trabzondan çaılştıkları ülke hollandaya dönmek için yola çıkan çiftin lpgSİZ aracı seyir halindeyken yanmaya başladı. üstelik lpgSİZ araç sırf kendini yakmakla kalmadı, yangın araçtan otoban yanındaki çayıra da sıçradı 3 dönüm arazi cehenneme döndü. araçları tümüyle yanan çiftin eşya ve çantaları da lpgSİZ aracın bir anda alev topuna dönmesiyle araçla birlikte kül oldu. görgü tanıklarının ifadesine göre durup dururken yanmaya başlayan lpgSİZ arac otobanı kullanan tüm araçları tehdid etti diğer araçlarda paniğe kapılan vatandaşlar feryat figan ağlayıp kaçışmaya başladılar ortalık mahşer gününe döndü. araçları erimiş metale dönen lpgSİZ araç sahibi çift alevler o kadar hızlı yayıldı ki eşyayı kurtarmayı bırak canımızı zor kurtardık bundan sonra lpgSİZ arabaya binmeye tövbe ettik dedi.
yukarıdaki yazıyı bir türk muhabir-gasteci abartıcılığıyla yazmaya çalıştım becerebildim mi bilmiyorum. bu sabah 8.30da kanaltürkte her sabah programında foruma da konu olmuş kaza yapan lpgli aracın cayır cayır yandığı ve ortalığın can pazarına döndüğü haberi vardı. abartısız söylüyorum o haber bitti arkasından aşağıda linkini verdiğim haber başladı. habere göre kaza bile yapmayan lpgsiz araçta durup dururken yangın çıkmıştı ama bir dakka önce sanki lpgli arabada nükleer bomba patlamışçasına haber veren program sanki lpgsiz arabada yalnızca lastik patlamış gibi haber yapıyordu.
Hocam mükemmel olmuş, bu LPG konusu iyice ...ka sardı. Eğer tehlikeli ise devlet toptan yasaklasın. LPG'li araç kullananlar yakında zenci muamelesi görecek.
quote:
Orijinalden alıntı: ZZ RAT
Hocam mükemmel olmuş, bu LPG konusu iyice ...ka sardı. Eğer tehlikeli ise devlet toptan yasaklasın. LPG'li araç kullananlar yakında zenci muamelesi görecek.
Alıntıları Göster
Dizel en iyisi .
quote:
Orijinalden alıntı: Enes.E!
Dizel en iyisi .
Alıntıları Göster
Kesin LPG taktırmaya gidiyordu, motor da anlayıp ateşe verdi kendini.
LPG olaya dahil olmuştur yani bi şekilde.
LPG'ye laf atanların da benzinli otomobile binmesi ayrı bir olay, güvenlik açısından en sağlam yakıt dizeldir.Varil dolusu mazota yanan kibrit atsan alev almaz.
Atese İçme suyu attık dedi abla
quote:
Orijinalden alıntı: yigit+
Atese İçme suyu attık dedi abla
Biz ne yapalım elimiz kolumuz bağlı şu anda ;
Benzinli araba alsan benzin 5 tl ,
Dizel araba almak isterse sıfırı bilmem kaç bin tl fark koyuyor dizel diye , 2.el dizel istesem sahtekarlıklar diz boyu km düşürme v.s ,
Daha iyisi olana kadar Lpg 'ye devam bende istemiyorum ama mecburuz.
quote:
Orijinalden alıntı: Cancan.
Biz ne yapalım elimiz kolumuz bağlı şu anda ;
Benzinli araba alsan benzin 5 tl ,
Dizel araba almak isterse sıfırı bilmem kaç bin tl fark koyuyor dizel diye , 2.el dizel istesem sahtekarlıklar diz boyu km düşürme v.s ,
Daha iyisi olana kadar Lpg 'ye devam bende istemiyorum ama mecburuz.
Alıntıları Göster
elinize sağlık, güzel şekilde paylaşmışsınız. amacına ulaşmış bence. her fırsatta LPG yi kötüleyenlerin akında bir nebze olsun soru işareti oluşur inş.
quote:
Orijinalden alıntı: derememo
elinize sağlık, güzel şekilde paylaşmışsınız. amacına ulaşmış bence. her fırsatta LPG yi kötüleyenlerin akında bir nebze olsun soru işareti oluşur inş.
Alıntıları Göster
güzel anlatım olmuş , meslek nedir
konuya gelecek tepkileri merak ediyorum. aslında en çok LPG li araç yandı-patladı konularına sadece LPG karşıtı yazı yazanları merak ediyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: mr.big
güzel anlatım olmuş , meslek nedir
konuya gelecek tepkileri merak ediyorum. aslında en çok LPG li araç yandı-patladı konularına sadece LPG karşıtı yazı yazanları merak ediyorum...
Alıntıları Göster
Bizim millete anlatamazsın körü körüne inandığına gider.
Lpg li aracın yanmasının tek sebebi benzindir. Kişi araca benzin almaya parasına kıyamaz. Benzin hortumları kullanılmadıkca çürür ki bekleyen benzinin çürüme ve korozyon yapma özelliği vardır. Çürüyen benzin hortumu delinir bir damla benzin sıcacık manifolta düşer ve al sana cayır cayır yanan LPG li araç mis gibi.
Bu yüzden trafikteki eski araçları kaldırmak lazım
quote:
Orijinalden alıntı: saveyourself
Saç on numara
quote:
Orijinalden alıntı: saveyourself
1.Cisi lpgli aracın yanma sebebi lpg değil yanlış veya kusurulu döşeyen Servis ve bakımını ve kontrollerini yaptırmayan araç sahibidir.
biz her zaman bi şeye kusur bulmayı severiz , bakımını kontrollerin hortumunu kaçağını kontrol ettirmiyorsa adam ,lpg nin suçu ne ?
Lpg li araç yandığı gibi lpg siz araçta yanabilir ,sonuçta allah yapımı değil kul yapımı ,bakımını kontrolunu yapmazsan elektrik kaçağı olur bişi olur dizelde yanar.
Neden lpg li araçlara bomba muamelesi yapılıyor anlamadım.Sanki benzin 2 lira millet keyfinden lpg taktırıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Dentex Dentex
Saç on numara
Alıntıları Göster
Şanslılar kendilerini dışarı atabildikleri için
quote:
Orijinalden alıntı: Dentex Dentex
Saç on numara
Alıntıları Göster
Kesin LPG'li bir aracın yanından geçmiştir. Ya da sahibi araca LPG taktırmayı düşünüyordur. İllaki LPG ile bi alakası vardır. Bu arada araç VW Sharan'a benziyor,alamancıların sevdiği araçlardandır.Aynı kasayı bir dönem Ford Galaxy de kullanmıştı,o da olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: çapultra
Kesin LPG'li bir aracın yanından geçmiştir. Ya da sahibi araca LPG taktırmayı düşünüyordur. İllaki LPG ile bi alakası vardır. Bu arada araç VW Sharan'a benziyor,alamancıların sevdiği araçlardandır.Aynı kasayı bir dönem Ford Galaxy de kullanmıştı,o da olabilir.
Alıntıları Göster
bende vw sharan a benzettim ama sanki onlar biraz daha uzundu.Ya da araba yanınca çekmiş:)
quote:
Orijinalden alıntı: pascuu
bende vw sharan a benzettim ama sanki onlar biraz daha uzundu.Ya da araba yanınca çekmiş:)
Alıntıları Göster
LPG li araç yanma konusundaki baş şerefsizler; haberi veren basın mensuplarıdır.
Araç yanar ve LPG varsa, LPGli araç DEHŞETİ olur. Araç yanar ve LPG yoksa, "yolda araç yandı." olur
Forumdaki LPG düşmanlarına gelince, bu haber, iyi bir kapak olmuş...
quote:
Orijinalden alıntı: ugur_yavuz
lpg li olsa yanmazdı
PS: o ne biçim saç la?
videoyu izlemeyecektim ama o saç nasıl acaba diye açtım
işyerinde kahkaha attım
LPG li araç başka bir nedenle yanar--->Haber: LPG li araç alev alev yandı.
Benzinli araç benzin yüzünden yanar--->Haber: Araç seyir halindeyken yandı.
Böyle mal gibi habercilik yapılırsa milletin kafasına LPG=yangın diye kazınıyor. Ayrıca o yanan lpg li araçlar benzinden yanıyor lpg den değil. Az daha benim başıma geliyordu, eski broadwayim sürekli gazda çalıştığı için benzin boruları çürümüş, lpg bitince benzine alınca motor söndü iyi de oldu. sağa çektim şarıl şarıl benzin akıyor borudan motorun üstüne. motor çalışmaya devam etse istasyona kadar öyle sürmeye devam edecektim muhtemelen.
quote:
Orijinalden alıntı: abavf
LPG li araç başka bir nedenle yanar--->Haber: LPG li araç alev alev yandı.
Benzinli araç benzin yüzünden yanar--->Haber: Araç seyir halindeyken yandı.
Böyle mal gibi habercilik yapılırsa milletin kafasına LPG=yangın diye kazınıyor. Ayrıca o yanan lpg li araçlar benzinden yanıyor lpg den değil. Az daha benim başıma geliyordu, eski broadwayim sürekli gazda çalıştığı için benzin boruları çürümüş, lpg bitince benzine alınca motor söndü iyi de oldu. sağa çektim şarıl şarıl benzin akıyor borudan motorun üstüne. motor çalışmaya devam etse istasyona kadar öyle sürmeye devam edecektim muhtemelen.
gazete muhabirleri kıt beyinli oldukları için ve haberi yaparken hiçbir teknik bilgileri olmamasıının yanında azcık konuya hakim birine sormayı akıl edemediklerinden böyla saçma sapan haberler okuyoruz. insan kendi mesleği ile ilgisi olmayan konularda inanabiliyor habere ama bildiği konuda saçmalandığını görünce dayanamıyor. örneğin: depremden vs zarar görmüş bir binaya girip sıvayı göstererek "işte bakın binada deniz kumu kullanmışlar ondan ağır hasar görmüş kullanılamaz halde" diyen hıyar muhabir. birincisi sıvada deniz kumu kullanılan bina o yüzden çökmez, taşıyıcı sistemde kullanılmış olması gerekir, ikincisi ağır hasar görmüş ve kullanılamaz demek için ayrıntılı bir inceleme, karot numunesi ile basınç deneyleri, demir donatı kontrolü vs yapılır ki bunu normal bir mühendis vs değil işin uzmanı ekip yapar. bu konularda saçmalayan cahil gazetecinin diğer konularda da saçmalaması normaldir. cehaletlerinden ya da kötü niyetlerinden dolayı pek çok masum insan karalanıyor. o yüzden hangi gazete olursa olsun basit 3. sayfa haberlerine inanmıyorum..