Şimdi Ara

lpg li arabada motordan gelen patlama sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
40.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • gecen hafta bir renault 19 beğendim ve aldım. sahibi 1 ay önce atiker marka lpg taktırmış (araba enjeksiyonlu) taktırma masrafı 500 milyonu bulmuş sıralı sistem olmadığını söyledi. arabayla dün işe giderken (daha önce hiç yapmamıştı) araba 1-2 kez yığıldı ve motordan patlama sesi geldi. sonra sahibinin taktırdığı lpg ciye gittim ayarlarıyla oynadı bidaha olmaz dedi. bir arkadaşım buji ve kabloları değiştir dedi merak ettiğim husus şunlar
    1- bu motor patlaması neden olur
    2-arabanın diğer parçalarına zarar veririmi
    3-bunu engellemek için ne yapmam gerekir
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sokakavukati -- 11 Ağustos 2007; 17:38:33 >

• patlatma denilen olay olsa gerek. yakıtın yanma odası dışında istenmeyen zamanda ateş almasından dolayı olabilir. aracınız çok nokta ise, sıralı sistem takılması gerekirken maliyeti düşük olsun diye eski tip takılmışsa, silindire sürekli gaz gönderildiğinde silindirin çalışmadığı zaman manifoldda patlama oluyor.

burada daha uzmanlar var, ben sadece basitçe açıklamaya çalıştım.
  • Sokakavukatı;
    Ccaparlı'nın dediği doğru.
    senin araban full enjeksiyon, senin arabana eski sistem kit takılamaz.
    Çünkü eski sistem kitler, karbüratörlü arabalara uygun olduğundan, lpg sisteminde -mikser- diye tabir edilen bir parça var.
    senin kullanman gereken yeni sistem kitlerde ise -enjektörler- var.Harici bir beyin var.
    Bu beyin arabanın kendi beyni ile uyumlu çalışıyor.
    Sözün özü;
    O kiti hemen arabandan söktür, motora zarar verirsin.
    Arabayı lpg ile kullanacaksan, ki tavsiye ederim yeni sistem kit takltır.
  • sık oluyosa sentesi hassas ayarlı olmayabilir ayarlatmakda fayda var. Ayrıca ateşleme kalitesi düşükse olur. bobin kablo ve bujiler ii ise sente se ii ise patlama kesinlikle olmaz..
  • sahibi 1 ay önce taktırdıysa büyük ihtimal satarken LPG li değeri artar diye düşünmüştür. biraz cinmiş kendisi
  • http://www.propanturk.com/lpg-performans-mikseri/

Buradaki mikser ile tek nokta ve mekanik enjeksiyonlu araçlara sorunsuz lpg montajlanabilir.

Karbüratörlü araçlarda lpg yakıt ekonomisi sağlanabilir.
  • arkadaslar bana yardımcı olursanız sevınırım .2007 nısan note vısıta gazlı aracım var arac gazda oldugunda ayagımı gazdan cektıgımde patlama yapıyo egzosdan ....benzıne aldıgımda yapmıyo servıse goturdum bıjıler hava yag fılıtrelerı hepsı degıstı yola cıktım hala gazdayken patlama yapıyo cvb verırsenız cok sevınırım servısı aradım 2000tl ye sıboplardan yapabılır dedıler bılgısı olan yardımcı olsun sımdıden tesekerler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Arkadaşlar aracım 10000 de fiesta 1.25 2013 zavolli lpg var

Park esnasında gaz debriyaj yaparken bazen patlama sesi duyuyorum nedeni nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buji ve kablolarinizi degisitirin.
    silindir icinde patlama yapamayan gaz,bir sonraki emiste patlama yapiyor yada basinctan pistonun olmayacak bir yerinde patlamaya geciyor.
    tamamen atesleme sorunudur .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.