Şimdi Ara

LPG ile ne kadar tasarruf sağlanır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
3.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: giza

quote:

Orjinalden alıntı: huseyin16

quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911
    hocam yapma anlatma lpg yi
    lpg çok sorun yaratıyor aracın anası ağlıyor..
    bence kimse yaptırmamalı

Biz heralde 4 senedir LPG li arabaya biniyorum daha bir sorunla karşılaşmadık Allah'a şükür bu aldığımız arabada gösterse çalışmıyor bir onun için gittik o kadar düzgün bir ustaya veya servise taktırılırsa sorun yaratmaz

hocam whisperdede lpg var
    millet lpg ye geçipte tüketimi arttırmasın (zam gelmesin )
    diye böyle yazıyor

üstelik araç 5,20 bmw

evet aynen giza arkadasımın dediği gibi

biraz bencilce ama gerçek bu

yakında kısmetse bir uzun yol yapıcam verileri tek tek yazarım....
    sakin kullanımla 190-180 e falan iniyor....(şehir dışı)
    iyiki yaptırmışız yoksa çok fenaydı halimiz hele şehir içinde araç içiyor biraz

• quote:

Orjinalden alıntı: memisoglu

benzinde ortalama 8.5-9 litre yakan aracımız lpg ile ortalama 178binlira yakıyor.varın siz düşünün ekonomisini

Evet, benim araç da 10lt.yi aşağı düşmezdi şehiriçi, şu an 210 bin lira yakıyor. 350 bin nerde, 210 bin nerde?
  • Lpg li bir arabanın tasarruf oranı yuzde 25-32 arasındadır..Daha fazla olmaz..Oluyor diyenlerin hesapları yanlıştır..Biraz matematik çalışmaları gerekir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: x15

Lpg li bir arabanın tasarruf oranı yuzde 25-32 arasındadır..Daha fazla olmaz..Oluyor diyenlerin hesapları yanlıştır..Biraz matematik çalışmaları gerekir..

doğrudur ama uzun yolda yüzde 40a dayanabilir düye düşünüyorum hesabımı olitre benzine 12 lt lpg ile yaparım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bossbee

3. LPG li aracımı kullanıyorum. Yaklaşık 100 000 km yaptıysam. Yaklaşık 15 000 YTL harcamışım (aralıklı, toplamda 4 sene falan). Benzinde kullansaydım (ilk arabam benzinliydi, az yaktığı iddia edilen broadway) yaklaşık 30 000 YTL harcayacaktım. Hesap ortada. Yok motoru öldürüyormuş, yok arabanın dengesini bozuyormuş... Biip bilmeden atmayın lütfen. Yanma ısıları büyükten küçüğe mazot > benzin > LPG dir. Yani yanmaları için gerekli ısılar. Sonuçta, açığa çıkardıkları ısı bakımından da sıralama aynıdır. Dizel araçların bakım periyodu daha sıktır, çünkü parçalar daha çabuk aşınır. LPG nin motora benzinden fazla zararı yoktur. Neymiş, pistonlar boş dönüyormuş. Arabanıza yağ koymuyor musunuz? Pistonların kaymasını sağlayan şey benzin değil, yağdır. Benzin yanma odasına girdiği anda yanıp gaz haline dönüşür ve ortaya çıkan gaz basınç yaparak motora hareket verir. Benzin motorda sıvı olarak kalmaz. Eksozdan CO2, SO2, SO,CO ve diğer bilimum gazlar çıkar. LPG yaptığınızda ise ortaya çıkan gaz karışımı daha az oranda CO2, CO, SO, SO2 içerir. Ne kadar Karbon, o kadar ısı, o kadar zararlı gaz. Bunun aksini ispatlarım diyene hodri meydan diyorum. Ayrıca LPG li araçlarda egsoz daha az ısındığı için daha uzun ömürlü olur. Bütün ustalar bilirler ki egsozu çürüten şey aşırı ısınıp, soğumadır. LPG ile torkun düşeceğini iddia eden arkadaşlara da sadece gülerim. LPGnizi işin ehli insanlara taktırırsanız yakıtınız en az % 40 azalır, kaybınız ise en fazla 1-2 beygirdir. Güçlü motoru olan arabalarda hissetmezsiniz bile. Bir arkadaşımda fiesta 1.4 var. Klima açık, benim 3 ile çıktığım yokuşları, o da 3 ile çıkıyor. Araba bi de otomatik. Motorda kurum yapar diyen arkadaşlara tavsiyem bir motor ustasının yanına gidip baksınlar. Kurumun sebebi yakıtın pis olması, motorun yıpranmış olmasıdır veya kısaca arabanın yıpranmış olmasıdır. LPG ile ilgisi yoktur. Sebebin LPG olduğunun zannedilmesi ise, LPG nin önceden sadece eski arabalara takılmasıdır. Araba zaten eski, motor zaten ölü. LPGnin ne suçu var ? Ayrıca Carbon Clean denen sistemle 50-60 YTL ye motoru pırıl pırıl hale getirebilirsiniz. Arabanın değerini düşürüyor diyenlere de sadece gülerim. Düşürse bile 15000 YTL mi düşürür? Hesap ortada. Kim ne istiyorsa kullansın. Benim etrafımda benzin kullanan bir kişi kaldı, ona da herkes hayrtt ediyor. Yakında geçer diye tahmin ediyorum. Ben burdayım, şuraya yazıyorum.

ben de arkadaşa katılıyorum üniversitede motor incelemeleri yapardık benzinla lpg nin faydaları zararları karşılaştırmasında LPg baskın çıkıyordu. Aklımda kalan ilginç bir şey söyliyeceğim Lpg kurum olarak en kurum yapan yakıt diye yazıyordu kitabımızda çünkü yanma güçlü ve yayvan yanmıyan atık düşük diye bir açıklama vardı.

• quote:

Lpg li bir arabanın tasarruf oranı yuzde 25-32 arasındadır..Daha fazla olmaz..Oluyor diyenlerin hesapları yanlıştır..Biraz matematik çalışmaları gerekir..

Valla bende tam %40 tasarruf oldu. 350nin %40ı 210 yapıyor. Daha yeni taktırdım lpg, bir ay oldu ama 3. depo bitti, 25lt. alıyor depo bu arada ve hepsinde de 200-210 lira yaktı çünkü 25lt. ile 230-240km. gidiyorum.
  • uzun düşünceler sonunda bende bi kaç ay önce lpg işine girdim. ilk taktırdığım lpg kitinde montajdan kaynaklı problemler çıktı, işin aslı pişman olmuştum neyse o kiti söjtürdüm ve başka marka ve yetkili serviste tatırdım hemen sonra, çünkü taktırmam gerekliydi. bu fiyatlarla benzinli araba sürmek araba ya çalışmak gibi. şimdi çok memnunum. tek pişmanlığım keşke arabayı ilk aldığımda son lpgyi takan yerde hemen taksaydım belki şu an lpg kiti nin parasını çıkarmıştır. %40 ve hatta bazı anlarda %50 ye varan tasarruf sağlıyor. yeni sistem sıralılarda benzinle pek ayırt edemiyorsunuz performansı. ki bu araçtan önceki arabam dizeldi. bu konu hakkında bilinmesi gereken başka bir noktada iyi bir usta bulmanız markaya pek bakmadan. eğer iyi bir usta bulduysanız lpg her kilometrede kardır. kimsenin sokağa atacak parası yoktur. bugun hangi arabayı alsam hiç düşünmeden hemen lpg takarım. gezdiğim yanıma kar kalır.

• dediklerini ispatlayabilirmisin. teknik rakamlarla, hem matematik öğrenmiş oluruz. :)
    her ay ortalama aynı kilometreyi yaparım ve en azla 5-10 km oynar. her akaryakıtı kredi kartım ile alırım ve %40 ve %50 arasındaki tasarruf oranını ekstremden hesaplayacak 4 işlem yeteneğine sahibim.
    quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baran_bari -- 27 Temmuz 2008; 1:08:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: baran özden

dediklerini ispatlayabilirmisin. teknik rakamlarla, hem matematik öğrenmiş oluruz. :)
    her ay ortalama aynı kilometreyi yaparım ve en azla 5-10 km oynar. her akaryakıtı kredi kartım ile alırım ve %40 ve %50 arasındaki tasarruf oranını ekstremden hesaplayacak 4 işlem yeteneğine sahibim.
    quote:

95 oktan benzinin lt fiyatı 3.40 YTL, LPG ise 1.92 YTL. LPG ile litre olarak sarfiyatın benzine göre %20 civarında fazla olacağını LPG firmaları bile söylüyorlar. Yani 100 km.de 8 lt benzin yakıp km.de 27.2 kuruş maliyet getiren bir araç LPG'de 100 km.de 9,6lt yani 18.4 kuruş yakar. 27.2'den 18,4'e inmek %32 tasarruf demektir. Araç sürekli LPG ile kullanılsa bile mecburen harcanacak olan bir miktar benzin bu hesaba dahil değil. Bunu da dikkate alırsanız %30'un üzerinde tasarruf etmek pek mümkün görünmüyor.

LPG'nin litresi benzinden %43 civarı daha ucuz. Siz ise %50 tasarruftan bahsetmişsiniz. Bunun doğru olması için LPG'ye geçtikten sonra lt bazında daha az yakmaya başlamanız lazım. LPG dönüşümünden sonra bir motorun (litre olarak) daha az yakıt tüketmesi mümkün değildir. Tek izahı şu olabilir; siz sadece LPG dönüşümü yapmakla kalmamış aynı zamanda sürüş stilinizi de çok daha ekonomik bir hale getirmişsiniz. Ama bu durumda da toplamda %50 olan tasarrufun sadece %30'u LPG'nindir, geri kalanı sizindir.

• amcamda kartal vardı.lpg ile benzin arasında performans farkı uçuk oluyordu.acaba yeni nesil arabalarda bu derec problem oluyor mu? yoksa o arabada mı problem falan vardı?
  • uçuk olmuyor biraz daha fazlaca yakıyor...

birde şöyle bir durum var...
    lpg yapılınca

Nası olsa lpg li deyip ekonomik kullanım şekillerini unutmak (genelde şehir içi)

nası olsa lpg li deyip işemeye bile arabayla gitmek

sonuc olarak aynı para çıksa bile cebinizden (ki bu mümkün değil bizim için her şekilde tasarruf ediyoruz)
    aracın zevkine varıyorsunuz
    benzin gitmesin şimdi çok diye binmemezlik yapmıyorsunuz pek...
    çok daha rahat yaşıyorsunuz yani aracın zevkini...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

chevy almamki lpglisini aliyim

ayrica 60.000 km de 1300 ytl yi dizelin torkuna ara hizlanmasina vs değismem. bide kapali otoparka girememe stresi yaşa değmez

Ahahah bitirdin beni
  • quote:

Orjinalden alıntı: 58_transporter_58

amcamda kartal vardı.lpg ile benzin arasında performans farkı uçuk oluyordu.acaba yeni nesil arabalarda bu derec problem oluyor mu? yoksa o arabada mı problem falan vardı?

(Sıralı sistemde performans farkı pek hissedilmiyor diyorlar. Babam Kartala LPG taktırmadan önce şu ürünü kullanmıştım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_20132329/mpage_1/key_//tm.htm#21280858
    Performans artınca LPG'ye geçişte sıkıntı yapmadı. Bu ürünü kullanmadan önce benzinde iken neyse o diyebilirim.
    Bir de daha pahalı ve kaliteli olan şu var:
    http://forum.donanimhaber.com/m_9459014/mpage_9/key_//tm.htm#24741598
    Hangisini kullanırsan kullan usulüne uygun kullanacaksın bun unutma. Bunlarla ile ilgili sorularını verdiğim linke yaz ki buradaki konu dağılmasın.)

LPG tasarrufu 1/3 oranında. Memnun olmayıp söktürenler de var. Ayar tutmaz vs problemleri var. Aracı az kullanıyorsan değmez.
    Tasarruf hesabı ile ilgili bir başka link. Güncel lpg ve benzin fiyatları esas alınıyor.
    Fakat Internet explorer ile açmak gerekiyor.
    http://www.lpghaber.com/html/otogaz-hesaplama.php

• quote:

Biraz matematik çalışalım. Arkadaşmda ford fiesta 1.4 var. Benzinde kmde 25 krş yakıyordu. LPGde şu an 15 krş yakıyor. 15/25*100 = % 60 eder. 100-60= 40 yani %40 tasarruf. Bende doğan SLX vardı ve kmde yaklaşık 35 kuruş yakıyordu. LPG de 20 kuruş. 20/35*100= 57 100-57 = %43 tasarruf. Bende şu an corolla var. Benzinde şehir içi 30 krş yakıyor. LPGde 20 kuruş. 20/30*100= 66 100-66= %34 tasarruf. Eski arabalarda LPG ile tasarruf % 50lere yaklaşır çünkü eski motorlar benzini biraz daha fazla yakar. Ancak yeni teknolojili motorlarda tasarruf %30-35 lere yaklaşır. Çünkü zaten benzini de az yakarlar. Aynı arabaya uygulanan sıralı sistem LPG ile tek noktadan uygulanan LPG arasında %10 luk bir fark oluşur. Sıralı sistem performansı düşürmez ve yakıt açısından daha avantajlıdır. Yılda yaklaşık 20 bin km yapan benzinli araba 5500 YTL harcatır. Aynı kmyi LPGli araba 3500 YTL harcatır. Yılda yaklaşık 2000 YTL kar. Hesap ortada. Uzun lafın kısası; ben illaki benzinli kullanacağım diyen arkadaşlar hala LPG'ye geçmiyorlarsa bir tek açıklaması vardır; Avantajını bilmiyorlar ve hurafelerden korkuyorlar. Etrafımda konuştuğum "benzin fanatikleri"nden başka makul bir açıklama duyamadım çünkü. Motoru öldürme, kurum yapma, tehlike gibi faktörleri söylemeyin. Onların hepsiniyle ilgili yukarıda yazdım. Bilmeyenler uydurmasın lütfen. Saygılar

• %33ü geçmez ayrıca benzinide eklersek dahada düşer ayrıca benzinle lpg zaten yarıyarıyada değil şuan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dkerem2

%33ü geçmez ayrıca benzinide eklersek dahada düşer ayrıca benzinle lpg zaten yarıyarıyada değil şuan.

95 oktan benzin 3.8, LPG 1.91 nasıl yarı yarıya değil?
  • Benzin 3,42 ytl civarında.. yarı yarıya fark olmasa da nerdeyse öyle..
  • %25-%30 arasi oynar ,
    %30-35'i gecmesi zor...git gide de dusuyor.
    12.000 kmdir elde edilen degerdir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 26_bbz_26

%25-%30 arasi oynar ,
    %30-35'i gecmesi zor...git gide de dusuyor.
    12.000 kmdir elde edilen degerdir...

Yani kimsenin LPG taktırmasına hacet yok o zaman. % 25 için değmez. Öyle mi? Peki niye benzin kullanıcılarının çoğu LPG ye yöneldi ? Bir de hesap etmediğiniz bir şey var. Benzinde şehir içi-şehir dışı tüketim farkı yaklaşık 2 kattır. Örneğin şehir dışı 20 krş yakan bir araba şehir içi 35 krş yakar (benzinde). LPG de fark o kadar değildir. Şehir dışı 15 krş yakan araba, şehir içinde 20 krş yakar. Bu yüzden benzin kullananlar şehir içinde arabaya pek binmek istemezler. LPG li araçlar ise bakkala bile arabayla giderler.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.