Kesin LPG taktırmaya gidiyordu, motor da anlayıp ateşe verdi kendini.
LPG olaya dahil olmuştur yani bi şekilde.
LPG'ye laf atanların da benzinli otomobile binmesi ayrı bir olay, güvenlik açısından en sağlam yakıt dizeldir.Varil dolusu mazota yanan kibrit atsan alev almaz.
İlk yazına çok güldüm
quote:
Orijinalden alıntı: zapi
quote:
Orijinalden alıntı: daturkishulan
quote:
Orijinalden alıntı: zapi
Benzinli araba yanma haberini en son ne zaman duydum hatırlamıyorum. Yaşım 38
duyamazsiniz cunku ulkemizdeki benzinli araclarin %90i aynizamanda lpgli olduklari icin yangin benzinden dolayi bile cikmis olsa suc lpgye atilir. uzerine hic lpg baglanmamis bir benzinli aracta ya da dizel aracta yangin cikarsa haber bile yapilmaz.
Trafikteki benzinli araçların % 90 'ı LPG demek tamamen yanlış. En azından 3 büyük kentte. Özellikle 2-3 yaşına kadar olan arabaların ciddi bir oranı turbo beslemeli veya direk püskürtmeli motorlar kullanıyor( sizin gibi % veremeyeceğim, ama %90 LPG olmadığı kesin) , dolayısıyla LPG uygulanmıyor( uygulayanlar var , ama oran çok düşük) , birde benzinden dolayı yangın ne demek tam anlamadım. Montaj da bir sorun yoksa LPG li araçta kendiliğinden yanmaz. Kaza anında ancak bir kaçak sırasında araç yanabilir.
evet o oran daha onceki arastirmalara gore verilmis ancak 2013te yapilan arastirmaya gore de degisen pek birsey yok gibi gozukuyor. bu arada dikkatinizi cekerim haber trafige kayitli lpgli araclardan sozediyor. neyse konu bu degil.
benim yukaridaki yazilarimi okursaniz lpgli arcta yangin cikmasinin cok daha zor oldugu yaziyor zaten.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme