Şimdi Ara

LPG'nin FocusII'ye zararı varmı ? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
3.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ozyurek

quote:

Orjinalden alıntı: Erdm24�
    Tek bildiğim tek dediğin LPG motora zararlıdır Performansı DÜ ŞÜ RÜR !!!

Düzgün ayar yapılırsa düşürmez... Daha özel bir ayar yapılırsa artırabilir de...

Mehmet abi özel ayar yapıldığı zamanda çok yakacak.E ben ne anladım LPG den performans için değilki bu ekonomi için...
  • Geçen hafta komşum Opel Vectrasına taktırdı.Nerde bizim eski Vectra diyo şimdi...
    O da bi zamanlar fark yokmuş diyodu...Alıştı benzine basınca uçmasına şimdi Chip Box felan düşünüyo kurtarabilmek için...
    E bu Chip Box + Lpg parasını aracın üstüne koysaydında 1,9 Dizel Vectra alsan nolurdu ???
    Aynı şey Focus içinde geçerli.Lpg + Masrafları için harcanan para alırken verilse Dizel alınabilirdi...
    Aracı benzinli alıyolar bişey olmaz diyolar.Ondan sonra ibrenin nasıl aşşağıya indiğini görünce yada benzine gelen zamlardan sonra hemen değişik yollara başvuruyolar...
    Lpg'ye zam gelince onunda üstüne CNG felan taktırırlarmı merak etmiyor değilim...
    Ben olsam bagaj kapağını iptal ederim.Çünkü CNG tankı (200 Kg civarında Boş hali ) birde LPG tankı olunca bagajı açmasanız daha iyi...
  • quote:

Mehmet abi özel ayar yapıldığı zamanda çok yakacak.E ben ne anladım LPG den performans için değilki bu ekonomi için...

Yok yok yakmayacak...
    Şu anda İstanbulda kullanılan 2008 model 1,6 bir mondeo, emin 10 litre bile lpg yakmıyor ve ölçüldü tam 128 beygir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozyurek

quote:

Yok yok yakmayacak...
    Şu anda İstanbulda kullanılan 2008 model 1,6 bir mondeo, emin 10 litre bile lpg yakmıyor ve ölçüldü tam 128 beygir...

Lpgsiz ne kadar yakıyodu ki ???
  • quote:

Lpgsiz ne kadar yakıyodu ki ???

Şehir içi benzin tüketimini net bilmiyorum... Ortalama 8,76 lt benzin yakmış...

http://www.spritmonitor.de/en/detail/193274.html

Edit..
    En son ölçümü
    17/04/2008
    87.5 lira 478 km (lpg)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozyurek -- 26 Nisan 2008; 1:12:14 >
  • Abi zaten 1,6 motorların tüketimleri o civarlarda...
    Dedikleri gibi %50 tasarruf yok...
  • quote:

Abi zaten 1,6 motorların tüketimleri o civarlarda...
    Dedikleri gibi %50 tasarruf yok...

Tasarruf işi fiyatlarla ilişkili biraz... Şu anki fiyatlarla % 35-40 arası bir tasarruf sözkonusu.. Buda kilometrede 0,10-0,11 lira yapar...
  • lpg kotudur demiyormusun sen simdi? motora zararlıdır diyosun hala bu ne oluyo peki? motora zararlıdır perfonmans dusurur bunlar hakaret olmuyor demi.sana gore he bana gore hakaret !.dizel diyosun ya hala helal sana bisi demiyorum:)) he bu arada 1.9 vectra demişin verigsini kim odicek:))) bakımını kim karsılayacak dti motorları goruyormusun piyasada sen:) he birde o vectrayı takan ustanın problemi ozyurek arkadsıma sonuna kadar katılıyorum
  • güzel video bence izleyin
    quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

Herkes dediğin kimler? Bu alanda eğitim almış kişiler mi? Yoksa sokaktaki çocuk mu?

• quote:

Orjinalden alıntı: oguzhan54

lpg kotudur demiyormusun sen simdi? motora zararlıdır diyosun hala bu ne oluyo peki? motora zararlıdır perfonmans dusurur bunlar hakaret olmuyor demi.sana gore he bana gore hakaret !.dizel diyosun ya hala helal sana bisi demiyorum:)) he bu arada 1.9 vectra demişin verigsini kim odicek:))) bakımını kim karsılayacak dti motorları goruyormusun piyasada sen:) he birde o vectrayı takan ustanın problemi ozyurek arkadsıma sonuna kadar katılıyorum

"motora zararlıdır perfonmans dusurur bunlar hakaret olmuyor demi" bence biz aynı türkçeyi konuşmuyoruz yada sen "hakaret" nedir bilmiyosun. motora zararlı olan birşeye motora zararlı demek hakaret değil gerçektir. ha işine gelmezse gerçeği de "hakaret" olarak algılarsın o ayrı.

lpg bildiğim kadarıyla atık gazlar açısından çevre için dizelden de benzinden de iyi. bence seçilirken lpg ekonomi ve çevreye verdiği zararın azlığı dolayısıyla tercih sebebi olmalı.

madem motora bir zararı yok ve hatta performans kaybı söz konusu değil WRC'de ve Formula 1'de de lpg kullansınlar. bildiğiniz gibi formula 1 araçları yolcu uçaklarından daha çok yakıt sarfediyor. hem performans düşmez hem firma ekonomi yapar hem de iyi bi referans olur taktırmayı düşünenler için .)

eklenti: formula 1'de lpg kullanılması performans düşüklüğü yaşanmıyor ise çok avatajlı olurdu. çünkü lpg benzinden çok daha hafif bir yakıt ve lpg çıkışlı bi araç büyük ihtimalle yakıtı doluyken benzinli bi araca göre çok hafif olacaktır.))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desci -- 26 Nisan 2008; 13:50:55 >

• formula 1 de deilde avrupada duzenlenen birsuru organizasyonda var bu sistem;) he birde bana gore hakaret ben oyle algılıyorum o zaman tamam

http://www.lpghaber.com/html/phpbb2/Haydaaa-budami-gelecekti-basimiza-LPG-li-yaris-arabasi..-topic-2022.html
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erdm24™

Diyorum arkadaşım benim zaten yazdığım 10 tane mesaj.Hepsini okuyun tek sayfa zaten...
    Varmı LPG kötüdür kimse kullanmasın , Patlarsınız , Çatlarsınız , Uçarsınız gibilerinden laflarım ???

Tek bildiğim tek dediğin LPG motora zararlıdır Performansı DÜ ŞÜ RÜR !!!

DÜ ŞÜR MEZZZZ...
  • quote:

Geçen hafta komşum Opel Vectrasına taktırdı.Nerde bizim eski Vectra diyo şimdi...
    O da bi zamanlar fark yokmuş diyodu...Alıştı benzine basınca uçmasına şimdi Chip Box felan düşünüyo kurtarabilmek için...
    E bu Chip Box + Lpg parasını aracın üstüne koysaydında 1,9 Dizel Vectra alsan nolurdu ???
    Aynı şey Focus içinde geçerli.Lpg + Masrafları için harcanan para alırken verilse Dizel alınabilirdi...
    Aracı benzinli alıyolar bişey olmaz diyolar.Ondan sonra ibrenin nasıl aşşağıya indiğini görünce yada benzine gelen zamlardan sonra hemen değişik yollara başvuruyolar...
    Lpg'ye zam gelince onunda üstüne CNG felan taktırırlarmı merak etmiyor değilim...
    Ben olsam bagaj kapağını iptal ederim.Çünkü CNG tankı (200 Kg civarında Boş hali ) birde LPG tankı olunca bagajı açmasanız daha iyi...

Gecen bir kanalin anahaber bultenine cikmisti, CNG satan bir tane yasal istasyon varmis istanbulun tamaminda..

• eski arabamda vardı tüp hiç bir zararını görmedim.Hiç stop ettiğini görmedim ,teklediğini görmedim bence hiç bir sorun olmuyor tavsiye ederim.
  • Ben 25 bin kilomete kullandım focusta... Ortağım 40 bin kilometrelere yaklaştı galiba...
    Şimdiki arabamda ise heralde 100 bin kilometre falan kullanılmıştır diye takmin ediyorum...
    Bir sorunumuz yok..
    Hatta benim tırt toyota tüple daha iyi çekiyor.. Ama bu sayılmaz.. karbüratörlü olduğu için o şekilde ayarlanmıştır...
  • valla bende memnunum hersekilde Allah nazar değdirmesin
  • hakaret gibi algıla beni bağlamaz. kendini üzersin .)

aslında universitelerin makina müh bolumlerinin yada hacettepe univ nin otomotiv müh bolumunun bu lpg olayını bilimsel olarak incelemesi de bizi bu konuda epeyce aydınlatır ama nerde türkiye'de öyle şey. bilim de neymiş
  • benim kendimi filan üzdüğüm yok valla lpg mi koyuyorum geziyorum bu kadar :) he bu arada gazi üniversitesinin böyle bir çalışması vardı.Şu anda bulamadım hatta şunu söyliyeyim İTÜ den bir öğretim üyesi bu konu hakkında bir seminer düzenlemişti.
  • LPG Yİ TR GÜNDEMİNE ALAN TEMEL ŞEY YAKIT FİYATLARI.
    LPG BENZİN EŞİT OLSA KİMSE LPG YE GEÇMEZ.
    AMA LPG YARI YARIYA UCUZ OLDUĞUNDAN HER GEÇEN GÜN SAYISI ARTIYOR.
    ŞU AN KAYITLI LPG Lİ ARAÇ SAYIS 1.8 MİLYON.
    AVRUPANIN 2. BÜYÜK, DÜNYANIN 4. BÜYÜK LPG PAZARI TR.
    kAYIT DIŞI LPG LİLER DE DAHİL EDİLİRSE TR AVRUPADA 1. LİĞE OTURABİLİR.

ŞU AN CHEVROLET O KM ARAÇLARINDA LPG Lİ ARAÇ SUNUYOR. Hem de garantili olarak.
    Lada da plg pazarına girdi.
    Hatta Daihatsu 4x4 aracında lpg sunmaya başladı.
    Bunları TATA izledi.
    Yakında dacia fiat da bu guruba dahil olur gibime geliyor.

Hatta daha prestijli markalar bile ör Renault Ford C segmentinde lpg seçeneğini sunabilir pekiala.

Gelelim potansiyel risklere:
    sızıntı/patlama vs yetkili kurumlarca yapıldığından risk olmaktan çıkmış durumda (yeni nesil lpg lilerde)
    motora verilebilecek olası zararlar da ilk çalıştırma ve ısınana dek lpg de kalma ile ve özel motor yağları ile minimize edilmiş durumda.
    Tabi motor ömründe belli bir kısalma olabileceği biliniyor.Ama sağladığı ekonomik fayda bunun önemsiz bir ayrıntı olmasını sağlıyor.
    Sadece bagaj hacminin kısıtlanması ve kısa kalan menzil çözüm bekleyen sorun olarak durmakta.Burada kasıt 1000 km leri rahatlıkla geçebilen dizellerin yanında lpg lilerin düşük menzilli kalmaları.
    Kapalı garajlara girememek te bir sorun tabi.
    performansa sıralı sistemlerle kayıp oluşmamakta.
    Kişisel fikrim konu sürüş zevki ve performans ve çekiş gücü ise dizellerin hala 1 numara olduğudur.
    Tabi çoğu kullanıcı için bu değil ekonomi 1 . öncelik olmakta.

• Hem ekonomi hem performans
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.