Şimdi Ara

Lpg ve benzin + BMW çıkmazı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
3
Favori
8.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: blaster2005

quote:

Orijinalden alıntı: oguz38x

Zaten kışa girmeden son zamlarla 40 42 kuruşa yaklaşmıştı basmadığımız halde..

Benzinde 12Litre yaksa basmayınca 60kuruş..

20 18 kuruş içinde inanın bu lpg'nin zahmetini çekmek olmuyor ama babam işte laf söz dinlemiyor..

Hocam problemi çözebildiniz mi. Bizde de 97 Hyundai Accent var sıralı sistem atiker.10gunde yarım depo benzin bitti.surekli lpg de kullandığım halde. Başıma geldiği için sizi çok iyi anlıyorum.ne ilk çalışmada benzinle çalışmasından ne de ısınana kadar beklemekle alakası yok.sebebini bende bulamadım. Benimki sarsıntılı olarak çalışıyor aynı zamanda.gaz yemiyor tekleme yaptırıyor. Sanırım ,çiğ gaz da atıyor.

Benim lagunadada bu problem var.Lagunalarda lpg ile giderken bile benzin göstergesi düşüyor normalde.Test moduna alınca benzin göstergesi duzeliyor ama sıkıntı 4 günde 30 liralık benzinin bitmesi.Hem gaz bitiyor hem benzin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• koyu bir bmwci olsamda sadece bmw için degil her araba için tüpün zararli oldugunu düşünüyorum. bununla ilgili bende bi konu açmıştım ben aksine sizin gibi hor kullanmıyorum (kabul edelim o 6 silindirin sesi 5000 6000 devir çevirmeye tahrik ediyordur :) bilinçli bir kullanici oldugunuzu düşünerekten motor sogukken en azından 90 derece ibresine biraz yaklaşana kadar basılmayacagini biliyorsunuzdur. çünkü sogukken çok daha çiğ yakıt benzin atar araç. kendi aracım ilk çalıştırmada sogukken 2.47 saniye sonra benzine geçiyor yani 30 dereceye ulaştiginda. haftanın 2 günü kullanirim toplam 30 40 km yaparim çeyrek depom 40 liraya doluyor ben 20-25 liralık atıyorum ama ayda bir atıyorum benzin. bu bana fazla geldi mesela normal olmadigini düşündüm ki ŞEHIR IÇI 3500 DEVIRI kolay kolay geçmem ama lpg deyken bile benzini gönderdigini düşünüyorum.

bu arada duyduguma göre lpgli çogu araç her zaman araç boşta yani rölantide beklerken tekrar benzine geciyormus. yani araç kirmizidayken bile benzin harciyor.ayar yapin

• arabayı benzin de denedik ve 50 tl benzin ile 80 kilometre yol gitti 3000 devir civarı sürüldü hep ara sırada benzin sayesinde gaz a gelerek çöktüm :) lpg de aldık 50 lira pompa dan aldık 150 kilometre yol gitti ama benzin + lpg olunca yine benzin i bitiriyor :) lpg sıkıntılı muhtemelen

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

koyu bir bmwci olsamda sadece bmw için degil her araba için tüpün zararli oldugunu düşünüyorum. bununla ilgili bende bi konu açmıştım ben aksine sizin gibi hor kullanmıyorum (kabul edelim o 6 silindirin sesi 5000 6000 devir çevirmeye tahrik ediyordur :) bilinçli bir kullanici oldugunuzu düşünerekten motor sogukken en azından 90 derece ibresine biraz yaklaşana kadar basılmayacagini biliyorsunuzdur. çünkü sogukken çok daha çiğ yakıt benzin atar araç. kendi aracım ilk çalıştırmada sogukken 2.47 saniye sonra benzine geçiyor yani 30 dereceye ulaştiginda. haftanın 2 günü kullanirim toplam 30 40 km yaparim çeyrek depom 40 liraya doluyor ben 20-25 liralık atıyorum ama ayda bir atıyorum benzin. bu bana fazla geldi mesela normal olmadigini düşündüm ki ŞEHIR IÇI 3500 DEVIRI kolay kolay geçmem ama lpg deyken bile benzini gönderdigini düşünüyorum.

bu arada duyduguma göre lpgli çogu araç her zaman araç boşta yani rölantide beklerken tekrar benzine geciyormus. yani araç kirmizidayken bile benzin harciyor.ayar yapin

aksine hor kullanılan bir araba değil çok titiz kullanılır ama sürekli 2000 devr de gidince olmuyor ayda 1 gün çökmek lazım :)

• Dedigim gibi ben rolantide beklerken benzine gectigi dusuncesi arkadaslarim arasindada cok yaygin ve gaza gecmesine ragmem benzini hala kesmesigi kuvvetli ihtimaller arasinda. Lpg ye karsi olan bir insan olarak devletimiz sagolsum lpgli arac kullandirmak zorunda birakti beni

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    benzinde her vites her devir de tepki var ve çok iyi psikolojik olarakta araba çok daha iyi gidiyor :) lpg de 318 sürüyor gibi his ediyorum malesef benzinde de gerçek 320 :)

• quote:

benzinde her vites her devir de tepki var ve çok iyi psikolojik olarakta araba çok daha iyi gidiyor :) lpg de 318 sürüyor gibi his ediyorum malesef benzinde de gerçek 320 :)

Arabayı akşamdan istop ederken lpg yi kapaltıp benzinde istop ettir, Sabah çalıştırdığında benzinde çalıştır 5 dk sonra LPG ye geç belki tüketim düşer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vatan haini Spartacus

quote:

Arabayı akşamdan istop ederken lpg yi kapaltıp benzinde istop ettir, Sabah çalıştırdığında benzinde çalıştır 5 dk sonra LPG ye geç belki tüketim düşer.

Zaten sıralı sistem sabah benzinde çalışıyor sıkıntı zaten orada benzin i de lpg yide bitiriyor :) tüketim işin içine benz'n girmeyince güzel ama benzin de giriyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vatan haini Spartacus

quote:

Zaten sıralı sistem sabah benzinde çalışıyor sıkıntı zaten orada benzin i de lpg yide bitiriyor :) tüketim işin içine benz'n girmeyince güzel ama benzin de giriyor

İşini iyi yapan bir LPG ci bulup lpg tesisatınızı kontrol ettirin. Sorununuz regülatörden , LPG enjektörlerinden olabilir veya bobin üzerinden alınan rpm sinyalinden dolayı LPG sistemi sapıtıyor ve LPG ecu sistemde hata tespit ediyor yada doğru ateşleme olmadığını zannederek benzinide devreye alıyor. bu üç aşamayı dikkatle kontrol ettirin. işini bilmeyen ustalar yüzünden para dökmeyin. ben döktüm siz dökmeyin

• blaster2005 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam çok yakın tanıdığım lpg ci zaten bmw ile ömrü Geçmiş bir insan ama vakit olup baktırami yoruz yoksa sanayi evime 1 kilometre var yok Ben beyin ve enjektör den şüphe ediyorum lpg de çok sesli çalışıyor çünkü benzin e geçince ses seda orjinal e dönüyor ve alman kaplanı iş başına lpg olunca kedi oluyor gidişi falan dediğimiz şeylere baktıracagım sonucu burada paylaşırm

• Ilk etapta enjektöRler bozuk çıktı, arabanin düzensiz çalışması falan o sebebtenmiş ama sabit ayar yapılmayan türden olduğu için değişim olacak lpg ci dediğim gibi tanıdık olunca bize uygun fiyattan kendisi enjektör ayarlayacak, bu arada omvl komple kit lpg tank hariç 800tl olduğunu görünce şok oldum ve arabanın yürüdüğüne dua ettim lpg bakımları yapılmadığı halde gidebiliyor yakır ta aşırı düşecektir lpg düzelince benzin harcayıp harcamadığını kontrol edeceğiz. Gelişmeleri aktarırım.

• paylaşın hocam. Lpg demek her araç için sıkıntıdır. Bmw ile mükemmel uyumlu falan hikaye. Benzinle çalışabilen bi motora sonuçta başka bi yakıt püskürtüyorsun orasıyla burasıyla oynuyorsun lpg için yapılmamış sonuçta o motor benzin için yapılmış.

İmkanınız varsa lpg'yi sökmenizi tavsiye eder temiz bir işçilikle orjinaline çevirir benzinde binmenizdir. Az binin ama Tam binin Sonuçta o aracı yürütmekte mesele parasal yönden sıkıntınız olmadığını varsayarak bu öneriyi bulundum tercih sizin yine tabi
  • Hemşerim lpg filtresini 10.000 km'ye gelmeden her zaman değiştir yoksa enjektöreleri yeniden eline alırsın.....
    İnsanın arabasının bozulması cidden çok problem yaratıyor,kurtulmuşsun senin adına sevindim.......
  • araba lpg ile artık hareket etmiyor eder ise de öyle bir tekliyor ki trafikte millet sese bakıp gülüyordu, lpg sigortasını soktum ve benzin ile devam ilerleyen zamanlar da lpg beyin ve enjektör değiştirip kullanabiliriz benzin de harbi bmw lpg de şahin resmen :)

• LPG performans yakıtı değil maalesef. ayrıca LPG yanma sırasında benzinden 2 kat daha yüksek ısı yayıyor ve motor bloğu sübaplar aşırı ısınıyor ve magnzeyum alaşımlı sübaplar erime yapıyor. bu sebeplerden dolayıda motor kompresyonunda düşüş meydana geliyor. aracınızı bilgisayara bağlatıp motor durumunu kontrol ettirin. ustaların lafına bakıp yok onu yok bunu değiştirmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blaster2005 -- 5 Şubat 2014; 14:41:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blaster2005

LPG performans yakıtı değil maalesef. ayrıca LPG yanma sırasında benzinden 2 kat daha yüksek ısı yayıyor ve motor bloğu sübaplar aşırı ısınıyor ve magnzeyum alaşımlı sübaplar erime yapıyor. bu sebeplerden dolayıda motor kompresyonunda düşüş meydana geliyor. aracınızı bilgisayara bağlatıp motor durumunu kontrol ettirin. ustaların lafına bakıp yok onu yok bunu değiştirmeyin.

Araç motor durumu %88 ile %90 arası Hocam lpg ile tek sıkıntı enjektör(Suan bilinen) Oda değişimi için bekliyoruz aracımız a benzin de biniyoruz saat gibi hiçbir sıkıntı ve performans kaybı yok. Ilginiz için teşekkürler lpg nin o kadar ısı yaydığını Bilmiyordum

• Toplamda 100 liraya 115 km yol gidiyorsanız zaten lpg sistemi sökün atın , benzinde o kadar yakmaz ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

Toplamda 100 liraya 115 km yol gidiyorsanız zaten lpg sistemi sökün atın , benzinde o kadar yakmaz ..

Suan zaten benzinde kullanıyorum.BENZIN ile tüketim 13/100 13litre yakıyor.

• Çözüm bulundu, benzin geri dönüş valfi değişti.benzin geri dönemediği için yanma odasına fazlaca benzin gidiyor ve motor benzini tam yakamıyor kalanıda çiğ atıyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.