Şimdi Ara

♦ Lumia 1520 Kullananlar Kulübü ♦ (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.107
Cevap
61
Favori
479.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Abi almayacaksan alma, sence değmese o kadar para verip bunu alır mıydık gider onu alırdık veya bu paraya 5s alırdık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ophtha O kullanıcısına yanıt
    Güzel çıkmış bence flaş rengi değiştirecekti böylesi daha iyi

• Mağazada bankaların mobil uygulamaları varmi

• Burada çok yanlış karşılaştırmalar yapılmış. Bu Windows Phone işletim sistemi Android sistemlere göre sistem kaynaklarını neredeyse iki kat daha az kullanır. Günümüzde performans olarak kıyaslayabileceğimiz cihaz bile yok çünkü sistem gereksinimden çok daha fazlasını sunuyor. Burada o eksik bu eksik dediğiniz şeyler tamamen uygulama ve sistem bazlı eksiklikler yani şu an bile uygulama olduğunda bu eksiklikler giderilebilir. Biz bu parayı daha çok donanıma verdik ki daha uzun süreli sağlam bir cihaz kullanalım. Bu özelliklerde android cihaza aynı parayı verseydik bir yıl sonra işi bitecekti. Burada bu parayı veripte pişman olanın çıkacağını sanmıyorum kullanmayanlar dışarıdan bu şekilde yorum yapar. Film de izliyorum müzikte dinliyorum ve sistemi daha da gelişecek.
  • s3rs3ri1907 kullanıcısına yanıt
    Var size hangi bankalar lazım

• Bu telefonu simdi alayim 6 ay sonra degistiririm iphone 6 alirim falan diyenler almasin. Uzun vadeli dusunenler alsin, arastirmaya girdiklerinde goreceklerdir ki windowsun en cok deger verdigi telefonlardan biridir 1520. Dolayisiyla minimum 3 sene guncel kalacak, parasini da cikaracak. Yapi meselesi, 3 senede 3 tane 1000 liralik telefon degistirip hep bi eksiklik de duyabilirsin, bi kere 2 bin lira verip suanki guncel Amiral gemisini de kullanabilirsin. Uzun vadede daha karli oldugu kesin

• quote:

Orijinalden alıntı: orktas

işbank, garanti, enpara, hsbc, ziraat :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: s3rs3ri1907

quote:

Orijinalden alıntı: orktas

işbank, garanti, enpara, hsbc, ziraat :D

Hey maşallah banka uygulamaları olsada bir kaç arkadaşın demesine göre tam düzgün çalışmıyorlarmış. eksikler var
  • s3rs3ri1907 kullanıcısına yanıt
    İş ile garanti var en para yapı kredi uygulaması üzerinden oluyorsa o da var. Hsbc ile ziraat yok.

Ekleme iş bankası ile garantinin uygulaması çok iyi çalışıyor hatta iş bankası androidtekinden daha iyiymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orktas -- 9 Mart 2014; 12:27:32 >
  • orktas O kullanıcısına yanıt
    Ziraat gelecek, enpara'yı beklemeyin. Zaten Yapı Kredi'nin kendine hayrı yok. İş Cep uygulaması temel olarak iyi ama bazı eksiklikleri var. Fatura falan yatıramıyorsunuz. Akbank'a alalım sizi, on numara uygulaması var
  • insunwetrust kullanıcısına yanıt
    Benim bankalar ile işim yok çekilişten çekilişe giriyorum garantinin uygulamasına

• quote:

Orijinalden alıntı: ₯

My Phone uygulamasıyla diğer WP kullanıcılarıyla performans karşılaştırması yapabiliyoruz.

Test sonucum

♦ Lumia 1520 Kullananlar Kulübü ♦

bilgi olsun diye bende 1020'nin test fotosunu koyayım ama programın sağlıklı çalıştığını sanmıyorum ilk testte sonuç 3962 iken 10-15 dakika sonra yaptığımda 3759 çıktı..

birde mağazada anTutu benchmark programı var oradada farkılı sonuçlar çıkıyor ilk yaptığımda 12 bin küsur puan iken sonra yaptığımda daha düşük puan aldı..

• SERKAN BEY kullanıcısına yanıt
    Antutu düzgün çalışmıyor fakat my Phone düzgün çalışıyor. Puanın daha az çıkmasının nedeni cihazın ısınması.
  • My phone uygulaması için konuşayım o zaman iki test arası farklı sonuç çıktı fakat telefonu ısındıracak hiçbirşey yapmadım ilk testi yapıp telefonu masanın üstünde bıraktım buralarda yorumları okuyordum 10-15 dakika sonra tekrar telefonu alıp bir daha test ettim farklı sonuç çıktı neyse çokta önemli değil az çıkmış çok çıkmış benim için.
  • bendede 7991 cikti test sonucu.
  • Telefonu hiç kullanmadığınızda (mesela 1 saat) direkt teste girerseniz 8000 küsür çıkıyor ama arka arkaya test yapınca telefon ısınıyor 6000 bine kadar düşebiliyor, aynı modeldeki farklılıklar tamamen sıcaklıkla ilgili. İlk test ve 10 test sonrası

♦ Lumia 1520 Kullananlar Kulübü ♦ ♦ Lumia 1520 Kullananlar Kulübü ♦

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 9 Mart 2014; 13:58:37 >

• Herkese selam arkadaşlar an itibariyle aranızdayım. Ben L1520 kullanıcısıyım alacak veya almayı düşünen arkadaşlara belki bi faydası olur diye bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum kendimde. Yazı uzun olabilir bunun için şimdiden kusura bakmayın. Lafı çok uzatmadan telefon hakkındaki görüşlerime başlıyayım.
    Öncelikle 2012 kasım sonu aralık gibi L920 aldım 5 ay önce onu satıp lg g2 aldım ve şu anda 2 hafta önce L1520 aldım. En çok özelleştirilebilir platform olan androidin en baba telefonu(bana göre aldgmda buydu) olan G2 yi 4 ay kullandım. böylesine güçlü bi telefondaki stabilite sorunu beni yeniden wp ye yöneltti. Şu an L1520 de (wp8 de demek daha dogru olcak sanırım) gördüğüm eksiler ve artılar şu şekilde:

Eksiler;
    -> Multitaskin konusunda arka planda maksimum 7 uygulama kısıtlaması (8.1 ile düzelcek mi bilgim yok.){bir arkadaşın uyarısı üzerine kontrol ettim. 7. uygulamadan sonra uygulama açarsanız multitasking ekranında gözükmüyor fakat ilk açmış oldugunuz uygulama yani sondan başa dogru 8. uygulamayı açarsanız kaldıgı yerden devam ediyor. Bu daha da saçma madem 8 uygulama çalışabiliyor. Neden multitasking ekranında gözükmez ki?}
    -> İnteret explorer da maksimum 6 sekme kısıtlaması ki buna bir de sekmelerin multitasking ekranında gözükmesi ile 6 sekme açarsanız önceki açtgnz uygulamaların kapanması sorunu da eklenince.... sinir bozucu gerçekten (8.1 ile en azından sekme sınırının kalkacagını -explorer 11 ile- okudum)
    -> Medya msj ve arama seslerinin birbirinden bağımsız olmaması (8.1 ile düzeleceği %99.99)
    -> Kısayoldan wifi bluetoth gibi ayarların açılıp kapatılamaması. Ekrana wifi bluetoth gibi kısa yolların ikon olarak eklenip direk ayarlar sayfasına yönlendiren uygulamalar var fakat o da sıkıntı. Üzerine tıklayında direk kapatsn veya açsın mesela.(8.1 ile gelen aksiyon center -bildirim merkezi- ile sorunun çözüleceği %99.99)
    -> Whatsap ekranda açık ama siz ekrana bakmıyorsunuz mesaj geldi telefondan ses seda yok bakmazsan telefona görmezsin (böyle bi ayar belki de ben bulamadım bilmiyorum varsa ayar affola)
    -> Ana ekrandaki uygulamaların klasörleme mantıgı kullanışsız geliyor bana. Klasör haline gelen ikona tıkladıgınızda klasörler ugulaması açılıyo hop yeni bi sayfa açılıyo bekle babam bekle. neden tıklayında kaç uygulama varsa o boyutta bi baloncuk açılıp ugulamalar anında orda gözükmez dANDROİD deki gibi anlamıyorum. (8.1 ile düzelir mi ?Hiç bi yerde bi bilgi görmedim bununla ilgili)
    -> Oyun oynuyorsun sms geldi. Yukarda barda çıktı sms ön izlemesi. E bi de sevgilinse sıkıyosa cvp verme. Mesaja tıkla hoooop mesajlar açıldı. Arkadaşım oyun açık dursun mesajın altına bi bar yap oraya yazalım msjı gönderelim kapatınca direk oyun orda olsun. Anlatamadım belki tam anlamıyla dANDROİD kullananlar bilir bunu iyi bi özellik (8.1 ile gelir mi? bence gelmez. Hiç bi yerde okumadım)
    -> Son olarak işletim sistemi degil de telefonun bana göre tek eksiği bu. BİLDİRİM LEDi. G2 de kız arkadaşımın led ini mor yaparım aileminkini kırmızı diğerleri de yeşil olur. Telefon masanın üzerinde msj mı gelmiş çağrı mı var? led mor mu? koş telefona. Kırmızı mı baksan iyi olur. Yeşil mi rahatın yerindeyse yat kardeş. Rahatlık bu olsa gerek.

Artılar;
    -> Stabilite.(şahane)
    -> Nokianın kendi yazılımları. Maps, Nokia Beamer, kamera uygulamaları vs.( harika yazılımlar)
    -> Whatsap bildirimleri gelmiyormuş geç geliyormuş. (hiç yaşamadım daha. Kişileştirme çok zayıf sıkıntı var fakat wp yada nokia ile alakalı degil u durum)
    -> Ekran. (Güneş ışıgında bile görünebilirlik 45 derecelik açıyla bile baksan şahane)
    -> Kamera. (resmi yakınlaştırınca çıplak gözle görmediğim, kütüphanenin içindeki kitapları görünce bi kez daha hayran kaldım -otomatik modda-)
    -> Tasarım. (kız arkadaşım telefonu vermek istemedi. Gören herkes telefona bakmak istedi. Aldıgım ilk iki gün telefonu kullanamadım dogru düzgün )
    -> Oyun performansı (modern combat4 ve asphalt 8. Harika. Grafikler ayrıntılar mükemmel)
    -> Batarya. (G2 çok iyi gidiyordu. L1520 daha da iyi. Abartıp günde 2-3 saat oyun oynamazsanız sizi asla gün içerisinde yarı yolda bırakmayacaktır.)
    -> Telefon ısınıyor mu aklınıza takılıyordur mutlaka ( ben hissetmedim arkadaş öyle çok ısı. L920 oyun oynadıktan sonra telefonla konusurken kulagım yanardı bunda oyle bi sıkıntı yaşamadım. Hafif bi ısı oluyor. O da olmazsa işlemci çalışmıyor demektir zaten)
    -> Son olarak da malzeme kalitesi eldeki kalite hissi. Harika bi duygu.

Evet arkadaşlar aklıma gelenler bunlar. Üşenmeyip okuyan herkese teşekkürler :) Tekrardan yazı çok uzun olduysa affola. Herkese hayırlı günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: eofdred

1320 999
    1520 2249 lira
    aradaki 1250 liralık farka değermi peki
    yani yaklaşık olarak iki 1320 ve bunların tüm aksesuar ve uygulamalarına yetecek kadar para

Sen git başka birşey al bu telefon berbat zaten hiçbir halta yaramaz. 3310 falan al aldıktan sonra taksiye inmek için paran kalır hem gidip balık falan da yersin hatta 20" bir tv al çantana koyar yolda tüm medya ihtiyaçlarını karşılarsın ve hatta kamera alır kendi filmini kendin çekersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enclosure -- 9 Mart 2014; 14:34:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İncelemenizi güzel yapmışsınız, anladığım kadarıyla Nokia dan yana bir şikayetiniz yok, Windows Phone un eksiklerini yazmışsınız. 7 sekme ve 8 uygulama kısmını siz yazmasanız fark etmezdim inşallah düzelir. Donanımsal olarak bildirim ledini Windows tuşu yapabilirler çünkü bağımsız ledi var. Renkli olması imkansız ama yanıp sönme hızına bağlı olarak durumun aciliyeti uzaktan anlaşılacak şekilde ayarlanabilir. Ben MC4 oynadığımda bayağı ısınıyor ama performansta düşüş olmuyor.
  • Yazı uzun olmuş ama çok akıcı çok rahat okunuyor almak isteyenlere çok yardımcı olabilecek bir yazı yaZmışsınız teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orktas -- 9 Mart 2014; 14:50:29 >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.