Şimdi Ara

Lüks telefon üreticisi Vertu, İngiltere'deki üretim faaliyetlerini sonlandırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lüks telefon üreticisi Vertu, İngiltere'deki üretim faaliyetlerini sonlandırıyor

İngiliz lüks telefon üreticisi Vertu'nun sahibi Hakan Uzan, şirketi iflastan kurtarmayı başaramadı. Yüksek mahkemeye şirketin 128 milyon pound borcuna karşılık alacaklılara 1.9 milyon pound ödeme teklifi sunan Uzan'ın bu girişmi sonuçsuz kaldı. Bu gelişmeyle birlikte, Vertu'nun İngiltere'deki üretim faaliyetlerini sürdüren Hampshire şehrindeki üretim tesisi tasfiye edilirken, yaklaşık 200 personel işten çıkarılacak.

Birkaç kez el değiştiren Vertu, geçtiğimiz Mart ayında Türk iş adamı Murat Hakan Uzan tarafından satın alınmıştı. Şu an Paris'te yaşayan Uzan, Vertu'nun marka, teknoloji ve tasarım lisanslarını elinde bulundurmaya devam edecek. Konuyla ilgili bilgi sahibi olan bazı kaynaklar Uzan'ın gelecekte şirketi yeniden ayağı kaldırma planlarının olduğunu söylüyor.

Ayrıca Bkz.Snapdragon 840'lı ucuz Galaxy S8 Lite yolda
    Ancak Vertu markası kurtarılsa bile telefon üreticisini benzersiz kılan özelliklerin geri dönmesi pek mümkün görünmüyor. Şirketin İngiltere operasyonu, devekuşu derisi, değerli taşlar ve mücevherler gibi malzemeleri kullanarak Vertu telefonların montajını yapan vasıflı işçilere ev sahipliği yapıyordu. Üretilen telefonlar teknolojik açıdan eski olsa da fiyat açısından oldukça ilerideydi. Bazı modeller 30.000 doları aşan fiyat etiketleriyle hala hafızlarımızda.

Vertu, 1998'de sektöre giriş yaptı ve başlangıçta Finlandiyalı telefon devi Nokia'nın bir parçasıydı. 2012 yılında özel sermaye şirketi EQT'ye, daha sonra 2015'te ise Çinli şirket Godin Holdings'e satıldı. Uzan'ın 2016'da şirket satın alması Vertu markasının son el değiştirmesi olacak gibi görünüyor.

• cem efendinin ailecek elini atipta batirmadigi ne kaldiki zaten...

• Zaten sirf lisanslari icin satin almislar muhtemelen

• Senin neyine çöp donanımlı telefona mücevher takmak.telefon telefonluktan çıkıp seyyar kuyumcuya dönüyor.adam akıllı bildiğimiz telefon yapta sat.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vertu'nun olayı akıllı telefonlar çıkana kadardı. Markayı ilk kuran Nokia zaten. Baktılar akıllı telefonlar yaygınlaşıyor biz bu mücevherli altın kaplama telefonları satamayız deyip firmayı sattılar.

Alan firmada baktı iş yapamıyor Uzan ailesine sattı. Bu telefonların alıcısı zengin, gösteriş meraklısı Araplardı. Ancak artık onlar bile almıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vertu'nun Snapdragon 821'li telefonu bile var ne geriden takip etmesi ne tuşlu telefonu ya...

• quote:

Orijinalden alıntı: eric13

Zaten sirf lisanslari icin satin almislar muhtemelen

herhalde yani, vertu ismini bilmeyen var mı dünyada,

şirket borçlarından sıyrılmak için en iyi yöntem iflas ettirmektir,

uzan dediğin adam yaş tahtaya basarmı,

şimdi gider foxconn fabrikalarına istediği akıllı telefonu ürettirir,

üstüne vertuyuda bastırdı mı ! kapiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • buradan vertu modellerine ulaşılabilir;http://www.gsmarena.com/vertu-phones-39.php

• Arkadaşların yazdıklarına katılıyorum. Planlı iflas bu bence. Firmanın isim hakları ve patentleri adamda kalmış. Şimdi bu haklarla ileride böyle pahalı telefonlar değilde basit Andorid telefonları satmaya çalışsa bence çok büyük bir merak yaratır. Önceki modelleri 30.000 Dolar olan bir firmadan daha marka değeri yüksek nasıl bir firma olabilir bilemedim...
  • Hayırdır Cem ,ne oldu orada tutmadı mı ?

• türk elini atarda kurutmadan bırakır mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.