Şimdi Ara

Low-Level Format Hatası ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar . Elimde bir adet boşta duran disk var ve ben Low-Level Formatlamak istiyorum . Harddiski seçip LLF'ı başlatıyorum , formatlamaya başlıyor fakat belli bir süre aşağıda göreceğiniz gibi " Format Error Occured at offset xx.xxx.xxx.xxx " hatası alıyorum . Bunun sebebi nedir acaba ? Sisteme dahili olarak Sata II'den bağlıyorum . Şimdiden teşekkürler ..

Low-Level Format Hatası ?

• fiziksel bad sector.

O sectorler kullanılamaz. Yapılacak bişey yok.
  • Bad Sector taraması temizdi.
  • Her olayın başladığı bir zaman vardır.
  • Bu felsefik cevap pek de yardımcı olmadı hani
  • Kardeşim aynı hata bendede var 1 tb lık hdd var düzgün şekilde çalışıyordu aradan 1-2 ay geçti ve artık ne dosya kopyalayabiliyordum ne dosya silebiliyordum nede atabiliyordum kısaca saçmalamaya başladı aynı programın yeni sürümü ile bende llf atmaya başladım ve senin dediğin gibi bendede " Format Error Occured at offset xx.xxx.xxx.xxx " hatası alıyorum. İptal etmelimiyim sende bittimi tarama bittiyse ne gibi sonuçlar aldın.
  • Bad sectorün çaresi var..

Hdd yi baştan sona tarayıp bad sectorleri işaretleyip temiz bölgeye partisyon oluşturan bir yazılım var bende kullandım çok işe yaradı.

Repartition bad drive :

Repartition bad drive

Program bad sectorleri saptıyor ve yeni partisyon oluşturuyor , bu yeni ve temiz partisyona yine eskisi gibi sistem kurup hdd yi kullanabiliyorsunuz ancak elbette bad sectorlerin yayılma olasılığı zaman içinde
    artabilir yani bu programla kullanabilir hale getirdiğiniz harddiske güvenmeyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.