Şimdi Ara

LPG sızdırmazlık, 10 yaşını dolduran tank (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
57.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Şimdiye kadar trafikte tankın konrol edildiğini hiç görmedim.. Demek ki sorun olmayacak, çok iyi.. Bilgi için tekrar teşekkürler
  • Sizdirmazlik raporu 2014te istemediler simdi istiyorlar mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar cevap için biraz geç kalmışız kusura bakmayın. araç muayeneden geçti. 1 ay diye de bir sınır yok bildiğim kadarıyla.
  • Benim tank son kullanım tarihi 9/16, 6. ayda olduğumdan sorun olmadı, yalnız depo altında şilte olması gerekiyormuş. 2007'den beri muayeneden bu şekilde geçen araç şilte yok diye ağır kusurlu olarak kaldı. Şilte koydurup tekrar sızdırmazlık raporu almam istendi. Ben depoyu da değiştircem, bir daha uğraşmamak için..

Şiltesi olmayan tanklar mutlaka muayeneye gitmeden taktırsın, bunu özellikle takip ediyorlar. Ağır kusura girmeden taktırıp tekrar sızdırmazlık almadan muayeneden geçebilirsiniz.
  • Arkadaşlar tankın üzerinde 07/16 var. Yani 2016 nın temmuz ayında 10 yıl doluyor. Bütün forumu okudum. İnternet haberlerine baktım. Türk tüvü de aradım iki kere. Maalesef keyfi bir uygulama görünüyor.

türk tüvcülerden biri dediki üzerindeki tarihten önce gel sorun olmaz geçer dedi. Diğeri tarihin gelmemiş olması önemli değil oradaki arkadaşlarımız bakar karar verir dedi son bir yıl için. internet haberleri 1 ay kala diyor. Benim birader 1 ay kala gitti değiştirttiler.

Valla bilemiyorum iş muallakta. Sırf şansımı denemek için muayeneme 1 ay erken gidicem. Para ile birlikte bide o bürakrasi öldürüyor. Git oraya git buraya, şu belge bu belge. Muayeneyide dahil edersek 500tl de olur gibi.

Ankara göksu için sonucu yazarım haftaya. Ama anladığım kime denk gelirsek onun insafına kaldık.
  • yasesa kullanıcısına yanıt
    Merhabalar
    Yen'i çıkan yönetmenliğe göre tank süresi 15 yıl olarak değişti. Yanı tankının süresi 10 yıl oldu değiştireçeğim diye hayıflananlara müjde olsun ki bende bunların arasında
    idim.
    Şimdi benim merak ettiklerim tank süresi 15 yıla çıktı ama bu sehpa muamması var. Benim aracımda tankı sehpa üzerinde değil. Eğer bu şekilde muayeneye gidersem geçer mi yoksa ağır kusur mu yazarlar. Sehpa denilen zorunluluk ne zamandır var . Benim bildiğim 2 seneden fazla bir süre geçmiş mazisi var . Son vize de 2 seneden önce yapıldığına göre sehpasız olarak demem o ki sorun olmayacak . Tabi ben sadece mantık yürütüyorum . Daha profesyonel bilgisi olan ardımı olursa sevinirim .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • saltiks S kullanıcısına yanıt
    Bende simit rank var. Ama eski tip tankları takoz üzerinde yani sehpa üzerinde istiyorlar. Ama dediğin gibi bu rum çok eski.

Sehbasız sorun. Yani burada eryaman göksu istasyonda eliyorlar.

Ama başka istasyonlar farklı olabilir. Hatta muayene eden kişinin hoş görüsü bile önemli.

Bu arada ben muayeneye bir ay kala gittim ve süre dolmadığı için geçtim. Lakin saçmalığa bakın on sene kullanım ömrü biçilen tankın süresi şimdi on beş yıl oldu. Ya yaptıranlar onlar enayi gibi oldular. Biz şanşlılardan olduk. Zaten ben her zaman bu tankın ömrü bu kaar kısa olamaz diyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 30 Ekim 2016; 18:44:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.