Şimdi Ara

LPG'siz araba kullananlar... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
10.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2001 1.2 75 bg palio var şehiriçinde 50 kuruş şehirler arası 33 kuruş yakiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: investing

vay be demek ki herkesin arabası az yakıyormuş
    yok benim arabam çok yakıyor ama ben az yakıyorum :)

mecbur kalmadıkça araba kullanmıyorum ,böylece araba az yakmış oluyor :)
  • Lovatoya bile gerek yok, 1500tl ye atiker gold takinca 7-8 ayda amorti ediyorsunuz.

• bu devirde tüp yüzünden avmlere alınmama ezikliğini kimse yaşamamalı. hem o kadar araca para ver hem avmlere ve kapalı otoparklara alınma :D

bir de ben her avmye tüplü araç ile giriyorum diyen tipler var. bu tipler bile bile yasak olduğu halde milletin canına kastediyor ve bununla övünüyor.

kapalı otoparka tüplü araçla girenle e5 te makas atan, emniyet şeridinden giden magandalar aynı tipler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duggac -- 18 Nisan 2018; 8:21:16 >
  • Benim için formül basit :

ARAÇ LPG UYUMLU İSE LPG TAKTIRIRIM.( çok nokta enjeksiyonlu ise yani)

yıllık ortalama 30,000 km yapıyorum.

Düzgün montaj,
    uygun ekipman seçimi,
    ve AFR ayarı ile benzin performansı ve sağlığı alırsınız.
  • Bir de TSIcılara laf atarlar şu konuya bak LPGciler maşallah 8-9 lt benzin yakan araçlarıyla 9 lt LPG yakıyorlarmış. Özel bir LPG kullanıyorlar herhalde. 1 senede amorti etmeler falan

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Lovatoya bile gerek yok, 1500tl ye atiker gold takinca 7-8 ayda amorti ediyorsunuz.
    bunlara zam gelmemişmi geçen yıl bile 1600 dü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • duggac kullanıcısına yanıt
    lafa bak lafa. eziklikmiş.

elbette yakında lpgli araçlar da alınacaktır. belki 5 belki 10 sene sonra.
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Son durum ne bilmiyorum ama 1500-1600e bulunur sanki. Prins, brc falan 2-3 sene once daha pahaliydi. Brc 2300e falan takiyorlar. Lpg kiti dedikleri kutuda zaten cok bir sey yok, fazla bir maliyeti oldugunu sanmiyorum. Argeye de cok para harcamiyorlardir artik.

Biraz abarti bir yaklasim olmamis mi? Dediginiz gibi tehlikeli bir durum olsa avmler zaten lpgli araclari iceri almaz. Lpg o kadar tehlikeli olsa sokaga bile almazlar. Bomba gozuyle bakmayin lpgye. Benzin gibi bir yakit. Benzinden falan daha cevreci.

• Lpgden turbo dizele geçtim mutluyum. Bir daha lpgmi asla. Allah yazdiysa bozsun.

Ben düz yolda 3. Vitesle araba kaldırmayı 3. Viteste dik yokuş tirmanma zevkimden, dik yokuşlu sokakta 1. Viteste kalkarken arabanın asfaltı kazima çalışması yapma zevkinden mazot 10 lira olsada vazgeçmem

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Biraz abarti bir yaklasim olmamis mi? Dediginiz gibi tehlikeli bir durum olsa avmler zaten lpgli araclari iceri almaz. Lpg o kadar tehlikeli olsa sokaga bile almazlar. Bomba gozuyle bakmayin lpgye. Benzin gibi bir yakit. Benzinden falan daha cevreci.
    Hocam merdiven alti yapılanlar veya ruhsata işlenmemiş olanlar bakımları yapilmayanlar bomba zaten. Diğer türlü olsa millet evine mutfak tüpü koyar mı oda lpg sonuçta.

• Hesap ortadayken hazmedemediğin konu nedir acaba? Hiç LPG'li araç kullanmadın mı? Yoksa LPG'li araç deyince aklına şahin kartal mı geliyor?

Önceki aracım şehiriçinde benzinde 7.2-7.5lt benzin tüketirken LPG ile 8-8.5lt tüketiyordu. Tam dolum tam boşaltım pompada ölçüm ile bu hesaplar. Şehir içinde 32lt LPG ile 350-370km, şehir dışında 420km yol yapıyordum.
    Benzinde ne tüketiyorsan LPG'de bunun %10-20 fazlasını tüketirsin. Bilmemek ayıp değil de bilmediğin halde işkembeden sallamak biraz komik oluyor

Benzin olmuş 6.12-6.15, LPG ise hala 2.80TL.

Yılda 12bin km yaparsan benzinle 6.12 x 8 x 12.000= 5.875TL
    Aynı hesabı LPG ile yaparsan 2.80 x 9.5 x 12.000= 3.192TL

Ne kadar fark oldu 2.683TL. LPG kiti 2.400TL ki bu kaliteli bir kit fiyatı. Atiker veya daha düşük modelleri 1.800-2.000TL arasına alabilirsin.

Al sana 1 yılda amortinin hesabı

@commandx Atiker'i pek sevmiyor ve güvenmiyorum. Önceki aracımda BRC vardı. BRC'nin enjektörü sesli çalıştığı için daha sessiz çalışan Lovato tercih edeceğim bu kez.

• dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Bahsettiginiz arac sayisi cok cok azdir, muayeneden de gecemez o sekilde. Bakimsiz, arizali siyah duman atan dizel benzinli arac sayisi gibi bir seydir. Benzer tehlikeler onlarda da var. Genellemek, makas atanla bir tutmak biraz abarti.

• Neden hazmedemiyim? O fanboy arkadaş kendisi 32 kuruş yakıyorum dedi. Ben benzinli aracımla 39-40 kuruş yakıyorum. Gerçekten bunu hazmedemiyorum nasıl olur da bu kadar az yakar aracım Lpg eziyet çekip bir de böyle tüketimler görünce çıldırmanız normal o arkadaş gibi.

9 litre benzin yakan araca 9 litre lpg yazıyorsunuz. Şimdi de 7.5 litreye 8 litre yazmışsınız. Bence 5 litre yakıyordur iyi bakın böyle olmaz. Ya insanların aklıyla dalga geçmeye çalışıyorsunuz ya da kendinizi kandırıyorsunuz. Hesabınızda da nedense benzinle gittiğiniz kmler yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kragen -- 18 Nisan 2018; 11:4:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kragen

Az km yapan birisi için gereksiz. LPGnin derdi tasasıyla mı uğraşsın adam.
    1,5 senede 10bin km civarı yapıyoruz. Arada benzin almamız dışında lpg ile tasamız yok.

• 1 Benzinli 1 de LPG'li aracım var. LPG'li aracımın şehir içi verisi 14.8 litre. Dolayısıyla mecburen LPG'de kullanıyorum. Benzinli aracım ise ortalama 6 litre yakıyor. O yüzden tüp takmaya gerek duymadım..
    Sakin ol şampiyon neden gaza geldin bu kadar?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TSi motora kaliteli kit ne kadar ? 2400e atmosferik arabaya kit alirsiniz ancak.

8000-10000 civarinda kaliteli bir sistem.

Kaldi ki Turbo ile Atmosferik ayni benzini mi yakiyor. Honda civic Fd6 ile 9 litrede gittigim yolu jetta tsi ile 7.3litrede gidiyorum. Lpg olsa 9.5 litre civarinda yakacak hadi az fakir olsun 8.7lt

Turbo kitleriyle 60.000km den asagi amortisman görmedim.

• Bu rakamlar tabi ki atmosferik motorlar için. Turbo motora LPG takmak biraz riskli. LPG kitinin enjektörlerinin çok hızlı olması lazım. Bundan dolayı fiyatları bir hayli uçuk ve yine de karma kullanım gerçekleşiyor. Yani yüksek devirlerde motor sağlığı için yine benzin kullanılıyor. 2000-3500rpm arasında LPG kullanılıyor bu LPG kitlerinde. Haliyle verim düşüyor ve amorti süresi de bunla orantılı olarak uzuyor.

TSI motorlu araç alırken zaten buna uygun LPG kitlerinin pahalı olduğunu bilerek alıyorlar. TSI benzinli motorlar arasında en az yakan motorlardan biri. Alan kişi LPG takmaz diye düşünüyorum. En mantıklısı 1.4Tsi 125HP veya 150Hp'lik modelleri. Güçse güç tasarrufsa tasarruf.

Honda Civic FD6 ve FD7 otomatikleri 5 ileri olduğundan uzun yolda çok verimli olmuyor. 100km/s ve üzeri hızlarda 6. vitesi arıyorsun. Yeni Civic'te CVT olduğundan daha verimli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 18 Nisan 2018; 15:3:29 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.