Şimdi Ara

lpgSİZ araç cayır cayır yandı, otobanda can pazarı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
2
Favori
2.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mr.big

güzel anlatım olmuş , meslek nedir

konuya gelecek tepkileri merak ediyorum. aslında en çok LPG li araç yandı-patladı konularına sadece LPG karşıtı yazı yazanları merak ediyorum...

arkadaslar foruma basligi actigim gunden beridir ilkkez girebiliyorum, yazdiklariniza karsilik veremedim kusura bakmayin.

meslek, makinaciyim.

bence o kisileri bosuna bekleriz, kendilerine malzeme cikmayacak basliga gelip yazmazlar. ama baslik lpgli araba yandi olsaydi suan 5.sayfadan yaziyor olurdum.
  • Benzinli arabalar resmen yürüyen bomba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoMinicSS

Bizim millete anlatamazsın körü körüne inandığına gider.

Lpg li aracın yanmasının tek sebebi benzindir. Kişi araca benzin almaya parasına kıyamaz. Benzin hortumları kullanılmadıkca çürür ki bekleyen benzinin çürüme ve korozyon yapma özelliği vardır. Çürüyen benzin hortumu delinir bir damla benzin sıcacık manifolta düşer ve al sana cayır cayır yanan LPG li araç mis gibi.

evet ayni gercekleri yillardir ben de forumda anlatmaya calisiyorum. netekim gecen haftalarda ``lpgli araba butun semti havaya ucurdu`` baslikli konuda da gercekleri resim ve video kanitlari esliginde bir kez daha anlatmaya calismistim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keus35

gazete muhabirleri kıt beyinli oldukları için ve haberi yaparken hiçbir teknik
    bilgileri olmamasıının yanında azcık konuya hakim birine sormayı akıl edemediklerinden
    böyla saçma sapan haberler okuyoruz.
    insan kendi mesleği ile ilgisi olmayan konularda inanabiliyor habere ama bildiği konuda saçmalandığını görünce dayanamıyor.
    örneğin: depremden vs zarar görmüş bir binaya girip sıvayı göstererek "işte bakın binada deniz kumu kullanmışlar ondan ağır hasar görmüş kullanılamaz halde" diyen
    hıyar muhabir. birincisi sıvada deniz kumu kullanılan bina o yüzden çökmez, taşıyıcı sistemde kullanılmış olması gerekir, ikincisi ağır hasar görmüş ve kullanılamaz demek için ayrıntılı bir
    inceleme, karot numunesi ile basınç deneyleri, demir donatı kontrolü vs yapılır ki bunu normal bir mühendis vs değil işin uzmanı ekip yapar.
    bu konularda saçmalayan cahil gazetecinin diğer konularda da saçmalaması normaldir.
    cehaletlerinden ya da kötü niyetlerinden dolayı pek çok masum insan karalanıyor. o yüzden hangi gazete olursa olsun basit 3. sayfa haberlerine inanmıyorum..

kesinlikle katiliyorum. bana sorarsaniz bir ulkedeki kitleleri topluca yonetmenin en kolay yolu basini kullanmaktir. boyle bir gucun yazarlarinin cahil olmasi ise iste her iki ornekte de gozuktugu gibi felaketle sonuclaniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: abavf

LPG li araç başka bir nedenle yanar--->Haber: LPG li araç alev alev yandı.

Benzinli araç benzin yüzünden yanar--->Haber: Araç seyir halindeyken yandı.

Böyle mal gibi habercilik yapılırsa milletin kafasına LPG=yangın diye kazınıyor. Ayrıca o yanan lpg li araçlar benzinden yanıyor lpg den değil. Az daha benim başıma geliyordu, eski broadwayim sürekli gazda çalıştığı için benzin boruları çürümüş, lpg bitince benzine alınca motor söndü iyi de oldu. sağa çektim şarıl şarıl benzin akıyor borudan motorun üstüne. motor çalışmaya devam etse istasyona kadar öyle sürmeye devam edecektim muhtemelen.

isin kotusu millet bir kere lpgnin durup duruken patlayacagina inandirilmis ya bundan sonra isin gercegini de anlatsan inanmiyor.

• Arabaya, sonradan takılan elektronik cihazlardan kaynaklanmış olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinli araba yanma haberini en son ne zaman duydum hatırlamıyorum. Yaşım 38

• quote:

Orijinalden alıntı: zapi

Benzinli araba yanma haberini en son ne zaman duydum hatırlamıyorum. Yaşım 38

duyamazsiniz cunku ulkemizdeki benzinli araclarin %90i aynizamanda lpgli olduklari icin yangin benzinden dolayi bile cikmis olsa suc lpgye atilir. uzerine hic lpg baglanmamis bir benzinli aracta ya da dizel aracta yangin cikarsa haber bile yapilmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Benzinli arabalar resmen yürüyen bomba.

Geçen kis kozyatagindaki carrefourun cikisinda dci motorlu bir renault gozumun onunde cayir cayir yanmaya başladi

• geçtiğimiz bayramda arefe günü İstanbuıl'dan Zonguldak'a gitmek için yola çıktım Sakarya-Hendek taraflarında bir tane beyaz renkli Alfaromeo 157 ( modeli yanlış olabilir uzun bir sedan modeliydi) tam motorundan yanmaya başlamış yangın kokpite sıçramıştı. ben ta 3-4 km. geriden dumanları farkedip babama kesin bir araç yanıyor demiştim. arabanın içindekiler aracı kurtarma umutlarını yitirmişler ve 20-30 metre uzağa gidip araçlarına bakıyorlardı. Arefe günü oradan geçenler muhakkak görmüşlerdir yangını. burada sormak isteidğim şu bu araba motor bölümünden yanmaya başlamıştı. benim tahminime göre araç lpg siz. yoksa bagaj tarafından patlar veya yangın çıkardı yanlış mıyım ?
  • temmuz ayında Antalyada yaylaya çıkarken yolda 2011 model bir dizel araba gözümün önünde yandı,adam daha yeni almışdı,üzgün üzgün bakıyordu,üzüldüm ama cana gelmemişdi en azından..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Benzinli arabalar resmen yürüyen bomba.

Geçen kis kozyatagindaki carrefourun cikisinda dci motorlu bir renault gozumun onunde cayir cayir yanmaya başladi

olur mu ya nasil olur? mazotlu araba hic yanar mi? bi kere mazot yanici madde bile degildir. sizin gordugunuz arac karfurun cikisinda bi yerde kesin dizele lpg falan baglatmaya calismistir ondan yangin cikmistir.

lutfen ! bu forumda o kadar dizel kullancisi var. hepsini rencide ediyorsunuz. coluk cocuk ana babalarinin guvenligi icin lpgli arabadan mazotluya gecis yaptilar onlar.

• mitsubishi colt mu yoksa !?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurse

temmuz ayında Antalyada yaylaya çıkarken yolda 2011 model bir dizel araba gözümün önünde yandı,adam daha yeni almışdı,üzgün üzgün bakıyordu,üzüldüm ama cana gelmemişdi en azından..

yok olur mu hic! kesin lpgli bi arabadir daha guvenli oldugunu gostermek icin bagaj kapagina DIZEL falan yazdirmistir. mazotlu araba bu yanar mi hic?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

geçtiğimiz bayramda arefe günü İstanbuıl'dan Zonguldak'a gitmek için yola çıktım Sakarya-Hendek taraflarında bir tane beyaz renkli Alfaromeo 157 ( modeli yanlış olabilir uzun bir sedan modeliydi) tam motorundan yanmaya başlamış yangın kokpite sıçramıştı. ben ta 3-4 km. geriden dumanları farkedip babama kesin bir araç yanıyor demiştim. arabanın içindekiler aracı kurtarma umutlarını yitirmişler ve 20-30 metre uzağa gidip araçlarına bakıyorlardı. Arefe günü oradan geçenler muhakkak görmüşlerdir yangını. burada sormak isteidğim şu bu araba motor bölümünden yanmaya başlamıştı. benim tahminime göre araç lpg siz. yoksa bagaj tarafından patlar veya yangın çıkardı yanlış mıyım ?

Benim bildigim lpg patlamaya falan neden olmuyor. adac in lpgli araclar ile ilgili testi vardi birisi eklese guzel olur

Bu arada lpg ye olan onyargi sadece turkiyede yok, fransizlarda da lpg ye karsi onyargi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 29 Ağustos 2013; 23:29:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

quote:

Orijinalden alıntı: zapi

Benzinli araba yanma haberini en son ne zaman duydum hatırlamıyorum. Yaşım 38

duyamazsiniz cunku ulkemizdeki benzinli araclarin %90i aynizamanda lpgli olduklari icin yangin benzinden dolayi bile cikmis olsa suc lpgye atilir. uzerine hic lpg baglanmamis bir benzinli aracta ya da dizel aracta yangin cikarsa haber bile yapilmaz.

Trafikteki benzinli araçların % 90 'ı LPG demek tamamen yanlış. En azından 3 büyük kentte. Özellikle 2-3 yaşına kadar olan arabaların ciddi bir oranı turbo beslemeli veya direk püskürtmeli motorlar kullanıyor( sizin gibi % veremeyeceğim, ama %90 LPG olmadığı kesin) , dolayısıyla LPG uygulanmıyor( uygulayanlar var , ama oran çok düşük) , birde benzinden dolayı yangın ne demek tam anlamadım. Montaj da bir sorun yoksa LPG li araçta kendiliğinden yanmaz. Kaza anında ancak bir kaçak sırasında araç yanabilir.

• köpek insanı ısırırsa haber olmaz, insan köpeği ısırırsa haber olur.

Adamlar LPG'den ekmek yemeye çalışıyorlar neyapsınlar, ayda yılda bir 1 tane vaka bulunca saldırıyorlar LPGye
  • Dün bir ağabey ile aracının lpg'siz olması üzerinden sohbet ettik.Çok yakıyordur bu nasıl başediyorsun dedim ayda yada 1.5 ayda bir 200 tl benzin parası veriyorum napalım katlanıyoruz dedi.Birde çok devirli kullanıyormuş alışkanlık.

200 tl çokmuş kaç km'deki araba dedim.3 yaşında ve daha 10.000 km'de olduğunu söyledi.

Ufak bi hesaplama yaptıktan sonra benzinli araca lpg'siz binilmeyeceğine kanaat getirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keus35

gazete muhabirleri kıt beyinli oldukları için ve haberi yaparken hiçbir teknik
    bilgileri olmamasıının yanında azcık konuya hakim birine sormayı akıl edemediklerinden
    böyla saçma sapan haberler okuyoruz.
    insan kendi mesleği ile ilgisi olmayan konularda inanabiliyor habere ama bildiği konuda saçmalandığını görünce dayanamıyor.
    örneğin: depremden vs zarar görmüş bir binaya girip sıvayı göstererek "işte bakın binada deniz kumu kullanmışlar ondan ağır hasar görmüş kullanılamaz halde" diyen
    hıyar muhabir. birincisi sıvada deniz kumu kullanılan bina o yüzden çökmez, taşıyıcı sistemde kullanılmış olması gerekir, ikincisi ağır hasar görmüş ve kullanılamaz demek için ayrıntılı bir
    inceleme, karot numunesi ile basınç deneyleri, demir donatı kontrolü vs yapılır ki bunu normal bir mühendis vs değil işin uzmanı ekip yapar.
    bu konularda saçmalayan cahil gazetecinin diğer konularda da saçmalaması normaldir.
    cehaletlerinden ya da kötü niyetlerinden dolayı pek çok masum insan karalanıyor. o yüzden hangi gazete olursa olsun basit 3. sayfa haberlerine inanmıyorum..

Hocam hazır beton işindemisin

• ilk başta anlamadım hani saç derken adam arkasını dönünce jeton düştü kendi tercihi ne yapalım :D
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.