Şimdi Ara

Lpg obd baglantisi bagli olup olmadigi nasil anlasilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
7.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracima atiker grand kit lpg taktirdim. Çoğu usta obd baglantisini yapmadan birakiyormis. Kendisine sorduğumda yaptık filan dedi ama pek güven vermedi. Obd baglantisin arabaya bağlı olup olmadigini nereden anlayabilirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bağlatı kablosunu alırsan notebook a bağlayıp programından görebilirsin, benim taktırdım kit arıza lambası yakıp duruyodu bir türlü sorunu çözemediler, fabrikayî aradım obd bağlantısı yapılmamış olabilir dedi, kabloyu aldım programı yükledim lpg kitini takan yer obd yi bağladık demesine rağmen programda bağlanmamış olduğunu gordum, sonra ben ispat edince bağlamasını bilen bir usta buldular bağlattılar sorun çözüldü,

• buldozer85 B kullanıcısına yanıt
    tam olarak obd bağlantısı derken aracın obd soketinden mi lehimlenip bağlanıyor ?
  • Direksiyonun altinda çokça zaman gecirdi mi usta ? 15 dakka kadar?

Atikerden obd aktif olunca obd ekraninda programda yani obd yazisi uzerinde yeşil ışık yaniyor. Öyle dışardan bakarak anlayamazsiniz.

Obd gereksiz diyen usta bile gördüm... Baglamaya gerek yok diyor adam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araci ustalara bıraktım ama bağlantı yaparlarken surekli yanlarında durmadim. O nedenle obd bağlantısı için direksiyonun altında herhangi bir işlem yapıp yapmadıklarını bilemiyorum. 1-2 güne kadar gidip lpg ayarı yaptıracağım. O zaman programa bagladiklarinda yeşil ışığa dikkat ederim.

Tam olarak hangi ekranda yanıyor bu ışık soyleyebilir misiniz örnek olması açısından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bozkurt92 -- 30 Mart 2017; 8:24:21 >
  • Doğru yeri bilmedikleri için bağlamıyorlar. yanlış yere bağlayınca araba "kaygan zemin uyarısı, esp, abs" gibi bilimum arıza lambalarını yakıyor. OBD ile mi doğduk ulan deyip bağlamıyorlar.

Arıza lambası yanıyorsa, şu devirde şu kitler ile arıza lambası yaktırtmak hüner ister. Ustanızı değiştirmenizi tavsiye ederim...
  • Obd baglantisi olan bir kit almayin aldiysaniz baglatmayin.

Gorevi ariza isigini siz farketmeden sondurmek. Ayar yapmak degil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • obd bağlantısı olan kit devamlı olarak yakıt karışımını ayarlar böylece araç arıza ışığı yakmaz.
    arıza ışığı yanan araçta obd bağlantısı yapılmamış demektir. Tabi bunu tespit etmek zor iş ,pcden kontrol etmek lazım.
  • Aracim opel astra 2007 model h kasa olan. Bir haftadir lpg de biniyorum ufak tefek titreme, ikinci viteste toplamama gibi sorunlar yasadim fakat arıza isigi yanmadi hiç

• Bugun gittim obd bağlantısı yapılmamış onu yaptirdim. Bağlayın dedigimde araba arıza verir, tekleme yapar baglamayalim ama sen bilirsin dediler. Ben de ısrarla istediğimi belirttim. Şu an obd baglantisi yapildi.

Simdi aracımda ne gibi bir değişme olur obd ile ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

Obd baglantisi olan bir kit almayin aldiysaniz baglatmayin.

"obd bağlantısının görevi arıza lambası söndürmek" bu bilgiyi nerden aldınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bozkurt92

Bugun gittim obd bağlantısı yapılmamış onu yaptirdim. Bağlayın dedigimde araba arıza verir, tekleme yapar baglamayalim ama sen bilirsin dediler. Ben de ısrarla istediğimi belirttim. Şu an obd baglantisi yapildi.

Simdi aracımda ne gibi bir değişme olur obd ile ?

bilgisayar ile de programın aktif edilmesi gerekiyor sadece kabloyu bağlamak yeterli olmuyor diye biliyorum. son durum nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: osamanos

quote:

Obd portunun ne oldugunu hangi datalarin paylasildigini iyi bildigim icin rahatlikla soyleyebilirim. Stft degerleri yol sartlarinda surekli degisir buradan bir sistemin bu takibi yaparak lpg sistemine duzgun ayar yapmasi imkansiZ

• quote:

quote:

quote:

Obd portunun ne oldugunu hangi datalarin paylasildigini iyi bildigim icin rahatlikla soyleyebilirim. Stft degerleri yol sartlarinda surekli degisir buradan bir sistemin bu takibi yaparak lpg sistemine duzgun ayar yapmasi imkansiZ

Ltftye bakarak ayara yapamaz mı

• osamanos kullanıcısına yanıt
    Obd baglantisi yapınca ltf stf degerlerini görebiliyorsunuz. Obd baglantisi aktifken Kendine göre bu degerleri düzeltme yapıyor ve düzeltme oranı % kaç ise onu gösteriyor. Ben kendime lpg yi pc ye baglamak için kablo aldim. Bu ltf stf degerlerine ayar yaptım . Bu ayar çok iyi olmasa da obd düzeltme uygulayarak benim yaptigim ayarı daha iyi hale getiriyor. Aracimin gidişinde herhangi bir sıkıntı yok hatta sanki benzinde gidiyormusum gibi geliyor. Biraz teknik bilgi gerekiyor ben de msci.net diye bir siteden arastirmalarimla az çok bir ayarlama yapıyorum ışte 😂

• ugurozer U kullanıcısına yanıt
    Pc ye baglaninca obd başlığının altinda hata uyarılarını otomatik sil diye bir secenek var. Oradaki tiki kaldırınca hataları otomatik silmiyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benzinde yurumeden ltft nin hangi degerine gore ayar yapacak?

Misal arkafasimin araci benzinde ltft +15 lerde. Lpg ayarida +15 lerde olmali bu araca ltft 0 olacak sekilde ayar yaparsaniz hata olur.

Benim aracim +2 lerde ltft yi 0 yaparsaniz yine yanlis ama hic yoktan iyidir kalkip +15 e gore ayarlarsaniz yandi gulum keten helva.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benzinde yurumeden ltft nin hangi degerine gore ayar yapacak?

Misal arkafasimin araci benzinde ltft +15 lerde. Lpg ayarida +15 lerde olmali bu araca ltft 0 olacak sekilde ayar yaparsaniz hata olur.

Benim aracim +2 lerde ltft yi 0 yaparsaniz yine yanlis ama hic yoktan iyidir kalkip +15 e gore ayarlarsaniz yandi gulum keten helva.

doğru bir noktaya temas ettiniz. peki arkadaşınızın arabada LTFT neden +15. arabasında bir sorun olabilir. bu arada benim arabada BRC takılı obdli değil. benzinde LTFT +3-4 olabiliyor. lpgde ayar yaparken LTFT +3 veya +5 olmasını sorun yapmıyorum

• ugurozer U kullanıcısına yanıt
    Sonradan aklıma geldi. Benzinde ltft 10 küsür ama lpgde 0a yakın sorunundan dolayı forumda bir kullanıcı yazmış. Sorun lpg nozullari etrafından hava alıyormus. Yani benzinde ltft 10-15 veya üzeri ise zaten bi sorun aramak gerekir diye düşünüyorum.

• quote:

Sonradan aklıma geldi. Benzinde ltft 10 küsür ama lpgde 0a yakın sorunundan dolayı forumda bir kullanıcı yazmış. Sorun lpg nozullari etrafından hava alıyormus. Yani benzinde ltft 10-15 veya üzeri ise zaten bi sorun aramak gerekir diye düşünüyorum.

Benzinde yururken 15 lerde olabiliyor jazz gibi araclarda. Bunun lpg ile en ufak bir ilgisi yok. Bu durumda lpg ayarinida 15 yapmak en dogrusu. Arac eger benzinde 0 a yakin olduğu halde ayara ragmen lpg de 15 lerde ise lpg nozulleri normalden kucuk olabilir. Basinc dusuk olabilir baska problemler de olabilir. Fakir karisim ihtimali yuksek. Buda motor omru ve subap omru icin malesef olumsuz bir durum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.