Şimdi Ara

Lpg ve benzin + BMW çıkmazı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
3
Favori
8.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eğer sürekli kısa mesafe kullanıyorsan normal benim gittiğim yol günlük 3 km gidis 3 km gelis evle is arası önceden benzinden gaza geçiyodu filan bi bakıyodum 10 günde 20 lira gaz 20 lira benzin gitmis simdi sadece 20 lira benzin alıyorum 1 hafta gidip geliyorum kısa mesafede lpgnin hiç bir avantajı yok en az 30 km gideceksen lpgde kullanılmalı bence
  • benim reno scenic aracım lpg de giderken benzin yaktığını sanıyor ve gösterge düşüyor. Örneğin yaklaşık 1 aydır benzin bitti uyarısıyla biniyorum. 20 liralık benzin aldığımda göstergede 3 diş çıkıyor. Normalde 3 diş 100-150 liralık benzinle çıkar. Belki sizin araçta öyledir. 10 liralık bir benzin alın ibre oynarsa depoda benzin var demektir.

Eğer gerçekten dediğiniz gibi yakıyorsa lpg deponuz donuyordur. Dışarısı çok soğuk olduğu zaman lpg depoda donuyor araba tüpe geçmiyor sürekli benzinde gidiyor ama bu durum lpg düğmesinden belli oluyor. Ayrıca BMW 30 kuruş yaktıran arkadaşınız yalan söylüyor. Benim 1.6 scenic bile o rakamları geçiyor. Tahminimce şuan sizin aracınızın yakıtı benzin lpg karışık +-45 kuruş civarı olması lazım. Şehir içi 14 litre lpg yaksa zaten 45 kuruş eder 5 kuruşta benzin eklesen 50 kuruş eder. Minimum bunu yakar şehir içinde. Birde yazınızdaki gibi 5-7 bin rpm lerde araç kullanıyorsan 70 kuruş az bile. Bu yüksek devirlerde 1,6 motor bile 70 kuruş yakar.

Şunu da belirteyim ki litresi 3,15 liradan lpg li araç kullanmanın hiç bir ekonomisi olmadığını düşünüyorum. Olsa olsa yüzde 5 tasarruf yapar. Kışın şehiriçi tamamen benzinle kullanmak lazım diye düşünüyorum.

Size tavsiyem yüksek devirlere çıkmayın 2000-2500 devirlerde vites değiştirin bu devirleri geçmeyin yakıtınız yarı yarıya düşecektir.

• mert107 kullanıcısına yanıt
    Evet Kayseriliyim ve Kayseri'de yaşıyorum.. Şakırtı diyememde en kısa zamanda video çeker atarım sanayi evimizin dibinde..

Bende benzinde binmeyi deniyeceğim hiç değilse benzinde saat gibi çalışıyor insanın morali düzeliyor
  • karaaagac kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında hata bende direk herşeyi yazmadım aracı sürekli 2500rpm'i geçmeden kullanıyoruz yani şöyle diyim 5000rpm'e gelince benzin'e atıyor..

Normal kullanımda sıkıntı yok önceden böyle birşey yoktu 5000 değil 1-2-3-4-5 6500devir çevirince sıkıntı olmuyordu..

Birde ışık olarak zaten Lpg'de gösteriyor araç kolay kolay Lpg'ye geçmeden aracı hareket ettirmiyorum..

Aracın yakıtı normalde tek sıkıntım benim Benzini'de yakması :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz38x

Hocam aslında hata bende direk herşeyi yazmadım aracı sürekli 2500rpm'i geçmeden kullanıyoruz yani şöyle diyim 5000rpm'e gelince benzin'e atıyor..

Normal kullanımda sıkıntı yok önceden böyle birşey yoktu 5000 değil 1-2-3-4-5 6500devir çevirince sıkıntı olmuyordu..

Birde ışık olarak zaten Lpg'de gösteriyor araç kolay kolay Lpg'ye geçmeden aracı hareket ettirmiyorum..

Aracın yakıtı normalde tek sıkıntım benim Benzini'de yakması :/

Arabayı rolantide ısıtarak yanlış yapıyorsunuz. Araç rolantide daha geç ısınır ve rolantide yaktığınız benzin boşuna gider. Aracınızı çalıştırın 3 5 saniye sonra yürüyün çok yüksek devirlere çıkmayın araç hem daha hızlı ısınır hemde tüpe geçinceye kadar ki yaktığı benzini yolda kullanmış olursunuz. Bir de aracınızın devir daim müsürünü kontrol ettirin belki arızalıdır hep açık kalıyorsa araç çok uzun sürede ısınır.

• quote:

Evet Kayseriliyim ve Kayseri'de yaşıyorum.. Şakırtı diyememde en kısa zamanda video çeker atarım sanayi evimizin dibinde..

Bende benzinde binmeyi deniyeceğim hiç değilse benzinde saat gibi çalışıyor insanın morali düzeliyor

Motor sıcakken vites boşta iken bi iki kere tam gaz yapsana egzosdan çiğ yanmamış lpg atıyor mu ..
  • mert107 kullanıcısına yanıt
    Araç çalıştığında egzozun en son cıkısın orada hafif su gibi birşeyler oluyor ; Araçta su eksiltme yok zaten antifiriz var suan tamamen..

• quote:

Sen bence bi enjektörlerini kontrol ettir madem yakınmışta sanayi...
    İki farklı yere sormadan da karar verme...
    Senin egzostan çiğ lpg atılıyor galiba o gelen sıvı lpg olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 98 model E36 cabrio 3.20 var. Aracımda LPG yok (hiç takılmamış) 50 TL benzinle şehir içi sakin kullanımda 75 Km gidiyor.

Cabriolar sedan ve coupe lara göre daha ağırdır. Ondan dolayı belki biraz fazla yakıyor diye tahmin ediyorum.

Kış mevsimi olduğundan mıdır nedir, sizin yazdığınız gibi bu tarz şikayetleri etrafımda çok duymaya başladım.

Lpg taktırsam mı diye çok düşünüyorum ama bunları duydukça LPG den iyice soğuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türk_ay

Bende 98 model E36 cabrio 3.20 var. Aracımda LPG yok (hiç takılmamış) 50 TL benzinle şehir içi sakin kullanımda 75 Km gidiyor.

Cabriolar sedan ve coupe lara göre daha ağırdır. Ondan dolayı belki biraz fazla yakıyor diye tahmin ediyorum.

Kış mevsimi olduğundan mıdır nedir, sizin yazdığınız gibi bu tarz şikayetleri etrafımda çok duymaya başladım.

Lpg taktırsam mı diye çok düşünüyorum ama bunları duydukça LPG den iyice soğuyorum.

Hocam yakın bi arkadaşımda da 98 model 3.20 var 220bin civarlarında yanlış hatırlamıyorsam ve 150binde takılmış tüp şu anda illallah ediyor ilk çalıştırmasında ,soguk havalarda ve tüpe geçişte hep sıkıntı verdiginden dem vuruyor(detaylı bilgim yok sıkıntılarla ilgili ama baya başını agrıtıyor orası kesin).Size naçizane tavsiyem aracınızın yıl ve km olarak da yıpranma payını göze alın ve daha büyük sorunlarla karşılaşma ihtimaline karşı binebildiginiz kadar tüpsüz kullanın..

• Hocam s40 t4 kullanıyorum kısa mesafe bol inişli çıkışlı yerlerde lpg+benzin 70 kuruş yakıyorum ben de. Ancak sizin lpg sisteminde bir sorun var gibi. Bu tip sorunları ben de yaşadım aracımda prins var. Yüksek devirlerde benzine geçmesi diyaframdan ya da lpg filtresinin dolu olmasından kaynaklanabilir. Bu sorunlara maalesef birçok usta 'abi senin arabanın motoru büyük benzine geçmesi normal' deyip gönderiyor. Tam bir buçuk sene bu sorunlarla uğraştım en son Ankara'da montaj yerine gittim öyle çözüldü. Tavsiyem lpg filtresine baktırın, lpg sistemini uzun zamandır kullanıyorsanız tamir takımını değiştirin ve iyi bir ustaya gidin bahsettiğiniz sorunları her usta çözemez.

• Türk_ay kullanıcısına yanıt
    Arabanız bence normal değerler yakıyor e46'dan ağır bir araç sizinki 320i oluncada 75 kuruş bu hava şartlarında normal..

Bence iyi bir usta + Prins olmadan taktırmayın.. Sadece bu kış olan bir sorun yakıttan dolayı sıkıntımız var gidişi falan çok sıkıntısız bir araç benimki

Birde 323.000'de Maşşallah ama e36 320i'leri ( 98 olan m52b20 150 likleri yani benim motorla aynı motora sahip olan araçlarla kafa kafaya gidiyor..

Ki e36 hem daha hafif birde denediğimizde karşı tarafın jant lastik ebatı küçüktü benimkinden..

Kim ne derse dersin LPG bmw'yi bozuyor keşke maddi durumlar el versede sürekli benzin'de binsek saat gibi çalışıyor o zaman :/ ses seda yok..
  • karareis K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ilk etapta benzinden kullanmayı deneyeceğiz tabi birde babam beni dinleyip LPG almasa çok, daha iyi olacakta ilk etap bu malesef..

2. Olarak dediğiniz gibi filtresiydi bakımıydı ecu'suna bir bağlanmak lazım..

Araç 2 senedir bizde OMVL markası 5-6-8 silindirli araçlar için olan türden.. Yaz-Kış böyle bir sorun yoktu araba 1-2-3-4-5. vitesde sürekli tapa gaz gitseniz bile benzine atmıyordu sadece Lpg çok azaldığında atıyordu..

Ama işte 2 ışık yanarken 1.2. vites 6500 diyor dıt dıt dıt benzine atıyor arabayı deli ediyor.

Yazdığınız için teşekkür ederim
  • Dün arkadaşın 2005 e90 kasa 320i aracını sanayiye götürdük usta bile bu araçlara lpg taktırmayın diyor.İlla ekonomi yapıcam diyorsanız lpg ye uyumlu araçlar seçin.
  • Akhilleus kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten 40 kuruş yakan araçla ekonomi yapılmaz sıkıntı o değil zaten şuan problem astronomik değerlerde yakıt tüketimi..
  • quote:

Hocam zaten 40 kuruş yakan araçla ekonomi yapılmaz sıkıntı o değil zaten şuan problem astronomik değerlerde yakıt tüketimi..

Nickinizden yola çıkarak Kayseri de yaşadığınızı düşünüyorum.Havanın soğuk olması ve gidilen mesafe çok önemli.Böyle gerlerde lpg ekonomi sağlamıyor.Ben dizel aracımla ort 8 litre tüketiyorum.Üstelik hava 10 derece civarı genelde.
  • Akhilleus kullanıcısına yanıt
    Zaten kışa girmeden son zamlarla 40 42 kuruşa yaklaşmıştı basmadığımız halde..

Benzinde 12Litre yaksa basmayınca 60kuruş..

20 18 kuruş içinde inanın bu lpg'nin zahmetini çekmek olmuyor ama babam işte laf söz dinlemiyor..
  • quote:

Zaten kışa girmeden son zamlarla 40 42 kuruşa yaklaşmıştı basmadığımız halde..

Benzinde 12Litre yaksa basmayınca 60kuruş..

20 18 kuruş içinde inanın bu lpg'nin zahmetini çekmek olmuyor ama babam işte laf söz dinlemiyor..

Hocam problemi çözebildiniz mi. Bizde de 97 Hyundai Accent var sıralı sistem atiker.10gunde yarım depo benzin bitti.surekli lpg de kullandığım halde. Başıma geldiği için sizi çok iyi anlıyorum.ne ilk çalışmada benzinle çalışmasından ne de ısınana kadar beklemekle alakası yok.sebebini bende bulamadım. Benimki sarsıntılı olarak çalışıyor aynı zamanda.gaz yemiyor tekleme yaptırıyor. Sanırım ,çiğ gaz da atıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blaster2005 -- 18 Ocak 2014; 18:22:59 >
  • lpg başlı başına hep sorun olmuştur BMW de ! 5.20 ie vardı ordan biliyorum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.