Şimdi Ara

LPG Lİ TEK NOKTA ENJEKSİYONLU ARACLAR İÇİN %15-20 ARASI YAKIT TASARRUFU İSTEYENLER (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
15.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok noktalarda zaten beyin cut-off yapıyor aynı benzindeki gibi. anlayamadım ben.

ayara her gittiğimde beraber çıkarım adamla gazı kesince bilgisayarda cut-off yazısını görürüm. aracımda yol bilgisayarı olmadığından o bilgisayara bakarım. zaten sesten anlaşılıyor enjektör sesi kesiliyor gazı bırakınca 1200-1400 civarına kadar.
  • Çok noktalı araçlarda hepsinde Ecu varmı bilmiyorum ama benim aracımda R.21 concorde ,Ecu aracı lpg ile kullanırken bile emülatörün yardımıyla benzindeymiş gibi algılıyor ve yol bilgisayarında cutoff aktif yani 0.0 değeri gözüküyor, ama araç lpg de olduğu için gaz yakmaya devam ediyor.Not: aracımdaki sistem sıralı lpg değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gakgunlu

Çok noktalı araçlarda hepsinde Ecu varmı bilmiyorum ama benim aracımda R.21 concorde ,Ecu aracı lpg ile kullanırken bile emülatörün yardımıyla benzindeymiş gibi algılıyor ve yol bilgisayarında cutoff aktif yani 0.0 değeri gözüküyor, ama araç lpg de olduğu için gaz yakmaya devam ediyor.Not: aracımdaki sistem sıralı lpg değil.

Tüm enjeksiyonlu araçlarda(tek nokta yada çok nokta) ECU vardır

LPG sisteminiz desleklmiyorsa enjektörlerden aldığınız gerilim yada akımı Röle yada p.akulatör artık sisteminizde gazı kesmek için ne kullnılıyorsa ona çevirin.
    Bir ADC ve gerilim katlayıcısı yada basit bir op-amp devresiyle yapabilirsiniz bunların hiç birini yapamıyorsanız 80-100 ytl ye alacağınız basit bir akıllı röle modülü de işinizi görür

• Adam sormuş, ayağımı gazdan çekince ve gaz kesilince araba stop etmez mi diye ve sen demişsin ki araba viteste olduğu için araba stop etmez ya olur mu öle şey araba viteste iken de stop eder bunu bir kaç kere araba kullanan kişi bile bilebilir.bunun açıklaması ne?
  • Arkadaşım bilmemen normal , bende bilmiyordum. En nihayetinde usta değilim elektrik ve elektronikden anlamam. Ama bunu bilmeyen bir biz olsak neyse piyasada ustayım diye geçinen yılların tamircileri bie bilmiyor , olurmu öyle şey diyorlar. Sen bu sistemin nasıl çalıştığını anlamak için Cut-off diye forumda bir araştırma yap , birçok açıklamasını bulursun.
  • arkadaşlar bu kutuyu taktırıp kullana varmı hiç?denildiği gibi performans veriyormu alet?
  • Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler.
    Fakat bu formda konu hakkında bilgisi olmadan yazı yazan bazı kendini bilmezler yüzünden bu konuyu burda bitirmek istiyorum.Yaptığım bu kutu sistemini alan ve kullanan arkadaşlara çok teşekkür ederim.Eğer herhangi bir sebepten dolayı sorun yaşarsanız bana cep numaramdan ulaşabilirsiniz.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanusta -- 30 Ekim 2007; 22:13:48 >
  • bende opel astra var benzinli bu normalde zaten ayağını gazdan çekince benzin harcamıyor ben buna LPG taktırınca yine aynı şekilde ayağımı gazdann çekinde gaz harcarmı yoksa bu kutudan taktırmak gerekirmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: superxp

bende opel astra var benzinli bu normalde zaten ayağını gazdan çekince benzin harcamıyor ben buna LPG taktırınca yine aynı şekilde ayağımı gazdann çekinde gaz harcarmı yoksa bu kutudan taktırmak gerekirmi

Aracın sıralı sisteme uygunsa ve sıralı sistem lpg taktırdığında böyle bir sıkıntın olmayacak.
  • Hakan usta
    tek nokta enjk. tamamda, çok noktalı sistemde zaten ecu kesiyor. Neden takılsınkı cok noktalıya. ?????
  • Bildiğim kadarı ile ben cevaplayım, Çok noktalı araca eğer sıralı sistem lpg takılırsa dediğin gibi Ecu lpg enjektörlerine gaz göndermeyerek cutoff u gerçekleştiriyor. Ancak bazı çok noktalı araçlara sıralı takılamıyor , bu durumda eski mikserli sistem lpg takılıyor ve bu sistemde Lpg Ecu su ve lpg enjetörleri olmadığı için lpg de cutoff olmuyor. Yani Hakan ustanın imalatı olan bu ürün eski sistem Ecu suz lpg ler için .
  • hikaye
  • quote:

Orjinalden alıntı: frozenrealm

hikaye

Denedinmmi bu hikayeyi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: baybars_

quote:

Orjinalden alıntı: Gakgunlu

Çok noktalı araçlarda hepsinde Ecu varmı bilmiyorum ama benim aracımda R.21 concorde ,Ecu aracı lpg ile kullanırken bile emülatörün yardımıyla benzindeymiş gibi algılıyor ve yol bilgisayarında cutoff aktif yani 0.0 değeri gözüküyor, ama araç lpg de olduğu için gaz yakmaya devam ediyor.Not: aracımdaki sistem sıralı lpg değil.

Tüm enjeksiyonlu araçlarda(tek nokta yada çok nokta) ECU vardır

LPG sisteminiz desleklmiyorsa enjektörlerden aldığınız gerilim yada akımı Röle yada p.akulatör artık sisteminizde gazı kesmek için ne kullnılıyorsa ona çevirin.
    Bir ADC ve gerilim katlayıcısı yada basit bir op-amp devresiyle yapabilirsiniz bunların hiç birini yapamıyorsanız 80-100 ytl ye alacağınız basit bir akıllı röle modülü de işinizi görür

Baybars, bu benim de aklıma gelmişti, ancak uygulamaya bir türlü geçemedim, bu arada bu hakan ustanın devresi de bu mantıkla mı çalışıyordur? Bilgin var mı?

• Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler.
    Fakat bu formda konu hakkında bilgisi olmadan yazı yazan bazı kendini bilmezler yüzünden bu konuyu burda bitirmek istiyorum.Yaptığım bu kutu sistemini alan ve kullanan arkadaşlara çok teşekkür ederim.Eğer herhangi bir sebepten dolayı sorun yaşarsanız bana cep numaramdan ulaşabilirsiniz.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanusta -- 30 Ekim 2007; 22:14:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakanusta

Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler.

Saygılar...

Hakan usta, iki sayfada kaç mesaj varsa yarısı senin ve hepside aynı yazı sadece kopyalıyosun, bir konu açmışsın, sorularada cevap yok, konuyu başından sonuna kadar okumaya çalıştım herkes sormuş sen hep aynı cevap, açıklayıcı bir yazı göremedim, bunun hakkında bir bilgisi olan varmı arkadaşlar.
  • Cevaplar özellikle değiştirilmiştir.

quote:

Orjinalden alıntı: firtina_67

quote:

Orjinalden alıntı: hakanusta

Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler.

Saygılar...

Hakan usta, iki sayfada kaç mesaj varsa yarısı senin ve hepside aynı yazı sadece kopyalıyosun, bir konu açmışsın, sorularada cevap yok, konuyu başından sonuna kadar okumaya çalıştım herkes sormuş sen hep aynı cevap, açıklayıcı bir yazı göremedim, bunun hakkında bir bilgisi olan varmı arkadaşlar.

• Ben halen tatmin edici açıklamalar alamadım. Buraya kendini bilmez insanların yazdığınada sanmıyorum. Konuyla ilgilenmeyi kesiyorum. Saygılar.
  • Valla ben daha olayın ne olduğunu bile anlamış değilim, neyse anlarız ilerde sanırım, demek bu kadar anlamam gerekiyor
  • Ben bu konuyu yeni buldum baştan sona bi bakıyım. Ya biri deseydi keşke burda konu var bak dye ama nasip değilmiş konu bitmiş galiba...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.