Şimdi Ara

Lpg kullaniyorum fakat benzinden de fazla fazla gidiyor. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
2.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun de kullandim. Hala benzinden gidiyor. Sari isik dun yandı. Bugun gozle gorulur sekilde asagiya indi ve devam edecek. Lpg elimde mi patladi simdi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu yap, duzelir diyecek biri yok mu? Çok can sıkıcı bir durum. Tasarruf edelim dedik, olana bak

• yazdıklarınıza bir dayanak eklerseniz biraz daha anlayabiliriz.

marşı bastığımda yaptığım km şu, şurada yaşıyorum, bu aralar sıcaklık da bu derecelerde, yaklaşık şu kadar km'de lpg'ye geçiyor gibi gibi..
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Yazın eksi dereceleri görecek halimiz yok değil mi biraz mantığınızı kullanın güneşin altında araç cayır cayır yanıyor zaten motoru çalıştırır çalıştırmaz kısa sürede zaten ısınacak arkadaş benzinden şikayetçi gaza daha çabuk geçerek benzin fazla yakmayacak ona bakarsak benzinli araçların garantiside yok ufak bir benzin kaçağında egzoz manifolduna damlasın bakın ne oluyor hangisi daha güvenliymiş görürsün o zaman 92 model şahinim var kışın direkt gazla çalıştırdığımda oldu hortumda ne çatlama oldu nede başka birşey belirli periyotlarda o hortumları değişirsen zaten birşey olmaz adamlarda kafa yok soğuk gazı görünce çatlayan hortum takacaklar hortumlar gazdan değil motor sıcaklığı yüzünden gevreyip çatlıyor bu yüzden bu hortumların üzeri örgüyle sarılmış durumda sıcaklığın etkisini azaltmak için herhangi bir sebeple kırılmasını engellemek için kusura bakmayın bahçe hortumu değil bu.

• Lpg gostergesinde sadece 1 diş yaniyor. Tüp 32 ltlik. Acaba daha ne kadar yol katederim? Bilgisi olan var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nelazim -- 18 Mayıs 2017; 21:39:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nelazim

Birseyler okudum internette. Bazi araçlarda benzin gosterge ibresi dusebiliyormus kendiliginden, benzin harcanmasa bile. Bu kumkun mudur?

Benim aracımda durum böyle.Stop edip daha sonra çalıştırdığınızda resetliyor kendisini ve yakıt miktarını dogru olarak gösteriyor

• Nelazim N kullanıcısına yanıt
    Bende tek dişte deponun yarısı doluydu ne zaman bitecek belli olmuyordu.

https://forum.donanimhaber.com/yeni-nesil-dijital-lpg-gostergesi--97375725

Taktırdım 9 ay oldu gayet memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

quote:

Birseyler okudum internette. Bazi araçlarda benzin gosterge ibresi dusebiliyormus kendiliginden, benzin harcanmasa bile. Bu kumkun mudur?

Benim aracımda durum böyle.Stop edip daha sonra çalıştırdığınızda resetliyor kendisini ve yakıt miktarını dogru olarak gösteriyor

Kac defa stop eedip calistirdim yine de ibrede degisiklik olmadi

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgutozkan

Bende tek dişte deponun yarısı doluydu ne zaman bitecek belli olmuyordu.

https://forum.donanimhaber.com/yeni-nesil-dijital-lpg-gostergesi--97375725

Taktırdım 9 ay oldu gayet memnunum.

Hangi kit takili? Tup kac litre?

• brc 34 litre simit tank. Gösterge çoğu kit ile uyumlu, üreten arkadaşa sorun çünkü mesela kullanma klavuzu yapmış, o zamanlar brc desteği yokmuş. Şimdi var.
  • quote:

quote:

quote:

Belki belli bi km den sonra resetliyodur kendisini

• quote:

quote:

quote:

quote:

Belki belli bi km den sonra resetliyodur kendisini

Insallah oyledir

• Gösterge kendini resetlemez. Yani sürüş esnasında azalır kontak aç kapa düzelir.

Bilgisayar mantığı ile bakarsak olaya benzinliğe gittik benzin doldurulurken kapalı olduğu araç benzin miktarını bilmediği için kontağı açınca şamandıradan yeni değeri okur. Benzin alındığı içinde miktar artar. Ben tamamen bilgisayar mantığı ile bakıyorum. Yol bilgisayarı olan araçlarda gösterge benzin yaktığını sandığı için özellikle düşürülüyordur. Şamandıra takılı kalırsa araç sahibi benzin var zanneder ve benzin doldurmadığı için yolda kalır. Yani programcı LPG ye göre kodlama yapmamıştır ve bu bir hata sayılmaz.

Sizin benzin şamandırasında da problem olabilir çünkü benzinliyken benzin aldığınızda gösterge seviyesinin zamanla yükseldiğini söylemiştiniz yanlış hatırlıyorsam. Şamandırada ahım şahım bir sistem değil benzinden hafif bir şeyin benzin içindeki yüksekliğinin ölçülmesi. Tabii göstergenin düştüğünü söylediğiniz için ben benzin ile gittiğini varsayıyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=-_icaSAJdWI

Sürüş yaptığınız mesafe de önemli kışın benzin kullanım miktarım artıyor çünkü motor daha geç ısınıyor. Yazın bu süre çok daha kısa. Kışın mesela 500-1000 metrede LPGye geçiyorken yazın 50 100 metrede çoktan geçmiş oluyor.

İyi yapılmış bir montaj ile LPG tasarruf sağlar. Kötü montaj ile en kral LPG sistemini taktırsan bile başın ağrır. Sürekli aynı ustaya gittiğini varsayarsam başka bir ustaya gitmeni tavsiye ederim. Dikili de LPG tamir edilir yazan ustaya kendi aracımda LPG filtresi değişimi yapıp yapamayacağımı sordum. BRC deyince bana direk izmir de yetkili servise gitmemi tavsiye etti.

Aracın marka modelini ve LPG kitinin markasını yazmamışsınız göremedim. Daha sağlıklı cevaplar alabilmeniz için bunlarda önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgutozkan

Gösterge kendini resetlemez. Yani sürüş esnasında azalır kontak aç kapa düzelir.

Bilgisayar mantığı ile bakarsak olaya benzinliğe gittik benzin doldurulurken kapalı olduğu araç benzin miktarını bilmediği için kontağı açınca şamandıradan yeni değeri okur. Benzin alındığı içinde miktar artar. Ben tamamen bilgisayar mantığı ile bakıyorum. Yol bilgisayarı olan araçlarda gösterge benzin yaktığını sandığı için özellikle düşürülüyordur. Şamandıra takılı kalırsa araç sahibi benzin var zanneder ve benzin doldurmadığı için yolda kalır. Yani programcı LPG ye göre kodlama yapmamıştır ve bu bir hata sayılmaz.

Sizin benzin şamandırasında da problem olabilir çünkü benzinliyken benzin aldığınızda gösterge seviyesinin zamanla yükseldiğini söylemiştiniz yanlış hatırlıyorsam. Şamandırada ahım şahım bir sistem değil benzinden hafif bir şeyin benzin içindeki yüksekliğinin ölçülmesi. Tabii göstergenin düştüğünü söylediğiniz için ben benzin ile gittiğini varsayıyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=-_icaSAJdWI

Sürüş yaptığınız mesafe de önemli kışın benzin kullanım miktarım artıyor çünkü motor daha geç ısınıyor. Yazın bu süre çok daha kısa. Kışın mesela 500-1000 metrede LPGye geçiyorken yazın 50 100 metrede çoktan geçmiş oluyor.

İyi yapılmış bir montaj ile LPG tasarruf sağlar. Kötü montaj ile en kral LPG sistemini taktırsan bile başın ağrır. Sürekli aynı ustaya gittiğini varsayarsam başka bir ustaya gitmeni tavsiye ederim. Dikili de LPG tamir edilir yazan ustaya kendi aracımda LPG filtresi değişimi yapıp yapamayacağımı sordum. BRC deyince bana direk izmir de yetkili servise gitmemi tavsiye etti.

Aracın marka modelini ve LPG kitinin markasını yazmamışsınız göremedim. Daha sağlıklı cevaplar alabilmeniz için bunlarda önemli.

Aracim corsa 1.4/ 2012 model. Kitin markası brc.

• Nelazim N kullanıcısına yanıt
    Benim aracımda ds böyle bu durum. Göstergeye bakınca sıfır gösteriyor kırmızının da altında sıfıra iniyor. 20 liralık benzin alıyorum yarım depoya çıkıyor gösterge kendi kendine düşüyor ona bakmayın siz

• 300 metrede lpgye geçiyor aracım sabahları.

• lpg yi sök kurtul

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

Benim aracımda ds böyle bu durum. Göstergeye bakınca sıfır gösteriyor kırmızının da altında sıfıra iniyor. 20 liralık benzin alıyorum yarım depoya çıkıyor gösterge kendi kendine düşüyor ona bakmayın siz

10 liralik benzin almistim. Bende yukselmemisti.

• quote:

quote:

Hocam 10 lira da çok düşük. 20 bile düşük yani aslında ama önemli olan göstergeyi normal hale getirmesi. 20-30 tl lik alırsanız gösterge normale döner

• quote:

quote:

quote:

Hocam 10 lira da çok düşük. 20 bile düşük yani aslında ama önemli olan göstergeyi normal hale getirmesi. 20-30 tl lik alırsanız gösterge normale döner

50 liralik aldim ama ibre olmasi gereken yere geldi.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.