sezer ve taka arkadaşımıza teşekkür ederim makbule geçti...
quote:
devrede birçok şok bobini bulunmaktadır. bunlar filtreleme işlemi olarak görev yapacaklardır. bu şok bobinlerini eski pc power supplaylarından sökebilirsiniz.
Bunu tam anlayamadım bi resmi falan varsa gösterirmisin nasıl bobin? veya eski power supply bulamazsam piyasada satılırmı bunlar?
quote:
Orjinalden alıntı: kilitci
quote:
devrede birçok şok bobini bulunmaktadır. bunlar filtreleme işlemi olarak görev yapacaklardır. bu şok bobinlerini eski pc power supplaylarından sökebilirsiniz.
Bunu tam anlayamadım bi resmi falan varsa gösterirmisin nasıl bobin? veya eski power supply bulamazsam piyasada satılırmı bunlar?
şok bobini resimdeki elemandır. zaten baskı devreyi bu elemana göre çizdim yerleri tam uymaktadır. pc power supplay ından söktüm.
biliyorum çok oluyorum ama kusura bakma... ledler hangisinden vede dirençlerin değerleri nedir bunları benim hesaplamam zor. kondansatörlerin voltaj değerleri daha yüksek olursa sorun olurmu birde 0.33 kondansatör 0.33 nf mi? yani 330 pf mercimek türümü? cevapların için teşekkür ederim
quote:
Orjinalden alıntı: kilitci
biliyorum çok oluyorum ama kusura bakma... ledler hangisinden vede dirençlerin değerleri nedir bunları benim hesaplamam zor. kondansatörlerin voltaj değerleri daha yüksek olursa sorun olurmu birde 0.33 kondansatör 0.33 nf mi? yani 330 pf mercimek türümü? cevapların için teşekkür ederim
hayır çok olmuyorsun arkadaşım...
ordaki ledlerin amacı smps nin çıkışında voltajın olduğunu görmek. bağlamasanda devre çalışır. ama bağlarsan yardımcı eleman olarak görev yapar. (arıza durumunda hiç değilse smps katının çalıştığını anlarsın) ledlere ön direnç olarak 1M ohm direç bağlayabilirsin belki yüksek gelebilir ama 1Mohm olarak hatırlıyorum.
devrede belirtilen kondansatör voltaj değerinin üstünde bir değerde kondansatör bağlarsan sorun olmaz. oradaki voltaj kondansatörün dayanabileceği voltajı gösterir. az olmasın çok olsun ama çok yüksekte bir voltaj değeri kullanırsan elemanın bacakları pcb delikleriyle öpüşmeyebilir,bunuda göz ardı etmemekte fayda var.
0.33 uF olması lazım. yerine 330 nf ta takabilirsin.(330 pf değil) bu seramikte olabilir mercimekte olabilir farketmez
teşekkürler parçaları alınca yapmaya başlayacağım eski birde ampli kutum var alüminyum onun içinede monte edersem süper vallaa
arkadaşım 2 x 25 tur demişsinde nüvenin kesitleri ?
quote:
Orjinalden alıntı: why_living
arkadaşım 2 x 25 tur demişsinde nüvenin kesitleri ?
dıştan dışa 4 veya 5 cm olsa kafi
arkadaşlar deneyen var mı devreyi? link silinmiş ayıca yenilerseniz sevinirim
hocam link gene uçmuş galiba
2006 :D
2010 :D
quote:
Orijinalden alıntı: hakomako123
2010 :D
2006-2010-2015??
IItwentysixII
kullanıcısına yanıt
wtf ??
eve gidince linkleri yenileyeyim bari.
Takip
quote:
Orijinalden alıntı: taka8604
Takip
Benden de geliyor bir 7+1.
quote:
Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi
quote:
Takip
Sadece amfimi yoksa 7+1 decoder da varmı?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi
quote:
Takip
Sadece amfimi yoksa 7+1 decoder da varmı?
Resimdeki pcbde amfi, preamfi, besleme, hoparlör koruma bulunuyor. Diğer pcbde optik-spdif decoder, usb decoder, bluetooth ve band kontol kısımları olacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Overclock Makinesi
kullanıcısına yanıt
Gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme