Herkese selamlar . Elimde bir adet boşta duran disk var ve ben Low-Level Formatlamak istiyorum . Harddiski seçip LLF'ı başlatıyorum , formatlamaya başlıyor fakat belli bir süre aşağıda göreceğiniz gibi " Format Error Occured at offset xx.xxx.xxx.xxx " hatası alıyorum . Bunun sebebi nedir acaba ? Sisteme dahili olarak Sata II'den bağlıyorum . Şimdiden teşekkürler ..
fiziksel bad sector.
O sectorler kullanılamaz. Yapılacak bişey yok.
Bad Sector taraması temizdi.
Her olayın başladığı bir zaman vardır.
Bu felsefik cevap pek de yardımcı olmadı hani
Kardeşim aynı hata bendede var 1 tb lık hdd var düzgün şekilde çalışıyordu aradan 1-2 ay geçti ve artık ne dosya kopyalayabiliyordum ne dosya silebiliyordum nede atabiliyordum kısaca saçmalamaya başladı aynı programın yeni sürümü ile bende llf atmaya başladım ve senin dediğin gibi bendede " Format Error Occured at offset xx.xxx.xxx.xxx " hatası alıyorum. İptal etmelimiyim sende bittimi tarama bittiyse ne gibi sonuçlar aldın.
Bad sectorün çaresi var..
Hdd yi baştan sona tarayıp bad sectorleri işaretleyip temiz bölgeye partisyon oluşturan bir yazılım var bende kullandım çok işe yaradı.
Program bad sectorleri saptıyor ve yeni partisyon oluşturuyor , bu yeni ve temiz partisyona yine eskisi gibi sistem kurup hdd yi kullanabiliyorsunuz ancak elbette bad sectorlerin yayılma olasılığı zaman içinde artabilir yani bu programla kullanabilir hale getirdiğiniz harddiske güvenmeyin.