Şimdi Ara

SMPS + 330 Watt RMS Amfi + Subwoofer Filtresi Baskılı Devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
11.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu yazki çalışmamın arasında bu projede yer alıyordu ama zamanım olmadığı için sadece devreyi palekete basmakla kaldım. devreyi tamamlayamadım.
    yapacak olan arkadaşlar vardır diye baskılı devreyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

devre hakkında ;

öncelikle smps 6 mosfetlidir.troid trafonun primeri 1,5 mm lik telden 2X5 spir sekonderi ise 2 mm lik telden 2X25 sipir sarılmalıdır.
    smps nin geri beslemesi opto kuplör ile düzenlenmektedir. Doğrultmada 4 adet BYW29 tipi hızlı diyot vardır.

lm317 nin birinci bacağına gelen pot u ayarlayarak 7824 ün birinci bacağına 30 volt gelmesini sağlayın.bu işemin sonucunda opamp çıkışında simetrik besleme
    oluşacaktır bununla birlikte sub. filtresini besleyecektir.

smps kapasite çıkışlarında iki adet led vardır bunların değerini deneyerek bulabilirsiniz.bunun amacı smps nin çalışıp çalışmadığını dewre aktif iken gösterecektir.
    devrede birçok şok bobini bulunmaktadır. bunlar filtreleme işlemi olarak görev yapacaklardır. bu şok bobinlerini eski pc power supplaylarından sökebilirsiniz.

amfi 330 watt tır.

smps nin açık şeması;

http://rapid-share.de/files/32545954/araba_amfis-taka8604.rar.html

• son resım e bittim bn nasıl bole duzgı,un cıkaramıorum anlamadım gıttı walla
  • çok temiz çıkarmışsın baskı devreyi ya. nasıl yapıyorsun anlatır mısın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinoo

çok temiz çıkarmışsın baskı devreyi ya. nasıl yapıyorsun anlatır mısın?

kuşe kağıt yöntemi ile.

www.sesfrekans.sistemleri.com adresine gir dostum solda kuşe kağıt yöntemi ile baskılı devre çıkarma yöntemi var ona tıkla tüm detaylar var

• kardeş hani devamı .

ayrıca troid i sarımını detaylıca anlatırmısın ?

troid in capı ne olacak psu lardan söktügümüz troidler olur mu ?

lütfen trafo bölümünü detaylıca anlatırmısın ?

teşekkürler.
  • Hocam döktürmüşsün yine.Çok tebrik ederim.
    Ayrıca baskı devre de çok şahane olmuş.Birde yeşil vernik attın mı fabrikasyon mu ev yapımı mı ayrılamaz.
    Yalnız why_living dediği gibi şu trafo sarım işini çok feci detaylı bir şekilde anlatır mısın ?
    Böyle acayip detaylı olsun.Sarım yönleri falan.
    SMPS çıkış kaç watt,kaç amper ?
    Birde devre şemasını da isteriz.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 10 Eylül 2006; 2:07:45 >
  • hocam ben daha senin 330 luğu yapacaktım iyiki yapmamışım valla bana da oto amfisi lazımdı çok sağol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    rms-anfi-hoparlör
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eine sağlık abi güsel çımış devre sonunda basmışın deveyi imşallah devamıda gelir
  • eine sağlık abi güsel çımış devre sonunda basmışın deveyi imşallah devamıda gelir
  • hocam bi kaç sorum olacak bu harika PCB nin üzeriene
    - o kuşe kağıdı nasıl bi kuşe kağıdı?
    - çıktıyı nerden alıyorsun? (eğer laser printer ise markası nedir kartuşu doldurma mı orjinal mi?)
    - bakır plaketin cinsi nedir?
  • hocam o kuşe kağıt kaliteli A4 boyutunda resim kağıdıdır bi yanı parlak saydam.Mersinde tek bi yer satıyor tanesi 1 ytl.
    çıktıyı HP marka 1018 model lazer yazıcıdan alıyorum.kaliteyi etkileyen faktör lazer olmasıdır.
    kartuş doldurma değil zaten yazıcı daha yeni
    bakır plaketin cinsi yok dostum elektronikçilerde satılan bildiğimiz bakır plaket

yalnız plakete basmadan önce kesinlikle plaketi iyice temizleyin.ben cif ve bu mutfak süngeri ( bi tarafı yeşil pürüzlü) ile temizliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taka8604 -- 10 Eylül 2006; 23:13:01 >
  • kardeş neden ayrıntılı acıklamıyorsun trafo sarımını falan ?
  • arkadaşlar bu topiğe bakmayalı uzun zaman olmuş kusura bakmayın

troid trafo dıştan dışa 4 cm. (daha küçüğüyle daha az büyüğüyle daha fazla güç alırsınız)

gücü sağlayan unsurlar mosfetler, troid büyüklüğü,bobinin kalınlığıdır.
    4 cm lik troid nüve üzerine primeri 2X5 tur 1,5 veya 2 mm lik telden 2 kat sarın. yönü farketmez. primeri sardığınız yönde sekonderi 1,5 veya 2 mm lik telden tek kat 2X22 tur sarın. bobin uçlarını sıyırın ön lehimleme yapın.

bu arada devreyi halen deneme fırsatım olmadı.

bu arada devreyi yapan çalıştıran yokmu??

• quote:

Orjinalden alıntı: taka8604

arkadaşlar bu topiğe bakmayalı uzun zaman olmuş kusura bakmayın

troid trafo dıştan dışa 4 cm. (daha küçüğüyle daha az büyüğüyle daha fazla güç alırsınız)

4 cm lik troid nüve üzerine primeri 2X5 tur 1,5 veya 2 mm lik telden 2 kat sarın. yönü farketmez. primeri sardığınız yönde sekonderi 1,5 veya 2 mm lik telden tek kat 2X22 tur sarın. bobin uçlarını sıyırın ön lehimleme yapın.

Teşekkürler.
    Primeri sararken teli iki kat yapıp mı saracağız,yoksa 2x5 turu iki kere mi geçeceğiz ?
    Toroid mi daha iyi oluyor kare trafo mu ?
    Çıkış 2x30 volt.Biz sekonderi 2x44 yaparsak çıkış 2x60 volt olur mu ?
    Bir de sarım yönü fark etmiyor ancak,pirimer ile sekonder aynı yönde olacak değil mi ?
    Tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 4 Ekim 2006; 1:16:02 >

• Benim ampli yakında bitiyor daha sonra fotolarını koyacağım, 350 wat rms.mono bas amplisi olacak belki daha sonra 4çıkışlı bir amp.daha ilave edebilirim komponentler için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: silicon

quote:

arkadaşlar bu topiğe bakmayalı uzun zaman olmuş kusura bakmayın

Teşekkürler.
    Primeri sararken teli iki kat yapıp mı saracağız,yoksa 2x5 turu iki kere mi geçeceğiz ?
    Toroid mi daha iyi oluyor kare trafo mu ?
    Çıkış 2x30 volt.Biz sekonderi 2x44 yaparsak çıkış 2x60 volt olur mu ?
    Bir de sarım yönü fark etmiyor ancak,pirimer ile sekonder aynı yönde olacak değil mi ?
    Tekrar teşekkürler.

ikiside farketmez ama ilk 2X5 i sarın sonra ikinci 2X5 i sarın daha kolay olur.

troid trafo E tipi nüvelerden daha verimli olduğunu duydum.

her sipir başına 2 volt düşüyor. çıkışda simetrik 40 volt almak için 2X20 tur sarmanız gerekmektedir. ama 2X22 sararsanız lehinize olacaktır.

evet primer ile sekonder aynı yönde sarılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taka8604 -- 4 Ekim 2006; 18:13:42 >

• quote:

bu yazki çalışmamın arasında bu projede yer alıyordu ama zamanım olmadığı için sadece devreyi palekete basmakla kaldım. devreyi tamamlayamadım.
    yapacak olan arkadaşlar vardır diye baskılı devreyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

devre hakkında ;

öncelikle smps 6 mosfetlidir.troid trafonun primeri 1,5 mm lik telden 2X5 spir sekonderi ise 2 mm lik telden 2X25 sipir sarılmalıdır.
    smps nin geri beslemesi opto kuplör ile düzenlenmektedir. Doğrultmada 4 adet BYW29 tipi hızlı diyot vardır.

lm317 nin birinci bacağına gelen pot u ayarlayarak 7824 ün birinci bacağına 30 volt gelmesini sağlayın.bu işemin sonucunda opamp çıkışında simetrik besleme
    oluşacaktır bununla birlikte sub. filtresini besleyecektir.

smps kapasite çıkışlarında iki adet led vardır bunların değerini deneyerek bulabilirsiniz.bunun amacı smps nin çalışıp çalışmadığını dewre aktif iken gösterecektir.
    devrede birçok şok bobini bulunmaktadır. bunlar filtreleme işlemi olarak görev yapacaklardır. bu şok bobinlerini eski pc power supplaylarından sökebilirsiniz.

amfi 330 watt tır.

smps nin açık şeması;

http://rapid-share.de/files/32545954/araba_amfis-taka8604.rar.html

dosya silinmiş acaba tekrar gönderebilirmisin birde şemada iki tane ok işareti var bunlar nereye bağlanacak? teşekkürler...

• Arkdaşım paylaşım için teşekkürler ama linkteki dodya silinmişveya yanlış verdin bir kontrol et istersen...
  • geç kaldım sanırım sezer arkadaşımız vermiş. sağolasın sezer
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.