Şimdi Ara

-Lumia 925- Çok Fazla Detaylı İnceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sercansaim

quote:

Orijinalden alıntı: HuS.TeR

quote:

Telefon değil de, işletim sistemi incelemesi olmuş resmen. Hala donanım ve yazılımı ayıramıyorsunuz. Bir de şu işletim sistemini, ram canavarı ve stabilitesi yerlerde sürünen android ile karşılaştırmayı bırakın lütfen. Fontlarımızla, canlı karolarımızla mutluyuz biz. Gidin playstore da fellik fellik launcher kasın.

Siz o donanımı yazılımsız, yazılımı da donanımsız kullanabiliyorsunuz fakat bizim haberimiz yok sanırım.
    İncelememde konu başlıkları ile ayrımlar yaptım, her şey gayet açık ve net anlamak isteyene.
    Eğer bir akıllı cihazdan bahsediyorsak piyasanın %70 civarını domine etmiş bir işletim sistemi ile bu cihazın işletim sistemini tabii ki de karşılaştırabilirim. İstersem Windows 98 ile de karşılaştırabilirim orası bana kalmış.
    Bu konu benim konum, birisi gidecekse o da siz olacaksınız, mutlu mutlu.
    Zira fanboylar hiç gelmese daha iyi olur.

fanboy değil, sahibi olduğum 24.cü android cihazdan sonra wp platformuna geçiş yapmış kullanıcıyım. İnsanları yanlış bilgilendiriyorsun. Foruma konu açıp, konuna yorum gelince insanlara deh deh hadi burdan dememeyi öğrenmek gerekiyor. Forum da kimsenin babası değil. İnceleme eleştirim sanaydı, ama diğer eleştirileim android fanboylarına. Onu da üzerine alınmışsın. 925 kamera ve lens sensörleiyle deneyimin tadını çıkartıyorum dostum valla. Garibim arkadaşım s4 ile elinde gece bir şeyler çekmeye çalşıyordu çamur gibi karanlık goruntuler tabi ki. Çekil dedim 2dk. L925ile çektim sonuç ortada. Oturup da hem yazılım hem donanım karşılaştırması yapsak sabaha kadar sürer tartışma. Cihazı alacak olanlar bilsin. Çöp diyenlere aldırmayın.

Benim eleştirdiğim şey ürün, siz de onu eleştireceksiniz. Beni eleştirmek neden? Haddinize değilki, öyle bir konu açarsam oraya yazarsınız, fakat bu konuda ilk mesajınızın yeri yok, boş bir mesaj.

Gelelim bu cevabınıza, nerede yanlış bilgilendiriyorum orayı hemen yazın düzeltelim, 925 ile ilgili tek bahsettiğiniz şey kamerası olmuş, onunla ilgili de benim neler yazdıklarım yukarıda(çoğu olumlu eleştiri yapmışım). Tartışma arıyorsanız kendinize başka bir yer bulun.
    Mesela S4 konuları.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Telefon değil de, işletim sistemi incelemesi olmuş resmen. Hala donanım ve yazılımı ayıramıyorsunuz. Bir de şu işletim sistemini, ram canavarı ve stabilitesi yerlerde sürünen android ile karşılaştırmayı bırakın lütfen. Fontlarımızla, canlı karolarımızla mutluyuz biz. Gidin playstore da fellik fellik launcher kasın.

Siz o donanımı yazılımsız, yazılımı da donanımsız kullanabiliyorsunuz fakat bizim haberimiz yok sanırım.
    İncelememde konu başlıkları ile ayrımlar yaptım, her şey gayet açık ve net anlamak isteyene.
    Eğer bir akıllı cihazdan bahsediyorsak piyasanın %70 civarını domine etmiş bir işletim sistemi ile bu cihazın işletim sistemini tabii ki de karşılaştırabilirim. İstersem Windows 98 ile de karşılaştırabilirim orası bana kalmış.
    Bu konu benim konum, birisi gidecekse o da siz olacaksınız, mutlu mutlu.
    Zira fanboylar hiç gelmese daha iyi olur.

fanboy değil, sahibi olduğum 24.cü android cihazdan sonra wp platformuna geçiş yapmış kullanıcıyım. İnsanları yanlış bilgilendiriyorsun. Foruma konu açıp, konuna yorum gelince insanlara deh deh hadi burdan dememeyi öğrenmek gerekiyor. Forum da kimsenin babası değil. İnceleme eleştirim sanaydı, ama diğer eleştirileim android fanboylarına. Onu da üzerine alınmışsın. 925 kamera ve lens sensörleiyle deneyimin tadını çıkartıyorum dostum valla. Garibim arkadaşım s4 ile elinde gece bir şeyler çekmeye çalşıyordu çamur gibi karanlık goruntuler tabi ki. Çekil dedim 2dk. L925ile çektim sonuç ortada. Oturup da hem yazılım hem donanım karşılaştırması yapsak sabaha kadar sürer tartışma. Cihazı alacak olanlar bilsin. Çöp diyenlere aldırmayın.

Benim eleştirdiğim şey ürün, siz de onu eleştireceksiniz. Beni eleştirmek neden? Haddinize değilki, öyle bir konu açarsam oraya yazarsınız, fakat bu konuda ilk mesajınızın yeri yok, boş bir mesaj.

Gelelim bu cevabınıza, nerede yanlış bilgilendiriyorum orayı hemen yazın düzeltelim, 925 ile ilgili tek bahsettiğiniz şey kamerası olmuş, onunla ilgili de benim neler yazdıklarım yukarıda(çoğu olumlu eleştiri yapmışım). Tartışma arıyorsanız kendinize başka bir yer bulun.
    Mesela S4 konuları.

Seni değil dostum, eleştirini eleştiriyorum. Gayet de haddime bu incelemeyi beğenmedim diyebilmek. Yanlış gördüğüm şeyi her yerde düzeltirim. Forumlar da üslup dahilinde tartışma platformlarıdır. Tartışma aradığım için de donanımhaber forumundayım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IIBurkiII

konu sahibi arkadaşa teşekkür ediyorum içimi rahatlattığı için. allahtan diyorum lumia 920 yerine gidipte xperia sp almışım. androidi seviyorum bu telefonda en ufakta bir stabilize sorunu yaşamadım yağ gibi akıyor işte milletin beklentisi ne bilmiyorum android gayet güzel bir sistem

Lumia 920 de hoş bir cihaz ama günümüzde o ağırlıkta ve kalınlıkta bir cihazı taşımak pek rahat değil. HTC Evo 3D kullandım 2 seneyi geçti, insan daha ince ve hafif bir şey istiyor. Gerçi Xperia SP'de çok hafif bir cihaz değil ama daha kabul edilebilir bir yerde. Sony'lerin genel olarak kontrast değerleri iyileşemedi gitti. Müşteri hizmetleri ise vasatın ötesinde. Maillerimize 10 günde ancak cevap alıyorduk, üstelik kalıp cevaplar.. Satış sonrası iyi bir olayı varsa bizim gördüğümüz, o da teleservice'dir, distribütör ürünü aldıysanız. Xperia S cihazımızın kamerasındaki lag problemi yüzünden 3 kere servise verdik, tam 4. yü verip düzelmemiş şekilde geri alacak ve hakem heyetine başvuracakken, muadil ürün olan Xperia SP'yi kapalı kutu olarak teklif ettiler. Sanırım alacağız.
    Ha ücret iadesinin önünü kesmeleri pek hoş olmadı tabi :)

ince olduğu söylenemez ama gayet iyi bir cihaz alın ve kullanmaya bakın hayırlı olsun

• quote:

quote:

quote:

konu sahibi arkadaşa teşekkür ediyorum içimi rahatlattığı için. allahtan diyorum lumia 920 yerine gidipte xperia sp almışım. androidi seviyorum bu telefonda en ufakta bir stabilize sorunu yaşamadım yağ gibi akıyor işte milletin beklentisi ne bilmiyorum android gayet güzel bir sistem

Lumia 920 de hoş bir cihaz ama günümüzde o ağırlıkta ve kalınlıkta bir cihazı taşımak pek rahat değil. HTC Evo 3D kullandım 2 seneyi geçti, insan daha ince ve hafif bir şey istiyor. Gerçi Xperia SP'de çok hafif bir cihaz değil ama daha kabul edilebilir bir yerde. Sony'lerin genel olarak kontrast değerleri iyileşemedi gitti. Müşteri hizmetleri ise vasatın ötesinde. Maillerimize 10 günde ancak cevap alıyorduk, üstelik kalıp cevaplar.. Satış sonrası iyi bir olayı varsa bizim gördüğümüz, o da teleservice'dir, distribütör ürünü aldıysanız. Xperia S cihazımızın kamerasındaki lag problemi yüzünden 3 kere servise verdik, tam 4. yü verip düzelmemiş şekilde geri alacak ve hakem heyetine başvuracakken, muadil ürün olan Xperia SP'yi kapalı kutu olarak teklif ettiler. Sanırım alacağız.

ince olduğu söylenemez ama gayet iyi bir cihaz alın ve kullanmaya bakın hayırlı olsun

Hocam cihaza şimdi baktıkta, arka kapağın alt kısmında sizinkinde de hafif bir açıklık var mı? Kısalık olarak değilde şişme gibi. Birde Xperia S'nin kutu içeriğine göre zayıf kalmış sanki bu cihazın kutu içeriği. Ondaki kulaklık kulak içi formdaydı, hdmi kablosu ve nfc etiketleri vardı. Ekranda biraz soluk geldi S'den sonra. Neyse konuyu saptırmayalım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam cihaza şimdi baktıkta, arka kapağın alt kısmında sizinkinde de hafif bir açıklık var mı? Kısalık olarak değilde şişme gibi. Birde Xperia S'nin kutu içeriğine göre zayıf kalmış sanki bu cihazın kutu içeriği. Ondaki kulaklık kulak içi formdaydı, hdmi kablosu ve nfc etiketleri vardı. Ekranda biraz soluk geldi S'den sonra. Neyse konuyu saptırmayalım :)

Daha önceki ilk androidim olan xperia j den sonra ekran bana yeterli geldi açıkcası.arka kapak olayı bendede var ama hiç dikkat etmemişim şimdiye kadar önemli bişey olduğunu sanmıyorum kapağın şekli öyle. Telefonun tasarımı ve performansı gerçekten muazzam bence.

• Bana çok taraflı bir yorum gibi geldi.

Ayrıca donanım incelemesi diye başlayıp tasarımından bahsetmen de enteresan olmuş.

Kim ne derse desin w8, her marka cihazda farklı saçmalıklar ortaya çıkaran android işletim sisteminden daha stabil, ios sahibi olan bir apple ürünü almaktansa daha uygun olan lumia serisine göz kırpabilirim.

Bu herkesteki android aşkını asla anlayamadım zaten. 4 çekirdek işlemcili bir telefon arama yaparken nasıl kasar bana onu anlatın, vazgeçeyim windows ya da ios telefonlardan. O kadar uğraşmış yazmışsın bilgilendirmek için eyvallah. Ama kesinlikle bir android sevdalısı olduğunu düşünüyorum. Black ile gelen bir sürü yeni özelliği es geçerek yazmışsın. Sen kendin artılarıyla yazdım falan diyorsun ama kafandaki negatif yönlerini büyüterek yazdığına eminim. Böylece tarafsız olmuyor ne yazıkki bu yazdığın.

Hayır kesinlikle hiç bir firmayı savunmuyorum. Düne kadar nokia nın telefon pazarını symbian la tekelleştirmeye çalışması gibi bencilce bir hareket yüzünden aşırı kıldım bu firmaya. ta ki lumia 920 gibi bir cihazla gerçek manada telefon piyasasına güzel telefonlarla çıktığından beri. Hiç kusura bakmayın uzun uzun incelemişsiniz ama android gibi kabız bir işletim sistemine sadece bir alternatif olarak bakılmasına karşıyım w8 telefonların. özellikle lumia serisinin. alternatif değil ciddi bir rakiptir. Zaten yakında pazarda yükseldikçe bunu göreceksiniz. nokia piyasada tutunmayı iyi becerecek gibi görünüyor. Son aldığı radikal kararlarla kesinlikle becerecekler gibi duruyor.

Şahsım adına konuşuyorum. İşim gereği fotoğraf benim için önemli. ( iç mimarım ) girip çıktığım mekanlar dolayısıyla ve dalgınlığım yüzünden telefonun sağlamlığı önemli. öyle telefon manyakları gibi boş zamanı çok olan insanlar gibi oyun, uygulama peşinde koşan bir adam da değilim. Ha tabi bu gibi özellikleri benim kullanmamam telefonda olmaması manasına gelmez ama benim ihtiyacım gerçekten yok.

İnsanlar hakikaten androidden sıkıldılar. Bakma aslında güzel uygun bir alternatif olsa anında geçecekler. lumia ya şans veren var vermeyen var ama şans verenler çoğunlukla beğeniyor. Sadece yeni bir şeyler denendiği için nokia nın biraz bu konuda yol alması gerekiyor, bir şeyleri tecrübe edinmesi ve o tecrübeyle hareket ederek daha iyi işler çıkarması gerekiyor. Android ios a çok uygun ve güzel bir alternatif oldu. Ama hani afedersiniz nerde çokluk orada b.kluk misali saçma sapan hatalara gebe oldu hep. yüzlerce tip donanım olduğu için her telefonda farklı hatalar baş gösterdi. Virüsler devreye girdi. Ne bileyim ilk önce deniz olan şey okyanus oldukça pisliği arttı androidin. Kullanıcı dostu diyorlar bir de . Açık konuşayım ben hiç bir zaman androidi kullanırken kendimi rahat hissetmedim. Her telefonda arayüzüyle biraz oynanıyor evet ama sevmiyorum arkadaş ya. bana asla yakın gelmiyor. w8 in arayüzünü görünce aşık olmuştum resmen.

O yüzden beyler bu ve bunun gibi kullanıcı yorumu adı altında yapılan TARAFLI yorumlara aldanmayın. Gidin adam gibi yerinde inceleyin, mağazasına gidin elinize bir alın kendiniz bir bakın girin kurcalayın. Seveceğinize kesinlikle eminim.

• Arkadaşlar isteğimi revize ediyorum, fanboylar ile birlikte herhangi bir os ye karşı düşmanlık besleyenler de yazmasın.

Mesela bana android sevdalısı diyip, incelememin 10 da biri kadar olan mesajında, benim kullandığımın 3 katı kadar android kelimesini kullanacaklar. Veya birini taraflı diye itham ederken kendi tarafının bilincinde olamayanlar. Sağa sola sataşmak isteyenler vs. vs. bu türler öte dursun.

Tekrar söylüyorum, incelemem ve cihaz hakkında bir şey diyecekseniz yapıcı olun, nokta atışı yapın, farklı düşündüğünüz yerler varsa kısım kısım inceleyelim gerekirse düzeltelim. Burası saçmalama yeri değil. Boş muhabbet etmek isteyenler konu dışına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Almayı düşünüyordum ama yerden yere vurulmuş neredeyse, soğudum birden.

Hocam klise olacak ama mukemmel veya kusursuz telefon yok malesef. Ihtiyaclar dogrultusunda secilebilecek en iyi telefonu almaya gayret edeceksiniz. Eger sizin medet umdugunuz bir ozellik bu telefonda saglanmiyorsa, size uygun degil demektir. Daha uygun bir telefon bulmalisiniz. Incelememi okurken dikkat etmeniz gereken sey, yorumlarimi sizin kendi beklentilerinize gore tekrardan filtrelemeniz. Ben bir telefonu agir elestirebilirim, cok detayci davranabilirim, butun telefonlara karsi tavrim aynidir, bu sorgulanabilir veya elestirilebilir bir sey degildir ve sadece beni baglar. Siz de bunu yapmaya calisin. Gunumuzde artik internetten alis veris yapmak oldukca kolay ve guvenli. Cihazi saglam bir yerden alip 1 hafta kadar deneme surecine tabii tutmaniz mumkun. Benim dusuncelerimi filtreleyip bir kanaate varacaginiza direk kendiniz deneyimleyin. Tavsiyem bu yonde olur, eger cihazda israrciysaniz.

• android telefonların kasma, donma olaylarından bıktım, lumia 925 almaya niyetlendim, öyle bir anlatmışsın ki alasım kalmadı. güzel yazı olmuş ellerine sağlık.
  • arkadaşlar bu telefonda konuşmayı bitirip kapadıktan sonra çalma sesi gelmeye başlıyor, hiç bir yeri arama yok ,ayarlarında bununla ilgili bişey bulamadım neyapmalıyım?
  • çok ayrıntılı ve mükemmel bir yazı kaleme almışsın. tebrik ederim. benimde dikkatimi çeken nerdeyse tüm olumsuzlukları yazmışsın. ama tüm bunlara rağmen telefondan çok memnunum. şu an canımı en çok sıkan nokta şarj meselesi. şarjı uzun gitsin falan bir yana bir oyun açtığınız zaman resmen şarjı emiyor. o kadar kısa sürede bitiyor ki şarjı. ama tekrar söylüyorum başka telefonlarda da durum bu telefona benzer olumsuzluklar var. telefonun 8.1 güncellemesinden çok umutluyum. kamerasını performanslı kullanamıyorum hala. hangi kamera programını kullansam bilemedim. gerçi kurcalamaya bir türlü vaktim olmuyor doktora derslerinden dolayı.

tekrar tebrik ederim. bir inceleme (bu telefon ile ilgili) bundan daha iyi hazırlanamazdı. nokia üreticileri keşke okusa ve düzeltse. o zaman mükemmel bir telefon olur kullanım açısından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerring

çok ayrıntılı ve mükemmel bir yazı kaleme almışsın. tebrik ederim. benimde dikkatimi çeken nerdeyse tüm olumsuzlukları yazmışsın. ama tüm bunlara rağmen telefondan çok memnunum. şu an canımı en çok sıkan nokta şarj meselesi. şarjı uzun gitsin falan bir yana bir oyun açtığınız zaman resmen şarjı emiyor. o kadar kısa sürede bitiyor ki şarjı. ama tekrar söylüyorum başka telefonlarda da durum bu telefona benzer olumsuzluklar var. telefonun 8.1 güncellemesinden çok umutluyum. kamerasını performanslı kullanamıyorum hala. hangi kamera programını kullansam bilemedim. gerçi kurcalamaya bir türlü vaktim olmuyor doktora derslerinden dolayı.

tekrar tebrik ederim. bir inceleme (bu telefon ile ilgili) bundan daha iyi hazırlanamazdı. nokia üreticileri keşke okusa ve düzeltse. o zaman mükemmel bir telefon olur kullanım açısından.

Çok teşekkür ediyorum, yazdıklarınıza çok memnun oldum. Özellikle bu telefonu kullanıyor olup tarafsızlığıma sizin kadar güvenen bir arkadaş çıkmamıştı.
    Lumia 925'in bir cazibesi olmasaydı zaten onu almam mümkün olmayacaktı, gerek kamerası, gerek şekli, umut vadeden işletim sistemi ve farklı tarzı onu almama yetti. Fakat sanırım biraz rahatlığa alışık olmaktan, bazı şeylerin oturmasını olgunlaşmasını bekleyemeden ayrılmış olduk. Ben de 8.1 güncellemesinin WP'ye çok şey katacağını düşünüyorum. Batarya konusuna gelince, kurcalamaya pek vaktinizin olmayışı rast gelmiş :) Şu an kullandığım telefonum(LG G2) bu yönden beni hiç üzmüyor. Mobil veri ve senkronizasyon açık halde 7 saat ekran görmüşlüğüm var, bu tablet vari batarya performansını bu ekranda yaşamak sevindirici. Fakat gelin görünki, iki cihazın batarya performansı kadar farklı olan bir konu daha var, kamera. Telefonumda şikayet edebileceğim 2 unsurdan birisi kamera, diğeri kulaklık ses çıkış yüksekliği ve kalitesi. Dolayısı ile sizin beklentiniz kadar bizim de beklentimiz var güncellemelerden. Düzeleceğini iyileşeceğini umut ediyoruz.

Kamera uygulaması konusunda pek yardımcı olamayacağım fakat 4Blend HDR uygulamasını kullanmışlığım var, kendine has bazı ayar ve filtreler sunuyordu, Lumia 925'ten geriye kalan bir kaç fotoğrafı bu uygulama ile elde etmiştim, güzel bir anı olarak kalacaklar.

• HuS.TeR kullanıcısına yanıt
    demek ki artık 925i kullanmıyorsunuz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubillian

Bana çok taraflı bir yorum gibi geldi.

Ayrıca donanım incelemesi diye başlayıp tasarımından bahsetmen de enteresan olmuş.

Kim ne derse desin w8, her marka cihazda farklı saçmalıklar ortaya çıkaran android işletim sisteminden daha stabil, ios sahibi olan bir apple ürünü almaktansa daha uygun olan lumia serisine göz kırpabilirim.

Bu herkesteki android aşkını asla anlayamadım zaten. 4 çekirdek işlemcili bir telefon arama yaparken nasıl kasar bana onu anlatın, vazgeçeyim windows ya da ios telefonlardan. O kadar uğraşmış yazmışsın bilgilendirmek için eyvallah. Ama kesinlikle bir android sevdalısı olduğunu düşünüyorum. Black ile gelen bir sürü yeni özelliği es geçerek yazmışsın. Sen kendin artılarıyla yazdım falan diyorsun ama kafandaki negatif yönlerini büyüterek yazdığına eminim. Böylece tarafsız olmuyor ne yazıkki bu yazdığın.

Hayır kesinlikle hiç bir firmayı savunmuyorum. Düne kadar nokia nın telefon pazarını symbian la tekelleştirmeye çalışması gibi bencilce bir hareket yüzünden aşırı kıldım bu firmaya. ta ki lumia 920 gibi bir cihazla gerçek manada telefon piyasasına güzel telefonlarla çıktığından beri. Hiç kusura bakmayın uzun uzun incelemişsiniz ama android gibi kabız bir işletim sistemine sadece bir alternatif olarak bakılmasına karşıyım w8 telefonların. özellikle lumia serisinin. alternatif değil ciddi bir rakiptir. Zaten yakında pazarda yükseldikçe bunu göreceksiniz. nokia piyasada tutunmayı iyi becerecek gibi görünüyor. Son aldığı radikal kararlarla kesinlikle becerecekler gibi duruyor.

Şahsım adına konuşuyorum. İşim gereği fotoğraf benim için önemli. ( iç mimarım ) girip çıktığım mekanlar dolayısıyla ve dalgınlığım yüzünden telefonun sağlamlığı önemli. öyle telefon manyakları gibi boş zamanı çok olan insanlar gibi oyun, uygulama peşinde koşan bir adam da değilim. Ha tabi bu gibi özellikleri benim kullanmamam telefonda olmaması manasına gelmez ama benim ihtiyacım gerçekten yok.

İnsanlar hakikaten androidden sıkıldılar. Bakma aslında güzel uygun bir alternatif olsa anında geçecekler. lumia ya şans veren var vermeyen var ama şans verenler çoğunlukla beğeniyor. Sadece yeni bir şeyler denendiği için nokia nın biraz bu konuda yol alması gerekiyor, bir şeyleri tecrübe edinmesi ve o tecrübeyle hareket ederek daha iyi işler çıkarması gerekiyor. Android ios a çok uygun ve güzel bir alternatif oldu. Ama hani afedersiniz nerde çokluk orada b.kluk misali saçma sapan hatalara gebe oldu hep. yüzlerce tip donanım olduğu için her telefonda farklı hatalar baş gösterdi. Virüsler devreye girdi. Ne bileyim ilk önce deniz olan şey okyanus oldukça pisliği arttı androidin. Kullanıcı dostu diyorlar bir de . Açık konuşayım ben hiç bir zaman androidi kullanırken kendimi rahat hissetmedim. Her telefonda arayüzüyle biraz oynanıyor evet ama sevmiyorum arkadaş ya. bana asla yakın gelmiyor. w8 in arayüzünü görünce aşık olmuştum resmen.

O yüzden beyler bu ve bunun gibi kullanıcı yorumu adı altında yapılan TARAFLI yorumlara aldanmayın. Gidin adam gibi yerinde inceleyin, mağazasına gidin elinize bir alın kendiniz bir bakın girin kurcalayın. Seveceğinize kesinlikle eminim.

yeğenim bu telefonu 6 aydır kullanıyor,gayette memnun,hele ki bataryası bi harika,ilk baştaki DETAYLI inceleme benim kanımca acemice ve doğan görünümlü şahin yapıştırması gibi olmuş,alacak olan arkadaşlar:android takıntısı olmayan,ios kullanıpta wp geçince ios gibi beklenti içine girmeyecek arkadaşlara tavsiye ederim. kubillan arkadaşımızın yazdıklarına da tamamen katılıyorum.

• Lumia 925 telefonunu hep araştırdım.Her teknoloji sitesinin inceleme videolarını izledim.Bazı sitelerin editörleri bile bu telefonu kullanıyormuş ama dikkatimi çeken şey şu oldu.Hiçbiri bahsettiğiniz sorunları dile getirmedi.Yani hep f/p olarak çok iyi,alın bu telefonu modundaydılar.Eğer bir telefonun olumsuz yönlerinden bahsetmeyecekseniz neden telefon incelemesi yapıyorsunuz di mi? Buna cidden hayret ettim ve onlarca okuduğum yorum,izlediğim videolardan sonra sadece sizin bahsettiğiniz şeyler bana samimi geldi.Gönül isterdi ki herkes sizin gibi telefon incelemesi yapsın,bizde bilgilenelim.

Ama hep şunları diyorlar;kasası sağlam,kamerası PureView,Ram 1 gb vs vs banane bunlardan.Bunlar her yerde,her sitede yazıyor. Madem editörsün,telefonu inceliyorsun bana kullanışlı mı değil mi ondan haber ver.

Neyse fazla uzatmayayım.İnceleme için teşekkürler.

• hangi telefonu alacağımızı şaşırdık !!!
  • Ben de bugün az daha alacaktım. Her zaman olduğu gibi önce buradaki yorumları okumadan almayayım dedim. Bu yorumdan sonra şimdilik almaktan vazgeçtim. Bir de HTC ONE S araştırayım bakalım.
  • bu incelemenin bir geçerliliği kalmadığını belirtmek isterim.sabrederek hepsini okudum.bazıları bilgi eksikliğinden kaynaklandığı gibi yanlış olan yerlerde var.black güncellemesi öncesinde yapıldığını da belirteyim.8.1 ile bu bahsedilen şeylerin büyük bir bölümü gideriliyor.

donanımsal olarak lumia 920 daha iyi bir tercih olacaktır.1000lira civarında alınabilecek adam akıllı bir cihaz.lumia 925de amoled ekran pentile olduğu için ekran benim hoşuma gitmemişti mağazalarda...

Windows phone platformunu ayrıca değerlendirmek gerekirse aynı zamanda bir andorid kullanıcı olarak şunları yazabilirim.

tarayıcı hızı görecelidir ama gayet hızlı çalışmakla beraber andorid tarayıcılarınının hepsinden daha stabil olduğu kesin.mesela bir bağlantıya tıklamak için çoğu zaman yakınlaştırmaya bile gerek kalmadan tıklayabiliyorsunuz.android camiasında böyle bir tarayıcı kesinlikle yok.
    ama flash desteklememesi pc deneyimini büyük oranda engelliyor ama onada yapacak bişey yok adobenin elinde....
    Windows phone sistemini bir diğer avantajı da kontrolsüz çalışan uygulama yok her uygulama belli standart altında çalışıyor.bu da işletim sisteminin kontol altında kalmasını sağlıyor.andorid camiasında oyundan tutunda uygulamalara kadar istediği gibi at koşturabiliyor.bu konuda
    diğer bir avantajı da mesela en basit bir web sayfası uygulaması bile rahat hızlı ve stabil çalışabiliyor.

andoriddeki gibi uygulama çökme problemleriyle karşılaşmazsınız.özellikle klavye kullanımı gerçekten çok rahat.andoridde bir klavye açarken kasıyor hatta oyun oynarken bir bildirim geldiğinde oyun felç oluyor.bu yüzden temple run oynarken wifiyi kapatıyorum hep andoridde..

Windows phone da her fonksiyon çok rahat ve birbirini etkilemeden çalışıyor.

kamera uygulamalarıda nokianın sayesinde gayet fonksiyonel arayüzler sunuyor.andoridde eşi benzeri yok.navigasyon vb offline çalışanlar için vazgeçilmez.ben şahsen bir sıkıntıyla karşılaşmadım.ama arayıpta bulamadığım elbetde yerler oldu.sonuçta offline haritalarda bu sorun olabilir
    avantajı yanında dezavantajı kabul edilebilir.

zaten güncel oyunlar uygulamalar şuanda mevcut.

sonuç olarak bu incelemeyi dikkate almayın işletim sistemi tarafında.8.1 haricinde 2 tane daha özellik paketi alacak bir sistem.çoğu andorid fabrika sürümünde kalıyorken Windows phone tarafında 2 yerden güncelleme alıyor.bu sistem niye andoridde şu var da bunda yok diyenler
    için değil. sistem andorid kadar eski olmadığı için fonksiyonalite açısından geriden gelebilir.ancak sahip olduğu ivme ve şu durumda bile diğer sistemlerden daha iyi bir performans sunması cezbedici tarafı...

• System X ve kubillian arkadaşların yorumlarını okuyunca bir kez daha düşünmeye başladım Lumia mı alsam diye. Androit telefon hiç kullanmadım. Samsung Monte ile iki yıldır güzel geçiniyorum.
    Öyle oyundan falan anlamam. Ben ofis kullanıcısıyım. Telefonla ofis belgeleri düzenlemek, face, tweet, e-posta işlemlerimi yapmak, gerektiğinde navigasyon, pusula kullanmak, namaz vakitlerini öğrenmek istiyorum. İnternet bankacılığını kullanacağım için güvenlik ön planda olmalı. Yine gerektiğinde fotoğraf çekmek ve nadiren de olsa müzik dinlemek gereksinimlerim arasında.
    Bütün yorumları okuduğumda sanki bu telefon benim için yeterli. En çok korkum şarj süresi. Her gün şarj işlemi bana ters geliyor. İki yıllık telefonumu hala üç günde bir şarj ediyorum. Benim kullanımımla bu telefonun da şarjının iki gün gideceğini düşünüyorum. Acaba yanılıyor muyum? Bir kaç güzel yorum daha okursam galiba ben bu telefonu Vodafonun kampanyasından alacağım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilkerring

çok ayrıntılı ve mükemmel bir yazı kaleme almışsın. tebrik ederim. benimde dikkatimi çeken nerdeyse tüm olumsuzlukları yazmışsın. ama tüm bunlara rağmen telefondan çok memnunum. şu an canımı en çok sıkan nokta şarj meselesi. şarjı uzun gitsin falan bir yana bir oyun açtığınız zaman resmen şarjı emiyor. o kadar kısa sürede bitiyor ki şarjı. ama tekrar söylüyorum başka telefonlarda da durum bu telefona benzer olumsuzluklar var. telefonun 8.1 güncellemesinden çok umutluyum. kamerasını performanslı kullanamıyorum hala. hangi kamera programını kullansam bilemedim. gerçi kurcalamaya bir türlü vaktim olmuyor doktora derslerinden dolayı.

Çok teşekkür ediyorum, yazdıklarınıza çok memnun oldum. Özellikle bu telefonu kullanıyor olup tarafsızlığıma sizin kadar güvenen bir arkadaş çıkmamıştı.
    Lumia 925'in bir cazibesi olmasaydı zaten onu almam mümkün olmayacaktı, gerek kamerası, gerek şekli, umut vadeden işletim sistemi ve farklı tarzı onu almama yetti. Fakat sanırım biraz rahatlığa alışık olmaktan, bazı şeylerin oturmasını olgunlaşmasını bekleyemeden ayrılmış olduk. Ben de 8.1 güncellemesinin WP'ye çok şey katacağını düşünüyorum. Batarya konusuna gelince, kurcalamaya pek vaktinizin olmayışı rast gelmiş :) Şu an kullandığım telefonum(LG G2) bu yönden beni hiç üzmüyor. Mobil veri ve senkronizasyon açık halde 7 saat ekran görmüşlüğüm var, bu tablet vari batarya performansını bu ekranda yaşamak sevindirici. Fakat gelin görünki, iki cihazın batarya performansı kadar farklı olan bir konu daha var, kamera. Telefonumda şikayet edebileceğim 2 unsurdan birisi kamera, diğeri kulaklık ses çıkış yüksekliği ve kalitesi. Dolayısı ile sizin beklentiniz kadar bizim de beklentimiz var güncellemelerden. Düzeleceğini iyileşeceğini umut ediyoruz.

Kamera uygulaması konusunda pek yardımcı olamayacağım fakat 4Blend HDR uygulamasını kullanmışlığım var, kendine has bazı ayar ve filtreler sunuyordu, Lumia 925'ten geriye kalan bir kaç fotoğrafı bu uygulama ile elde etmiştim, güzel bir anı olarak kalacaklar.

Merhabalar ilk aldığımda banada birçok şey dezavantaj olarak hantallık olarak göründü. Bataryasından dolayı değiştirmeyi düşündüm, 2 aya yakın zamandır kullanıyorum ve şuan çook memnunum çok seviuorum telefonumu. Eminim daha uzun süre kullansanız fikirleriniz değişirdiki nokia camerayı dahi kulllnmamışsınız , blackle birçok yenilik geldi sesi de tusa bastıktan sonra sagdaki ses simgesine basarak kapatabiliyorsunuz. Benim için önemli olan sorunsuzluk ve akıcılık, androidi resetlemekten bıktım açıkçası kız arkadaşımda z1 var telefon sapıtmaya başladı, kamerası vasat. Uygulama olarak 2ayda bile çok hızlı gelişti ve uygulamalarının çoğuda wpna çok uyumlu ve stabil. Bence bu telefondan sonra ya wp yada ios kullanırım. Androidi kafamda bitirdim. L925 i seçme nedenim wp denemek ve ipnun yarı fiyatı olması idi. Bütün arkadaşlarıma çok memnun olduğumu ama almadan önce kullanıp denemeleri gerektiğini soylûyorum hep .Tercihler ve öncelikler kişiye göre değişir elbet, ama bence bi inceleme yazman için 1yada 2 ay kullanmak gerek telefonu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.