Şimdi Ara

Lumia 820'nin Türkiye çıkış tarihi kesinleşti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
2.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MaSSive

quote:

Orijinalden alıntı: CoreXXXlumia 920 nin testleri konuşuluyor teknoloji sitelerinde. hızı ve kamerası birde ekranı çok etkilemiş milleti.ben çölde bile ekranın capcanlı görünmesine bittim. biraz işletim sisteminin entegre çalışmamasından şikayet var ama genel olarak çok beğenilmiş 920 bu nasıl olur bilemem tabiki daha ucuza daha az köfte hesabı olur ama fiyat 1000 tl felan olursa satabilir bence
    Bende windows OS dan dolayı etkilenmişlerdir diye düşünüyordum. Hız,Ekran,Kamera bu mu yani.? Desene Microsoft ile boşuna anlaştı Nokia. Symbian kullanmaya devam etseymiş olurmuş.

lafları niye bu kadar ters anlıyorsunuz ki. bu özellikler windows phone işletim sistemiyle birleşince süper bir telefon olmuş demeye getirmiş arkadaş.

• tasarımı daha güzel.

• 1249 TL çok para.
  • Lumia 920 daha makul bir tercih olur bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Shade

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CoreXXXlumia 920 nin testleri konuşuluyor teknoloji sitelerinde. hızı ve kamerası birde ekranı çok etkilemiş milleti.ben çölde bile ekranın capcanlı görünmesine bittim. biraz işletim sisteminin entegre çalışmamasından şikayet var ama genel olarak çok beğenilmiş 920 bu nasıl olur bilemem tabiki daha ucuza daha az köfte hesabı olur ama fiyat 1000 tl felan olursa satabilir bence
    Bende windows OS dan dolayı etkilenmişlerdir diye düşünüyordum. Hız,Ekran,Kamera bu mu yani.? Desene Microsoft ile boşuna anlaştı Nokia. Symbian kullanmaya devam etseymiş olurmuş.

lafları niye bu kadar ters anlıyorsunuz ki. bu özellikler windows phone işletim sistemiyle birleşince süper bir telefon olmuş demeye getirmiş arkadaş.

Sagol ama tercümanlığına ,ihtiyacım yok.
    Benim nedemek istediğimi anlamadan ,sen niye cevap verme gereği hissettinki?

Ben bir üsteki yorumumla mubagla yaptım.

Bir önceki ,bütün segmentlerdeki Lumia serileri ile esamesi okunmayan son çeyrekte dünya genelinde 2.9 milyon satabilen Nokia,
    Her zaman yaptığı ,Symbian kullandığı zamanda oldugu gibi ,Kamera vb kıytırık birkaç özelliklerle ancak dikkat çekebildiğini belirtmekti amacım.

Lumia 920 yi beğenenlerin çoğunun ,bu beğenisinin Windows dan kaynaklı olduğu söylenemez.

Ayrıca Windows Phone nun ,öyle ahım şahım çalıştığıda söylenemez.

Telefondaki öZellikler adına ,Kamerası adına ,windows phone size veya başkasıma hoş gelebilir ,bana gelmiyor.

Konu hakkında yeri geldi ,fikrimi belirtmek istedim olay bu.Yoksa lafları yanlış anladiğımdan değil yani.

Anladınmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ekran çözünürlüğünü görmek lazım ama 220ppi falan ediyor okuduğuma göre, bu devirde yetersiz geldi bana. bugün lumia920'ye baktım ve iphone'dan sonraki telefonum kesinlikle windows platformunda olacak.

• daha market de bir tane bile oynanacak oyunu olmayan microsoft acaba bu telefonları olmayan varlıklaramı satmayı düşünüyor yada uzaylılıar falan

• 920 daha cazip

• quote:

Orijinalden alıntı: mnstrdnc

quote:

Orijinalden alıntı: ali277

quote:

Orijinalden alıntı: Raikirin

Lumia 920 ve 820 boyutlarına göre neden daha ağır?

Telefonda bulunan metal oranı daha fazla ve kablosuz şarj arttırıyor.

Ayrıca 185 gramlık Lumia 920 elime aldım sonra 8X i elime aldım abartılacak fark yok tamam daha ağır ama çok önemli değil.

İnanılmaz derecede abartıyolaryav bi saat bile nerden baksa 100 gram en az saatle beraber 130gramlık telefon kullanılabiliyorda bu mu kullanılamayacak

Ağırlar fakat zamanla alışılır.Örneğin Galaxy W kullanıyorum yaklaşık 115gr.Lumia 920'yi ilk elime aldığımda ağırlığı fazlasıyla hissederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bukalemun

Adreno 320 GPU lu model gelip , UYGULAMA / OYUN lar gelişince ( toplamda TR piyasasına 1 yıl sürer ) alınabilir bir cihaz çıkacaktır ortaya.

teknoloji gelişsin lafım yok ama bütün oyunlar hala s2nin dandik mali 400üne ta performans alınacak şekilde yapılırken gpu değişimi için beklemek bence yanlış ha o çıksın onuda alırım ama şuan 920 gayette alınabilir bir telefon
  • Nokia hele bir otur soluklan yeğenim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

quote:

Orijinalden alıntı: Bukalemun

Adreno 320 GPU lu model gelip , UYGULAMA / OYUN lar gelişince ( toplamda TR piyasasına 1 yıl sürer ) alınabilir bir cihaz çıkacaktır ortaya.

teknoloji gelişsin lafım yok ama bütün oyunlar hala s2nin dandik mali 400üne ta performans alınacak şekilde yapılırken gpu değişimi için beklemek bence yanlış ha o çıksın onuda alırım ama şuan 920 gayette alınabilir bir telefon

1.350 TL den almam o başka ! ama GPU - İŞLEMCİ yenilendikçe (+)olarak pil / üretim mimarisi de gelişiyor. Hatta apple ipad 3 ve ipad 4 arasındaki fark a bakarsanız ( fiyat aynı )

Sizce kazanan kim ? ( USA daki insanlar için )

Adreno 320 yi S3 ile samsung sunmadı ve MALİ 400 ( mjhz farklılık olabilir ) Android cihazların kurtarıcısı gibi ( adreno 200/205/220/225 derken arada kaliteli bir ürün çıkartılmadı maalesef.

Ben LUMİA 820/920 ( 1.650 tl ) nin ( pure video gibi ) yakın zamanda tutulmayacağını ve ilerleyen dönemlerde 2 ci elde düşük fiyata alınacağını düşünüyorum. ( N8 , nokia 500/600/700 serisinin durumu ortada )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bukalemun -- 1 Aralık 2012; 0:24:11 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CoreXXX

lumia 920 nin testleri konuşuluyor teknoloji sitelerinde. hızı ve kamerası birde ekranı çok etkilemiş milleti.ben çölde bile ekranın capcanlı görünmesine bittim. biraz işletim sisteminin entegre çalışmamasından şikayet var ama genel olarak çok beğenilmiş 920 bu nasıl olur bilemem tabiki daha ucuza daha az köfte hesabı olur ama fiyat 1000 tl felan olursa satabilir bence

Bende windows OS dan dolayı etkilenmişlerdir diye düşünüyordum.

Hız,Ekran,Kamera bu mu yani.?

Desene Microsoft ile boşuna anlaştı Nokia.

Symbian kullanmaya devam etseymiş olurmuş.

bence hepsi bir bütün olarak hızlıdır aynı donanımlarla symbian belki yavaş belki daha hızlı olabilir ama bir gerçek varki bu hali ile hızlı. e işin ucunda Microsoft gibi bir dev varken yazılım konusundada 1 sene içinde çok gelişeceğini tahmin etmek zor değil

• 21 Aralık üstü koyu yapılmış mesaj vermeye çalışılmış
  • 1250 bunu alcağına adam 200 daha kor s3 alır mantığı ağır basar.
    s2 alırım 100 150 tl cebimde kalır olayına girer.
    kısaca çok para :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bir önceki ,bütün segmentlerdeki Lumia serileri ile esamesi okunmayan son çeyrekte dünya genelinde 2.9 milyon satabilen Nokia,
    Her zaman yaptığı ,Symbian kullandığı zamanda oldugu gibi ,Kamera vb kıytırık birkaç özelliklerle ancak dikkat çekebildiğini belirtmekti amacım.

Lumia 920 yi beğenenlerin çoğunun ,bu beğenisinin Windows dan kaynaklı olduğu söylenemez.

Telefondaki öZellikler adına ,Kamerası adına ,windows phone size veya başkasıma hoş gelebilir ,bana gelmiyor.

Konu hakkında yeri geldi ,fikrimi belirtmek istedim olay bu.Yoksa lafları yanlış anladiğımdan değil yani.

Anladınmı?

sonuçta windows phone kullanan başka modeller de var. wp li diğer telefonlardan ayrılan özellikleriyle övünecekler haliyle. bundan normal ne var ki. sen gelip symbian a devam etseydi nokia diyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Shade -- 1 Aralık 2012; 7:22:27 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Anladınmı?

sonuçta windows phone kullanan başka modeller de var. wp li diğer telefonlardan ayrılan özellikleriyle övünecekler haliyle. bundan normal ne var ki. sen gelip symbian a devam etseydi nokia diyorsun.

Sanırım ben anlatamıyorum.

Symbian kullansaymış olurmuş diye yazmakla,
    Nokia nın ,windows phone yapmasıda onu kurtaramayacagı ,eski günlerine döndüremeyeceği,sadece kamera vb birkaç kıytîrık özelliğe bakıp cihaz alan kesime hitap edeceği ,yönünde fikrimi belirtmek içindi.

İstisnalar hariç ,Lumia 920 yi alanların,alacak olanların,tıpkı symbianlı nokia modellerinde olduğu gibi %80 ni kamera,megapixel vb birkaç özelliğe bakıp cihaz seçtiklerini ,seçimlerinde işletim sisteminin öncelikli olmadığını vurgulamaktı.

Sonuçta, zamanında bende symbian kullandım.Nokia nın en son kullandığım symbianlı modeli N70 idi.

Neden çünkü ,symbianlı Nokia almaya tövbe etmiştim.Ben symbian ın ozamandan bir halta yaramadığını görüp ,zaten Windows OS lu cihazlara yönelmiştim.

Windows ozamanki hali ile bile symbian dan stabildi.

Millet ozamanlar burada varsa yoksa,speaker dan verdiği sesi, megapixel e bakıp,cihaz alırken , Kamera yarıştırırken ben ve birçoğu windows phone kullanıyordu zaten.

Ozamanlar HTC ,kendi adına cihaz üretmiyordu belki ama bir sürü markaya fason windows mobile yapıyordu.

Nezaman iphone çıktı ,işler degişti.
    İlk zamanlar Nokia ,video bile çekemeyen ,Apple ın iphone nunu pek rakip görmedi .

Birbirinden farklı,sadece telefon özelliği olan kamera üreterek bu işi götürürüm sandı.

Samsung ve HTC imzalı markalar , ilk zamanlar capacitive ekran ,olmayan Windows cihazlarla ,Apple iphone kafa tutarım sandı ama olmadı.Ancak ,Nokia ya nazaran en azından zaman kazanıp çokta geride kalmadılar.Taki Android e kadar.

Tüm bunlar olurken ,her nekadar istisnalarda olsa fanları Nokia yı ayakta tutmak için ısrar edip dirensede ,Baktıki ,Nokia symbianlı ,carlzeiss li Telefoto cihazlar ile smartphone segmentinde dibe vuruyor.Onunla kader ortaklığı olan Microsoft a el uzattı.

Bu iki zıt ,ama kaderleri aynı olan sirket biraz geç kalmış ve çareyi şimdi birbirlerinde arar durumda.

İkisininde mevcut patentleri birleşince ,son kullanıcıya bir yarar getirecekmiş gibi görünsede,piyasayı domine eden diğer firmalardan çokta ucuz olmayan fiyatlarla,
    Her ikiside doğal olarak piyasaya hakim olmak istiyor.

Şuan ise
    Microsoft hernekadar , Nokia kadar kötü durumda olmasada ,bu ortaklığın sonucunda ,ilk lumia serileri ile zarardalar.

Windows u yıllardan beri ,hem pc ,hemde mobile segmentinde kullanan ben ,Windows 8 ve dolayısı ile bu arayüz ile nefret eder oldum.

Beğenenler doğal olarak olacaktır ,istisnalar hariç saygı duyarım.

Bana göre ,
    Microsoft Nokia ile ortaklığının dışında ,mobile sektörde başarı adına ,asıl kumarı şöyle oynadı.

Windows 7 ile mobile segmeti için geliştirdigi bu kullanıcı arayüzünü,sözüm ona bir standart getirdim diye bilmek adına,Windows 8 ile birlikte Tablet be en nihayetimde PC ,Diz üstünede getirdi.
    Göz aşinalığı yaratmakdan başka birşey degil bu.Microsoft diyorki nasıl olsa PC ,Diz üstü segmentinde ben heryerdeyim ,girmediğim ev ,iş yeri yok.
    Diğerlerinden farklı görünmek adına ,Mobile segmenti için yaptığım bu arayüzü ,diğer cihazlarada Windows 8 olarak dayarım.İnsanlarda evlerinde iş yerlerinde bu arayüze aşina olur.
    Mobile segmentinde de Windows u tercih eder.
    Mobile sektöründe de lider yazılım şirketi ben olurum.

Windows un yaptığı kaş yaparken göz çıkarmaktan başka birşey degil.

Umarım ava giderken avlanmaz.

Öyleki Pc ve Diz üstümde Windows kullanan ben ,bu arayüz ile kesinlikle bir daha windows os lu cihaz satın almam.

Linux kullanır,hatta IOS kullanırım daha iyi.

• 920 nin özellikleri daha iyi geldi banada
  • Fiyat 1000 TL altında olmalıydı.Tasarım iyi,W8 iyi ancak fiyat yine fazla.Türkiye pazarında istedikleri satış rakamlarına ulaşabileceklerini düşünmüyorum açıkcası.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Anladınmı?

Sanırım ben anlatamıyorum.

Symbian kullansaymış olurmuş diye yazmakla,
    Nokia nın ,windows phone yapmasıda onu kurtaramayacagı ,eski günlerine döndüremeyeceği,sadece kamera vb birkaç kıytîrık özelliğe bakıp cihaz alan kesime hitap edeceği ,yönünde fikrimi belirtmek içindi.

İstisnalar hariç ,Lumia 920 yi alanların,alacak olanların,tıpkı symbianlı nokia modellerinde olduğu gibi %80 ni kamera,megapixel vb birkaç özelliğe bakıp cihaz seçtiklerini ,seçimlerinde işletim sisteminin öncelikli olmadığını vurgulamaktı.

Sonuçta, zamanında bende symbian kullandım.Nokia nın en son kullandığım symbianlı modeli N70 idi.

Neden çünkü ,symbianlı Nokia almaya tövbe etmiştim.Ben symbian ın ozamandan bir halta yaramadığını görüp ,zaten Windows OS lu cihazlara yönelmiştim.

Windows ozamanki hali ile bile symbian dan stabildi.

Millet ozamanlar burada varsa yoksa,speaker dan verdiği sesi, megapixel e bakıp,cihaz alırken , Kamera yarıştırırken ben ve birçoğu windows phone kullanıyordu zaten.

Ozamanlar HTC ,kendi adına cihaz üretmiyordu belki ama bir sürü markaya fason windows mobile yapıyordu.

Nezaman iphone çıktı ,işler degişti.
    İlk zamanlar Nokia ,video bile çekemeyen ,Apple ın iphone nunu pek rakip görmedi .

Birbirinden farklı,sadece telefon özelliği olan kamera üreterek bu işi götürürüm sandı.

Samsung ve HTC imzalı markalar , ilk zamanlar capacitive ekran ,olmayan Windows cihazlarla ,Apple iphone kafa tutarım sandı ama olmadı.Ancak ,Nokia ya nazaran en azından zaman kazanıp çokta geride kalmadılar.Taki Android e kadar.

Tüm bunlar olurken ,her nekadar istisnalarda olsa fanları Nokia yı ayakta tutmak için ısrar edip dirensede ,Baktıki ,Nokia symbianlı ,carlzeiss li Telefoto cihazlar ile smartphone segmentinde dibe vuruyor.Onunla kader ortaklığı olan Microsoft a el uzattı.

Bu iki zıt ,ama kaderleri aynı olan sirket biraz geç kalmış ve çareyi şimdi birbirlerinde arar durumda.

İkisininde mevcut patentleri birleşince ,son kullanıcıya bir yarar getirecekmiş gibi görünsede,piyasayı domine eden diğer firmalardan çokta ucuz olmayan fiyatlarla,
    Her ikiside doğal olarak piyasaya hakim olmak istiyor.

Şuan ise
    Microsoft hernekadar , Nokia kadar kötü durumda olmasada ,bu ortaklığın sonucunda ,ilk lumia serileri ile zarardalar.

Windows u yıllardan beri ,hem pc ,hemde mobile segmentinde kullanan ben ,Windows 8 ve dolayısı ile bu arayüz ile nefret eder oldum.

Beğenenler doğal olarak olacaktır ,istisnalar hariç saygı duyarım.

Bana göre ,
    Microsoft Nokia ile ortaklığının dışında ,mobile sektörde başarı adına ,asıl kumarı şöyle oynadı.

Windows 7 ile mobile segmeti için geliştirdigi bu kullanıcı arayüzünü,sözüm ona bir standart getirdim diye bilmek adına,Windows 8 ile birlikte Tablet be en nihayetimde PC ,Diz üstünede getirdi.
    Göz aşinalığı yaratmakdan başka birşey degil bu.Microsoft diyorki nasıl olsa PC ,Diz üstü segmentinde ben heryerdeyim ,girmediğim ev ,iş yeri yok.
    Diğerlerinden farklı görünmek adına ,Mobile segmenti için yaptığım bu arayüzü ,diğer cihazlarada Windows 8 olarak dayarım.İnsanlarda evlerinde iş yerlerinde bu arayüze aşina olur.
    Mobile segmentinde de Windows u tercih eder.
    Mobile sektöründe de lider yazılım şirketi ben olurum.

Windows un yaptığı kaş yaparken göz çıkarmaktan başka birşey degil.

Umarım ava giderken avlanmaz.

Öyleki Pc ve Diz üstümde Windows kullanan ben ,bu arayüz ile kesinlikle bir daha windows os lu cihaz satın almam.

Linux kullanır,hatta IOS kullanırım daha iyi.

uzun açıklamalar için teşekkürler söylediklerini anladım. güzel anlattınız.

kendi düşüncemi söylemek istiyorum. telefon benim hoşuma gitti. nokia kalitesini wp8 gibi bir platform da kullanmak iyi olcaktır. tabi hala eksikleri var wp8 platformunun ama zamanla düzeliceğine inanıyorum. tamam bu kadar

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.