuncu olur, en iyi olması imkansız.

3yıldır LOL oynuyorum. Oyuna ezreal patchi ile başladım. Ondan önce DOTA oynuyordum, LOL de ilk oyunlarımda 20killden aşşağı gitmezdim.

DOTA daha zor ve pro bir oyun. Ama LOL daha eğleceli ve oynanabilirliği yüksek bir oyun.

Edit: DENY hamallıksa last hit de hamallık para kendiliğinden gelsin. Adama poke da atmayalım o zaman kardeş kardeş krep kasalım. Karşında ki adamı farmda geri bırakmak LOLde önemli bir olay. Al işte sana fırsat, rakibin yeteneksizliğini değilde kendi yeteneğini kullan ve adama farm aldırma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipodnano1 -- 15 Aralık 2013; 6:45:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ipodnano1

ilk başladığında hayatında Moba veya RTS oynamamış adamlarla beraber oynadığını biliyorsun değil mi? 20 kill alman güzel olabilir, ben de kill falan alıyordum dümdüz kulenin altına yürüyen insanlar geliyordu karşıma.

Ayrıca Faker oyunu oynamaya 2011'de başladı, o zamanlar challenger diye bir şey yoktu. Leaguepedia'nın söylediğine göre de, "Previously played a game called 'Chaos', also a MOBA, he credits it as a factor in easy transition he had to play League."

Diyor ki, Chaos sayesinde LoL'e rahat alışabilmiş.

Hani yanlış anlama ama, bazı şeyleri tam bilmiyorsan hiç söylememek ya da araştırıp söylemek gerekli. Doğrudur bir çok LoL oyuncusu DotA oynamıştır da, burada dikkat edilmesi gereken nokta ne kadar oynadığı. WC3 döneminin en popüler oyunlarından biriydi zaten RTS olarak, dolayısı ile o dönem oyun oynayan ve RTS seven hemen her insan az ya da çok DotA denemiştir. Gelip de DotA'dan geçtikleri için rahatlar ;) demek saçma. Adam akıllı RTS oynayabilen herhangi bir oyuncu LoL'e DotA'dan geçmiş kadar rahat uyum sağlar.

ekleme: 50 hp ile kule almaya calısan adamı kaçırıyorsanız sizde bir sorun vardır. Aynısını dota2'de yapan da çok insan gördüm, lol de de.

Edit: Rakibin yeteneksizliğini kullanıyorsun senin dediğin durumda da, karşındaki senden beceriksiz olduğu için last hit atamıyor, sen deny atıyorsun. Eğer ki sadece yetenek ile deny yapcaksan, adamın wave'in yanına gelip, manmode adamı dışarıya ittirmeyi deneyebilirsin. - Ki bunda da adamın senden daha yeteneksiz olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 15 Aralık 2013; 7:03:03 >

• Karışık olan iyidir mantığını yürütmekten bıkmadınız bir.Mesela wow mop tbc ye göre çok daha karmaşık bu onu daha iyi mi yapar?asla ,en berbat expansionlardan biriydi.görüntü kalitesi desen bir halta benzemez bu kadar kötü-göz yorucu bunaltıcı bir ortam olabilir mi ya.zoom out olayı da aşırı kısıtlanmış illa karakterin tam tepesinden görcez nerdeyse zaten ekran blur lu.hadi bunları geçtim illa strateji yapıcam ben diyorsanız gidin wc3 oynayın dota-lol e gerek duymazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taltask

dota > lol > dota2 der giderim

+1 deyip gideyim ben de :)
  • arkadaşlar tarafsız olarak cevap veren herkeze teşekkür ediyorum riot fanboylarına gelince lütfen bu konuyu lole bir hakaret olarak görmeyin ama iki oyunuda tanıyan birisi dotanın daha zor ve daha ustalık gerektirdiğini çok rahat bi şekilde söyler.
  • dota gereksiz derecede karisik ve snowball efekti cok fazla lanede bir kill alinca hem gold kaybettigin icin hem de deny yedigin icin o lane bitiyor. emin degilim ama map bana asiri buyuk geldi. mapi kontrol etmek zor. bide jungledaki elemanlarin random spawn olmasi var..

• İnternet cafeye gidin LoL oynayan çocuklara yaşlarını sorun 13-16 arası değişiyor bu yüzden Riot da ona göre oyun çıkarıyor ve oyun git gide kolaylaşan ve çocuk oyunu halini alan bir oyuna dönüşüyor.
    Dotayı genelde daha büyük insanlar oynadığı için dota komplike ve zor olma özelliğini koruyor yeni çıkan herolara bakarsanız kısmen daha zor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: knosy

dota gereksiz derecede karisik ve snowball efekti cok fazla lanede bir kill alinca hem gold kaybettigin icin hem de deny yedigin icin o lane bitiyor. emin degilim ama map bana asiri buyuk geldi. mapi kontrol etmek zor. bide jungledaki elemanlarin random spawn olmasi var..

Dota'da playerlik önemli loldeki gibi champ sayın, runen, masteryin gibi şeylerle oynamıyorsun..
    Mapin büyük olması daha güzel bir yön ayrıca jungledeki elemanlar random spawn olmuyor dakika başı spawn oluyor..
    Hatta pull yapıp 3 parti jungleyi tek jungleye toplamak gibi şeyler de yapılabiliyor
  • Tartışmak gereksiz sana göre dota iyiyken başkasına göre lol iyi olabilir. Ayrıca karşılaştırmak için iki oyunu da oynamak ve çok iyi bilmek gerekir. Sen uzun süre dota oynayıp 1 hafta lol oynayıp karşılaştırma yapamazsın mesela.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.