Şimdi Ara

Lte ile 3G arasındaki fark nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar fark nedir acaba ? Hangisi daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 4g daha iyi
  • LTE'de bağlantı hızı telefonlarda 100 Mbps'e kadar çıkabiliyor, bilgisayarlarda ise 1 Gbps'e kadar çıkabiliyor. 3G ve 2G'den daha hızlı ve daha az enerji harcıyor. Yanlış hatırlamıyorsam 2004 yılında Japonya'da çıkmıştı.
  • hız tamam da daha az enerji harcadığı düşüncesine nerden vardınız hocam?
  • Biz LTE kullansak nolcak düzgün oturana kadar yandık şarj dayanmaz operatörlerimiz sağolsun. Gene 2G de kullanırız.

• quote:

Orijinalden alıntı: neoorog

hız tamam da daha az enerji harcadığı düşüncesine nerden vardınız hocam?

Kapsama alanındaki iyi çünkü(düşük frekans kullanırsa tabi)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • açıkcası 700 mhz bandını kullanacak yazanı da görüyorum, 900 bandını kullanacak olanları da görüyorum 1500 üzeri yazanlarda var. firmalar tarafından ciddi bir açıklama var mı acaba bildiğiniz?

ben de çok istiyorum yüksek hızda az şarj tüketimi ile kullanmayı ama hangisinin maliyeti daha düşük olacaksa onu tercih ediyor da olabilirler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2G de bağlantı yok bana göre ! Sadece teoride var hilaye yani. 3G harika bir baglantı turu ama enerjıyı cok yıyor. 4G mukemmel bir sey ve gereksız hızlara cıkıyor resmen 50 100 mbps cep telefonunda luzumsuz ancak tek ıyı yonu daha az enerjı tuketmesı
  • 3G Eşek, LTE (4G) At.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neoorog

açıkcası 700 mhz bandını kullanacak yazanı da görüyorum, 900 bandını kullanacak olanları da görüyorum 1500 üzeri yazanlarda var. firmalar tarafından ciddi bir açıklama var mı acaba bildiğiniz?

ben de çok istiyorum yüksek hızda az şarj tüketimi ile kullanmayı ama hangisinin maliyeti daha düşük olacaksa onu tercih ediyor da olabilirler.

bakan açıklamsında : yakında rtük karasal yayın frekanslarının birkısmını boşaltacak demişti.
  • Daha önce LTE şebekesi olan bir ülkede kullanmadım cihaz fakat tahminimce şuan 2G'de internet nasıl belirli düzeyde ve yavaş oluyor 3G'de hızla girebiliyoruz.

Tahminimce 3G'de aynı şekilde bu hızıyla devam edicek 4G gelecek olan LTE'de gayet hızlı olacak diyorlar. Turkcell'in TeknolojiZirvesine katıldığımda da detaylı bilgilendirme almıştık ve bir sistem kurmuşlardı oraya oradanda sadece orada kullanabileceğimiz bir cihaz yapmışlardı ve 200 mbps'nin üzerinde internet hızı bulunuyordu.

Youtubede bir çok videosunuda bulmuştum bir kaç tanesini paylaşayım sizlerle

http://www.youtube.com/watch?v=dkvYjZ_Do24

http://www.youtube.com/watch?v=mpaVtrh9Eek

4G'ye 2015 sonu gibi geçilecek diyorlar ama bakalım ülkemizde nasıl faydası olacak şarj yetiremiyoruz zaten ama merakla bekliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GARMONSU38 -- 9 Aralık 2014; 0:17:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

LTE'de bağlantı hızı telefonlarda 100 Mbps'e kadar çıkabiliyor, bilgisayarlarda ise 1 Gbps'e kadar çıkabiliyor. 3G ve 2G'den daha hızlı ve daha az enerji harcıyor. Yanlış hatırlamıyorsam 2004 yılında Japonya'da çıkmıştı.

Daha hizli ve daha az enerji harcamasi bana mantikli gelmedi.dogru olabilir bilgim yok.Fakat 2g ile 3g ye baktigimda 3g daha hizli ama daha cok enerji harciyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kegend

Arkadaslar fark nedir acaba ? Hangisi daha iyi

birisi 4g birisi 3g :D ama şuanda sadece amerikada 4g kullanılmakta

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: infom@n

quote:

Arkadaslar fark nedir acaba ? Hangisi daha iyi

Google amca bu konuda yardım ederdi sana :)
    Kısa net armut piş ağzıma düş cevap içinde zahmet edilip konu açılmaz ki

Sanane be Bilader . Beğenmiyorsan tıklama konuya

"Beğenmiyorsan tıklama" diye birşey yok. Söyleyen arkadaş doğru demiş. Googleda aramak varken neden konu açıyorsun? Google'a bakarsın, anlamazsan konu açar, anlamadığın yeri sorarsın. "Yok ben google'a sormam" dersen de tamam ama böyle posta koymak olmaz.

https://www.google.com.tr/search?q=3g+ve+lte+fark%C4%B1&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=ghWGVLSDFaHnyQOztIDAAQ

çok açık şekilde 10 sn bile harcamazdın.

• Şu konu açılmasına karşı olan insanları anlamıyorum. Cevabını biliyorsan yaz çık bilmiyorsan başka yere git burada konuşulanların çoğuna zaten Google dan çare bulabilir insanlar ama Tecrübe sahibi arkadaşlar yada başına aynı sorun gelmiş aynı hatayla karşılaşmış insanlar Arasında Oluşan muhabbet ortamı Google da yok o Yüzden herkes burada konu açıp yardımlaşıyor Buda güzel bişey forumun amacı bu zaten o zaman herkes herşeyi Google dan araştırsın bulsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.