çok denemişe benziyon sen böyle saçma sapan şeylerle uğraşmayın gidin adam gibi birşey bulun edin nedir bu yok yakıt tüketimi yok su bu bu aracların motorunu yapan mühendisler sizin kadar düşünemiyomu???? bi sizinmi kafanız çalışıyo ????
quote:
Orjinalden alıntı: frozenrealm
quote:
Orjinalden alıntı: Gakgunlu
quote:
hikaye
Denedinmmi bu hikayeyi?
çok denemişe benziyon sen böyle saçma sapan şeylerle uğraşmayın gidin adam gibi birşey bulun edin nedir bu yok yakıt tüketimi yok su bu bu aracların motorunu yapan mühendisler sizin kadar düşünemiyomu???? bi sizinmi kafanız çalışıyo ????
Ben denedim, bir arkadaşla birlikte yaptığımız ve LPG'de cut-off görevi gören elektronik bir devre bu. Aynen benzindeki gibi kompresyonda (örn: yokuş aşağı inerken) LPG'yi kesiyor, uzun yolda da inanılmaz yakıt tasarrufu sağlıyor. DENENMİŞTİR!!! En azından sana hikaye gelen gerçek oldu! Kafanı kumdan çıkarma zamanı geldi
Bu arada ben de mühendisim ama senin gibi at gözlükleri ile bakmıyorum dünyaya
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Gakgunlu
quote:
hikaye
Denedinmmi bu hikayeyi?
En azından ......kusura bakmayın arkadaşlar ben bu konu hakkına fazla bir şey bilmiyorum , nedir bu cut off biraz bilgi verin diyebilirdin ........tabi bu konuşma şekli öğrenmeyi istemek , araştırma yapmak , amotörde olsa bu tür girişimleri desteklemek ve her şeyden önemlisi saygılı olmak gerektirir.
Ben cut off olayını sadece benzinde denedim, denedim demek biraz saçma çünkü benim aracımın(1992 model) cut off özelliği var ve benzin kullandığımda cut off dan oldukça çok faydalanıyorum, yani otomobili yapanlar bu sistemi araçlara koymuşlar. Dolayısyla hiç bir şey bilmediğin belli olan bu konuda eğer biraz ARAŞTIRMA yaparsan cut off un ne olduğunu anlayabilirsin .
Benim sıkıntım-isteğim aracımın lpg li olması sebebiyle (sıralı sistem değil) cut off özelliğinin lpg li kullanımda da aktif olması ve bu konuda yapılanları DESTEK lemek
Tabi bu özelliği sanayide ustayım diye geçinen bir çok usta bilmezken seninde bilmemem normal ama ÖĞRENME mem ayıp ( bu konuda ki yazışmalara katıldığın için ayıp , yoksa sokakdan geçen adama niye bilmiyorsun ayıp denmez) , kaldıki öğrenmek isteyen , araştırma yapan , amötörcede olsa bu konuda girişimde bulunan insanlara alaycı bir yaklaşımda bulunmam ise tamamen SAYGISIZ lık dır.
Bu konuda bu mesajlaşmayı başlatan hakan ustanın girişimi, bazı konuşmayı bilmeyen , her şeyi yurt dışından bekleyen, araştırmasını , öğrenmesini bilmeyen saygısız insanların abuk sabuk mesajları yüzünden yine hakan usta tarafından sonlandırıldı ama hala öğrenmek araştırma yapmak isteyen üyeler tarafından kullanılmakta .
Biz R.21 kulübünde sıralı sitem lpg olmayan araçlarımızda bu cut off sistemini uygulayabilmek için bir araştırma devresi sonucunda sistemi kurduk , bu konuda gergy ve flaş 74 arkadaşlarıma teşekkür ederim . Elbette bu konunun ilk sahibi hakan ustayada daha evvel hiç kimsenin herhangi bir girişimde bulunmadığı bu konudaki girişimleri içinde teşekkür ederim.
........hikaye....... diye attığın bu mesaja verdiğim ............denedinmi bu hikayeyi......... şeklindeki cevabım hem yapılanları küçümsemenden hemde bu girişimlerde bulunan amötörlerin girişimlerini boşa çıkartmandan kaynaklanmaktadır. Umarım anlamışsındır.
Eline ve ağzına sağlık Gakgünlü Umarım anlamıştır
merhaba sayın gakgunlu anlattıklarınız çok mantıklı geldi bu konu kimin aklına geldi ise mükemmel olmuş bu sistemin detayları ile ilgili bir bilgi paylaşımınız olursa sevinirim hoşçakalın
quote:
Orjinalden alıntı: omercalikir
merhaba sayın gakgunlu anlattıklarınız çok mantıklı geldi bu konu kimin aklına geldi ise mükemmel olmuş bu sistemin detayları ile ilgili bir bilgi paylaşımınız olursa sevinirim hoşçakalın
Ömerçalikir merhaba, bu sistem sıralı tip lpg takılmayan yada takılamayan araçlarda kullanılıyor daha doğrusu kullanılmaya başlandı, R.21 Kulübünden Gergy ve flaşh 74 arkadaşlarımız bu sistemi geliştirdiler ve araç kompresöre girdiğinde 1200-1300 devirlere kadar (aynen aracın orjinalindede bulunan benzinli kullanımdaki cut off gibi ) lpg-gaz ı keserek stop etmeden gücü tekerlerden alması , gaz yakmaması ve yakıt tasarrufu yapması sağlandı.
Hakan ustanın sisteminde bizim araçlarda sıkıntı yaratabileceğini söylediği bir husus vardı o da lpg regülatörü-beyni ile gazın manıfiolta giriş yaptığı enjeksiyon boğazı arasındaki mesafenin uzun olması ve dolayısıyla cut off dan çıkışda gazın o uzunmesafeyi katederken motorun bazen stop edebilmesiydi. Bunun üzerine bizim arkadaşlarda R.21 concorde özelinde bu devreyi yaptılar ve şu an kullanılıyor ancak Hakan ustanında bana dediği gibi kendi devresindeki benzer stop etmeleri yaşamamak için gaz borusunun enejksiyon boğazının girişinde selenoid bir valf koyarak bu sıkıntıyı aşma çalışmalarımız hala devam etmekte . Konu ile ilgili yazışmaları R.21 Kulübünden , ayrıca lpg 1999 sienna 16 16 V nickli Öğretmen bir arkadaşın açtığı topic den takip edebilirsin, seninde bu konuda katkıların olursa sevinirim.
Hakan ustanın ve bizim dışımızda Bursa da bir Lpg montaj servisindede aynı ürün varmış , zaten benzinli kullanımda var olan bu özellik çokda kar getirmeyeceği düşünülerek seri üretimi yapılmıyor anladığım kadarı ile , ancak yurdumuzda sıralı sisteme sahip olmayan araç sayısı düşünüldüğünde oldukça büyük rakamlar çıkacaktır. Bu özelliğin şehirler arası kullanımda oldukça ciddi bir tasarruf sağlayacağı açık, şehir içinde bile yol bilgisayarımda O.O değerini (cut off) gördüğüme göre ben şehir içindede faydalanabilirim diye düşünüyorum. Devir hesap ve ekonomi devri , buna göre neden bu özellikden faydalanmayalım değilmi.
Hakan usta bu kadar da aynı yazıyı üstüste yazmana gerek yok.ANLADIK..
quote:
Orjinalden alıntı: berkayhoca
Hakan usta bu kadar da aynı yazıyı üstüste yazmana gerek yok.ANLADIK..
son durum nedir bu sistemle ilgili hem kullanmak hem geliştirmek için karşılıksız yardımda bulunmak istiyorum kartal 1.6 i.e kullanıcısı mekatronik öğrencisi
quote:
Orjinalden alıntı: Sulphur
Bende ilgilenebilirim ama hakanustadan halen yeterli bir açıklama alamadım. Beni teknik kısmı ilgilendiriyor. Çalışma prensibi.
Çalışma prensibi çok basit bu konuyu tüm herkes bilsin dedim.Elimde halen kutu var taktırmak isteyen varsa denesin eğer fayda sağlamassa geri iade eder.
Güncel
güncel
Biraz hort olacak ama Gakgunlu nun yukarıda yazdıklarına TAMAMEN KATILIYORU. çok güzel ayar olmuş. Bunu söylemeden konuyu es geçemedim. Böyle bir girişimi desteklemek yerine hikaye diye kestirip atmak çok saygısızca. Yapılan devreyi görmedim ama teknik olarak bunun mümkün olacağını biliyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme