Bildirim
Lpg kullaniyorum fakat benzinden de fazla fazla gidiyor.
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Gazın verimli yanması için regülatöre gelen suyun ısınması lazım bu yüzden belli bir sıcaklığa gelene kadar benzinde çalışır herhangi bir lpg servisinde geçiş sıcaklığını düşürtebilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Prinz Eugen
Gazın verimli yanması için regülatöre gelen suyun ısınması lazım bu yüzden belli bir sıcaklığa gelene kadar benzinde çalışır herhangi bir lpg servisinde geçiş sıcaklığını düşürtebilirsiniz.
Sadece ısıyı dusurmekle olur mu ki hocam? Baska bir sorun olabilir mi?
ısıyı düşürmek zarar verebilir ama -
Yaz geldi havalar sıcak artık kışın tekrar ayarlatırsınız bir zararı olmaz birde güzel bir ayar yaptırırsanız sıkıntı olmaz.
Hava filtresi
Geçiş sıcaklığını fazla düşürmek, regülatöre ve tüp enjektörlerine zarar verebilir. Tanktan gelen lpg'nin tamamıyla gaz fazına geçmesi gerekli. -
Maks 2 kmde geçiyor.Kisin 3-3.5
Birseyler okudum internette. Bazi araçlarda benzin gosterge ibresi dusebiliyormus kendiliginden, benzin harcanmasa bile. Bu kumkun mudur?
işiniz kısa mesafe ise LPG mantıklı olmayacaktır. Hangi aracı kullanırsanız kullanın normalden fazla tüketeceksiniz, çünkü optimum çalışma sıcaklığına gelmeden kontak kapatıyor olacaksınız.
LPG geçiş sıcaklığı olarak bazı ustalar 20"C ye ayarlıyor. Bu durumda LPG de verimli yanmayacak, onu da fazla tüketeceksiniz, hatta araç sarsıntılı çalışabilir, üstüne stop edebilir.
Benim bu konudaki sıcaklık önerim 30"C nin altına inmemektir. Ama yazın bu değerler çok rahat tolere edilebiliyor. 25 de yapılabilir. -
quote:
Orijinalden alıntı: Nelazim
Birseyler okudum internette. Bazi araçlarda benzin gosterge ibresi dusebiliyormus kendiliginden, benzin harcanmasa bile. Bu kumkun mudur?
mümkün, araç hareket ettikçe araç benzin harcadığını düşünüp ibreyi düşünüyor. Bunun çözümü ya ara sıra benzin almak, ya da bi reset düğmesi taktırmak. -
Sıralı sistemin özelliği zaten budur . Sağlıklı bir yanma olması için böyledir. Ama karbüratörlü araçların gözünü seveyim yaz kış bas lpg de git. -
quote:
Orijinalden alıntı: mr.big
quote:
mümkün, araç hareket ettikçe araç benzin harcadığını düşünüp ibreyi düşünüyor. Bunun çözümü ya ara sıra benzin almak, ya da bi reset düğmesi taktırmak.
Psa midir bu reset dugmesi?
Net bir cevap verecek arkadas yok mu?
Yaz sıcaklarında bir şey olmaz kendi aracımda yaptırmıştım bende normalde 30-35 dereceye ayarlıyorlar bunu 25 dereceye düşürmekle sorun olmaz kışın olsa sorun olurdu 3km yerine 2km sonra gaza geçecek araç. -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: mr.big
quote:
mümkün, araç hareket ettikçe araç benzin harcadığını düşünüp ibreyi düşünüyor. Bunun çözümü ya ara sıra benzin almak, ya da bi reset düğmesi taktırmak.
Psa midir bu reset dugmesi?
psa diyen var mı bilmiyorum, şamandıradan gelen elektrik kablosuna bağlanıyor. PSA genel olarak peugeot-citroen grubunun ismi.
-
quote:
Net bir cevap verecek arkadas yok mu?
Ne sorduğunuzu anlayamadım şu anda, net cevap derken ? -
Bazı araçlarda değil tüm araçlar için geçerli uzun süre bekleyen benzin depo havalandırmasından buharlaşıyor bu yüzden deponuzu yarıdan fazla doldurmayın aylık 30-40 liralık benzin bulundurmanız yeterli olur. -
Karbüratörde de regülatör ısınana kadar araç stop ediyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: Prinz Eugen
Bazı araçlarda değil tüm araçlar için geçerli uzun süre bekleyen benzin depo havalandırmasından buharlaşıyor bu yüzden deponuzu yarıdan fazla doldurmayın aylık 30-40 liralık benzin bulundurmanız yeterli olur.
Çok eski araçlarda depo havalandırmasından dışarı çıkıyor. 90 lardan sonraki neredeyse tüm araçlarda kanister diye bir parça var. Benzin buharı orada yoğunlaşıyor, motor arayükte iken motora sevk ediliyor oradan.
Benzer içerikler
- kredili araç satışı noter
- mıknatıs telefona zarar verir mi
- apartman otopark mahkeme kararları
- ağır hasarlı araç alınır mı
- üst kapak contası değişimi
- byd u9
- 2025 renault
- mercedes 2024 fiyat listesi
- sıfır araba fiyatları
- togg satış rakamları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X