Şimdi Ara

Lumia 820'ye Windows 10 kurdum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kendim L1520 sahibi olarak L820 cihazıma w10 kurup denemek istedim. Kurulum sorunsuz geçti. Bu yeni sistem için beğendiğim ve beğenmediğim maddeleri sıralamak istiyorum.

Beğendiklerim

* Kutucukları artık saydam yapabiliyoruz. Bu şekilde baya hoş duruyormuş.
    * Bildirim penceresine eklenen kısayol kutucukları nihayet oh be dedirtti iki sene sonra. Bunlar baya kullanışlı.
    * Ayarlar artık daha organize ve bulması kolay. Ayrıca istenen ayar masaüstüne eklenebiliyor.
    * Daha fazla ince ayar yapabiliyoruz.
    * Klavyedeki joystick kullanışlı.
    * Nihayet fotoğrafların ne zaman çekildiği hakkında bilgiye erişiyoruz ( hay Allahım ne günlere kaldık :)
    * Sistemle gelen programlar daha cafcaflı biraz daha işlevsel.
    * Kamera uygulaması baya baya iyi ve kullanışlı.

Beğenmediklerim

* Sistem cidden hantal ve hatalı çalışıyor. Mesela bazen masaüstü ekranı sapıtıyor. El fenerine basınca iki saniye sonra açıyor. Bildirim çekmecesi nazlana nazlana açılıyor.
    * Ekran için açık kalma süresi olarak asla vardı şimdi YOK! Yok artık diyorum Microsoft.
    * Ayarlar kategorize edilmiş ama bazı ayarların yeri bambaşka yerlerde. Bulamıyorsunuz.
    * Edge indirme sekmesi açmış ama arka planda indiremiyor. Ve çöküyor ara sıra.
    * Win8 de ekran kapansa da IE çalışmaya devam ediyordu artık etmiyor.
    * Ben bu posta uygulamasını anlamadım. Bazen bildirim veriyor bazen vermiyor.
    * Bildirim çubuğu çok kalın ve biçimsiz. Rengi de soluk bişey. Fazla bilgi de vermiyor.
    * Wp8 uygulamaları W10 içinde sorunlu şekilde çalışıyor.
    * Mağaza güya otomatik indirme yapması lazım fakat yapmıyor ben kontrol et diyorum güncelleme buluyor ama indirmiyor. Wp8 de bu işlemler tamamen sorunsuz.
    * Yeni mağaza göze hoş gözükse de bana göre işlevsel sorunlar var. Mesela uygulama görselleri en altta kalıyor.
    * Uygulamaları geri okuyla kapatınca arka planda açık kalıyor. Tümünü kapat yok bu arada.

Daha da vardır beğenmediğim noktalar ama şimdilik bu kadar diyelim. Adamlar yapamıyor gerçekten. Sağlam şeyleri de bozuyorlar. Keşke herşey iyi olsaydı da bizi android ve ios a mahkum etmeselerdi. Şimdilik 8.1 en iyisi gene.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok bariz hataları var ve hala düzeltilmediyse başka bir söz bulamıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yükledikten sonra telefonunuzu sıfırladınız mı?

Ekran açık kalma süresi Ayarlar/ Kişiselleştirme / Kilit ekranına girip en altta "ekran zaman aşımı süresi" yazan yerden yapabilirsiniz.
  • pena kutusu kullanıcısına yanıt
    Evet sıfırladım ve kasma açısından biraz daha düzeldi. Bu arada dediğiniz yerde ekran zaman aşımı olarak en fazla 5 dk görünüyor bende.

• Bugün şunları farkettim:

Yeni ofis uygulaması eskiye göre baya baya iyi olmuş. Mesela onedrive da sakladığım bir Word dokümanını 8.1 deki Word ile bir de W10'daki ile açtım. 8.1 de tamamen fiyasko olurken diğerinde sorunsuz biçimde açtı. Sanki pc sürümü gibi.

Pdf dosyasını artık adobe gibi program yüklemeden açabiliyoruz. Edge bu işi hallediyor. Sorun da yaşamadım bu konuda.

Bunlar ileriye giden adımlarken geriye gitmeler de var. W10 daki Onedrive uygulama sürümü 17.6.1 8.1'deki 4.15.0. Buna bakarak w10 onedrivedan çok şey bekleyebiliriz gibi geliyor ilk başta ama gerçekler öyle değilmiş.

Mesela,

Pin ekleyemiyoruz
    Eski sürümde listelenen resimlerin tamamını görüntülerken, yenide bazı resimlerisiyah kutu şeklinde gösteriyor.
    Eski sürümle arasında fonksiyonellik farkı da pek yok.

Bazı yönlerden güzel gelişmeler varken bazı tarafları bozmaları üstüne tüy dikiyor. Bakalım ms bu işi kotarabilecek mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbringer -- 16 Ocak 2016; 15:51:57 >

• WİNDOES 10 İNSİDER YÜKLEDİM TELEFONUMA (LUMİA 1320) BEĞENMEDİM ŞARJI ÇOK FAZLA TÜKETTİĞİNDEN. ŞİMDİ 8.1 E GEÇMEK İÇİN Windows Device Recovery Tool UYGULAMASINI AÇIYORUM TELEFONU PC YE BAĞLIYORUM. GÖRÜYOR TELEFONU AMA TIKLADIĞIMDA HATA VERİYOR BAĞLANAMIYOR. BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VARMI ? TEŞEKKÜRLER
  • Evde bir 820 var. Ben 1520 kullanıyorum ve insider son sürüm var, çok memnunum. Acaba diyorum 820'ye resmi sürüm gelmeden yüklesem mi ki :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • serinaga S kullanıcısına yanıt
    Yükleyin bir de sizin görüşlerinizi burda duymak isterim şahsen.

• Sinir olmaya devam!! Ne güzel candy crush tam bölüm geçecekken telefonu bir süre kullanmadım ve ekran kilidine girdi tekrar açınca masaüstüne atmasıyla dumur oldum. Multitasking çöp oğlu çöp

• quote:

Orijinalden alıntı: nightbringer

Sinir olmaya devam!! Ne güzel candy crush tam bölüm geçecekken telefonu bir süre kullanmadım ve ekran kilidine girdi tekrar açınca masaüstüne atmasıyla dumur oldum. Multitasking çöp oğlu çöp

Ben de 820 kullanıyorum bende bir sorun yok. Fast sürümde misiniz?
  • Gendrya kullanıcısına yanıt
    Evet fast sürüm.

• quote:

Evet fast sürüm.

Hocam fast'te yayımlanan sürümler sorunlu oluyor. Slow'u deneyin bir de..

Yani kilit ekranını açtığınızda hiçbir uygulamayı atmıyor, baştan başlatmıyor mu?

• quote:

Yani kilit ekranını açtığınızda hiçbir uygulamayı atmıyor, baştan başlatmıyor mu?

Kilit ekranını açtığımda uygulamadan attığına rast gelmedim 1 haftalık kullanımımda. Sadece normal kullanımda asphalt oynarken başlangıç ekranına dönmüş whatsappa bakmış ve geri dönmek istediğimde atmıştı. Arka planda çok uygulama olduğundan kaynaklandı zannımca. Onun dışında bir sorunla karşılaşmadım şu ana kadar.

Ha 8.1 akıcılığı yok o doğru ama teknik anlamda bir sorun olmadı.

Edit: Bu arada söylemeyi unutmuşum. Başlangıç ekranında arka plana fotoğraf koymadan (kutucuklar tema renginiz şeklinde olacak yani) ve tema tonunu koyu yerine açık yaparsanız daha hızlı uygulama açışı oluyor diye bir izlenimim var. Ayrıca açık tema daha hoş duruyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gendrya -- 20 Ocak 2016; 20:59:44 >

Valla hocam sinir bozucuydu o kadar uğraş bir ekran kilidiyle herşey başa dönsün. Beta sonuçta. Neyse ki esas cihazıma kurmadım. 8.1 idare ediyor şimdilik.

• quote:

Valla hocam sinir bozucuydu o kadar uğraş bir ekran kilidiyle herşey başa dönsün. Beta sonuçta. Neyse ki esas cihazıma kurmadım. 8.1 idare ediyor şimdilik.

Win. 10 eğer 8.1 akıcılığını tutturamazsa olmaz. Windows işletim sistemini akıcı olduğu için seviyorduk. Eğer yapamazlarsa bir nedenimiz daha eksilecektir.

Windows 10'dan 8.1e dönmek de görüntü bakımından mağaraya girmişim gibi bir hal alıyor benim için. O yüzden hala slow'dayım.
  • Ben bir dönem kurmuştum başlarda güzel gidiyordu ancak bir süre sonra kullanılamayacak kadar hantallaştı ve şarj optimizasyonu sıkıntılıydı. Görüyorum ki hala bir şey değişmemiş.

• Mağazada uygulama ekran görüntüleri normalde en üstte oluyor. Eğer uygulamayı almışsanız(yüklü olup olmaması önemli değil, bir kere o indir e bastınız mı almış oluyorsunuz.) en alta atıyor resimleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VatandA.Ş. -- 21 Ocak 2016; 6:12:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim bilgilendirme için

• Beğendiklerim listesine şunları ekleyebilirim.

* bugün arkadaşımın kaç gündür yaşadığını hesap makinesi üzerinden hesapladım. Ayrıca birkaç birim çeviri yaptık iş yerinde. Süper olmuş.

* alarmlar ve dünya saati uygulaması çok iyi. Nihayet 2016'ya yakışır bir şey görmek güzel.

* ses kaydedici uygulaması da ne idüğü belirsiz program kurmaktan kurtarıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.