Şimdi Ara

♦ Lumia 1520 Kullananlar Kulübü ♦ (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.107
Cevap
61
Favori
479.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonda muzik dinlerken kendi kulakligindan da, beats audio solo hdden bile ses acip kapayamiyorum ve cok kotu bir durum. Wireless kulaklik dusunuyorum, tecrubesi olan var mi? Bizim aygir cepte cantada dursun, biz sadece kulaklikla ilgilenelim

• quote:

Orijinalden alıntı: orktas

http://www.nokia.com/tr-tr/destek/faq/?action=singleTopic&topic=FA142422

Nokia ya lens normalde 5,94 mp mi 20mi mi diye sordum 20 dediler ayrıca yukarıda ki linki söylediler.

Dostum bu konuda Nokia zaten farklı bir şey diyemez, orada tam çözünürlüklü resimin 5 MP de kayıt edildiğini yazmış. Ben sana şöyle bir örnek vereyim hak vereceksin, 320 Kbps bir mp3 ü 128 Kb a düşürürsen ses kalitesinde mutlaka bir azalma olur ama 128 Kbps bir mp3 ü 320 Kbps a çıkarırsan sadece boyutunu arttırmış olursun kalitesinde bir fark olmaz. Bu Nokianın yaptığı 128 Kbps mp3 320 Kbps mp3 e çevirmekle aynı şey. 20 MP resimin 5 MP lik kopyasında hiç kalite kaybı yok yani bu teknik olarak imkansız mutlaka kayıp olması lazım 4 kat farktan bahsediyoruz 100% ölçekte bu çok net belli olur. Sensör 20 MP ama biz bu sensörden 5 MP kalitede resim alıyorsak bu sadece ticari amaçlı ufak bir hiledir. Mp3 örneğine göre elinizdeki orjinal CD nin 128 Kbps kopyasını tekrar 320 Kbps a çıkarmakla aynı şey yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 10 Mart 2014; 18:38:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EgeKarasoy

Telefonda muzik dinlerken kendi kulakligindan da, beats audio solo hdden bile ses acip kapayamiyorum ve cok kotu bir durum. Wireless kulaklik dusunuyorum, tecrubesi olan var mi? Bizim aygir cepte cantada dursun, biz sadece kulaklikla ilgilenelim

Kaliteli kulaklık kullanıyorsanız müzik dinlemek için kablosuz iyi bir tercih olmayabilir. Kablosuz daha çok görüşme yapmak için. Ses kalitesi yine de kötü olmaz bilgisayara bluetooth üzerinden sesi aktarak denemiştim ama ses farkını hissederseniz dinlemek istemezsiniz. Bilgisayarınız varsa Bluetooth üzerinden sesi stereo olarak bilgisayara aktarın aynı kulaklığı bilgisayarın ses çıkışına takarak sese bakın. Muhtemelen kalite farkı kablosuz kulaklıkla aynı olacaktır memnun kalırsanız kablosuz kulaklığı alabilirsiniz.

• Kalite konusunda haklisiniz, son ces 2014de jabra rox diye wireless kulakici kulaklik cikardi. Bluetooth, nfc uyumlu. Kaliteye cok guvendiklerini soyluyorlar. Yurtdisina cikinca ilk isim incelemek olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: EgeKarasoy

Kalite konusunda haklisiniz, son ces 2014de jabra rox diye wireless kulakici kulaklik cikardi. Bluetooth, nfc uyumlu. Kaliteye cok guvendiklerini soyluyorlar. Yurtdisina cikinca ilk isim incelemek olacak

Ben telefonun kulaklığını (aynı şartlar için) hem telefona direkt takarak hem sesi Bluetooth üzerinden bilgisayara aktararak aynı kulaklıkla test ettim. Telefon ve PC de Bluetooth 4.0 mevcut. Bluetooth ile aktarma olduğu için seste kalite kaybı oluyor, tiz seslerde bazı tonlarda sesteki bit düşüklüğünden kaynaklanan hışırtıyı duyuyorsunuz. Ses stereo kalitesinde olsa bile beni tatmin etmedi bunu herkes fark etmeyebilir ama kalitenin düştüğünü telefonun yanında gelen kulaklıkla fark ettim. Siz Beats kulaklık kullandıysanız siz de fark edersiniz. Kötü mü çok kötü değil ama sonuçta düştüğü dikkat gerektirse de anlaşılıyor. Siz Jabra ROX tan bahsettiniz ama kullanılan yöntemde kayıp yaşandığından kulaklığın Bluetooth üzerinden alacağı ses kalitesi ve size verebileceği ses kalitesi bir yerde Bluetooth tarafından sınırlandırılıyor. Ben bu yüzden kablosuz kulaklıkları pek tercih etmem ama gün içerisinde kullanırken bu kalite kaybını fark etmezsiniz, müziğin içindeyken fark edersiniz. Sorun Kulaklık markaları veya Telefonda değil, Bluetooth teknolojisinde. Almamanız için değil bilginiz olsun diye yazdım.

Ekleme: Kalite farkını "Bendeniz - Ya Sen Ya Hiç" parçasını test ederken 15. sn den itibaren sol kulaklıktan ritmik olarak gelen tiz seste tiz yerine hızışıtılar gelmesiyle anladım, sanki tizler 64 Kbps gibi ama telefona doğrudan bağlayınca böyle bir şey yok. Belki biraz detaylı inceliyorum ama yazma ihtiyacı hissettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 10 Mart 2014; 19:55:12 >

• eofdred E kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Söylediklerinize hak veriyorum.

Bu boyutta bir cihaza geçmek istememdeki amaç tablet kullanımını ortadan kaldırmaktı. Fakat hem işletim sistemi hemde şu anki teknoloji bunu mümkün kılmıyor anlaşılan.

Biraz daha bekleyip 8.1 i bir görmek lazım. Vaadlere değil gerçeğe bakmak gerek.

Zaten fiyatı da az uz değil. 2200 Tl hem telefon hem tablet fiyatı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur59

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Söylediklerinize hak veriyorum.

Bu boyutta bir cihaza geçmek istememdeki amaç tablet kullanımını ortadan kaldırmaktı. Fakat hem işletim sistemi hemde şu anki teknoloji bunu mümkün kılmıyor anlaşılan.

Biraz daha bekleyip 8.1 i bir görmek lazım. Vaadlere değil gerçeğe bakmak gerek.

Zaten fiyatı da az uz değil. 2200 Tl hem telefon hem tablet fiyatı

Kardeşim o arkadaşı ciddiye alıp telefondan vazgeçtiysen hata yapıyorsun bu telefon da yapay zeka olsa ona yine yaramaz kötülemeye yer arıyor(kullanmadan,bilmeden) biz artık onu ti ye almıyoruz boş boş konuşuyor arkadaş bir oradan bir buradan.

Ona kalsa ıphone 5s ile 5 arasında hatta 4s arasında da hiç fark yok sonuçta aynı şeyleri yapıyor o arkadaş a göre umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Ekleme yapıyım bu telefon sadece tablet ihtiyacını değil PC ihtiyacını bile ortadan kaldırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orktas -- 10 Mart 2014; 20:27:43 >

• Arkadaşlar bizim cihazı hangi model ile kıyaslıyorsunuz ? Benim test sonucum aşağıdaki linkte, telefonda 1 gb boş yer var. Bir sürü oyun ve uygulama yüklü. Telefon normal kullanımdayken yapılan test.

http://results.rightware.com/submit_result/?ref=220362&key=42AjPmYV
  • Bluetooth kulaklik konusuna tasiyalim mesaji, detayli inceleme olmus sagolun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ₯

Arkadaşlar bizim cihazı hangi model ile kıyaslıyorsunuz ? Benim test sonucum aşağıdaki linkte, telefonda 1 gb boş yer var. Bir sürü oyun ve uygulama yüklü. Telefon normal kullanımdayken yapılan test.

O test programı 147mb mı O test programı 147mb mı

Ekleme: 25182 oyun oynadıktan sonra 10dk dinlendi telefon öyle yaptım bu arada bu program su gibi şarj emiyor test ederken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orktas -- 10 Mart 2014; 23:21:17 >

• quote:

quote:

Arkadaşlar bizim cihazı hangi model ile kıyaslıyorsunuz ? Benim test sonucum aşağıdaki linkte, telefonda 1 gb boş yer var. Bir sürü oyun ve uygulama yüklü. Telefon normal kullanımdayken yapılan test.

O test programı 147mb mı O test programı 147mb mı

Ekleme: 25182 oyun oynadıktan sonra 10dk dinlendi telefon öyle yaptım bu arada bu program su gibi şarj emiyor test ederken

Evet, fark ettiysen grafik testi yaparken render kısmında hiç zorlanmıyor. Oyun grafikleri o testteki kadar iyi olsa bile bu telefonla rahat rahat oynayabileceğiniz anlamına geliyor. Özellikle 2. Kısımdaki grafikler çok iyi.

Telefonu ısıttım ve soğutmadan test ettimhttp://results.rightware.com/submit_result/?ref=220468&key=QcB1BM0v
    S5 e yazık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 10 Mart 2014; 23:42:18 >

• [ center][ image]http://i.hizliresim.com/eyrAvj.jpg[/simage][ link=http://forum.donanimhaber.com/m_88441839/tm.htm]Nokia Lumia 1520 Kullanıcıları Klübü[/link]

İmzamız boş vaktim olunca bir kaç tane daha yaparım

NOT HER "[" BUNDAN SONRA BOŞLUK VAR SİLİP YAPIŞTIRIN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orktas -- 10 Mart 2014; 23:43:33 >

• Abi imzayı yaptım senin ismi ekleyemedim klavye de öyle harf yok

Diğer ekleyemediğim arkadaşlar kusura bakmayın en fazla o kadar kişi kabul etti.
  • quote:

Abi imzayı yaptım senin ismi ekleyemedim klavye de öyle harf yok

Diğer ekleyemediğim arkadaşlar kusura bakmayın en fazla o kadar kişi kabul etti.

Çok önemli değil de neyi nereye eklediğini anlamadım isim mi yazıyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 11 Mart 2014; 0:56:21 >
  • quote:

Üye olmak isteyenler bu mesajı alıntı yaparak altına telefonunun rengini yazması yeterli.

benide ekleyin renk:sarı
  • quote:

quote:

http://www.nokia.com/tr-tr/destek/faq/?action=singleTopic&topic=FA142422

Nokia ya lens normalde 5,94 mp mi 20mi mi diye sordum 20 dediler ayrıca yukarıda ki linki söylediler.

Dostum bu konuda Nokia zaten farklı bir şey diyemez, orada tam çözünürlüklü resimin 5 MP de kayıt edildiğini yazmış. Ben sana şöyle bir örnek vereyim hak vereceksin, 320 Kbps bir mp3 ü 128 Kb a düşürürsen ses kalitesinde mutlaka bir azalma olur ama 128 Kbps bir mp3 ü 320 Kbps a çıkarırsan sadece boyutunu arttırmış olursun kalitesinde bir fark olmaz. Bu Nokianın yaptığı 128 Kbps mp3 320 Kbps mp3 e çevirmekle aynı şey. 20 MP resimin 5 MP lik kopyasında hiç kalite kaybı yok yani bu teknik olarak imkansız mutlaka kayıp olması lazım 4 kat farktan bahsediyoruz 100% ölçekte bu çok net belli olur. Sensör 20 MP ama biz bu sensörden 5 MP kalitede resim alıyorsak bu sadece ticari amaçlı ufak bir hiledir. Mp3 örneğine göre elinizdeki orjinal CD nin 128 Kbps kopyasını tekrar 320 Kbps a çıkarmakla aynı şey yani.

Şu anda ip4s kullanıyorum, lumia 1520 nin çektiği fotoğrafları görünce vay be 20mp ve bu lens harika demiştim. Şimdi bu sensör 5mp derseniz benim ip4s 3mp fotoğraf çekiyor demektir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Enclosure kullanıcısına yanıt
    O mesele ayrı ben kameraya asla kötü demedim hatta en iyiler arasında zaten, sadece rakamlarla yapılan oyunlar hoşuma gitmiyor. Bunu tüm markalar yapıyor zaten
  • quote:

O mesele ayrı ben kameraya asla kötü demedim hatta en iyiler arasında zaten, sadece rakamlarla yapılan oyunlar hoşuma gitmiyor. Bunu tüm markalar yapıyor zaten

Dostum, haklısın rakam oyunları hoş değil. Biz bakacağız ve gördüğümüze inanacağız. iphone lar çok ötü fotoğraf çekiyor sadece ekran retina olduğu için iyi gibi görünüyor (ip kullanıcısıyım). Geçenlerde daha önce kullandığım nokia x6 ve n79 ile çekilmiş fotoğrafları ip4s ile çekilmiş fotoğraflarla kısyasladım. Sonuç çok ilginç eski kötü dediğimiz nokia telefonlar (x6 ve n79) iphone dan daha kaliteli, keskin ve derinliği olan fotoğraflar çekmiş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 8.1 güncellemesinin gelmesi yaz aylarını bulacak diyolar nisanda yazılımcılara bi ay sonra program geliştiricilere yazın da kullanıcılara gelecekmiş en son okuduğum haber buydu varmı bunun dışında bi gelişme okuyan bilgilendirirse çok sevnirim saygılar
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.