Şimdi Ara

Lpg sızdırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün karşılaştığım bir durum ile ilgili fikirlerinize ihtiyacım var.
    sabah komşum zile basıp arabamdan gaz sesi ve kokusu geldiği söyledi. bir an afalladım. aracın yanına gidip ilk depoyu, dolum ağzını kontrol ettim. sonra kaputu açtığımda beyine gelen hortumun ucundan gaz sızdığını ve muhtemelen bir süredir devam ettiğinden dolayı kar gibi üzerinin kaplanmış olduğunu gördüm. sızıntıyı daha iyi görmek için bezle tüm bu kısımı sildim. hortumu hafif oynattığımda hortumu sıkan bilezik gevşemiş idi. bende tekrar sıktım ve gaz çıkışı kesildi.

şimdi yarın ustaya götüreceğim ama aklıma takılan birkaç soru var
    akşam sorun yokken sabah durup dururken ne oldu da bu sızintı gerçekleşti , hadi depoda tarafında olsa anlarım ama kontak kapalı iken depodan beyine gelen gaz akışının kesilmesi gerekli değil miydi. çalıştırmamda bir sorun olur mu lpg de.
    lpg sistemi de atiker.

• Günaydınlar

Akşam veya sadece birkaç dakika önce birşey olmaması, birşey olmayacağı anlamına gelmez. Bu hayatta herşey bozulur. Çok önemli değil dediğiniz gibi kelepçe gevşemiş. ama vahim olan durum sizin de dediğiniz gibi aracın konağı kapalıyken nasıl oluyor da gaz sızdırıyor ? aracın kontağını kapattığınızda hem tank üzerindeki multivalfin hem de motor kısmındaki kesici valin gazı kapatması gerekiyor, ve oluşabilecek bir kaçak esnasında öyle etrafını karlandıracak kadar değil sadece hortumların içinde kalan bir miktar gazın kaçması gerekmektedir.

sizin aracınızda ya düşük bir ihtimal +12 V alarak sistem gece boyu valfleri açık tuttu, ya da multivalf ve ön kesicideki kapatma sistemi çalışmıyor ve büyük ihtimalle sorun bu. Bu iki valin bobinlerinin içerisindeki tetik mekanizması boşaltılmış olabilir. Bir an önce emniyetiniz için yaptırmanızda fayda var

Geçmiş olsun, iyi günler

• daha önce olan küçük bir kazadan dolayı depo üzerindeki kısım elden geçmişti ayrıca depo altından motora kadar olan boruya da bakılmıştı.
    ama motor bölümündeki kısıma bakılmamıştı ve bugün gidip motor bölümündeki kapatma sistemini değiştirdik.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG Bujisi Kullananlar?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.