Şimdi Ara

LPG'siz araba kullananlar... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
10.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DntRx

Sabah bp 2.79 aldım. Aytemiz 2.76. Shell 2.89 aygaz 2.92
    burda niye kazık acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi birazdan "benzinle 10 litre yaksa lpg ile 17 litre yakar o da aynıyla gelir arabayı deldirdiğine değmez "ciler gelir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Razor Crest

Eziklik yaşama durumu tam olarak sizi anlatıyor aslında izmirde yaşıyorum her avm'ye rahatlıkla giriyorum güvenlikler ayna ile altına bakıyor hiç girme diyen olmadı almayan avmler yeterli havalandırma sistemi olmayan bunu lpg'ye mal eden masraftan kaçan yönetimlerdir sanki benzin kaçağı olsa ortamda gaz birikimi olmayacak mantığınız bu kadar işte.
    Boşuna zahmet edip yanıt vermişsiniz Adamın tüm hayatı araçla avm kapalı park alanlarına girmekten ibaret sanırım

• Tucson 2016 T-GDI’m var.Herkes çok yaktığını söylüyor ama i20 kadar yakıyor.Hayvan gibi basarsan yakar tabi.
    LPG araca ihanet gibi bir şey.Ben şimdi aracıma LPG taktırayım desem 10bin TL.Onun amortisi vs.?Kaldı ki 1000 TL olsa yine taktırmam.Aracın fizyolojisine ters.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • görünen köy klavuz istemiyor hocam o a4ten ziyade karma sistem kullanan birçok arkadaşım var totalde yarı yarıya oynatıyor nerdeyse. hatta bu aralar halaoğluna kompressorlü tsi jetta bakıyoruz aldığında önce yazılımlayıp daha sonra atiker atikfast di taktıracağız nasipse. benzin ve gazı fulleyip 1000km şehiriçi kullanacağız ve 1000km sonunda toplam ne kadar yakıt harcadığını hem litre hem fiyat bazından öğrenmiş olup yol bilgisayarı ile kıyaslayıp kâr durumuna bakacağız. ha bu arada aklıma absürt bir örnek olarak insignia grubundaki 2.0T 220hp insigniasına yaklaşık 7000 lira harcayarak sadece lpg tüketen lpdi sistemi taktıran adam geldi. uzun yolda 120-130 gittiği zaman 25 kuruş yakıyor (gaz o ara 2.80di sanırım) yazmıştı bol fotolu bir posttu. ayrıca psikolojik olabilir ama bir tık daha iyi yürüyor yazmıştı. ha birde bu sadece lpg kullanan sistemlerde soğuk havalarda sabahlar tek marşta çalışmama sorununu yazılıp çiziliyordu youtubeda onu da uzun zaman önce çözmüşler ayrıca ücretsiz hallediyorlarmış diye biliyorum

• angaralimike A kullanıcısına yanıt
    Hesap yaptiniz mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy

Gelelim LPG konusuna, Akilli mantikli her insan parasi cok da olsa neye binerse binsin, ekonomi yapmak ister. Hele ki 5.20i veya e180 gibi ust sinif bir araca binmek isteyerek 2.0Dizeli icin bir araba parasi vermek istemeyenler icin yaziyorum bunlari.

LPG en iyi sistem hangisidir, bakildiginda marka olarak Prins one cikiyor. Oturup arastirdim. Prins isimli LPG icin Turbo benzin motorlar icin, kullandigi urunu LiquiMax Direct injection isimli bir urun. Bu urunde Depodaki Yakit Pompasindan Boost Pump isimli bir urune hat girerek oradan tekrar orijinal enjektorlere dagitim yapiliyor.

Markadan Markaya degisik yazilimlari olmasina ragmen, anlamsiz bir sekilde mercedes cgi ile tsi arasinda bilmedigim 2000 fark var, 10.000 ile 12.000TL arasinda bir fark odenerek sistem taktirliyor.

Ford Ecoboost araclarda bu sistemi kullanan bir kullanicinin yazdigina gore kimileri bu booster denilen komponent'ten oldukca cani yanmis, kiminin baska seylerden. yok izolasyonu begenmemisler yok vs.

Sonucta bir cok kisi LPG sisteminin sesinden surekli circir bocegi gibi otmesinden sikayetci, degisimler yapilmasina ragmen stabil olmayan bir cok uygulamada mevcut, yok valf tikanmis yok samandira donmus, yok kirli yakitmis, kiminin lpg filtresi bulunmuyormus , temiz yakit cok onemliymis vs vs.

9.5-10 litre benzin yakan arac 13-14litre LPG tuketiyormus. benim yazdigim degerler ile ayni zaten berkeley'den referans almistim enerji emilim degerlerini.

Simdi yeni 5.20i 8.3lt/100KM de yakan biri 100 KM gitmek icin 8.3LT x 6.15TL = 51.05TL / 100KM Harciyorum

Siz ne kadar yok mok desenizde LPG Shell internet sitesinde Pompa fiyati 3.28TL/100KM

Baslangic maliyeti 11.000TL + ruhsat vize falan 11.500TL

11.500TL'e 1916lt benzin alinabiliniyor. 23.500KM'lik benzin parasini baslangicta bayiliyorsunuz.

(LPG fiyati 3.28TL/lt) x (LPG enerji kaybi carpani 1.30 ) = 4.28TL/LT TL cinsinden, Enerji sarfiyati. Artik benzin ile LPG ayni tuketim degerini alabiliriz.

LPG ile Sarfiyat 8.3 LT x 4.28TL = 35.52TL / 100KM

LPG ile 100KM'de kazanim = 15.53TL/100KM

Baslatma Maliyetini 11.500TL olarak almistik.

(Baslatma maliyeti 11.500) /( LPG'den edilen kar 0,1553TL )= 74,015KM Amortisman Sureci

3 yilda bir araba degistirsek, Yillik 25.000KM uzerinden dusunulurse, Son 1000KM'de Toplam 150TL Net Kar

Daha 2.El deger kaybini ve sigorta kasko primindeki artisi yazmadim, Motor Isinana kadar olan Benzin Tuketimini de yazmadim... Hadi diyelim hic benzin de tuketmedi. Yok arabasiz kalacaksin, yok bakimi yok arizasi pompasi bilmem nesi.... Garajlarda IRGAT muamelesi goreceksin.

LPG Turbo otomobillerde Sivi Sistemlerde gercekci bir cozum degildir.

quote:

Boost pump değişimi sonrası şikayetlerim yine tekrarladı. Bu kez olayın ustadan da kaynaklanmış olabileceğini düşünürek Bölge Müdürü'nü direkt arayıp beni başka bir ustaya yönlendirmesini istedim. O da Gaziantep'e davet etti beni orada montajı tekrardan yaptılar.
    Boost Pump değişmesine rağmen doğru çalışmıyormuş. Valf değişimi ve bir kaç parçada değişim yaptılar. Şu an sadece hava soğukken motor ısınana kadar bir ses geliyor o da boost pump devre dışı çıkınca kesiliyor. Sesle alakalı problem kalmadı.Yunus Bey yaptıkları uygulamar içindeki en sessiz arabanın benim olduğunu söyledi genel anlamda. Sıkıntılı olan Boost Pump'ı kast etmiyorum ki o da artık yok. Arkadan tanktan gelen üfleme sesi yalıtım yaptırdığım için hiç yok. Diğer araçlarda bu ses varmış.

Benzin sarfiyatı da artık yapmıyor.
    Güzel olan bir nokta da şu bahsetmeden geçemeyeceğim; bugün sabah Yunus Bey aradı ve sistemin herhangi bir sıkıntı yaratıp yaratmadığını sordu. Yaptığı işi takip etmesi beni çok mutlu etti. Ben yaptım ses yok deyip umursamazlık yapmadı. Bu tarz insanların daha da artmasını diliyorum.
    Bu arada sabah gazı 3.13'den aldım. Benzinle yarışır duruma geldi gaz fiyatları

quote:

Hasar LPG’den kaynaklanıyor olsun ya da olmasın, sigorta şirketlerinin hasar ödemesi yapmadan önce TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği)’dan dan alınacak sızdırmazlık raporunu talep etmesi yönünde düzenlemeler de son günlerde tartışılan konular arasında… Bu yeni uygulamalar ile LPG yakıt sistemli araçlarda denetim koşullarının artırılması planlanıyor.

link : http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/261620-kuga-i%C3%A7in-direct-liquimax-sistemi/?page=47

@froster2006 PM aldim, haklisiniz, ancak ne yazik ki PM ile iletisime gecmiyorum. Telefon numarasini vermek istemedigimden.

Var mi ? LPG neden kullanmiyorsun diye soran ?
    @angaralimike

• aracım şu an 6-6,5 litre arasında tüketimde, kr olarak 40 kuruş ediyor. lpg takan arkadaşlar 21-22 kuruş yaktıklarını söylüyorlar.brc kit de şu an 2700 tl civarında.

neden lpg takmıyorum ? oldum olası güvenemedim lpg ye kapalı alanlara girememe vb gibi etkenlerde var tabi.

ha gerçekten fabrikasyon bir lpgli araç olsa hiç düşünmem, burdakiler gibi sonradan takılma değil ama, fabrikasından lpg li olarak çıkacak.

kısaca şimdilik idare ediyoruz.

ama 7-8 gibi rakamlara çıkarsa mecbur kalacağız gibi.

hayırlı günler.
  • Yılda 10.000km altı kullananlar için ve hele de cok kısa mesafe gidip gelenler için kesinlikle lpg ye bulaşmanın mantığı yok.

• kısın 7.8 lt ,yazın 7.1 lt ,senede 15.000 km ,otomatik benzinli araç ..lpg degermi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

benzine devam.tüp kullanacağıma otobüse binerim
    Altındaki maserati o yüzden lpg taktırmıyorsun

• Yeni Civic km de 40 kuruş yakıyor uzun yolda, ki daha sıfır araç, 5 km de aldım.

Lpg istemedim ve pişman olmadım çok şükür.

Benzine devam.

• Yaşadığım şehirde şuan 3.12 den aşağı lpg bulunmuyor. Yıllık yaptığım km de 10 bin bile değil.Buna rağmen atmosferik aracım olsa hiç düşünmeden LPG taktırırdım. Çünkü +10 litreleri görüp 70 krş/km gibi rakamlar hesapladığımda o aracı rahat kullanamazdım. Tabii bi de o aracı ne kadar süre kullanacağım önemli. 1-2 yıl kullanıp satacağım araç için LPG taktırmam. En az 5 yıl kullanmayı planlıyosam bi an önce taktırırdım.
  • Hesabınızın silinme işlemi baya uzun sürdü.

• Yorumlari bastan sona okudum. Herkesin dusuncesine saygiliyim. Ben de kendi tecrubelerimi paylasayim.

1998 yilinda arkadasimla ortaj aldigim broadway aracima lovato marka kit takildi. O bagaja silindir 70 lt. Civari tank koyuldu cunku o yillarda lpg her yerde satilmiyordu. Sehir merkezinde 2 yerde vardi, uzun yolda ise lpg istasyonu bulmak imkansiz gibiydi. Lpg nin esas kaymagini bu aracla yedim. Yil 99 ya da 2000 civari olabilir eski parayla lpg 75 bin liraya benzin 600 bin lira civarinda satiliyordu farki siz dusunun. Bekardik ve 3 arkadas 1 yilda 100 bin km. Civari yol yapmistik, Konya da calisirken bazi zamanlar mesai cikisi zevkine Afyon a sucuk ekmek yemeye, Ankara ya kokorec yemeye gider sabah mesaiye geri gelirdik. Onun harici diger arkadasim, hergun aracla is yerine git gel, 120 km. Yol yapiyordu. Ayda iki defa yağ bakimi yapilirdi, lpg ye hic bakim yaptirmadik ve 3 sene bindik. Aracla hicbir problem yasamadik.

Sonra ki aracim 2001 1.6 renault 19 du. Enjejsiyonlu motora eski sistem lpg taktirtim, randiman alamayinca araci sattim.

2004 sifir 1.6 megane 2 aldim. 2007 yilinda 35.000 km. De iken yeni yeni yayginlasan zavoli marka sirali sistem taktirdim. 170.000 km. Ye kadar bindim. Sonra sattim. Tek sikintisi arada bir klima acikken vitesi bosa atinca arada bir stop ederdi. Bu problemin montaj kaynakli oldugunu soyledi birkac usta bende araca fazla dayanamayip sattim. Yoksa binmeye devam ederdim.

S 80, vectra cd, punto gibi araclarim oldu ama onlari aldigimda lpg li idi ve kisa sureli bindim. Sorun yasamadigim ve kisa sureli oldugu icin onlardan fazla bahsatmeyecegim.

2012 yilinda hitler motor olarakta bilinen sifir 1.6 octavia aldim. Araci aldigimda 1.4 tsi motorlusu 2 bin lira, dizeli ise 11-12 bin lira civarinda daha pahali idi. Alir almaz arac 200 km. De iken 1500 tl. Civarina brc kit taktirdim. Tabii ki taktirmadan once daha once ki megane imdan yasadigim sorunlar dolayisiyla bayagi bir okuyup tecrube edinmisligim var di. Bu forumla tanismam da o yuzden oldu. Bu forumda herkes tarafindan bilinen bir ustaya ayri bir sehirde yasamama ragmen gittim ve soyledigim araci alcagimi ve lpg taktiracagimi soyledim. Kendisinin garanti vermesi uzerine araci alip ona goturdum ve montaji yaptirdim. Su an arac 128 bin km. De. Cok sukur hicbir problem yasamadim. Megana gosterdigim killigi bu aracta yapmiyorum. Megani yetkili servisten baskasina elletmez, lpg yi de sadece opet ten alirdim. Bu aracta bakimlari sanayii de yaptiriyorum parcalari kendim alarak. Lpg yi nerde ucuzsa oradan alirim, marka felan secmem. Su an yasadigim yerde en ucuz milangaz. O da 2.69 tl. Sehir icinde 9 lt. Civari, sehirler arasi ise 8-9 lt. Civari lpg yakiyor arac. Bir problem cikarmadigi surece binmeye devam edecegim.

Farkli sehirde yasamama ragmen lpg yi hicbir ustaya elletmem. Yolum dustukce Montajimi yapan ustaya gider bakimimi yaptiririm. Beraber yol ayarina cikar, lft, sft, afr ayarlarina bakariz. Ayarlarim ilk takildigi gibi hemen hemen hic degismedi. Allah ustamdan razi olsun. Bir daha lpg taktiracak olsam 1000 km de uzaakta da olsam gelir yine ustama montaj yaptirirm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi möhkem -- 21 Nisan 2018; 9:42:42 >

• izmir 1.4 corsa otomatik lpg... 30000 km benzinli kullandım karma ortalama 7 lt. (normal kullanırım sürekli ölçerek.) 42 kuruş diyelim

lpg taktırdım atiker grand 1600 TL. zaten vizesi gelmişti 300 TL vize egzoz ek1 vs.. masrafı oldu.

lpg kullanımı km de 23-26 kuruş arası değişiyor.. neden en başından takdırmadım diye kendime kızıyorum. lpg ye öyle 1 km de değil en fazla 500 metrede geçiyor

42 liraya gittiğim yere 26 liraya gidiyorum.

not... möhkem nickli kullanıcı Artvin'li misiniz😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-578C28641 -- 21 Nisan 2018; 12:24:22 >
  • Yok Ankara liyim. Nick icin diyorsaniz, daha onceki hesabimin mail i ile ilgili bir sikinti olmustu, giremiyordum. Bu nick ile tekrar uye oldum. Konya lu bir arkadasin agzindan dusmezdi bu kelime, ordan asina kaldi.

• bıraktığı fotoları incelediğimde ciddi ciddi 25-30 kuruş aralığında bir rakam çıkmıştı
  • hocam 10-15bin liralık kitlere ne hacet karma sistem ideal duruyor bence ki zaten 6-7 kağıt değil mi lpdi sistemleri?
  • angaralimike A kullanıcısına yanıt
    Yaw hee hee.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.