Alakası yok. Tedarik kısmında içine batarya görünümlü patlayıcı yerleştirmişler. Komplo teorilerinin peşini bırakın artık. |
Lübnan'da 2. dalga patlamalar (3. sayfa)
-
-
Yok İran-Lübnan-Hizbullah gibi insanlık yararına çalışan oluşumlardan bahsediyoruz.
-
Teroristler lagim faresi gibi halkin arasinda yasiyorsa napican? Ulke mu bu cephede savasacaklar?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sivil halk zarar gordugu surece, bunun bahanesi yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İran'ı- Hizbullah'ı savunduğum bir cümlem yok benim. Ama sen şu cümlen ile basbayağı Babar İstilacı, Katil bir Terörist Devleti bundan istisna tutmaya çalışıyorsun. Bunu size hangi motivasyon yaptırıyor ben en çok onu merak ediyorum biliyor musun ?
-
İsrail hizbullahı yıpratırken ben lübnan yerinde olsam hizbullaha saldırırdım. O topraklardan önce hizbullah sonra filistinden göçenler temizlenirse lübnan eskisi gibi güzel bir devlet olur. Bu sene suriyeden gelenleri silah zoruyla geri göndermişlerdi.
-
Durum iki taraf içinde kötü adamlar meskun mahal ne onu bilmiyor zaten ordu hazır olmadığı bir savaşa girdi şehirde savaşmak büyük psikoloji ister ve artık adamlar savaştan kaçmak istiyorlar politika konusunda keza öyle sadece aşırı sağcılar oy verir bundan sonra netanyahuya
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İsrail
Lübnan'a girecek.
ve haritada açık maviyle gösterdiğim alanı işgal edecek.
lübnanın 40 km toprağını alacak. oradaki Litani nehri sınır olacak.
Koyu Mavi alan, Suriye'ye ait olan israil işgali altındaki Golan Tepeleri.
Trump, önceki dönemde buranın İsrail toprağı olduğunu kabul etmişti fakat dünyada başka kabul eden yok.
Suriye'nin güneyindeki, Ürdün ile sınır olan Yeşil alan
Tanf üssü. Abd kontrolünde. Ürdün'deki ABD askerleri tarafından kontrol ediliyor.
Suriye'nin güneyi Dürzi bölgesidir. burada bir Dürzi devleti planlanıyor.
tahminime göre,
İsrail Suriye işgaline başlamadan önce, kendisini vuracak olan Hizbullah'ı ortadan kaldıracak.
İsrail Lübnanı topraklarını da işgal edecek. karadan girmeye başladığından yüksek ihtimal,
Lübnan'daki diğer gruplar hizbullah'a saldıracak. böylece hem sıkışacak, hem Lübnan iç savaşı ortaya çıkacak.
İsrail de Litani nehrine kadar olan 40 km alanı topraklarına katmış olacak. hem hizbullahtan kurtulacak.
daha sonra israil suriyenin güneyine ilerleyecek ve Tanf üssüne kadar bu bölgeyi alacak.
böylece İsrail Fıratın doğusundaki SDG-PYD-PKK ile temas kurmuş olacak.
belki de ABD, fıratın doğusundan çekilecek (böylece abd başkanları suriyeden çekilme sözlerini tutmuş olacak) ve yerini İsraile bırakacak.
Suriye devleti, israilin bu ilerlemesine müdahale ederse, SDG-PYD-PKK suriye'yi arkadan vuracak ve böylece suriye devleti sıkıştırılacak.
İran bu aşamada hiç bir şey yapamaz.
çünkü yapacak gücü yok.
tek atımlık barutu var. o da havada yok ediliyor zaten.
bu savaşı devam ettiremez.
FIRSAT:
azerbaycan'ın ermenistanın güneyinden geçirmek istediği zengezur koridoruna İran karşı çıkıyordu.
silahla müdahale ederiz bile demişti.
bu aşamada müdahale falan edemez. ABD-israil ve diğer devletler için bu bir bahane olur.
o yüzden, anlaşma oluyorsa anlaşmayla
anlaşmayla olmuyorsa, Azerbaycanın harekatıyla Zengezur Azerbaycan tarafından alınabilir.
Azerbaycan ile Nahçivan arasında kara bağlantısı sağlanmış olur.
İran ile Ermenistan bağlantısı kesilmiş olur.
Fransa'nın bağırması dışında herhangi bir karşı çıkış da olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adolf1 -- 25 Eylül 2024; 9:27:59 >
-
sen geç dalganı lübnandan sonra saldırdığında deme ki ben müslüman değildim diye
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X