Şimdi Ara

lpg gercegi ve yanlislari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tuketici olarak hep hangi lpg kitini aracimiza uygun fiyatli taktirabiliriz? arastiriyoruz. sorunun cevabi basit. iyi ustada kaliteli montaj marka farketmez. kaliteli kit ile kalitesiz kit arasindaki fark sadece parca ömrüdür. biri cok digeri az yakmaz. ancak piyasada pahali ve iyi bilinen bazi markalar var ucuz kitlerden cok daha pahali. marka belirtmeden soyluyorum piyasanin bilinen bir kitini usta 600 liraya alip 1600 liraya yakiyor. fahis kar neden istesede o kiti 1000 liraya takamiyor. cunku ana bayi musade etmiyor. baska unlu bir firmanin kiti 3000 lira usta kiti 1500 1800 lira arasinda aliyor. o da fazla fiyat kiramiyor cunku ana bayi musade etmiyor. buyuk bir rant var. lutfen fazla para vermeyin. kaliteli montaj uygun fiyatli kit. sakın yaglama konusuna inanmayin. aracta subap erime sorunu varsa taktirmayin. bu bilgilere muhalefet edip aksini ispat etmek isteyenlere selam olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirkemal -- 8 Haziran 2012; 20:03:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaslar bu bilgiler nettir. kitlerin toptan fiyatlarini marka marka biliyorum. Ama kimseyle polemige girmemek icin marka bazli konusmuyorum.

• ustalara 1600 liradan fazla olan bazi kitler icin hepsini kastetmiyorum sunu teklif edin kit benden deyip montaj isciligine 300 lira teklif edin cogu kbul etmez aramizda kac kisi 3-4 saatte bu parayi kazanabilr. bir montajda 1000 lira ustu kar. inanilir gibi degil. sektorde fahis kar var. istisna olan marka ve ustalari tenzih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirkemal -- 8 Haziran 2012; 20:30:14 >
  • aksini soyleyen firmalar lutfen vergi dahil kitlerin toptan alis fiyatlarini yazsin. yazmayan markalari degerlendirmek sizlere kalmis

• mehmet usta yaziyi dikkatli okumamissin senin bahsettigin kit 1600 lira ve uzerimi ayrica 1600 lira ve ustu olan her kit icin bu lafi soylemedim durust kit markalarlarida var 1600 ustu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirkemal -- 8 Haziran 2012; 22:53:17 >
  • Pir Efendi ;

Bu Yazdıklarınızdan 2 sonuç çıkarttım.
    1- Birisi Sizi Fena halde İşletmiş ?
    2- Distirbütör Çalışanı veya sahibisiniz, piyasayı gazlamaya çalışıyorsunuz ?

(Ayrıca 300 lirayı kabul etmezler diye yazmışsınız ya Siz tüm malzemeleri getirin ben nakit 200 liraya montajını yaparım Hodri meydan)
  • atiker icin yazdiklarinin altina imza atar kullandigin kotu sozler icinde teessuf ederim sana yakismadi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sayin florya gaz kit alis ve montaj fiyatlarinizi yazarsaniz soyledikleriniz havada kalmaz ayrica hodri meydan dediniz ben kiti getirecegim ve montaji 200 liraya yaptiracagim size . bu arda sektorde ticaret yapan biri degilim ama piyasada cok kisi tanirim

• simdi tank haric 578 euroya kit alip 2500 liraya montaj yapmak mi zalimlik yoksa benim yazdiklarimmi zalimlik daha da yazmam polemige girmem. tuketicilere tavsiyem iyi arastirin kit taktirmadan once ben ne atikerin sozcusuyum ne de x markanin dusmaniyim. bende tuketiciyim inanan inanir. yalan soyluyorsam ben hesabini veririm obur tarafta, iftira atip kotu soz kullanana da hakkimi helal etmem hesabini birakirim obur tarafa . tuketici uyanik olsun ve carpilmasin diye bunlari yazdim. isteyen inanir isteyen inanmaz.

• bak güzel kardeşim.. 578 euro ya 2500 lira demesini neden yadırgadığını açıklarmısın.. bu kit hangi kit onuda söyle..

piyasada en pahalı kit prins vialle telefleks vb kitler.. ve bu kitlerin hepsininde montajı 2 gündür..2 - 3 saat değil.. ve bunların içinde sadece ün aksam ekipmanlar gelir. kelepçesinden tankına şamandrasına alt bakır ve dolum ucuna kadar ytedek malzemeyi montajcı kullanıyor.

öyle dışardan bakınca kuru hesap yapıp iyi kar var demek yanlış.. piyasada yok olmakat olan köklü firmalar var.

ben zavoliyi 860 liaradan şamandralı alıyorum. 8 lik bakır tank sehpa proje kuşak ve takımı bezbandını hesapladığımda ve bide mühendisi hesapladığımda bana 1150 liraya mal oluyor. ve ben 1400 /10taksit yapıyorum. 125 lirada kesintisi ve bu araçta clio en az 6 saat 1 elemanın işçiliğini alıyor. orda 250 gibi bir para kalıyor ve ben ilk yakıtı 20 liralık ben dolduruyorum. 200 lira ya montaj yapıyoruz.. 2 sene boyunca ücretsiz servisliğini yapıyorum. eee benim en az günde 6 tane montaj yapmam lazımki sadece vergileri ve mühendis maaşı sigortasını ödeyeyim.. heleki işçilerin çalışanların yemeği sigortası maaşı vs vs.

bu arada bende işçiyim.. aylıkçı çalışan bir montaj ustasıyım..

değerli kardeşim biz bu zihniyet yüzünden burdayız. avrupada kitin montaj maliyeti kadar işçilik alınıyor 1150 liraya zavoli mal oluyosa 1150 lirada işçilik alınıyor .. şimdi ben sana söylüyorum 15 senesini bu sektöre veren biri bu işten ekmek kazan biri zordamıdır kardamıdır...

• Türkiye'de hala el işçiliğinin değeri birilerinin gözüne batmaya devam ediyor,yazık..
    580 Euro'ya aldığı kiti 2500 Liraya takıyormuş,bu adam dükkan kirası vermiyor mu? İşçi-Mühendis çalıştırmıyor mu? Dükkanına yatırım yapmamış mı zamanında? Hayrına mı takacaktı ? Ne yiyip ne içecek,hangi parayla ev araba alacak,çocuk okutacak bu montajcı ?
    Fahiş fiyat arıyorsanız gidin bakın Yunanistan'a,sorun bakalım Atiker kiti kaça takıyorlar ?
    Arkadaş ne gözünüz varmış bu ülkede küçük esnafın kazandığı parada,bırakın bunları Allahaşkına,bir tek kulağımızın arkası kalmış,hala adamın dükkanda bir montajdan kazandığı paranin hesabını yapıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Türkiye'de hala el işçiliğinin değeri birilerinin gözüne batmaya devam ediyor,yazık..
    580 Euro'ya aldığı kiti 2500 Liraya takıyormuş,bu adam dükkan kirası vermiyor mu? İşçi-Mühendis çalıştırmıyor mu? Dükkanına yatırım yapmamış mı zamanında? Hayrına mı takacaktı ? Ne yiyip ne içecek,hangi parayla ev araba alacak,çocuk okutacak bu montajcı ?
    Fahiş fiyat arıyorsanız gidin bakın Yunanistan'a,sorun bakalım Atiker kiti kaça takıyorlar ?
    Arkadaş ne gözünüz varmış bu ülkede küçük esnafın kazandığı parada,bırakın bunları Allahaşkına,bir tek kulağımızın arkası kalmış,hala adamın dükkanda bir montajdan kazandığı paranin hesabını yapıyorsunuz.

yürekten katılıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_usta

quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Türkiye'de hala el işçiliğinin değeri birilerinin gözüne batmaya devam ediyor,yazık..

yürekten katılıyorum...

sistemi ve ağır vergi yapılandırmasını vs . eleştirde bulunması gereken tüketiciler neden el emeği kazanılan paranın haksız olduğunu iddia eder ...

evet ayrıca bende burdan hodri meydan diyorumm buyrun cihaz farketmez kit farketmez getirin dediğniniz paralara montajlarını seve seve yapalım .ben ve burdaki tüm montajcı arkadaşlarım emin olun yardımcı olurlar.

buyrun siz gelin yerimize geçin ayakta durun bizde sizi ayakta alkışlayalım....!

• quote:

Orijinalden alıntı: pirkemal

Sayin florya gaz kit alis ve montaj fiyatlarinizi yazarsaniz soyledikleriniz havada kalmaz ayrica hodri meydan dediniz ben kiti getirecegim ve montaji 200 liraya yaptiracagim size . bu arda sektorde ticaret yapan biri degilim ama piyasada cok kisi tanirim

Tekrar Merhaba;
    Benim Sözüm Sözdür Ayrıca Bunun genelleştiriyorum Kim isterse alsın malzemesini getirsin 200 liraya montajını yapacağım olay bu,( benden tek civata , bezbant . bakır Boru ,kullanılmayacak sadece takımlar ve mekan kullanılacak )
    montaj karımız brüt 300 lira 100 lirasını mühendis fatura farkına kaldı 200 lira gayet samimi söylüyorum buna inan , 400-500 lira kazananan marka 1-2 tanedir onlarda yüksek fiyatlı olanlar zaten
  • Benim eleştirim asıl distrubutorleredir. Fahiş karla montaj yapan ustalarıda eleştriyorum . Sn. yıldız otogaz yetkilisi bir çok marka takiyorsunuz, imzanızdan anladığım kadarıyla. Kitleri kaça aldığınızı sormuyorum. Sadece su soruya cevap verin bu forumu okuyanlarda yazdıklarımın çamur atma olmadığını anlasınlar. en hesaplı kitle en pahalı kit arasındaki toptan alış fiyat farkınızı yazın markada belirtmeyin. ben soyleyim en baba 800 lira oynar ama iki marka arasında montaj fiyatları arsasında 1500-2000 lira fark ortaya çıkar. yani montajda 700-1200 lira fazla. Bilen birisi bana bunun mantığını anlatsın. Distributor montaj yapan bayiye sunu soyluyor benim kitimi su fiyattan asağı takamazsın fatura kesemezsin. bildiğim a marka kitin alışıyla b marka kitinin alışı arasında sadece 50 lira var. Ama montaj fiyatı farkı 750 lira. Turkiyenin her yerinde geçerli bu rakamlar. yine bir markanın kiti alış fiyatı 600 lira montaj 1600 lira, baska bir markanın kit alış fiyatı 1100 lira montaj yine 1600 lira, fiyatlar yaklaşıktır. Tüketiciye düşen benim verdiğim ipuçlarından hangi kiti taktıracagına karar vermek. İşin püf noktası kaliteli montaj cok para vermeye değmez. Esnafımızın alın terinde gozumuz yok, Alllah kazançlarını bol etsin. Ama dürüst esnaf ve markaları tuketici bilsin. Birde yağlamalı takanlara bir çift sozum var. Neden musteriye kaçamak cevaplar veriyorsunuz. Sizin aracınıza mevcut teknelojiyle montaj yapılmaz demenizi bekliyorum. Diyelimki sisteminiz subapları ve ilgili ekipmanları koruyor. O zaman gidin makine muhendisleri odası ODTU tubitak gibi yerlerden test yaptırın sonuçları paylaşın bizimle bizde gonul rahatlıgıyla taktıralım. Birde hodri meydan madem taktığınız sisteme güveniyorsunuz garanti sözleşmesine sunu yazın araçta lpgden kaynaklanan arızalar tamiri 1000 liradan az olanlar hariç(ben ettiğim tasaarruftan kucuk masrafları ödemeye seve seve razıyım) sure belirtmeksizin garanti kapsamındadır. İnanın distributorden bu garantiyi verecek firmanın montajına ben 500 lira bahsiş bırakırım. Şimdi bazı markalar sigorta yapıyorlar. Masada sigorta yetkilileri ve distributor oturuyor ve 2 yıl boyunca montaj yapılan araçların yüzde kaçının mesela 40000 km ustu hesaplıyorlar. Diyelimki yüzde 10 u bu km ustunde yapıyor. onların aracının subap uzaması yaptığında masrafını hesaplıyor. Ona göre poliçenin kaç lira olacağını belirliyor. Yani sözün özü eninde sonunda lpg belli marka araçların belli modellerinde subap sorununa ve baska ağır sorunlara neden oluyor. Bundan kaçış yok. Mesele subapların subap yataklarının ısıya dayanıklısıyla değiştirilmesi ilede bitmiyor. Motorun çoğu parçası ısıya ve lpg ye dayanıklı değil. Ama tuketiciye kaçamak cevaplar verilerek geçiştiriliyor. Bu arada bu gerçekleri musteriye soyleyip sorumluluğu alan musteriye imza karşılı montaj yapan durust esnafıda alkışlamak gerekiyor. Musteri riskleri bilerek montaj yaptırıp sorumluluğu aldıgına dair belgeyide imzalıyorsa, montaj yapan firmaya da soyleyecek lafım ancak helal olsun demek olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirkemal -- 9 Haziran 2012; 18:21:29 >

• Kemal abicim ;
    Okey anladık tamamdır. sıkıntı yok,
    Distirbütörler yerli olanlarda 100 lira ithal olanlarda 150 lira para kazanıyor sana bunuda belirteyimde yani kimse kazıklamıyor insanları sende bu kısmı bir anla artık. Saygılar ,Sevgiler Metin usta
  • quote:

Benim eleştirim asıl distrubutorleredir. Fahiş karla montaj yapan ustalarıda eleştriyorum . Sn. yıldız otogaz yetkilisi bir çok marka takiyorsunuz, imzanızdan anladığım kadarıyla. Kitleri kaça aldığınızı sormuyorum. Sadece su soruya cevap verin bu forumu okuyanlarda yazdıklarımın çamur atma olmadığını anlasınlar. en hesaplı kitle en pahalı kit arasındaki toptan alış fiyat farkınızı yazın markada belirtmeyin. ben soyleyim en baba 800 lira oynar ama iki marka arasında montaj fiyatları arsasında 1500-2000 lira fark ortaya çıkar. yani montajda 700-1200 lira fazla. Bilen birisi bana bunun mantığını anlatsın. Distributor montaj yapan bayiye sunu soyluyor benim kitimi su fiyattan asağı takamazsın fatura kesemezsin. bildiğim a marka kitin alışıyla b marka kitinin alışı arasında sadece 50 lira var. Ama montaj fiyatı farkı 750 lira. Turkiyenin her yerinde geçerli bu rakamlar. yine bir markanın kiti alış fiyatı 600 lira montaj 1600 lira, baska bir markanın kit alış fiyatı 1100 lira montaj yine 1600 lira, fiyatlar yaklaşıktır. Tüketiciye düşen benim verdiğim ipuçlarından hangi kiti taktıracagına karar vermek. İşin püf noktası kaliteli montaj cok para vermeye değmez. Esnafımızın alın terinde gozumuz yok, Alllah kazançlarını bol etsin. Ama dürüst esnaf ve markaları tuketici bilsin. Birde yağlamalı takanlara bir çift sozum var. Neden musteriye kaçamak cevaplar veriyorsunuz. Sizin aracınıza mevcut teknelojiyle montaj yapılmaz demenizi bekliyorum. Diyelimki sisteminiz subapları ve ilgili ekipmanları koruyor. O zaman gidin makine muhendisleri odası ODTU tubitak gibi yerlerden test yaptırın sonuçları paylaşın bizimle bizde gonul rahatlıgıyla taktıralım. Birde hodri meydan madem taktığınız sisteme güveniyorsunuz garanti sözleşmesine sunu yazın araçta lpgden kaynaklanan arızalar tamiri 1000 liradan az olanlar hariç(ben ettiğim tasaarruftan kucuk masrafları ödemeye seve seve razıyım) sure belirtmeksizin garanti kapsamındadır. İnanın distributorden bu garantiyi verecek firmanın montajına ben 500 lira bahsiş bırakırım. Şimdi bazı markalar sigorta yapıyorlar. Masada sigorta yetkilileri ve distributor oturuyor ve 2 yıl boyunca montaj yapılan araçların yüzde kaçının mesela 40000 km ustu hesaplıyorlar. Diyelimki yüzde 10 u bu km ustunde yapıyor. onların aracının subap uzaması yaptığında masrafını hesaplıyor. Ona göre poliçenin kaç lira olacağını belirliyor. Yani sözün özü eninde sonunda lpg belli marka araçların belli modellerinde subap sorununa ve baska ağır sorunlara neden oluyor. Bundan kaçış yok. Mesele subapların subap yataklarının ısıya dayanıklısıyla değiştirilmesi ilede bitmiyor. Motorun çoğu parçası ısıya ve lpg ye dayanıklı değil. Ama tuketiciye kaçamak cevaplar verilerek geçiştiriliyor. Bu arada bu gerçekleri musteriye soyleyip sorumluluğu alan musteriye imza karşılı montaj yapan durust esnafıda alkışlamak gerekiyor. Musteri riskleri bilerek montaj yaptırıp sorumluluğu aldıgına dair belgeyide imzalıyorsa, montaj yapan firmaya da soyleyecek lafım ancak helal olsun demek olur.

arkadaşın bu yazısı boşa gitmesin diye alıntıladım, karşı cevap gelirse iyi olur. Ben aracını lpg yaptırmak üzere olan biriyim, merakla bekliyorum bu konudan çıkacak sonucu , tşk.

• bende bikaç yerden duydum bunu fahiş fiyatlarla insanları kazıklıyorlarsa yazık günah be kardeşim ya..
  • quote:

Benim eleştirim asıl distrubutorleredir. Fahiş karla montaj yapan ustalarıda eleştriyorum . Sn. yıldız otogaz yetkilisi bir çok marka takiyorsunuz, imzanızdan anladığım kadarıyla. Kitleri kaça aldığınızı sormuyorum. Sadece su soruya cevap verin bu forumu okuyanlarda yazdıklarımın çamur atma olmadığını anlasınlar. en hesaplı kitle en pahalı kit arasındaki toptan alış fiyat farkınızı yazın markada belirtmeyin. ben soyleyim en baba 800 lira oynar ama iki marka arasında montaj fiyatları arsasında 1500-2000 lira fark ortaya çıkar. yani montajda 700-1200 lira fazla. Bilen birisi bana bunun mantığını anlatsın. Distributor montaj yapan bayiye sunu soyluyor benim kitimi su fiyattan asağı takamazsın fatura kesemezsin. bildiğim a marka kitin alışıyla b marka kitinin alışı arasında sadece 50 lira var. Ama montaj fiyatı farkı 750 lira. Turkiyenin her yerinde geçerli bu rakamlar. yine bir markanın kiti alış fiyatı 600 lira montaj 1600 lira, baska bir markanın kit alış fiyatı 1100 lira montaj yine 1600 lira, fiyatlar yaklaşıktır. Tüketiciye düşen benim verdiğim ipuçlarından hangi kiti taktıracagına karar vermek. İşin püf noktası kaliteli montaj cok para vermeye değmez. Esnafımızın alın terinde gozumuz yok, Alllah kazançlarını bol etsin. Ama dürüst esnaf ve markaları tuketici bilsin. Birde yağlamalı takanlara bir çift sozum var. Neden musteriye kaçamak cevaplar veriyorsunuz. Sizin aracınıza mevcut teknelojiyle montaj yapılmaz demenizi bekliyorum. Diyelimki sisteminiz subapları ve ilgili ekipmanları koruyor. O zaman gidin makine muhendisleri odası ODTU tubitak gibi yerlerden test yaptırın sonuçları paylaşın bizimle bizde gonul rahatlıgıyla taktıralım. Birde hodri meydan madem taktığınız sisteme güveniyorsunuz garanti sözleşmesine sunu yazın araçta lpgden kaynaklanan arızalar tamiri 1000 liradan az olanlar hariç(ben ettiğim tasaarruftan kucuk masrafları ödemeye seve seve razıyım) sure belirtmeksizin garanti kapsamındadır. İnanın distributorden bu garantiyi verecek firmanın montajına ben 500 lira bahsiş bırakırım. Şimdi bazı markalar sigorta yapıyorlar. Masada sigorta yetkilileri ve distributor oturuyor ve 2 yıl boyunca montaj yapılan araçların yüzde kaçının mesela 40000 km ustu hesaplıyorlar. Diyelimki yüzde 10 u bu km ustunde yapıyor. onların aracının subap uzaması yaptığında masrafını hesaplıyor. Ona göre poliçenin kaç lira olacağını belirliyor. Yani sözün özü eninde sonunda lpg belli marka araçların belli modellerinde subap sorununa ve baska ağır sorunlara neden oluyor. Bundan kaçış yok. Mesele subapların subap yataklarının ısıya dayanıklısıyla değiştirilmesi ilede bitmiyor. Motorun çoğu parçası ısıya ve lpg ye dayanıklı değil. Ama tuketiciye kaçamak cevaplar verilerek geçiştiriliyor. Bu arada bu gerçekleri musteriye soyleyip sorumluluğu alan musteriye imza karşılı montaj yapan durust esnafıda alkışlamak gerekiyor. Musteri riskleri bilerek montaj yaptırıp sorumluluğu aldıgına dair belgeyide imzalıyorsa, montaj yapan firmaya da soyleyecek lafım ancak helal olsun demek olur.

uygulanan fiyatlarlar zaten türkiyenin hertarafında nerdeyse aynı pek değişkenlik göstermez ve nerdeyse hepsinin fiyatlarını distribütör firmalar belirlemektedir .siz olaya sadece kit fiyatları olarak baktığınız için orda yanılıyorsunuz .tank .yakıt boruları cıvata kelepçe bant.işçilik.daha bir çok şey sayabiliriz .ayrıca kit fiyatları tabiki dğişkenlik göstercek evet biri 650 tl sadece kit tabi gwlirken bir diğer ürün 1800 tl ye gelmektedir bununda üzerine geriye kalan depo ve malzeme eklenince 500 lira yansımaktadır bu kadar basit .

subap sorunlu araçlara gelince tüketici bilgisi dahilinde dönüşüm yapmaktayız .en azından çok dürüst bir şekilde mevcut araç teknolojileri hakkında bilgi verdikten sonra olabilecek en uyhygun sistem montajı yapılmaktadır .burda dh üyelerine bir çooook araç dönüşümü yapılmıştır .emin olun müşteri aydınlatıldıktan sonra aklında soru işareti kalmayın ca ya kadar bilgilendirip kendi istekleri dahilinde dönüşüm yapılmaktadır. kendi adıma konuşacak olursam KESİNLİKLE MÜŞTERİLERİME KAÇAMAK CVPLAR VERMEM...

ayrıca herşeyden önce güven gelir tabiki kullanıcılar vçok iyi araştırmak zorundalar burda size katılıyorum msjlarımı kontrol edecek olursanız bu konuda bir çok riceda bulunmuşumdur.

selamlar

• quote:

uygulanan fiyatlarlar zaten türkiyenin hertarafında nerdeyse aynı pek değişkenlik göstermez ve nerdeyse hepsinin fiyatlarını distribütör firmalar belirlemektedir .siz olaya sadece kit fiyatları olarak baktığınız için orda yanılıyorsunuz .tank .yakıt boruları cıvata kelepçe bant.işçilik.daha bir çok şey sayabiliriz .ayrıca kit fiyatları tabiki dğişkenlik göstercek evet biri 650 tl sadece kit tabi gwlirken bir diğer ürün 1800 tl ye gelmektedir bununda üzerine geriye kalan depo ve malzeme eklenince 500 lira yansımaktadır bu kadar basit .

subap sorunlu araçlara gelince tüketici bilgisi dahilinde dönüşüm yapmaktayız .en azından çok dürüst bir şekilde mevcut araç teknolojileri hakkında bilgi verdikten sonra olabilecek en uyhygun sistem montajı yapılmaktadır .burda dh üyelerine bir çooook araç dönüşümü yapılmıştır .emin olun müşteri aydınlatıldıktan sonra aklında soru işareti kalmayın ca ya kadar bilgilendirip kendi istekleri dahilinde dönüşüm yapılmaktadır. kendi adıma konuşacak olursam KESİNLİKLE MÜŞTERİLERİME KAÇAMAK CVPLAR VERMEM...

ayrıca herşeyden önce güven gelir tabiki kullanıcılar vçok iyi araştırmak zorundalar burda size katılıyorum msjlarımı kontrol edecek olursanız bu konuda bir çok riceda bulunmuşumdur.

selamlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.