Şimdi Ara

LT SMPS Voutmax=Vin Buck Regulator

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir tasarım için LT nin SMPS lerini araştırırken:
    http://parametric.linear.com/html/step-down_(buck)_regulators?p=6412120
    linkte bulunan "Vout Maximum" ibaresi dikkatimi çekti. Bende "Voutmax=Vin" özelliğine sahip LT3686A entegresini aldım. Amacım 12-15-18-24 V gibi voltajlarda sabit 12V gerilimi almak. İşin özü girişte 12V varken çıkışta da 12V elde etmek.
    Bu entegrenin devresini çıkışta 12V değer verecek şekilde kurdum. Girişe 12V verdim çıkşta 10.5 V okudum. Ben bu "Voutmax=Vin" özelliğini yanlış mı yorumladım yoksa bu işte bir pislik mi var?
    Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08
    Üstad bu Devrede Step down olarak kullanılan entegre malesef girişte uygulanan gerilimin çıkıştaki oranı düşük oluyor. bunun sebebi sanıyorum içerideki yarı iletkenlerin uzerine düşen gerilim düşümüdür...

Olabilir ama kendi sitelerinde %100 verim iddiasında bulunmuşlar. Resmen yanlış yönlendirme var. Hem o kadar düşüm olacaksa 78XX regülatörlerinden ne farkı kaldı. Belki güç tasarrufu sağlıyor ama o da benim için çok önemli değil.
    Bu arada önerdiğiniz LM2576 nın datasheetine baktım da 12 V çıkışta verim=%88 olarak görünüyor.
    Step-Up deneyeceğim galiba.
    Cevap için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sondunya -- 23 Mayıs 2011; 18:26:23 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.