Şimdi Ara

LPG li araçlarda arıza lambasının yanmasını engellemek için elektronik bir devre aranıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
61.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lpgli araçlarda lambda sensörünün, eksoz gazındaki değerlerin düşük olması nedeniyle ECU ya sinyal gönderemediği ve arıza lambasının yandığı söyleniyor,doğrumudur? Böyle birşey varsa çözümü nedir?

Bir arkadaş şöyle birşey söyledi.Lambda sensörü eksoz gazındaki değerlerin lpgde düşük olması sebebiyle yeterli sinyal akımını üretemiyor ,buda arıza lambasının yanmasına sebep oluyor.bunu çözmek için araç lpgde çalıştırılırken,Elektronik Kontrol Ünitesine lambda sensöründen normal sinyal gidiyormuş gibi,akım gönderecek bir elektronik devre bu işi çözer dedi.

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sartrayu -- 28 Şubat 2007; 0:35:59 >

• benimki yanıyor çözüm bulunmuyor ne kadar gittiysem söndürüyolar 2-3 sonra tekrar yanıyor.çözüm bulan varsa yazssın
  • ARKADAŞLAR TARTARİNİ MARKA SİSTEM TAKTIRIP ARIZA LAMBASI YANAN VARSA TARTARİNİ TOPİĞİNE YAZSIN ÇÖZELİM...
    quote:

Orjinalden alıntı: aliezgi

benimki yanıyor çözüm bulunmuyor ne kadar gittiysem söndürüyolar 2-3 sonra tekrar yanıyor.çözüm bulan varsa yazssın
  • SELAM ARKADAŞLAR BENDE 2005 ASTRA H VAR BENDE TÜP VAR ARZALAMBASI YANIYORDU ARTIK YANMIYOR ARACA HILE YAPILARAK LAMBA ARTIK BENI RAHATSIZ ETMIYOR ANLADIGIM KADARIYLA MOTOR SENSÖRÜNDEN BEYNE SAHTE SINYAL GÖNDERILIYOR 3CM ME 5CM BOYUNDA UFAK BASIT BIR KART DIYOTLARLA YONLENDIRILIYOR NERDE YAPILDI BILMITORUM ARACI ALDIGIMDA VARDI TÜP AYARLARI YAPILIRKEN VARKETTIM
  • İyi bir kalibrasyon neticesinde arıza lambası yanmaz.Eğerki lamba yanıyorsa bilinki aracınızda ya arıza var,yada araç zengin-fakir yakıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okifi -- 8 Temmuz 2010; 23:53:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okifi

İyi bir kalinrasyon neticesinde arıza lambası yanmaz.Eğerki lamba yanıyorsa bilinki aracınızda ya arıza var,yada araç zengin-fakir yakıyordur.

• Bir uyanık çıkmış ''Yağmurda damı akanlara leğen satmaya çalışmış''
    Önemli olan damı onarmaktır arkadaşlar , damlanın altına leğen koymak değil.

Ve Sıralı sistem taktırırken arıza lambanızın yanmayacağına dair garanti isteyin, hatta aynı araçtan kullanan 5-10 aracın sahibinin telefonunu isteyerek onlarla görüşün ve ondan sonra taktırmaya karar verin.

İnanın telefon kontüründen kaçarken doluya tutulmak gibi birşeydir bu yaşananlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lpgli araç alanlar ne yapsın ya, günah keçisi gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Opt

Lpgli araç alanlar ne yapsın ya, günah keçisi gibi.

LPG siz araç alanlar nasıl DOT a sokuyorlarsa araçları ,
    Bence LPG li araçlar içinde FS DOT gibi bir sistem oluşturmalıyım
    İyi fikir yaw
  • http://www.hepsiburada.com/Liste/svs-katalitik-konvertor-sensor-isigi-sondurme-aparati/productDetails.aspx?categoryid=20006748&productid=otso20100100101

Bu ürünü alın egzos çıkısndaki oksijen sensörüne takın/taktırın arıza ışığını bilgisayarda sildirin kesinlikle yanmaz bende katalitik konvortör olmadığı halde yanmıyor.
  • çözüm bu gibi uyduruk ürünler olmamalı. Düzgün bir kalibrasyon yaptırın, kendinizi kandırmayın.
  • Arabayı satacaksan ışığı söndürecek bir yol bulmak doğru gibi gelebilir ama ışık yanıyorsa ya lpg ya da araçta bir sorun var demektir ve sorun çözülmezse sonu çok ağır olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruksevgili

quote:

Orijinalden alıntı: Opt

Lpgli araç alanlar ne yapsın ya, günah keçisi gibi.

LPG siz araç alanlar nasıl DOT a sokuyorlarsa araçları ,
    Bence LPG li araçlar içinde FS DOT gibi bir sistem oluşturmalıyım
    İyi fikir yaw

(: ardından da ikinci el tank beyin satışına girilir. 40 nokta kontrol ve expertiz hizmetiyle 81 ilde hizmetinizdeyiz. FSOT (isot gibi oldu bu da).
    Benimkinin kablo ve programından bulabilirsem uzaktan bağlantı yaptıracam size.

quote:

Orijinalden alıntı: esser

http://www.hepsiburada.com/Liste/svs-katalitik-konvertor-sensor-isigi-sondurme-aparati/productDetails.aspx?categoryid=20006748&productid=otso20100100101

Bu ürünü alın egzos çıkısndaki oksijen sensörüne takın/taktırın arıza ışığını bilgisayarda sildirin kesinlikle yanmaz bende katalitik konvortör olmadığı halde yanmıyor.

Peki oksijen sensöründen kaynaklanan fazla tüketimi de düşürüyor mu?

• Sorununuza çözüm aradığınız zaman "lpg'li araçlarda ışık yanar" diyerek geçiştirmeyi iyi bilen tamirciler bu ürünü gördüklerinde de ne olduğunu bile anlamadan fason diyebiliyor.
    Ben bu ürünü 1 yıldır kullanıyorum
    1-Bu parçayı konvertörün çıkışındaki oksijen sensörüne takın
    2-Isığı bilgisayar ile söndürtün
    3-Aracınızı en az 200 km benzinde kullanın
    4-İşini bilen iyi bir ustaya gaz ayarı yaptırın.
    Ben denedim aracın oksijen sensöründen kaynaklanan çekiş problemini gideriyor ve ışığın yanmasını kesinlike engelliyor.
  • quote:

Sorununuza çözüm aradığınız zaman "lpg'li araçlarda ışık yanar" diyerek geçiştirmeyi iyi bilen tamirciler bu ürünü gördüklerinde de ne olduğunu bile anlamadan fason diyebiliyor.
    Ben denedim aracın oksijen sensöründen kaynaklanan çekiş problemini gideriyor ve ışığın yanmasını kesinlike engelliyor.

lamba hiç yanmıyormu yoksa fakir karışımda mı yanmıyor...
  • quote:

Sorununuza çözüm aradığınız zaman "lpg'li araçlarda ışık yanar" diyerek geçiştirmeyi iyi bilen tamirciler bu ürünü gördüklerinde de ne olduğunu bile anlamadan fason diyebiliyor.

Bu ürün diye bahsettiğiniz şeyin ismi "baga" dır. Yurtdışında katalizör iptali sonrası uygulanır. Ben kendim tornada da yaptım, yurtdışından da getirttim. Bu kadar para vermenize de gerek yok zaten. Ölçülerini heryerde var, tornada yapılır.

Ama gelin görün ki bu tip uydurma çözümler çözüm değil oyalama taktiğidir. Euro4 bir motorda kısa süre sonra da ECU sensör değerinin gerektiği gibi dalgalanmadığının farkına varacak ve bu sefer de sensör arızası verecektir.

Bu tip çözümler aramaktansa düzgün kalibrasyon yaptırın. Bu kadar araştırıp soruşturuyorsanız alın bir OBD arayüzü, oradan aracın yakıt değerlerini takip edin. Bakın bakalım baga fakir karışıma da çözüm getirmiş mi...

Siz arıza lambası görmeyeceğim diye çabalarken sakladığınız arıza motorunuza büyük zararlar veriyor olabilir.

• Sayın O.B.K.

OBD arayüzü alın demişsiniz. neredenve nasıl temin edebiliriz. yaklaşık fiyatları hakkında bilgi verebilirmisiniz.

iyi çalışmalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: manager71

Sayın O.B.K.

OBD arayüzü alın demişsiniz. neredenve nasıl temin edebiliriz. yaklaşık fiyatları hakkında bilgi verebilirmisiniz.

iyi çalışmalar

Kargo dahil 20$'a ebay'den alınabilir.

ELM 327 diye aratabilirsiniz.

Türkiye'ye de çinden getirip 80-100 TL civarına satanlar var. GG'den ulaşılabilir.

• O.B.K. Hocam,

Ebay da çok fazla var. bu konuda herhangi bir bilgim yok sizce hangisi. işimi görsün yeter.
    birde kullanımı hakkında az bir bilgi verirmisiniz. bluetooth lu olan araç kullanımı sırasında daha kullanışlımı olur.
    anladığım kadarıyla loptop a takıp ve program yükleyip araç çalışır iken ve ya haraket halinde verileri okuyabiliyoruz.
    ne dersiniz ben kullanabilirmiyim. yoksa bu işlerden anlamayan fakat meraklı biri olarak deneyeyim mi;

bu arada araç nissan primera 2000 model 1,6

çok olduysam özür dilerim.

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manager71 -- 16 Temmuz 2010; 17:39:23 >

• @manager71;

ikisi de işini görür. biri bluetoothlu, diğeri usb soketli. gerisi aynı zaten. ELM 327 olsun ve V>1.3 olsun gerisi önemli değil.

yalnız önce aracında OBD soketini bul. çok istisnai de olsa bazı japonlarda benzer yıllarda bu soket yoktu. aracında soket yoksa boşuna para harcamış olursun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.