LPG Yİ TR GÜNDEMİNE ALAN TEMEL ŞEY YAKIT FİYATLARI. LPG BENZİN EŞİT OLSA KİMSE LPG YE GEÇMEZ. AMA LPG YARI YARIYA UCUZ OLDUĞUNDAN HER GEÇEN GÜN SAYISI ARTIYOR. ŞU AN KAYITLI LPG Lİ ARAÇ SAYIS 1.8 MİLYON. AVRUPANIN 2. BÜYÜK, DÜNYANIN 4. BÜYÜK LPG PAZARI TR. kAYIT DIŞI LPG LİLER DE DAHİL EDİLİRSE TR AVRUPADA 1. LİĞE OTURABİLİR.
ŞU AN CHEVROLET O KM ARAÇLARINDA LPG Lİ ARAÇ SUNUYOR. Hem de garantili olarak. Lada da plg pazarına girdi. Hatta Daihatsu 4x4 aracında lpg sunmaya başladı. Bunları TATA izledi. Yakında dacia fiat da bu guruba dahil olur gibime geliyor.
Hatta daha prestijli markalar bile ör Renault Ford C segmentinde lpg seçeneğini sunabilir pekiala.
Gelelim potansiyel risklere: sızıntı/patlama vs yetkili kurumlarca yapıldığından risk olmaktan çıkmış durumda (yeni nesil lpg lilerde) motora verilebilecek olası zararlar da ilk çalıştırma ve ısınana dek lpg de kalma ile ve özel motor yağları ile minimize edilmiş durumda. Tabi motor ömründe belli bir kısalma olabileceği biliniyor.Ama sağladığı ekonomik fayda bunun önemsiz bir ayrıntı olmasını sağlıyor. Sadece bagaj hacminin kısıtlanması ve kısa kalan menzil çözüm bekleyen sorun olarak durmakta.Burada kasıt 1000 km leri rahatlıkla geçebilen dizellerin yanında lpg lilerin düşük menzilli kalmaları. Kapalı garajlara girememek te bir sorun tabi. performansa sıralı sistemlerle kayıp oluşmamakta. Kişisel fikrim konu sürüş zevki ve performans ve çekiş gücü ise dizellerin hala 1 numara olduğudur. Tabi çoğu kullanıcı için bu değil ekonomi 1 . öncelik olmakta.
sonuna kadar katılıyorum ben cebimide düşünüyorum perfonmansımıda 115 hp ti vct
oldukca eskiden fabrika cikisli kartallar falanda vardi, ancak fabrika cikisinda bile LPG olsa yine de makina odasindan sizdirmazlik raporu vs. almaniz gerekiyordu (sanirim hala oyle)
fabrika cikisli LPGli olanlar biraz daha farkli statude olsa, belki LPGli arac alanlar daha cogalir(di). yurtdisinda benzin deposunun yerine takilan sistemlerde var, ama ulkemizde yasak sanirim.
MERHABA SAYIN FORD SEVENLER ; FORDMARKALI ARAÇLARINIZ İÇİN GEREKLİ CIKMA VE YENİ PARÇALARIMIZLA HİZMETİNİZDEYİZ...
lpg konusunda ekonomi dışında ; motorun ömrünü uuztıyor, performansata bi fark yok, arıza vermiyor dyenlere sadece gülüyorum arkadaşlar... unutmayın lpg sadece ekonomi içindir ve de unutmayınki herşeyin bir bedeli vardır...
quote:
Orjinalden alıntı: mclearen
lpg konusunda ekonomi dışında ; motorun ömrünü uuztıyor, performansata bi fark yok, arıza vermiyor dyenlere sadece gülüyorum arkadaşlar... unutmayın lpg sadece ekonomi içindir ve de unutmayınki herşeyin bir bedeli vardır...
sen gulmeye devam et o zaman:))ekonomi yapıyorm ama bedeli ne cok cok cok merak ediyorum:))
kardeş bu tercih meselesi 200.000 deki benzinli focusun motorunun diriliğği ile 200.000 kmdeki lpgli focusun motorunun diriliği aynı olmaz öyle değilmi... bunu ileride anlarsın...
quote:
Orjinalden alıntı: oguzhan54
quote:
Orjinalden alıntı: mclearen
sen gulmeye devam et o zaman:))ekonomi yapıyorm ama bedeli ne cok cok cok merak ediyorum:))
Bedeli ne mi ??? 2 yıllık garanti olabilir mesela.Bu da yaklaşık 1 milyar.Birde tüp masrafı var.E bunları aracı alırken versende dizel alsana.Kafan rahat olsun.2 sene garantin olsun.Aracın az yaksın.Tork nedir öğrenirsin.Fenamı olur ???
Siz kısaca demiyosunuzki 4 bin ytl fazla vermek bana koyuyo.Vermiyorum... Ama tüp taktırırken 2 bin ytlyi veriyosunuz
ilerde filan anlamama gerek yok;) anlıyorum sunu solim 200 000 e kadar binemicegim icin bi araca no problem bi bakmısın yarın satmısım aracımı:))he sunuda belirteyim 100 000 de motor yaptıran dizel cok gordum hayatımda:)) benzini kotuleyemem cunku benzin gibi bir yakıt yok daha ;)
quote:
ilerde filan anlamama gerek yok;) anlıyorum sunu solim 200 000 e kadar binemicegim icin bi araca no problem bi bakmısın yarın satmısım aracımı:))he sunuda belirteyim 100 000 de motor yaptıran dizel cok gordum hayatımda:)) benzini kotuleyemem cunku benzin gibi bir yakıt yok daha ;)
Peki 950 binde el sürülmemiş Volkswagen Dizel aracı gördünmü ??? Hediye olarak Touareg V6 verdiler adama.Kullanmasını bilirsen 500.000 garanti... Örneğin Fiat Albea 400.000 lerde çok taxi var.Peki LPG li 400.000 de kaç taxi var ???
sen lpgli arac yokmu diyorsun??? su anda arastıramadm ama motoru acılmamıs sahin bile var lpli 300 + olarak oke hem ben aracımı o kadar zaten kullanamam he sunuda belirteyim doru mu kullanıyosun sen aracı dizel icin tavsiye edilen
2500 deviri gecmicen diyolar sen gecmiyomusun??? hem o arac Trde olduğuna eminmsin benim su anki sirket aracımdan onceki aracımda albeaydı 130 000 de motor yaptırdık arabaya sattık sonra ne diosun??Trde aldıgın yakıta bak sonra kullanmana bak ondan sonra garanti ver tamam ben sert kullanıoyurm albeayla 190 gordum .şunuda belirtmeden gecmiyeyim dizel nazlı arabadır tamam ben dizelde kullanıoyom benzinlide ;)ben su anda dizel almam almam almam!!!
erdem kardeş sana katılıyorum....
lpg dönüşümü yaptıran araçlar ortalama 20 000 km sonra kara geçmeye başlıyor dizel araç alanlar ise ortalam 40 000-50 000 km yaptıkdan sonra kara başlıyorlar. doğrumudur? 3 aşağı 5 yukarı doğrudur.
aracı ne kadar kullanacağımız burada önem kazanıyor . Sıralı sistemlerde hiç bir lpg li araç da 20 000 km de motor yemediğine göre, ortada sorun kalmıyor....
200 000-300 000 km den bahseden arkadaşlara sormak istiyorum. Son sattığınız aracınızla kaç km yaptınız acaba?
sonuç olarak; lpg ekonomi amaçlı monte ettirilen bir sistemdir. Hiç bir şekilde orjinali gibi olmayacaktır. ama yaptığı ekonominin yanında çok da göze gelmemektedir.
bunları; 65 000 km benzinle aracıma bindikten sonra, aracıma lpg monte ettirdim. sadece kendi izlenimlerim. en büyük endişem performans da idi. inanın gözle görülecek, sürülerek hissedilecek tarzda değil... ama yine de orjinalin yerini tutmayacağına inanlardanım.
sağlıcakla kalın...
burda kimse lpg motorun omrunu uzatır demiyor ama artık devir ne devri siz soyleyin siz dizel alırken sadece motor gucu icinmi aldınız yoo bende oyle ben alırken lpg dusunmuyordum acıkcası ama gordumki olmuyor taktırdım pismanmıyım şu anda bu ülke durumunda değilim benzin 2 ytl olsun pişma olacagım inanın
eyw oğuzhan kardeş şimdi doğru söz ettin olaya bu açıdan bakarsan haklısın...
oğuzhan kardeş bende sana katılıyorum. Sonuçta kaç kişi arabasıyla 100000-200000 km yapar. Bunu yapacak kişi zaten dizel almalı. Hem arabam az yaksın hem fazla km yapmayayım ki kolay satılsın mantığıyla nasıl dizel karlı olabilir ki. 80000 km ye gelmiş ya da 100000 km ye gelmiş bir dizelin yüzüne kim bakar? Garanti olayı demişsiniz. Tamam benimde iki tane hayati parça garatiden değişti. Ama garantisi bitmiş araç için bu laflar gereksiz. Herkes kendi bütçesini kendine göre ayarlamıştır. Dizel alan da hesabını yapmıştır Benzinli alanda, LPG taktıranda. Kimsenin kimseye karışmasına hakkı yok. Sonuçta Dizel almışsın Benzinli almışsın madalya vermiyorlar adama. He Tork için alıyorsan 4000 YTL vermişsin hakkın tabi.
quote:
Orjinalden alıntı: ricconi
lpg dönüşümü yaptıran araçlar ortalama 20 000 km sonra kara geçmeye başlıyor dizel araç alanlar ise ortalam 40 000-50 000 km yaptıkdan sonra kara başlıyorlar. doğrumudur? 3 aşağı 5 yukarı doğrudur.
aracı ne kadar kullanacağımız burada önem kazanıyor . Sıralı sistemlerde hiç bir lpg li araç da 20 000 km de motor yemediğine göre, ortada sorun kalmıyor....
200 000-300 000 km den bahseden arkadaşlara sormak istiyorum. Son sattığınız aracınızla kaç km yaptınız acaba?
sonuç olarak; lpg ekonomi amaçlı monte ettirilen bir sistemdir. Hiç bir şekilde orjinali gibi olmayacaktır. ama yaptığı ekonominin yanında çok da göze gelmemektedir.
bunları; 65 000 km benzinle aracıma bindikten sonra, aracıma lpg monte ettirdim. sadece kendi izlenimlerim. en büyük endişem performans da idi. inanın gözle görülecek, sürülerek hissedilecek tarzda değil... ama yine de orjinalin yerini tutmayacağına inanlardanım.
sağlıcakla kalın...
Son aracımı 155,000 Kmde sattım ??? Nolcak şimdi ? Bende benzinli alıp tüpmü taktırcam
quote:
Orjinalden alıntı: Erdm24™
quote:
Orjinalden alıntı: ricconi
sağlıcakla kalın...
Son aracımı 155,000 Kmde sattım ??? Nolcak şimdi ? Bende benzinli alıp tüpmü taktırcam
senin gibi uzun süre kullanan az kişi var. dizel araç alarak gayet mantıklı bir seçim yapmışsın.
Ya az yol yapsamda yine dizel alırım.Şöyleki : Az kmli dizeli havada karada babanın oğluna satarsın... Benzinliye göre verdiğin fazla paranın büyük bi oranını kurtarabilirsin...
Benzinli araç alırsan zaten 2 bin ytl tüpe vercen.Yok ayar tutmadı yok ruhsata işlet felan uğraşmantaksa Dizel alırsın kafan rahat olur
valla erdem24 kardesm sen dizeli ovmeye devam edersin ben LPGyi he ovmuyorum ancak zararlı olmadıgına ikna etmeye calısıyorum sadece seni ayar mayar işi yok bunuda belirteyim sadece arada gidersen gidersin benim arkadasım 2 sene once aracına LPG montajı yaptı ve hala ayara gitmedi ben gittim 2 kere ruhsata işletmektede bisi yok inan yorulmuyosun:)))
quote:
valla erdem24 kardesm sen dizeli ovmeye devam edersin ben LPGyi he ovmuyorum ancak zararlı olmadıgına ikna etmeye calısıyorum sadece seni ayar mayar işi yok bunuda belirteyim sadece arada gidersen gidersin benim arkadasım 2 sene once aracına LPG montajı yaptı ve hala ayara gitmedi ben gittim 2 kere ruhsata işletmektede bisi yok inan yorulmuyosun:)))
Peki boşa giden 2 yıllık garanti ? 1000 ytl yapar 2 yıl garanti