Şimdi Ara

ltf yardım edin led tv ses sistemi bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bende lg 42 lw 4500 tv var optik çıkışlı.uydu cihazım hiremco chipbox optik çıkışlı.bugün optik girişli samsung HT D550 modeli ev sinema sistemi aldım.bağlantıyı nasıl yapmalıyım acaba?uydudaki kanalların sesini 5.1 den alabilecekmiyim?usb flash belleği tvye taktığım zaman bellekteki filmlerin vb. seslerini 5.1 den alabilecekmiyim?bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Nasıl bir bağlantı yapmalıyım??

http://www.samsung.com/tr/consumer/t...T-D550/TK-spec

• Uydu alıcısı tv ye bağlı zaten, uydu alıcısının sesi tv ye gidiyor.
    Yapmanız gereken LG tvnizin optıcal audıo OUT çıkışından, optik kablo ilehttp://www.gold.com.tr/U132628/Eyeq-Eq-tslnk2m-2m-Dijital-Optik-Kablo sessisteminizin audıo optical IN girişine bağlantı yapılmasıdır. (Sayfa 12, 3numaralı giriş)
    http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201202/20120204112729509/HT-D550-ZA-ENG-1229.pdf

Ses sisteminden functıon tuşuna basınca D-IN yazısını yani (dijital giriş) ekranda görmeniz yeterli.
    Tv dijital optik çıkışı 2.0 ise sessisteminin 2 hoparlorunden ses gelecektir, hepsinden gelmesi için sessitemi kumandasından (sayfa 13, 7numaranın altındaki dolby plx tuşu) ile 5 hoparlorden ses alana kadar seçim yapın.
    NOT: Kumandanızın altında tuşlardan birinde SD/HD yazar, tvniz fullHD ise bu tuşa basılı tutarak 1080p formatı gelmesini sağlayın..

• çok tşk ederim verdiğin bilgiler için.daha önceki ses sistemim analogtu playvision almıştım onunla sesi çözmüştüm.samsungun bu sinema sistemini gördüm uygundu aldım.lg 42 lw 4500 modeli dts filmlerin seslerini oyantmıyor patenti yok biliyorum.usb den mkv dts filmleri ac3 e çevirerek izliyordum.bu cihaz dts seside çözüyor diyor ama nasıl?filmler için geçerli değil sanırım.tvnin usb girişinde denedim dts sesi alamadım olmadı.birde optik kabloyu dediğin gibi dvd playerin optik girişi ile led tvnin optik çıkışına bağladım.uydu cihazının hdmı girişi tvnin hdmı çıkışına bağladım. dvd playerden D-İN prolog matrix diye birşey var ona getirince hepsinden ses geliyor.doğrumu yapıyorum?senin dediğin şekilde bağlantı yaparak dolby dijital sesi optik olarakmı alıyorum şimdi...led tvde dvd playerin ekran görüntüsü yok.onun için yine hdmi kablosumu kullanayım?(dvd playerin arkasındaki hdmi girişi ile led tv hdmi çıkışı arasında bağlantımı yapayım tekrar)..Bana yardımcı olduğun içinde senden ALLAH razı olsun..farklı yapabileceğim şeylerde varsa söylersen sevinirim.bu arada plavision decoder boşa çıktı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat9 -- 2 Aralık 2012; 11:14:23 >

• Şuan normal..
    Sessisteminde D-IN konumunda, ses alıyorsan NORMAL.
    Sessisteminde sağdece DVD ve USB oynatıcı (film) bağlıyken, HDMI kablosundan görüntü iletir.
    Diğer; radyo, analog ve dijital sesgirişlerinde tv görüntüsüne geçmez, görüntü vermez..

HDMI kablo isteğe bağlı, sessistemi olarak kullanırken D-IN yada analog girişler, gerektirmez..
    Sağdece sessisteminden video oymatmak istediğiniz zaman HDMI kablosunu tv den görüntü almak için takmanız gerekir.
    HDMI kablo takılı kalsın, bir sakıncası yok. Kolay Gelsin..
  • benim sıkıntım şu kardeşim.dvd playerin ekran görüntüsü tvde yok.onuda hdmi kabloyla tvye bağlayacam sanırım.o sorun öyle çözülmüş olacak galiba.birde şu sorum olacak..Ben ses sistemini optik kabloyla tvnin optik girişine bağladım sorun yok.peki ses sistemini optik kabloyla uydu cihazına bağlasam olurmu?uydu cihazımın arkasında optik giriş var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat9 -- 2 Aralık 2012; 20:59:59 >
  • 1. Evet. HDMI kablosu ile dvd playerin görüntüsünü tv ye aktaracaksınız..
    2. Sessisteminin optik girişini istediğiniz cihazın yani uydunun optik audıo çıkışına bağlıyabilirsiniz.
    Bu şekilde sağdece sessisteminden uydu recevierin sesi gelir, tv den ses almak isterseniz, sessisteminin (sayfa 12, 6. veya 11. giriş) analog girişlerini tvnizin analog çıkışlarına RCA audıo out yada Headphones çıkışına..
    HDMI kablonuz yok ise sarı video kablosu ile tvnin video girişine görüntü bağlantısı (sayfa 21, metot 3) yapabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 2 Aralık 2012; 23:07:02 >
  • çok tşk ederim ilgin için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.