Öncelikle selamın aleykum aracım 92 model doğan L bugün aracı stop ettikten yarım saat sonra çalıştırmak için kontağı açtım lpg konumundaydı tüp düğmesinden cızzzzzz diye sürekli ses geliyor o şekilde marş bastım almadı düğmeyi ortaya veya benzine çekince ses kesiliyor ama tüpe çektiğimde cızırtı sesi durmuyor ve araç tüpte çalışmadı mecburen benzin almak zorunda kaldım benzinde çalıştı sonrasında durduktan sonra düğmeyi tüpe aldım cızırtı sesi kesildi ama yeşil lamba yanıp sönmeye başladı böyle sanli arada kalmış gibi hiçbişey anlamadım lpg düğmesi arızalı olabilir dediler arızalı olsa benzine nasıl geçti çalıştı bilgisi olan yardımcı olursa sevinirşm iyi akşamlar |
LPG Düğmesi Cızırtı Sesi: Nedenleri ve Çözümleri
LPG düğmesinden gelen cızırtı veya çıt çıt sesi, yaygın bir sorundur. Bu ses, düğmenin içindeki yay veya diyaframın gevşemesinden kaynaklanabilir.
LPG Düğmesinin Cızırtı Yapmasının Nedenleri:
- Yıpranmış Yay veya Diyafram: LPG düğmesinin içindeki yay veya diyafram, düğmenin düzgün çalışması için gereklidir. Zamanla bu parçalar yıpranabilir ve gevşeyebilir, bu da cızırtı veya çıt çıt sesine neden olabilir.
- Kir veya Toz: Düğme mekanizmasına giren kir veya toz, cızırtı sesine neden olabilir.
- Yağlama Eksikliği: Düğme mekanizması yeterince yağlanmadığında, sürtünme cızırtı sesine neden olabilir.
LPG Düğmesinden Ses Gelmesini Çözme:
- Düğmeyi Temizle: Düğmeyi pamuklu bir bez ve biraz alkol ile nazikçe temizle. Bu, kir veya tozun giderilmesine yardımcı olacaktır.
- Düğmeyi Yağla: Düğme mekanizmasına hafifçe bir yağ damlat. Bu, sürtünmeyi azaltacak ve cızırtı sesini ortadan kaldıracaktır.
- Yay veya Diyaframı Değiştir: Yay veya diyafram aşınmışsa veya gevşemişse, bunları değiştirmek gerekebilir. Bu bir profesyonel tarafından yapılmalıdır.
Önemli Not: LPG düğmesindeki cızırtı sesi devam ederse veya daha da kötüleşirse, bir profesyonelden yardım almanız önerilir. LPG düğmesi, LPG sisteminin önemli bir parçasıdır ve uygun şekilde çalıştığından emin olmak için düzenli bakım gerektirir.