Şimdi Ara

LPG'nin FocusII'ye zararı varmı ? (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
3.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Erdm24™

quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

Lpg zararlı diyenler kanıt göstersin de biz de bilelim ne sebeple zararı varmış lpg'nin...

Dostum bırakın bu işleri.Yoldan geçen çocuğa sölesen o bile zararlı olduğunu söler...
    Zararı olmasa Fabrika lpgli üretirdi.
    Zararı olmasa araçlar garantiden çıkmazdı...

Geçin bu fabrika çıkarırdı laflarını çıkarıyorda TR'de olmadığından dolayı yok sanıyorsunuz.Almanyada doğal gazlı Audi'ler var fabrika çıkışlı, Volvo'lar vs. Siz anca burda sıkarsınız.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: oguzhan54

quote:

Orjinalden alıntı: mclearen

lpg konusunda ekonomi dışında ; motorun ömrünü uuztıyor, performansata bi fark yok, arıza vermiyor dyenlere sadece gülüyorum arkadaşlar... unutmayın lpg sadece ekonomi içindir ve de unutmayınki herşeyin bir bedeli vardır...

sen gulmeye devam et o zaman:))ekonomi yapıyorm ama bedeli ne cok cok cok merak ediyorum:))

Bedeli ne mi ???
    2 yıllık garanti olabilir mesela.Bu da yaklaşık 1 milyar.Birde tüp masrafı var.E bunları aracı alırken versende dizel alsana.Kafan rahat olsun.2 sene garantin olsun.Aracın az yaksın.Tork nedir öğrenirsin.Fenamı olur ???

Siz kısaca demiyosunuzki 4 bin ytl fazla vermek bana koyuyo.Vermiyorum...
    Ama tüp taktırırken 2 bin ytlyi veriyosunuz

LPG'li araba dizelden daha ekonomik. İstanbul trafiğinde kaç yakıyorsunuz? 6.5lt civarı bir tüketiminiz var muhtemelen. Aynı durumda kullandığınız aracın benzinlisi 8.5lt yakar LPG de 10lt yani. 6.5*3.11ytl mi daha uygun 10*1.80ytl mi? Hem tır tır o gürültüyü çekmez dizelin hemde 0 alırken dizel farkını verp Trend alacağına Ghia, Titanium alır.

• quote:

quote:

valla erdem24 kardesm sen dizeli ovmeye devam edersin ben LPGyi he ovmuyorum ancak zararlı olmadıgına ikna etmeye calısıyorum sadece seni ayar mayar işi yok bunuda belirteyim sadece arada gidersen gidersin benim arkadasım 2 sene once aracına LPG montajı yaptı ve hala ayara gitmedi ben gittim 2 kere ruhsata işletmektede bisi yok inan yorulmuyosun:)))

Peki boşa giden 2 yıllık garanti ?
    1000 ytl yapar 2 yıl garanti

Garanti ne? Arabayı servise mahkum etmek. 3 kuruşluk şeyden 5 kuruş almak. 2 sene içinde bozulan araç olmaz illa birşeyi hatalıysa aracın ilk 3-4 ay içinde ortaya çıkar. Zaten geneline servis yine kullanıcı hatası deyip size ödetiyor masrafları.

• Şanzımanı düşen arkadaştan 19 bin ytl istendi.Garantisi olsa para vermeyecekti...
    Sen ne çok biliyosun arkadaş yaa.Honda boşunamı 6 yıl veriyo garantiyi ???
    Sen 3 kuruş ver sanayii de yaptır.Ben 5 kuruş verir serviste yaptırırım...
    Aracım 100 kmde 5,1 yakıyo...Getirsene bundan az yakan Lpg
  • Şanzımanı düşen? Durduk yere şanzıman düşmez.

Boşuna veriyor tek amacı para kazanmak 6 sene garanti verip. Artık doğru düzgün araç satışlarından para kazanmıyorlar bu durumu servis ücretinden çıkartıyorlar.

Servisde yapılması iyi yapıldığı anlamına hiçbir zaman gelmez. Size gösterseler sizde değiştirirsiniz aracın yağını, filtresi vs. ki bellide yapanların hepsi genç işin ehli olmayan askeri ücrete çalışan insanlar. Ama en basit bir bakımdan sizden 70-80 ytl işçilik adı altında para alırlar. Aynı işlemi gerçek anlamda ustaya yarısından daha az bir ücrete dışarıda yaptırabilirsiniz.

Çok yakınım 307 1.6hdi 110hp kullanıyor yani aynı motor. Aracınızıda tanıyorum sizin 5.1lt yaktınız ortamda Benzinli arabada 8 lt LPG yakar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emp:)
    quote:

quote:

valla erdem24 kardesm sen dizeli ovmeye devam edersin ben LPGyi he ovmuyorum ancak zararlı olmadıgına ikna etmeye calısıyorum sadece seni ayar mayar işi yok bunuda belirteyim sadece arada gidersen gidersin benim arkadasım 2 sene once aracına LPG montajı yaptı ve hala ayara gitmedi ben gittim 2 kere ruhsata işletmektede bisi yok inan yorulmuyosun:)))

Garanti ne? Arabayı servise mahkum etmek. 3 kuruşluk şeyden 5 kuruş almak. 2 sene içinde bozulan araç olmaz illa birşeyi hatalıysa aracın ilk 3-4 ay içinde ortaya çıkar. Zaten geneline servis yine kullanıcı hatası deyip size ödetiyor masrafları.

Selamlar,

Garantiyi bu kadar basit görmene şaşırdım, benim araçta 8000 ytl lik parça garantiden değişti. Anlaşılan senin başına gelmemiş ki bu kadar basit görüyorsun. 3-4 ay değil 5 sene bile sonra bile çıkmayabilir.Yada tam garanti bittiğinde çıkabilir.

LPG evet fiyat olarak ekonomik ama benzinli yakıt için üretilmiş motorlara uzun vadede zararlı , o bahsettiğin orj. çıkışlı LPG li araçların daha önce bahsettiğim parçalarını bir kontrol et bakalım, farklı mı değil mi.
    Zaten orj. fabrika çıkışlı olanlara okey. Sonradan devşirmelere

• quote:

Şanzımanı düşen? Durduk yere şanzıman düşmez.

Boşuna veriyor tek amacı para kazanmak 6 sene garanti verip. Artık doğru düzgün araç satışlarından para kazanmıyorlar bu durumu servis ücretinden çıkartıyorlar.

Servisde yapılması iyi yapıldığı anlamına hiçbir zaman gelmez. Size gösterseler sizde değiştirirsiniz aracın yağını, filtresi vs. ki bellide yapanların hepsi genç işin ehli olmayan askeri ücrete çalışan insanlar. Ama en basit bir bakımdan sizden 70-80 ytl işçilik adı altında para alırlar. Aynı işlemi gerçek anlamda ustaya yarısından daha az bir ücrete dışarıda yaptırabilirsiniz.

Çok yakınım 307 1.6hdi 110hp kullanıyor yani aynı motor. Aracınızıda tanıyorum sizin 5.1lt yaktınız ortamda Benzinli arabada 8 lt LPG yakar.

Durduk yere nasıl çıkmaz yaa ???
    Adam kalkıp viteslemi oynadı.Yolda giderken uçmuş işte şanzıman.Zaten Dizel Otomatikler sorunlu.Adam naparsa yapsın uçma ihtimali %60 zaten.O da ona denk gelmiş...

• smdi bunları soledinizde gidip satacammı aracaımı gidip dizelmi alacam yooo:))))
  • quote:

smdi bunları soledinizde gidip satacammı aracaımı gidip dizelmi alacam yooo:))))

Biz garantiden bahsediyoruz sen araç satma işindesin
  • :)) garanti mi aslında size birsey soyliyimmi garantiden cıkıyo diyosunuzya ben kaskoya isletmeye gittim aracımı orda ustam vardır biraz iyiyiz garantiden cıkıyormu dedim ya dedi garantiden cıksa nolur cıkmasa nolur elektronik aksam dısında cıkmıyo dedi bana
  • quote:

quote:

Durduk yere nasıl çıkmaz yaa ???
    Adam kalkıp viteslemi oynadı.Yolda giderken uçmuş işte şanzıman.Zaten Dizel Otomatikler sorunlu.Adam naparsa yapsın uçma ihtimali %60 zaten.O da ona denk gelmiş...

Araba dizel otomatik dikkatinizi çekerim:D

• quote:

Orjinalden alıntı: maxfocus

quote:

quote:

quote:

Selamlar,

Garantiyi bu kadar basit görmene şaşırdım, benim araçta 8000 ytl lik parça garantiden değişti. Anlaşılan senin başına gelmemiş ki bu kadar basit görüyorsun. 3-4 ay değil 5 sene bile sonra bile çıkmayabilir.Yada tam garanti bittiğinde çıkabilir.

LPG evet fiyat olarak ekonomik ama benzinli yakıt için üretilmiş motorlara uzun vadede zararlı , o bahsettiğin orj. çıkışlı LPG li araçların daha önce bahsettiğim parçalarını bir kontrol et bakalım, farklı mı değil mi.
    Zaten orj. fabrika çıkışlı olanlara okey. Sonradan devşirmelere

Evet garantiden değiştirecek birşeyim olmadı. Aracımın garanti kapsamı dışına çıkardım şansa aküm bozuldu ama bakımla alakası olmadığından dolayı ücretsiz yinede değişti.

LPG'li araçları servise almamalarının esas sebebi zaten bu aracın hangi sisteminde değişiklik yaparsınız o garanti kapsamı dışında kalır. LPG takıldı diye aracın motoru garanti kapsamı dışında kalır. LPG'li aracın bakımları servisde yapılsın garantisi dolana kadar motor harici ağrızaları yine yapmak zorunda kalıcaklar. Çok karmaşık bir Garanti koşulları vs. var.

LPG'lide olsada, olmasada TR şartlarında araçların yapacakları km belli çok fark olmaz.

Tanıdığım 150.000km'de olan skoda felicia'sının motorunu açtı sadece bakma amaçlı araba son 50.000km yi sadece LPG ile yapmıştı ve hiç benzin kullanmamıştı motordaki aşınma çok azdı tüm ustaların yorumu 300.000km'yi rahat geçeceği yönünde oldu. İyi dönüşüm yapılan ve iyi bakılan araçların motor ömründe fark yok denecek kadar az.

• Yok denecek kadar az olan fark bilimsel olarak %2-3 performans düşüşü ne çok uzun kmlerde 100 bine kadar az yol yapması...
    Mesela 500 bin yapabilen Albealar Lpg takılınca 400 bine kadar düşmüş
  • yaw taksicilikmi yapıyoruzda 500-400 bin km yaparmının hesabına düşelim. Bırakın bunları ya. Kim benzinli arabasıyla 100,000 km yol yapar. 100,000 km yapacak olan gider dizel alır.
  • 400.000'ye düşmüş olarak varsaysak bile o kullanımı sırasında en az 40.000ytl yakıt tasarrufu yapmış olacak yanlış yazmadım.2-3 bin ytl verip 100.000km önce motor yaptırmakda koymaz bu karın yanında.

Türkiye şartlarında da hiçbir turbo araba 400.000km yapamaz.(Bineklerden bahsediyorum) Elbet turbosu, enjektörleri ve mazot pompası kötü yakıttan dolayı sorun açacaktır.
  • quote:

400.000'ye düşmüş olarak varsaysak bile o kullanımı sırasında en az 40.000ytl yakıt tasarrufu yapmış olacak yanlış yazmadım.2-3 bin ytl verip 100.000km önce motor yaptırmakda koymaz bu karın yanında.

Türkiye şartlarında da hiçbir turbo araba 400.000km yapamaz.(Bineklerden bahsediyorum) Elbet turbosu, enjektörleri ve mazot pompası kötü yakıttan dolayı sorun açacaktır.

katılıyorum ben aracımla 400 000 km yapcam he bak sirket aracıyla yaparsın belki iş yapıyosan yaparsın ama kendi şahsi aracımla ben 400 000 km yapmam hatta 90 000 e getirmem he suda var şirketler bile benzin+LPG ye donuyor
  • quote:

askeri ücret zsudasasdas

• quote:

Orjinalden alıntı: desci

quote:

askeri ücret zsudasasdas

Ne alaka diyebilirsiniz ama sabah 8 den akşam üstü 7'ye kadar ayakta askeri ücret ile çalışan birinden nasıl özenle iş yapmasını beklersiniz? Uydurmaca, baştan savma iş yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emp:) -- 10 Mayıs 2008; 1:07:44 >

• kışlada falan mı calısıyo bu adamlar yaw neyse.)

ya su focus'ların motorunun aluminyumdan olması olayını bi tartışalım. lpg harbiden daha çok mu zarar veriyo focus'un motoruna nedir?
  • Merhaba arkadaşlar,
    Ben Focus ailesine yeni katıldım. 2005 Comfort...
    Arabayı alır almaz ilk iş tüp taktırmak istedim. Malum, hazır ruhsat değişecek, vize vs olacakken yaptırayım istedim. Ancak kime sorduysam ya önermedi ya da mütereddit kaldı.
    Servise sordum: Taktıranlar var, bir sorun yok, ancak Ford tüpü tavsiye etmiyor dedi.
    Aldığım galerici ve onun komşusu olan galericiler, kesinlikle önermedi, sattıkları arabalara tüp taktırıp sorun yaşayanları saydılar bir bir. Başka galericilere de sordum, pek önermediler.
    Kendi ustam: Sorun çıkma olasılığı az; bir çıkarsa da düzen tutmaz, hem sinirlerimiz bozulur, hem astarı yüzünden pahalıya gelir tasarruf edelim derken, dedi.

Sonuçta ben taktırmamaya karar verdim. Zaten yılda yapacağım en fazla 5 bin kilometre... Tüpe vereceğim parayla lastik alırım, perde taktırırım, kılıf alırım diye düşündüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevdalıbulut -- 11 Mayıs 2008; 4:04:39 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.