Şimdi Ara

Lübnan Başbakanı, ülke tarihinde ilk kez temerrüt ilan etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yolsuzluk devleti yedi bitirdi' diyen Lübnan Başbakanı, ülke tarihinde ilk kez temerrüt ilan etti

Uzun yıllardır devam eden yolsuzluğun tetiklediği ekonomik kriz yüzünden protestolarla sarsılan Lübnan, tarihinde ilk kez temerrüde düştü. Başbakan Hassan Diyab, pazartesi günü yapılması gereken 1.2 milyar dolarlık eurobond tahvil senedi ödemesini askıya aldıklarını açıkladı.

Televizyondan ulusa seslenen Lübnan Başbakanı Hassan Diyab, devletin bu yıl toplam 4.6 milyar dolarlık eurobond tahvil senedi ödemesi olduğunu, bu borcun 1.2 milyar dolarlık ilk kısmının vadesinin 9 Mart'ta sona erdiğini ancak ödemenin askıya alınacağını duyurdu.

GSYİH'nin yüzde 170'ine denk
    Lübnan'ın tarihinde ilk kez temerrüde düşeceğini belirten Diyab, kamu borcunun 90 milyar doları aştığını, bunun da gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 170’ine denk geldiğini aktardı.

https://tr.sputniknews.com/ortadogu/202003081041554438-yolsuzluk-devleti-yedi-bitirdi-diyen-lubnan-basbakani-ulke-tarihinde-ilk-kez-temerrut-ilan-etti/

--------------------------------------------------------------------

EVET GENÇLER KÜRESEL EKONOMİK KRİZ ADIM ADIM GELİYOR ARDINDAN NE GELİR SİZ TAHMİN EDİN !!!!!!!!!!!!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 8 Mart 2020; 15:44:22 >

• Dün bunu ruhters de okumuştum tarihin en agır krizi yaşanıyor Lübnan da borçları ödeyememe gücü yok müzakere yapacaklar. Hariri ülkeyi soydu bitirdi bu kriz Lübnan da yaşanan iç savaştan yaşanan daha agır bir yük oldugu söyleniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haber linkini neden başlığa yazdın?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-481916DD1

Haber linkini neden başlığa yazdın?
    yeni fark ettim hata olmuş kusura bakmayın düzelttim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 8 Mart 2020; 15:45:2 >
  • tr farklı deel

• fredydexter kullanıcısına yanıt
    Ben böyle birini daha tanıyorum. Hatta haririye telekomu peşkeş çekti.
  • Lubnan'in komsusu kim?

Bunun cevabi herseyi acikliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Yeni bir genişleme hareketi mi bekliyorsun?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.