Şimdi Ara

LPG'ye geçmelimiyim ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1998 Model Honda Civic 1.6ies HB aracım var;

Yaklaşık 8000km yol yaptım hem şehir için hem şehir dışı seyahatlerim oldu son 3 ayda aracımı hem şehir içi hem şehir dışı yakıt testleri yapabildiğimi söyleyebilirim.

100TL benzin ile 300KM (21LT)+-1LT şehir içi yakıt sarf ederken

186TL benzin ile 725KM (Tam depo) yakıt ile şehir dışı seyahat edebiliyorum.

Bu araca LPG takmaya gerek varmıdır?

Lpg takılırsa ne kadar daha ekonomik olacak bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum.

Saygılar

Ayhan Ramazan YILDIZ

• araç şu anda 260000km civarında motorunda hiç bir modifikasyon bulunmuyor düz 5 ileri vites 1.6 16v 120hp
  • Yakıt tüketimin çok iyi uğraşma bence, ben 1.2 arabayla okadar yol yapamıyorum .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birkilobarbunya B kullanıcısına yanıt
    Hocam verdiğiniz değerler çok çok iyi ben 2003 accent 1,5 benzinli kullaniyorum şehiriçinde 10-11-12 litre benzin yakıyor duruma göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Ee

Hocam verdiğiniz değerler çok çok iyi ben 2003 accent 1,5 benzinli kullaniyorum şehiriçinde 10-11-12 litre benzin yakıyor duruma göre.
    Bu değerlerden çok yıllık yaptığınız km. önemli, çok yol yapmıyorsanız bence değmez, eğer lpg taktıracak olursanızda Atikerden uzak durun!
  • Yolda 15 bin vebustu km yspiyorsan LPG taktir yoksa benzine devam.

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Yolda 15 bin vebustu km yspiyorsan LPG taktir yoksa benzine devam.
    muhtemelen çok dikkatli ve sakin kullanıyorsunuz
    lpg ye geçerseniz en az %40 avantajınız olacak
    iyi bir montaj önemlidir. butun markalar hemen hemen aynıdır. bir akadaş atiker takma demiş ama atiker gold çoğu italyandan iyi sonuçlar vermekte prins silverline da da indirim var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Benzinden Lpg ye Geçme Süresi
    4 yıl önce açıldı
    Nissan LPG'ye uyumlu mudur?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Del Boske

muhtemelen çok dikkatli ve sakin kullanıyorsunuz
    lpg ye geçerseniz en az %40 avantajınız olacak
    iyi bir montaj önemlidir. butun markalar hemen hemen aynıdır. bir akadaş atiker takma demiş ama atiker gold çoğu italyandan iyi sonuçlar vermekte prins silverline da da indirim var.

Alıntıları Göster
    şimdi depoyu doldurdum sanırım biraz vardı 160tl ye doldu km yi sıfırladım günlük ortalama 30km yolum var bakalım ne çıkacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: tall81

Bu değerlerden çok yıllık yaptığınız km. önemli, çok yol yapmıyorsanız bence değmez, eğer lpg taktıracak olursanızda Atikerden uzak durun!

yok zaten bende atiker kesinlikle düşünmüyorum. eğer olursa lavato/tartarini veya brc olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: birkilobarbunya

quote:

Orijinalden alıntı: tall81

yok zaten bende atiker kesinlikle düşünmüyorum. eğer olursa lavato/tartarini veya brc olacak.

Alıntıları Göster
    yav ne alakası var atiker kötü diye gören de sizi 40 yıllık sanayii ci sanıcak yani herkes kendi kullandığı markayı övüyor anlamadım gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Engelss

yav ne alakası var atiker kötü diye gören de sizi 40 yıllık sanayii ci sanıcak yani herkes kendi kullandığı markayı övüyor anlamadım gitti.

evet 1976 kurulmuş bir fabrikamız var alüminyum sektöründeyiz. neden yani bu sitede hep başı boş insanlar mı yazıyor zannediyorsun ?
    sanırım sen elinde kumpas haddeler arasında gezerek haddenin kaç mm boşluğunun hesabını benim kadar yapmamışsındır.

Saygılarımla arkadaşım.
  • quote:

quote:

evet 1976 kurulmuş bir fabrikamız var alüminyum sektöründeyiz. neden yani bu sitede hep başı boş insanlar mı yazıyor zannediyorsun ?
    sanırım sen elinde kumpas haddeler arasında gezerek haddenin kaç mm boşluğunun hesabını benim kadar yapmamışsındır.

Saygılarımla arkadaşım.

LPG kiti markası fonksiyon olarak önemli değil, bilinçli ellerde, hepsi aynı iyi sonuçları verir.

LPG de kesin öneririm, %40-45 daha uygun maliyetle aracınızı kullanacaksınız ve aracınızı satarken, LPG yoksa fiyatta dezavantaj oluyor. Kullandığınız arabaya LPG uygulaması çok popüler, alacak kişi muhtemelen LPG olsun isteyecek.

Kısaca LPG amortisman gibi bir hesaba girmeye gerek yok, LPG kiti sizin için masraf değil, yatırımdır. Zarar etmezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: murataycicek

quote:

quote:

Saygılarımla arkadaşım.

LPG kiti markası fonksiyon olarak önemli değil, bilinçli ellerde, hepsi aynı iyi sonuçları verir.

LPG de kesin öneririm, %40-45 daha uygun maliyetle aracınızı kullanacaksınız ve aracınızı satarken, LPG yoksa fiyatta dezavantaj oluyor. Kullandığınız arabaya LPG uygulaması çok popüler, alacak kişi muhtemelen LPG olsun isteyecek.

Kısaca LPG amortisman gibi bir hesaba girmeye gerek yok, LPG kiti sizin için masraf değil, yatırımdır. Zarar etmezsiniz.

Alıntıları Göster
    dürüst olmak gerekirse honda harici ford explorer kullanıyorum 1999model v8 5.0litre lpg li ve çok memnunum :)
    ama 1.6 da acaba diyebiliyor insan...

• quote:

dürüst olmak gerekirse honda harici ford explorer kullanıyorum 1999model v8 5.0litre lpg li ve çok memnunum :)

LPG ye aşinasınız :) bu durumda hiç vakit harcamayın Honda yıda LPG leyin :)
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    LPG'ye aşinasınız murataycicek'inde dediği gibi bu bir yatırım olur.
    Bugün 1,99 TL'den gaz aldım Benzin 4,16 yani %45 net tasarruf var şu anda.

Verdiğiniz verilere göre 300 km'de 21L benzin tüketen aracınız 100 km'de 7L tüketiyor demekki LPG'de de max 8L tüketecektir.

Beklemenize gerek yok arkadaşında dediği gibi LPG sizin aracınız için bir yatırım olacaktır

Bu arada Atiker'de bu arabalara çok sık taktığımız bir ürün 1,6 bu tip araçlarda montaj işçiliğinden kaynaklı hatalardan dolayı birçok markayı karalamaya gerek yok!! Atiker kendini ispatlamış Türkiye pazarının büyük payına sahip bir markadır.

• [Deleted by Admins]

• quote:

Orijinalden alıntı: Deleted User

[Deleted by Admins]
    Ctesi 1.6 IES için LPG ayarı yaptık, atiker kit takılıydı, çalışma sorunsuzdu, performansı biraz kötüydü ona müdahale ettik

detaylar aşağıdaki konuda yazdım:

LPG AYAR
  • quote:

quote:

Teşekkürler evet
    LPG ye geçtik....

Tercihim Lavato'dan yana oldu... Sağlam ustalardan saydığım Sedat usta sanırım üçüncü aracımı da LPG'ye çevirdi. :) sağolsun. şu anda sanırım 220km tamamladım ve tam depo 70TL gaz aldığımı anımsıyorum. inanıyorum ki yine 100km den fazla yol alacağım.

çok koşuldu ama mantıklı geldi bir an...

Neden dizel değil dersek, o gürültü insanın beynini kemiriyor ki yüksek maliyetlerde de araç binmenin benim için bir önemi yok yani 400k € verince öndeki arabanın üzerinden uçup evine 5 dakika erken gelmiyor ve evin önünde dışarıda duruyor :) yatağa da alamıyorsun. çok saçma tercihim honda tercihim lavato...
    Engin bilgi ve birikimlerini benimle paylaşan tüm DH dostlarına teşekkürler.

• Lovato guzel tercih. İyi gunlerde kullanin.

• birkilobarbunya B kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun, iyi ve tasarruflu günlerde kullanın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.