Şimdi Ara

LPG ve BUJİ seçimi (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
997
Cevap
31
Favori
380.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: selmand

arkadaşlar aracım hyundai 99 accent 1,5 gls lpg bujisi taktırmak istiyorum ucuz yollu marka ve model önerirmisiniz. birde bilen varsa ankarada nereden alabilirim teşekkürler.

bilgisi olan yokmudur
  • servizimize gelen müşterilerimize buji değişimi konusunda yönlendirdiğimizde motor ustaları hemen itiraz ediyor. ''bu aracın bujileri kesinlikle değişmez, orjinal bujileri bu'' gibi sözlerle müşteriyi yanlış yönlendiriyor. ama dikkat edilmesi gereken konu şu aracın yakıt sistemi artk orjinal değil, yani lpgli. dolayısıyla benzin yakıtı için değil lpg için bir buji tercih etmek gerekli. değerli forum misafirleri lpg montajı yaptırdığınızda kesinlikle aracınıza uygun lpg/cng bujileri tercih ediniz.
    saygılarla YEŞİLYURT OTOMOTİV Cemal Tuna...
  • quote:

Orijinalden alıntı: YEŞİLYURT OTOMOTİV

benzin yakıtı için değil lpg için bir buji tercih etmek gerekli. değerli forum misafirleri lpg montajı yaptırdığınızda kesinlikle aracınıza uygun lpg/cng bujileri tercih ediniz.

bir başka başlıkta Faruk Sevgili Bey orijinal bujinin kullanmayı tavsiye etmişti. Ben kanaatimce size katılıyorum ama ortaa henüz netleşmemiş bir durumvar. Bu sayfadaki durum da onu gösteriyor. kimi işe yaradı derken bir kısım işe yaramadı diyor.

Sonuç? En iyisi deneyip görmek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperbz

quote:

Orijinalden alıntı: YEŞİLYURT OTOMOTİV

benzin yakıtı için değil lpg için bir buji tercih etmek gerekli. değerli forum misafirleri lpg montajı yaptırdığınızda kesinlikle aracınıza uygun lpg/cng bujileri tercih ediniz.

bir başka başlıkta Faruk Sevgili Bey orijinal bujinin kullanmayı tavsiye etmişti. Ben kanaatimce size katılıyorum ama ortaa henüz netleşmemiş bir durumvar. Bu sayfadaki durum da onu gösteriyor. kimi işe yaradı derken bir kısım işe yaramadı diyor.

Sonuç? En iyisi deneyip görmek...

biliyorsunuz ki bosch dünyanın en büyük otomotiv ekipmanı üreticilerininden bence bir arge ve test yapmadan böyle bir üretimi yapacağını sanmıyorum. normal bir buji 15000-25000 volt elektri 2500-3500 derece kıvılcım sıcaklığı üretiyor. lpg için gerekli voltaj ve kıvılcım sıcaklığı illaki göz önünde bulundurularak üretilmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mscsi

Ben bujilerimden ve gap mesafesinden memnunum. İlk çıktığında NKG'nin sitesinden bakmıştım ve gap'ın 0.7 olduğunu görünce şaşırmıştım. Hyundai motorlarında 1.1mm gap'lı buji kullanıyor ve bu motorlar lpg ile çok uyumlu, zaten malum kore'de benzin teşkilatı olmadan lpg ile fabrika çıkışı satıyor bu motoru taşıyan araçları. Ancak 1.1 gap'ı olan bir araca siz 0.7 gap'lı bir buji takarsanız avansı ciddi şekilde artırırsınız, orta devirler hariç performans alamazsınız ve yakıtıda arttırırsınız. Genelde 0.7 gibi gap'lı bujiler eski karbüratörlü araçlarda kullanılırdı. Neyse bulursam uygun fiyata test etmek istiyorum.

dostum hyundai 99 gl 1.5 aracımda lpg bujisi kötü bir seçimmi olacaktır?

• quote:

Orijinalden alıntı: mscsi

Merhaba, arkadaşım 1000-1500 km civarı bir sürede tükatiminin artmasına istinaden söküp resimleri ile durumu bana bildirdi. Ben 5000 km gibi kullanmıştım ve söktüğümde durumu normaldi, test etmesi çıkan bujileri arkadaşıma veredim ve orjinal bujilere döndüm. Tespitlerim;

Tüketim olarak bir fark tespit edemedim (Genelde uzun yol yapıyorum, tasarrufu olsaydı farkederdim),
    Sadece soğuk motorda lpg'ye geçişte vuruntunun çok azaldığı,
    Benzin ile kullanımda ciddi güç düşüşü ve artan yakıt tüketimi,
    Yükselen avans süresi (avansın çok yükselmesi egzoz sübaplarına zarar verebiliyor)

Arkadaşımdan benden çıkan bujilere ait son durumu alınca yine bilgi olarak yazarım.

Bunu okudunuz mu?

• Merhaba;

Aracım Rover 200 Vi, yaklaşık 3 ay önce aldığımda alt devirlerde çok ciddi bir tekleme ve vuruntu sorunu vardı. İlk olarak buji kablolarıyla başladık, %60 düzelme oldu. Sonra lpg ayar kablosu alarak kendi ayarımı kendim yaptım, düzelme %80 civarına yükseldi. Son olarak Bosch lpg bujisi taktım, sorun tamamen giderildi. Bizim arabaları bilen bilir, motorlarımız o günün teknolojisi ile sınırları oldukça zorlanmış motorlar. (değişken açılı egzantirik milleri (vvc) gibi, 1.800CC atmosferik 150 Hp güç). Bu nedenle ateşleme sistemleri çok hassas, hata kabul etmiyorlar. Bujilerden sonra benzin ve lpg arasında hiç bir fark kalmadı. 0-100 hızlanma benzinde 8.0sn, gazda 8.5sn civarında. Alt devirlerde artık çok daha canlı. Kullanım özellikleri açısından bakıldığında tavsiye ediyorum. Teknik özellikler konusunda düşük ısıl değeri gibi, bir gözlem şansımız olmadığından üretici verilerine güvenerek mantıklı seçimin lpg bujisi olduğu görülmekte.

Sonuç olarak bu konuyu açan ve bize doğru yol gösteren tüm arkadaşlara slm ve saygılar;

Not: Yakıt tüketimi:20kr/km.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vacs1024 -- 21 Aralık 2011; 13:20:16 >

• Selam
    2000 model focus 1.6 aracım için bende lpg buji almak istiyorum ankarada yaşıyorum nasıl temin edebilirim yardımcı olabilirmisiniz?
    Benim bulduğum LPG Buji kodu : HR7NI332W 0242-236-575 sipariş nosu
  • Selam
    2000 model focus 1.6 aracım için bende lpg buji almak istiyorum ankarada yaşıyorum nasıl temin edebilirim yardımcı olabilirmisiniz?
  • Selam
  • konuda adı geçen site.oto-parca.net
  • quote:

Orijinalden alıntı: dursun_7885

Selam

Sizin araç buysa buji buradaki sonu 574 ile biten buji olması lazım

http://www.bosch-automotive-catalog.com/public/catalog/products?p_p_id=BoschWSRP&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_BoschWSRP_wsrp-urlType=blockingAction&_BoschWSRP_wsrp-navigationalState=%2FWFS%2FAAGLOBAL-AA-Catalog-Site%2Ftr_TR%2F-%2FEUR%2FViewVehicle-Equipment%3Bpgid%3DD41D8CD98F00B204E9800998ECF88OmI37kV%3Bsid%3DNHh_tYJfYCWkuMyjZMbzT43UlZsXX8gt_LU%3D&_BoschWSRP_proxyportlet-remoteInvocation=true

• 90 model renault 11 flash için uygun lpg bosch buji bulamadım.

hangi model kullanacağımı belirtirmisiniz
  • Arkadaşlar geçen gün bakımda benim arabanın bujilerini de değiştirmişler . Aracım lpg li . Bakımdan sonra araba sürekli rolantideyken biiiip diye ses ötüp gazdan düşüyor . Ben düğmesine basmasam ötmeye devam ediyor . Arabayı benzine alıyorum daha nadir olmakla beraber yine oluyor . Biiip diye lpg den ses geliyor . Tekrar ben basınca susuyor. Bujiden olabilir mi bu ?
  • merhaba arkadaşlar açeba birisi bana yardımçı olurmu ??
    bende 2005 model Bora 1.6 16V BRC tüplü olanı var yani BCB-motor

birtane buji buldum ama benim arabaya uyarmı açeba bakarmısınız lütfen bu siteye !!!
    Ve bunu takarsam buji kablolarınıda deyiştiriyim mi (daha önçe okudum... yani kablolar daha fazla volt üretemiyorsa performans aynı kalırmış veya düşermiş)

http://www.otoparcasepeti.com/?urun-20721-BORA--BUJi--3-TIRNAK-BOSCH-MARKA-ORJiNAL-BCB-MOTOR--1-6--16-V--1999-2004.html

• quote:

Orijinalden alıntı: TuneXXX

merhaba arkadaşlar açeba birisi bana yardımçı olurmu ??
    bende 2005 model Bora 1.6 16V BRC tüplü olanı var yani BCB-motor

birtane buji buldum ama benim arabaya uyarmı açeba bakarmısınız lütfen bu siteye !!!
    Ve bunu takarsam buji kablolarınıda deyiştiriyim mi (daha önçe okudum... yani kablolar daha fazla volt üretemiyorsa performans aynı kalırmış veya düşermiş)

http://www.otoparcasepeti.com/?urun-20721-BORA--BUJi--3-TIRNAK-BOSCH-MARKA-ORJiNAL-BCB-MOTOR--1-6--16-V--1999-2004.html

arkadaş oto-parça.net sitesinin görevli arkadaşı ara sana yardımcı olur. hangi bujiyi kullanacağını söyler. Ben olsam buji kablosunu ve bobini kesinlikle çin malı ya da sıradan bir marka almazdım. Çünkü bunlara verdiğiniz para yakıttan size geri dönecektir.

• İDEMO arkadaş yardım için teşeküller

bugün bir service gittim ve usta bana dediki... bora için başka bir tırnaklı buji taktırma dedi... originalini taktır dedi
    ben şimdi iyiçe bıktım ya... burda söylenenlermi doğru yoksa ustanın söyledikleri mi ??

biri bana yardım etsin lütfen... bujileri 3 veya 4 tırnaklı alınça bobin ve kablolarıda mı deyiştirmemiz lazım.... VE BU BENİM ARABAMI GERÇEKDEN ZARARSIZ VE >BİRAZ< DAHA PERFORMANSLI ÇALIŞTIRIMI
  • quote:

İDEMO arkadaş yardım için teşeküller

bugün bir service gittim ve usta bana dediki... bora için başka bir tırnaklı buji taktırma dedi... originalini taktır dedi
    ben şimdi iyiçe bıktım ya... burda söylenenlermi doğru yoksa ustanın söyledikleri mi ??

biri bana yardım etsin lütfen... bujileri 3 veya 4 tırnaklı alınça bobin ve kablolarıda mı deyiştirmemiz lazım.... VE BU BENİM ARABAMI GERÇEKDEN ZARARSIZ VE >BİRAZ< DAHA PERFORMANSLI ÇALIŞTIRIMI

Amacın lpg için buji almaksa alman gereken buji aşağıdaki. (arabanın bu olduğunu düşünürsek)

LPG ve BUJİ seçimi

Bu adresten sen de hangi buji olduğuna bakabilirsin.

http://www.bosch-automotive-catalog.com/public/catalog/products?p_p_id=BoschWSRP&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_BoschWSRP_wsrp-urlType=blockingAction&_BoschWSRP_wsrp-navigationalState=%2FWFS%2FAAGLOBAL-AA-Catalog-Site%2Ftr_TR%2F-%2FEUR%2FViewVehicle-Equipment%3Bpgid%3DD41D8CD98F00B204E9800998ECF8dK2Newuf%3Bsid%3DVBqPWbMkDB_dHPwsOxEDo7yv9fnns3gaN9o%3D&_BoschWSRP_proxyportlet-remoteInvocation=true

bu da bujinin linki:

http://www.oto-parca.net/CNGLPG-Buji-0242240654,PR-62.html

ya da siteyi arayıp şasi no'dan onlar da bulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idemo -- 7 Ocak 2012; 18:24:06 >

• emeğin için sağol kardeş

bu LPG bujiler hakkında bir bilgin varmı.... yani araçında hiç kendin denedin mi veya tanıdığın birisi denedimi hiç bunları ??

eyer aynı tırnak aralık mesafeli bir 2 veya 3 tırnaklı normal bir buji takarsam araçımda biraz daha iyi etki yaparmı ??
  • quote:

emeğin için sağol kardeş

bu LPG bujiler hakkında bir bilgin varmı.... yani araçında hiç kendin denedin mi veya tanıdığın birisi denedimi hiç bunları ??

eyer aynı tırnak aralık mesafeli bir 2 veya 3 tırnaklı normal bir buji takarsam araçımda biraz daha iyi etki yaparmı ??

Soruyu bana soruyorsun galiba. Ama konuyu okumamışsın. Okusaydın kullandın mı diye sormazdım. Bence sen konuyu baştan bir oku. İstediğin her şey var.
    Soruna gelince ben 25 bin kmdir kullanıyorum. Ben memnunum.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.