Şimdi Ara

Lubuntu 'boost. Python iş hatası' sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Lenovo s205 netbook uma lubuntu19.04 yüklemek istiyorum. (Şuanda Windows 10 var ve çok yavaş çalışıyor.) Ama yükleme sırasında %80 de boost. Python hatası alıyorum hatanın fotoğrafını ekte atıyorum. Bu hatayı nasıl çözebilirim?
    Lubuntu 'boost. Python iş hatası' sorunu
    Bilgisayarımda AMD E-350 1.60 GHz işlemci ve 4 GB RAM var. En hızlı Lubuntuyla kullanabilirim diye Lubuntuyu seçtim.Başka sistem tavsiyeniz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Resmi sıkıştırarak yüklemişsiniz hata penceresindeki yazılar okunmuyor.
    EDİT: hah tamam resim düzeldi. Hatadan birşey anlayabilecek düzeyde değilim ama G/Ç hatası oluşmuş, bootloader falan yazılamamış sanırım. G/Ç hataları çok kez HDD sorunlarından da oluşabiliyor...
    Kurulum yapacağınız iso için sağlama testi yapabilir misiniz? Önce sağlam olup olmadığı bir anlaşılsın, sonra anlayan arkadaş varsa yardımcı olabilir.

Ya da hepten boşverip isterseniz 16'lı sürüm de kurabilirsiniz.
    Şu sayfaya acele etmeden baştan sona bir gözatın:http://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/releases/16.04/release/

Orada 16.04.4 sürümü vardır şu an ben de kullanıyorum çok memnunum.

Şunu bilmelisiniz:
    Kullanacağınız linux dağıtımının hızını belirleyen şey, en evvel masaüstü yöneticisidir. Lubuntu, LXDE masaüstü yöneticisi ile gelir ve hem hafif, hem de hızlıdır. Görünümü çok mükemmel değildir ama özelleştirerek kullanılabilir kılabilirsiniz.

Özetle, LXDE temasını hangi dağıtıma kurarsanız kurun, hızlı çalışır. Geçen gün evimde eski bir bilgisayar vardı, Debian LXDE kurdum, onda da aynı sonucu aldım. Eski bilgisayarı resmen uçurdu diyebilirim.

Siz bir karar verin, konu ilerledikçe daha da netleşir; hatayı neden aldığınızı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 27 Mayıs 2019; 18:30:59 >

• Kalıbın düzgün yazıldığını ve doğru kurulum yaptığınızı varsayarsak, Bios ayarlarından sanallaştırma özelliğini kapalıysa açın, birde secure boot açıksa onuda kapatın düzelmesi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 28 Mayıs 2019; 0:13:2 >
  • Secure boot kısmı benim bilgisayarda yok.
    Usb ile format atıyorum. 18 sürümünü indirdim ve rufus ile usb ye yazarak yeniden yüklemeyi denedim ama grub yükleme hatası(remisini atıyorum) verdi. Bende o hatayı atla diyerek yüklemeye devam edip bitirdim. Daha sonra açmaya çalışırken grub açıldı ve bilgisayar devam etmedi (resmini atıyorum). Bende boot repair ı indirip grup u ayrı yüklemeye çalıştım. T
    Lubuntu 'boost. Python iş hatası' sorunua
    Lubuntu 'boost. Python iş hatası' sorunuvsiye edilen ayarlarda onar dedim.internet bağlantısı olmadığı için sondaki raporu alamadım.
    Daha sonra bilgisayarı açtım bios a baktım ve boot bölümünün tamamen gittiğini gördüm. Yeniden başlattım ve şu anda bilgisayarı açamıyorum. Siyah bir ekran geliyor ve devam etmiyor. Bir şekilde kurtarmak mümkün mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Peki hocam bu hazırladığınız usb ile kurulum yapmadan önce canlı deneme yaptınız mı? Yoksa direk kurulum mu yaptınız? Canlı deneme ilede sorun varmıydı onu merak ettiğimden sordum.

Eski sistemi kurtarma işi zor bu saatten sonra, diskinizde önemli bir bilginiz yoksa diski sıfırlayabilirsiniz, elinizdeki flash diski takıp giriş yapın kurulum yapmadan canlı deneme ile açın bilgisayarı, uygulamaların içinde diskler (disks) adlı uygulama ile harddiski sıfırlayabilirsiniz.

Buna rağmen grub ekranı geliyorsa ilk önce, bios ayarlarına girip flash diski ilk önce boot olacak aygıt olarak ayarlayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win 11 Güvenli Mod sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.