Arkadaşlar bu hafta içi aracımı muayeneye (TUVTURK) götüreceğim ancak muayene süresiyle eş zamanlı olarak LPG sızdırmazlık raporumunda süresi geçmiş olacak artık bu raporun kalktığı ve TUVTURKte o işlemin de halledildiği hakkında duyumlar aldım bu ne kadar doğrudur? artık ekstradan makine muh odasından alınan bu rapor alınmayacak TUVTURKtemi halledilecek? bu konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşımda bulunursa çok sevinirim...
quote:
Orijinalden alıntı: darkenroad
Arkadaşlar bu hafta içi aracımı muayeneye (TUVTURK) götüreceğim ancak muayene süresiyle eş zamanlı olarak LPG sızdırmazlık raporumunda süresi geçmiş olacak artık bu raporun kalktığı ve TUVTURKte o işlemin de halledildiği hakkında duyumlar aldım bu ne kadar doğrudur? artık ekstradan makine muh odasından alınan bu rapor alınmayacak TUVTURKtemi halledilecek? bu konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşımda bulunursa çok sevinirim...
Doğrudan TÜVTÜRK'e muayeneye gidebilirsiniz. Ben daha 2-3 ay önce öyle yaptım ve sorun olmadı. Gaz sızıntısının olup olmadığına, LPG deposunun son kullanım tarihinin geçip geçmediğine falan hepsine orada bakıyorlar. Sızma raporunun olmamas bildiğim kadarıyla sadece muayenede hafif kusur olarak geçiyor.
eyvallah hocam çok iyi olmuş hızlıca bitirebilecez işimizi teşekkür ederim bilgi için :)
LPG gaz sisteminde gaz sızıntısının olmaması, yalıtımlarının olması (LPG tankının altında ve egzoza yakın bakır borular geçiyor ise), LPG tankının üzerindeki bilgiler (tarih ve seri nosu) okunabilir durumda ise, LPG tankının avrupa standartının (daire içinde E harfi ve yanıda rakamı bulunan; E8, E37 gibi) olması gerekir. LPG tankının üzerindeki imalat yılının 10 yılı aşmamış olması gerekir. Bu şartlar yerine getirilirse sızdırmazlık raporuna gerek yok. Eğer bunlar veya bunlara benzer durumlardan dolayı LPG sistemi ile ilgili bir kusur bulurlarsa ağır kusur olup, giderilerek ve sızdırmazlık raporu alınarak gidilmesi gerekiyor. Atiker tankları için 10-2004 tarihinden sonra, diğer türk malı tanklarında büyük bir bölümü 2005 yılından sonra E onayı aldılar. Önceden TSE onayı alıyorlardı. LPG tank bilgileri net okunmuyorsa hiç uğraşmıyorlar. LPG tank bilgileri tespit edilememiştir diyerek ağır kusur yapıyorlar. Tavsiyem okunabilir duruma getirilmesidir (okunmuyorsa zımpara veya boya sökücü ile). Nereden mi biliyorum. Birazcık bu işlerle ilgiliyim de.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme