Şimdi Ara

Lowpass Hipass filitre nasıl kullanılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde var olan full range sürücünin frekans aralığı 38-18000 Hz dir. Bu sürücü 4000 Hz de 16 Ohm empedans veriyor. Bu nedenle bu sürücüyü bu frekansta kesip 3500-40000 Hz de çalışan air motion transformer i devreye almak istiyorum. Ancak bu sürücünün de alt frekansını 4000 hz lerden başlatmak istiyorum. Bu şekilde sürücüleri sürebilmem için ikisine birden filitre uygulamam gerekiyor mu? Yoksa sadece air motion için kapasitör kullanıp işi halledebilir miyim?

• Air motion transformer için kapasitör kullanabilirsiniz fakat fullrange hoparlör için filtre gerekiyor. İstediğiniz parametrelerde 2 yollu crossover temin edebilir yada ölçerek kendiniz yapabilirsiniz.
  • Cevabin icin tesekkurler hilhan. Ancak crossover kullanarak kayip yaratmak istemiyorum. Aslinda test ettim. Air motion surucuye filitreye gerek yok gibi. Onun yerine full range in frekansini 4000 de kesebilsem bana yeter. Twitterlarda alt frekansi duzeltmek icin kapasitor kullaniliyor. Full range icin ust frekansi duzeltmek icin bobin veya direnc mi kullanmak gerekir acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serrex S kullanıcısına yanıt
    Google’da “loudspeaker low pass filter calculator” dediğiniz zaman aradığınızı bulursunuz.

Mesela:
    http://www.apicsllc.com/apics/Misc/filter2.html
  • Tesekkurler Kursun. Dedigin gibi lowpass hesaplama araclari buldum. Bir kac deger aldim. Ama en iyisi bir kac alternatif ile en iyi sonucu bulmak olacak galiba.

• Selam, bahsettiginiz 4000 hz deki patlamayi "notch filtre" ile dengelemek mumkun..Ancak cok kolay olmadigini biliyorum..

Fullrange'i alt veya ust frekans destekleme amacli islemler bana gore cok iyi netice vermeyebiliyor..Sanki fullrange'in butun ozelligini alip iki yollu bir hop.a donusturmek gibi geliyor..Bu da sahne ve sesin dogalligini kaybetmenize neden olabilir..

Bu arada hangi model surucu kullandiginizi ogrenebilir miyim?

• Selam Musemre,

Aslında TR de bulamadığımdan Amerika dan almak durumunda kaldım. Bu nedenle gümrüğe takılmasın ve projede deneme amaçlı olacağından Visaton BG20 8 aldım. Çıplak sesi temiz ve net. Ancak yüksek frekansları da veriyor olmasını tercih etmiyorum. Aslında kabine tek koyup test edeceğim. Kabindeki randımana göre bir önlem düşüneceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    egzost spirali nedir ne işe yarar
    19 yıl önce açıldı
    Wunder Filtre Kullanan Var Mı?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • serrex S kullanıcısına yanıt
    Güzel bir hoparlörmüş.
    Üstelik fiyatı da son derece uygun…
    İlk bakışta, tweeter’a ne gerek var, tek hoparlörlü bir kabin tasarımında sesinin tadına doyum olmaz diye düşünüyor insan.

Ancak parts-express’in web sayfasında
    http://www.parts-express.com/visaton-bg20-8-8-full-range-speaker-with-whizzer-cone-8-ohm--292-548
    MattC adlı kişinin yorumunda orta seslerin biraz önde olmasından dolayı önce bir zobel network eklediğini, ancak sonunda 4 kHz dönme frekanslı iki yollu bir sistemde kullandığını bu hali ile çok memnun kaldığını yazmış.

Bu yorumu belki siz de araştırmalarınız esnasında görmüş olabilirsiniz.
    Neticede berrak ses veren 2 yollu Triangle hoparlörler tadında bir sistem olacak sanıyorum.
    Doğru yoldasınız gibi görünüyor.

• suruculerin sensitivitysi nedir. yani 1watt 1meterde kac db ses uretiyorr.
    ayrica AMT suruculeri surmek zordur...

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Tesekkürler Kursun, görünüşe göre doğru yol gibi duruyor ama canlı olarak dinleyip kulağıma göre karar vermek gerekiyor. Aslında en büyük soru işaretim exponential horn yapıdaki bir tasarımdaki m3 hesabının vereceği sonuç. Bunu kestirmek ve ayarlamak gerçekten zor işmiş. Denemekten başka çare yok gibi.
  • Aviston sürücü Sensivity 92 dB yazıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.