Şimdi Ara

LPG'nin FocusII'ye zararı varmı ? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
3.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de diyorum ki, sıfır almış, ikinci el almış, ister taktırır, ister taktırmaz. Kimse kimseye karışamaz. Herkesin hesabı kendine. Neyse uzatmanın anlamı yok.
  • erdem24 demişinki 2binytl fazla verip dizelini alırdım valla ama vermiyo bayi sıfır 2.el dizelede giremem yani;)
  • ne konu açmışım be taktıracam teleflex gibi uygun an bekliyorum focus2 den önceki arbm escord idi 50 bin yptım sorunlr çıktı fkt çok ciddi değil.. benzine cep yetimiyor..içi,mden taktırınc defolu gibi olck hissetiyorumm
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguzhan54

erdem24 demişinki 2binytl fazla verip dizelini alırdım valla ama vermiyo bayi sıfır 2.el dizelede giremem yani;)

2.ele güneveniyorum derken ben 2008 3 binde 5 binde dizel çok gördüm.Belli ki adam ihtiyaçtan satıyor.Bunun neresine güvenemeyeceksin.Adam bi ton para vermiş daha yeni araç hor kullanmaz heralde içi acır
  • quote:

Orjinalden alıntı: @NTARES

Ben de diyorum ki, sıfır almış, ikinci el almış, ister taktırır, ister taktırmaz. Kimse kimseye karışamaz. Herkesin hesabı kendine. Neyse uzatmanın anlamı yok.

Kimsenin kimseye karıştığı yok.Size taktıramazsınızmı dediler yada dedik ???
    Ben Sıfır araca takılmasına karşıyım.Motora zararı olduğunu ve performansı düşürdüğünü düşünüyorum...
    Bende ikinci el A3 alıcam ve Lpg taktıracam.Malum çok yakıyo

• ya erdm24 ben 3 de olsa 5 de olsa guvemem o kadr sure nasıl kullandı bilmem he dersen sıfır dizel alırmısın bundan 2 yıl once olsa alırdım:))
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguzhan54

ya erdm24 ben 3 de olsa 5 de olsa guvemem o kadr sure nasıl kullandı bilmem he dersen sıfır dizel alırmısın bundan 2 yıl once olsa alırdım:))

Bende bunu anlamıyorum işte.3 binde benzinli adam hep iyimi kullanır ???
    3 bindeki Dizel aracı sürekli 4 bin devirin üstünde kullansa nolcakki ???
    Ben 155 binde Cordobayı 2.gün sattım.Araç temizse nasıl kullanıldığı anlaşılır...
  • bak 2.el arac konusunda bilgiliyimdir herhafta araba cekiyoruz pazara ama insanlarımız bundan 1 2 sene oncesine kadar dizel olsunda ne olursa olsun diyordu ancak bundan 6 ay oncesine kadar akıllandılar ve 90 000 agır bakımına yaklasmamıs arac baktılar su anda ise dizele pek yaklaşan yok yaklaşanlarda renault ve fiatın dizellere yakısıyor
  • arkadaşlar ben hem benzinli, hem lpg li araç kullandım. şimdiki aracım dizel. dizele geçeli yaklaşık 1.5 ay oldu. lpg de aracım ort. 190 civarında yakıyordu dizel aracım ise 220 ykr civarında yakıyor. Açıkçası ben lpg den pek memnun kalmadım ne kadar sıralı sistem performans kaybettirmiyor deseler de araç ta az da olsa performans kaybı oluyor. özellikle yüksek devirlerde bunu hissediyorsunuz ve rampalarda. şunu söyleyim güç ve performans işin içine girince aradaki 30 ykr hiç gözüme görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aolcer -- 6 Mayıs 2008; 20:20:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: aolcer

arkadaşlar ben hem benzinli, hem lpg li araç kullandım. şimdiki aracım dizel. dizele geçeli yaklaşık 1.5 ay oldu. lpg de aracım ort. 190 civarında yakıyordu dizel aracım ise 220 ykr civarında yakıyor. Açıkçası ben lpg den pek memnun kalmadım ne kadar sıralı sistem performans kaybettirmiyor deseler de araç ta az da olsa performans kaybı oluyor. özellikle yüksek devirlerde bunu hissediyorsunuz ve rampalarda. şunu söyleyim güç ve performans işin içine girince aradaki 30 ykr hiç gözüme görünmüyor.

gercekten farketmyior ya dogru ayarda ama bak ben ilk taktırdgıımda perfonmans kaybı oldu gercekten oldu yani ama sonra ki ayarda duzeldi ve ben yuksek devirlerdede harika gidiyorum 180 190 gordum 200 e de dayadım ama daha fazla basmadım yol yoktu ama giderdi:))dogru ayarda bir problem olmuyor bi derdin oluyo oda bagaj ben stepneyi cıkardım mesela

• Patlamayan lastik al.Stepne sorunun olmaz
  • valla bilmiom bi kere taktım su ana kadar stepneyi:)) oda takmak istemedim ama mecburdu ya ne o ole topal gibi:)
  • Elbette lpg'li araba benzinli araba gibi olmaz. Parası bol olanda zaten lpg düşünmez. Ancak kesinlikle sanıldığı kadarda zararlı olduğuna inanmıyorum. Neden mi?

1.Şu an Türkiye'deki ilk lpg'li araçlar neredeyse 20 yılını dolduracak ve bu arabalar hala trafikte. Adamlar arabayı iki kere amorti etmiştir yakıt tasarrufuyla. Peki benzinli arabaların ömrü ne kadar? Yani 20 yılın sonunda lpg'li araçlardan daha mı, sağlamlar?

2.Burada bizzat çevremden bir örnek vereceğim. Benim çok yakından tanıdığım ve belki zamanının yarısı yolda geçen bir arkadaşım var. Fiat siena 1.2 motor araca eski sistem (sıralı değil) lpg taktırdı. 30 binlerdeyken taktırdı. Ve 200 bin km lpg ile yol yaptı. Arabasına çok iyi bakan birisiydi. Üzerindeki herşey orjinal diyordu. Arabayı 230 bin km'de sanırım 9000 ytl civarına sattı. Bunun neresinde zarar? Adam zaten nereden bakarsanız bakın benzine göre zaten 20 bin ytl tasarruf yapmış.

Sonuç olarak, araba uyumluysa kısıtlı bütçeye sahip herkes lpg taktırmalı. Benim düşüncelerim böyle. Herkesin düşüncesine saygı duyarım.

Selamlar...

• Kimse Lpg takan zarar eder demediki ??? ...
    Sen sıfır bi benzinli araç alsan Lpg takarmısın ???
  • http://forum.donanimhaber.com/m_22590562/tm.htm

Gel şimdi bunu oku da lpg taktır bakalım...Zararı filan olduğuna inanmıyorum ben yeter ki sorunsuz çalışsın..Meret düzgün çalışmıyor ki motora zararını konuşuyorsunuz.

Lpg taktırıpta sorun yaşamayan az.. sizin sorun yaşamamanız yaşamayacağınız anlamına da gelmiyor..Forumu dikkatli takip ederseniz ilkin memnun olanların sonradan çok sıkıntı yaşadıklarını görebiliyorsunuz..Memnun olanların yanında hiç memnun olmayanlar da var..
  • ben lpgde 10 000 kmye yaklastım hicbirsıkıntım yok Allahıma şükürler olsun arkadasım takan usta onemli hala ısrarla soyluyorum
  • 2 SENE LPG KULLANDIM ASTRA CD 2000 MODELDE EKONOMİ OLARAK % 40 TASARRUF ETTİM NORMAL BENZİNLİDEN HİÇ BİR FARKI YOKTU SONRADAN DAHA FAZLA TASARRUF YAPMAK İÇİN AYARLARI İLE OYNADIK OTOMATİK VİTES ARAÇ DUR KALKTA STOP ETMEYE BAŞLADI SONRADAN DÜZELTTİK.ANCAK SUNUDA SÖYLEMEDEN GECEMEYECEĞİM ALDIĞIM ADİ BİR GAZ YÜZÜNDEN AZ KALSIN SOLLAMA ESNASINDA KAMYON ALTINDA KALACAKSIM ZOR KURTARDIM O ESNADA ARABA GİTMEDİ BİR TÜRLÜ EĞER Kİ DOĞRU AYARLAR YAPILIRSA VE DOĞRU GAS KULLANILIRSA BİR PROBLEM YOK 150.000 KM DE SADECE 1 DEFA AYAR İÇİN LPG BAYİSİNE UĞRADIM SON OLARAK EKONOMİ DÜŞÜNÜLÜYORSA ANCAK TAKTIRILABİLİR BENCE
  • quote:

Orjinalden alıntı: arman_guney

2 SENE LPG KULLANDIM ASTRA CD 2000 MODELDE EKONOMİ OLARAK % 40 TASARRUF ETTİM NORMAL BENZİNLİDEN HİÇ BİR FARKI YOKTU SONRADAN DAHA FAZLA TASARRUF YAPMAK İÇİN AYARLARI İLE OYNADIK OTOMATİK VİTES ARAÇ DUR KALKTA STOP ETMEYE BAŞLADI SONRADAN DÜZELTTİK.ANCAK SUNUDA SÖYLEMEDEN GECEMEYECEĞİM ALDIĞIM ADİ BİR GAZ YÜZÜNDEN AZ KALSIN SOLLAMA ESNASINDA KAMYON ALTINDA KALACAKSIM ZOR KURTARDIM O ESNADA ARABA GİTMEDİ BİR TÜRLÜ EĞER Kİ DOĞRU AYARLAR YAPILIRSA VE DOĞRU GAS KULLANILIRSA BİR PROBLEM YOK 150.000 KM DE SADECE 1 DEFA AYAR İÇİN LPG BAYİSİNE UĞRADIM SON OLARAK EKONOMİ DÜŞÜNÜLÜYORSA ANCAK TAKTIRILABİLİR BENCE

tamamiyle katılıyorum bir arkadsım mazda aracıyla aynı olayı yasadım birdaha ordan gaz almakmı tovbe onunn den gecmiyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: burçak

Elbette lpg'li araba benzinli araba gibi olmaz. Parası bol olanda zaten lpg düşünmez. Ancak kesinlikle sanıldığı kadarda zararlı olduğuna inanmıyorum. Neden mi?

1.Şu an Türkiye'deki ilk lpg'li araçlar neredeyse 20 yılını dolduracak ve bu arabalar hala trafikte. Adamlar arabayı iki kere amorti etmiştir yakıt tasarrufuyla. Peki benzinli arabaların ömrü ne kadar? Yani 20 yılın sonunda lpg'li araçlardan daha mı, sağlamlar?

2.Burada bizzat çevremden bir örnek vereceğim. Benim çok yakından tanıdığım ve belki zamanının yarısı yolda geçen bir arkadaşım var. Fiat siena 1.2 motor araca eski sistem (sıralı değil) lpg taktırdı. 30 binlerdeyken taktırdı. Ve 200 bin km lpg ile yol yaptı. Arabasına çok iyi bakan birisiydi. Üzerindeki herşey orjinal diyordu. Arabayı 230 bin km'de sanırım 9000 ytl civarına sattı. Bunun neresinde zarar? Adam zaten nereden bakarsanız bakın benzine göre zaten 20 bin ytl tasarruf yapmış.

Sonuç olarak, araba uyumluysa kısıtlı bütçeye sahip herkes lpg taktırmalı. Benim düşüncelerim böyle. Herkesin düşüncesine saygı duyarım.

Selamlar...

Selamlar,

İstisnalar kaideyi bozmaz 1000000 km yapan benzinli araçlarda var.
    Araba kiralama şirketlerinde 400000 -450000 km de benzinli focuslar var.
    Abaca bu bahsettiğiniz siena bir 200000 km daha motor rektifiyesi görmeden yapabilir miydi.İşte buna net cevap vermek gerekir.
    Bu bahsettiğim focuslar motor revizyonu görmemiş araçlardır.
    Hatta bakın sahibinden.com da bile araştırdım yazım hataları yapmış olanlar dışında LPG LPG/benzin yakıt türündeki çoğu araç 400000 km altında üstünde olanlarında zaten ne zaman takdırdığı belli değil, ama benzin yakıt türü opsiyonunda yazım hatası yapmışlar dışında 400000 km üstünde bir çok araç var. Eski ford taunus 500000 km yapmış LPG siz.
    Aracın motorunun yaptığı km den ziyade hangi devir ortalamasında kullanıldığı önemlidir. Devir dönemsel olarak ölçeklenemediği için km baz alınıyor.
    Mesela bir focus 1,6 benzinli 1000hp motor sürekli 1500- 2800 d/d diğeri ise 1500- 4000 arasında bir diğeride 1500- 6000 d/d aralığında kullanıyorsa hepsinin bakımları harfiyen yapılıyorsa sizce hangisinin ömrü fazla olur. Konu bundan ibarettir.
    Aynı karşılaştırmayı yakıt türü LPG içinde yapsanız değişmez. Düşük devir yüksek ömür.
    Ama önceden de söyledim yine söylüyorum, sonradan LPG dönüşümü yapılan araçların motorları benzinli yakıt tasarımına sahiptir ve LPG bu motorların ömrünü kısaltır. Fabrikasyon LPG ise kesinlikle önerilir.

Parası bol olan demişsiniz o 200000 km yapmış motorlu aracı alan yeni sahibi motorda çıkacak bir soruna ne kadar para ödeyecek.Bu parçalar nerden gelecek. Ben sattım gerisi düşünsün, doğru herkes cebinden çıkana bakıyor.
    Bende diğer arkadaşların fikrine saygı duyuyorum, Benim fikirlerimde bunlar, konuya birde bu açıdan bakmakta fayda var.

• arkadaslar ben birsey demiyorum burda artık ben solicegimi soledim dilimde tuy bitti cevabımı merak edenler attıgım mesajları arastırsın bu kadar hem 400,000 den bahsetmişin ben 400,000 km bir aracı benzinlide olsa dizelde olsa piyasanın 5 bin ytl altınada verseler almam zaten siz alırmısınız ben almam.Bende yapmam saten o kmyi yapıpta satamam yani:)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.