Şimdi Ara

-Lumia 925- Çok Fazla Detaylı İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: HuS.TeR Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bu yazımda size Lumia 925 ile geçirdiğim 10 günlük sürede yaşadıklarımı anlatacağım. Yazımı telefonu kullanırken anlık aldığım notlarımdan derledim. Mümkün olduğunca başlıklar ile ayırmaya çalıştım. Buna rağmen çok dağınık ve uzun olabilir. Tamamen kullanıcı deneyimidir.

Telefonu tamda WP8 Black güncellemesinin öncesinde iade ettim. Belki bazı düşüncelerim değişebilirdi Black güncellemesini de kullansaydım fakat nelerin değişeceğini zaten az çok biliyorduk ve ben de onların üzerinde pek durmadım. Severek ve kullanmak için aldığım bir telefondu. Çevremdeki kişilerin aksine arayüzle ilgili işletim sistemi ile ilgili her şeyi gözüme hoş geliyordu. Fakat devam edemedim ne yazıkki.

Başlangıç

Donanım

Telefonun köşeli tasarımı görünüş olarak çok güzel olabilir ama ergonomi açısından pek iyi değil. İki elinizle veya tek elle kavrama yapıp kullandığınızda köşeler batıyor bir süreden sonra.

Ekran camı ipek gibi, düz diyebileceğimiz kumaş bir yerde bile rahatlıkla kayabiliyor kendiliğinden. Gece üzerine ışık vurduğunda siyahlar derin olduğundan çok güzel görünüyor ekran, her yeri parlıyor.

Alüminyum çerçeve de ekran gibi çok kayıyor, sürekli bir kayma eğiliminde telefon, elde durmuyor. Tehlikeli.

Telefonun arka kapağı alüminyum çerçeveye iyi oturtulamamıştı benimkinde. Telefon TR’ye ilk geldiği zamanlar incelediğim telefonda da öyleydi. Sene 2014 olmuş halen daha kasada açıklık var ve bariz bir şekilde 3,5mm girişinin alt kısmı vs. görünüyor bakınca. Bastırınca seste yapıyordu. Demekki montaj tarafında yada tasarımda diyelim, bazı sıkıntılar mevcut.

Ses açma-kapama tuşu çok sağlam durmuyor, hafif sallanıyor. Arama tuşu zaten başlı başına bir fiyasko WP 8 Amber’da. Daha sonra işlevini değiştireceklerini umuyorum.

Hotspot açıkken ısı yok neredeyse. Eski telefonumda ısınırdı paylaşım yaparken. Yalnız şarj olurken ısınıyor ciddi manada, eğer o anda bir oyun vs. de açıksa, elle tutamayacağınız kadar ısınıyor ve size de hissettiriyor, ince olmasının da etkisi fazla.

Kapasitif tuşların ışığının rengi biraz sarıya dönük, daha beyaz olsaydı kötü görünmezdi.

Bildirim ışığı olarak görev yapması gereken Windows logosunun bildirim yaptığını sadece telefon bataryası bitmişken telefon şarj olduğunda gördüm.

Ekran

Dpi değeri daha iyi olabilirdi, bazen karakterler köşeli görünüyor. Pentile dizilimden dolayıda beyaz renkler çamur gibi, göz bile rahatsız edebiliyor. Ekrana hafif yandan baktığınızda renkler gökkuşağı gibi değişebiliyor. Özellikle beyazda.

Güneşte görünürlük gayet iyi. Parlaklığından dolayı göz bile kamaştırabiliyor. Fakat sürekli o şekilde kullanıma dayanacak bir batarya henüz yok.

Ekran döndürme kilidinin bu zamanda olmaması artık büyük bir eksiklik.

Dokunmatik hassasiyeti gayet güzel. iOS kadar olmasa da Android telefonlardan daha iyi tepkimesi var ve aynı şekilde sisteme yansıtabiliyor.
    Neden kaynaklandı bilmiyorum fakat birkaç kere başıma geldi bu durum, ekran kendi kendine dokunma yaptı ve parmağım filan ekrana yakın değildi.

Kamera

Videolar telefonda güzel görünüyor ama bilgisayarda izlediğinizde detaylar daha fazla gözünüze çarpıyor. Hem olumlu hem olumsuz olarak tabi. Gece çekimlerinde parlaklık yüksek olabilir ama bu fazla iso kullanımı sayesinde oluyor ve gürültü sizi çok rahatsız edebiliyor. Lacivert bir kazağı çektiğinizi düşünün, kazağın masmavi noktalar olarak var olduğunu görüyorsunuz detaylı bakınca. Telefon ekranında bunu görmek pek olası değil. Zaten amoled’in mavi ve tonlarına zaafı olduğu biliniyor. Fotoğraflarda da geçerli bu durum. Her yerin benek benek göründüğü olabiliyor.

Video’da bazı durumlarda(hareketli nesneler çekerken) sürekli netleme sorunu bu cihazda da yaşanıyor. Genel odak değişmemesine rağmen netlemeye çalışma durumu. Gündüz içinse renk üretimi çok başarılı. Doğala çok yakın.

Fotoğraf çözünürlüğünü ayarlayamıyoruz. Resim düzenleme programları ile oluşturduğunuz efektli dosyaları .nat olarak kaydediyor ve nerede kullanabildiğiniz meçhul.

Flaşı oldukça kuvvetli. Zifiri karanlıkta bile belli mesafeye kadar işini çok iyi yapıyor.

Batarya

Telefon ekranı tam parlaklıkta iken yarım saate yakın kullandım ve bataryası %90’dan %50 ye kadar düştü. Kalan şarj süresi ise bir saat idi. Çok şaşırmıştım bu duruma.
    Glance in bataryadan çok harcamaması lazımdı ama gördüğüm kadarıyla o da iyi harcıyor. Parlaklığın az olmasına rağmen ve belli ledlerin yanmasına rağmen pil ömrünü farkedilir derecede etkiliyordu.

Sonradan bazı özellikleri kapatınca bataryası hakkındaki düşüncelerim eskisi gibi sert olmaktan çıktı. Çünkü 1 günü aşkın kullandığım zaman oldu, ‘glance screen’i, çift tıklama ile açılma gibi özelliklerini kapatınca.

Telefon güç koruma modunda iken, ekranda bulunan görüntüye göre sebebini anlamadığım bir şekilde herhangi bir değişim olduğunda renklenmeler, koyulaşma veya parlaklaşma gibi şeyler oluyor. Mesela fotoğraf kutucuğunda fotoğraflar kayarken siyah olan bir fotoğrafın ardından beyaz bir fotoğraf geldiğinde ekranın ışığı azalıyor/artıyor gibi düşünün. Efekt uyguluyor gibi. Bilmem anlatabildimmi. Rahatsız edici bir durum. Özellikle fotoğraflara bakarken.

Ses kalitesi

Hoparlör için konuşmak gerekirse, sesin 30 kademeli olması büyük gereksizlik. 25 den yukarısı zaten sesi yükseltmekten ziyade sesleri birbirine karıştırıyor. Hele basslı ve tempolu bir müzik dinliyorsanız ses rezil oluyor. Hoparlör konumundan dolayı da pürüzsüz ve dümdüz olmayan hiç bir yerde sesi net duyamıyorsunuz. Bloke oluyor. Ekranın üzerine koymak durumunda kalıyorsunuz ki kullanımınıza engel oluşturuyor bu durum.

Vasatın üstü olamayacağı için kulaklığını açıp dinlemedim sesi nasıldır diye. Bana gelen kutuda ne şarj aleti ne de kulaklık naylon poşetin içinde idi.

Hafıza

1 gb video’yu atmak 120 saniye tuttu. Aslında genel olarak hızı kötü sayılmaz, class 10 kartlara yakın bir performans gördüm ben. Kendi dosya transfer sistemini kullanıyor. Telefonun tüm klasörlerini görmenize izin vermiyor, gayet sade klasör seçenekleri var. Müzikler, videolar, fotoğraflar vs. gibi. Yalnız hafızasında olan bir dosyayı kullanmak için, ilk başta bilgisayarınıza kopyalama yapıyor daha sonra kullanabiliyorsunuz. Mesela 1 gb’lık bir video’yu izlemek istediğinizde, 2 dakika boyunca transferini beklemeniz gerekiyor. Saçmalık.

Kablosuz

Hangileri olduğuna tam emin değilim ama bluetooth ile bazı dosya türlerini atmanıza izin vermiyor ve belli bir kapasitenin üzerindeki dosyaları yollayamıyorsunuz. Ayrıca gelen dosyaları bir kere bildiriyor ve eğer o an bildirime basamazsanız dosyanın yerini arayıp bulmanız gerekiyor.

3g çipinin çift taşıyıcılı bağlantıyı desteklemesi güzel. Wi-fi performansı eski telefonum(HTC Evo 3D) kadar iyi değil gibi. Aynı ortamda iken daha az ağ bulabiliyordu.

Sistem

Yeniden başlatma seçeneği yok. Telefonu sessize almak için sesi 30 kademe düşürmek gerekiyor.

Ses demişken, telefonda sistem genelinde tek bir ses seviyesi ayarlama seçeneği var. Medya için, zil sesi için, bildirimler için vs. bütün ses seviyeleri ayrı ayrı değilde tek şekilde ayarlanıyor. Bir şey yazarken klavye sesi küt küt gelmesin diye sesi kısıyorsunuz, daha sonra gelen çağrıyı duymuyorsunuz. Müzik dinleyeyim diye sesi açıyorsunuz. Klavye yine küt küt. Yani her uygulama için ses ayarı yapacaksınız. Bu telefonda saçmalığın zirve yaptığı nokta işte burasıdır. Sahibinden’deki 20 günlük Lumia 925’lerin o kadar çok olmasının sebebini anlayamıyorsunuz tabi kullanmadan. Titreşimde çok kuvvetli değil ayrıca..
    Kanımca sistem genelinde ses seviyesinin tek artısı şu olabilir, size daha medyayı açmadan ses kısabilme imkanı vermesi. Çünkü diğer os’lerde izleyeceğiniz bir videonun sesini kısmak için ilk önce o video’nun oynatılmaya başlaması gerekiyor. Veya müziğin. Kesinlikle tek başına tercih sebebim olmazdı.

Arka planda uygulama çalıştırma olayı gayet başarılı, 3 tane oyunu arka arkaya açtım ve her seferinde 2 saniyede uygulama geçişini gerçekleştirdi. Büyük çaplı oyunlar deneme şansım olmadı tabi. Ama herhangi bir -yükleniyor- ekranının çıkmaması güzeldi.

Bu zamana kadar bir uygulamada donma yaşamadım, ama bir uygulama için yeniden başlatmak durumunda kaldım(geri tuşu ile çağırdığım fakat sürdürülüyor ekranında kalan bir uygulama).

İnternet paylaşımı yapıyorken size bağlanan kişi bağlantısını sonlandırdığında, sizin hotspot bağlantınızda bir süre sonra kapanıyor. Ve bunun için de bir seçeneğiniz yok. Tekrar bağlanmak istediğinizde hotspot u yeniden başlatmanız gerekiyor.

Telefon uygulamasına mail adresinizi girdiğinizde, kişilerinizin senkronize edilmesi başarılı. Bu tarafta sıkıntı çekmedim hiç.

Ekran tam bekleme konumuna geçecekken dokunduğumda ekran tekrar açılıp dokunmaya izin veriyor ama doğru çalışmıyor ve kaydırma kısmında kalıyor, işlem yapmanıza izin vermiyor. Birkaç kez başıma geldi.

Telefonun neredeyse tüm ayarları metin bazlı olmasına rağmen bazen bir ayar menüsüne girmeye çalıştığımda yükleniyor diyor. Bu olaya tavım. Ne yükleniyor çok merak ediyorum.

Bazı kişi girdileri bazen sayıca çok görünebiliyor, ve One Note uygulamasında rastladım, bir notu sanki 2 tane varmış gibi gösterebiliyor.

Açılıp kapanma hızı güzel sayılır.

Geri tuşuna bastığınızda cihazın nasıl davranacağını bazen bilemiyorsunuz. En son çıktığınız uygulamayı geri çağırmak için güzel çalışıyor fakat daha fazla uygulama kullandığınızda bu bir dezavantaja dönüyor. Çok daha fazla basmak zorunda kalıyorsunuz ve geri alma işlemi uygulama içindemi gerçekleşecek uygulamalar arasındamı olacak bilemediğiniz için kullanışlı olmaktan çıkıyor. Sms uygulamasındasınız diyelim, Windows tuşuna bastığınızda ve tekrar geri tuşuna bastığınızda, ilk başta sms uygulaması içerisindeki adımları teker teker geri geliyor, daha sonra farklı uygulamalara geri dönüşe başlıyor. Yani sms uygulamasının bir öncesinde kullandığınız uygulamaya geçiş için 4-5 kere geri basmanız gerekebiliyor.

Mobil veri kullanımı

Tüm uygulamalar yoğun olarak data kullanımına yönelik çalışıyor. Başlıca sebebi çoğu uygulamada arka planın canlı ve etkileşimli olması. Bu her zaman hoş bir şey değil.
    Herhangi bir bildirim olmadığı içinde sizi üzecek manzaralar ile karşılaşabiliyorsunuz. Sonradan gördüğünüz ve devam eden bir indirme mesela. Yada Mix Radio uygulamasına ekledğiniz çevrimdışı bir liste gibi. Ne bildirim var ne bir şey. Uygulamadan çıktığınızda unutursanız vay halinize. Durdurmak için yine ilgili uygulamaya girmelisiniz. Tabi önce o uygulamayı bulmalısınız..

Arayüz

Hızlı ayarlar adına hiçbir şey yok. Wi-fi’ı açma, sessiz profil, mobil data, hotspot, fener vs. gibi şeylerin hepsini ayarlara girip açmak durumundasınız(iOS7’ye kadar iOS’ta da olmayan şey).

Başlangıç ekranına her eklemek istediğiniz uygulama için uygulama ikonu başta listenin en altına ekleniyor sonra siz onu yukarıya taşıyorsunuz. Eğer uygulama kutucuklarınız fazla ise çokça zaman kaybedebiliyorsunuz bir uygulama kutusunu istediğiniz yere getirmek için.
    Kutucuğu küçük boyutta olan uygulamaların bazen ne olduklarını kestiremeyebiliyorsunuz, uygulama ismi olmadığı için mecburen uygulamayı açmak durumunda kalıyorsunuz.

Fotoğraflar uygulamasında sağa kaydırarak sıradaki fotoğrafa geçmeye çalıştığınızda geçemeyebiliyorsunuz. Çünkü çoğu zaman ekranın sağındaki saydam menüden kaydırmış oluyorsunuz parmağınızı, farketmeden. 3 nokta menüsü, sadece ekranın sağ üstünde yer alıyor(yatay konumda) fakat aşağıya kadar ekranı meşgul ediyor, işlevsiz kılıyor(görünmez olarak).

Ayrıca her zaman fotoğraflarınızın fotoğraflar uygulamasında arka plan olması hoş olmayabiliyor. Yanınızda biri bulunduğunda özel bir anınızın arka plan olarak görünmesi karşılıklı olarak istenmeyen bir durum oluşturabilir. Yine sunulan herhangi bir ayar seçeneği yok bu durumla ilgili.
    Fotoğrafların özellik&ayrıntı’larını göremiyorsunuz.

Bildirim geldiğinde kapatma yada geçme gibi bir seçenek yok. Ya uygulamaya gireceksiniz yada ekranın büyük bir bölümü birkaç saniye boyunca işgal edilecek. Diğer os lerde bu çok dikkat çekici bir unsur değil çünkü zaten ekranda bildirimlere ait bir bölge var.

Telefon uygulaması sanki bilinçli bir şekilde kullanışsızlaştırılmış gibi. Mesela arayüzün geneline hakim -yana kaydırma- işlevi, bu uygulamada yok. Mesela tuş takımını yana çektiğinizde kişilerinize ulaşmak güzel olabilirdi.
    Numaralara basarak isim araması yapıp arayabilme imkanımız da olmalı artık tüm telefonlarda.

Size bir arama geldiğinde ilk başta aramayı kabul etmek için yukarı kaydırmalısınız daha sonra cevap ver yada reddet gibi seçeneklere ulaşıyorsunuz. Bu kademeli tasarımın amacını çok merak ediyorum.

Büyük kutucukların verimsizliği işletim sisteminin geneline yansımış. Müzik uygulamasındaki müzikler , müzik bildirim kısmı(ses açıp kapattığınızda görünen yer), kişiler, tarayıcı uygulamaları, kısaca her yer. Fontlar büyük olduğu için alt alta gördüğünüz satır sayısı en fazla 5-6 tane oluyor genelde, kocaman 4.5” ekranda.. Daha fazla kaydırma yapmak zorunda kalıyorsunuz, çok verimsiz.

Animasyonlara yönelik, sayfa geçişlerine yönelik herhangi bir zamanlama ayarı mevcut değil. Bu durum size sıkıntı yaşatabiliyor her ne kadar hoş gözükselerde. Ani bir şey yapmak istediğinizde o sayfa geçişleri saniyeler gibi geliyor. Herkes animasyon sevmeyebilir. Sevse bile zamanını ayarlayabilmeli. Android tarafında olduğu gibi. Yada sizin hareket hızınıza göre size cevap verebilmeli, iOS’ta olduğu gibi(örn. ana sayfa kaydırma).

Bazen yatay olarak uygulama sekmelerinde geçiş yaptığımda ekranın üst bölgesinde(uygulama adının yazdığı yer) yalpalama, dalgalanma oluyor. Gpu&render ile ilgili olabilir. Yazı büyük olunca dikkatinizi çekiyor tabi.

Yüklü uygulamalar

En güçlü uygulamalarından olan Office’den çok fazla verim aldığımı söyleyemeyeceğim. Bir belgeyi açmaya çalıştığınızda alışık olduğunuz Office arayüzünün size eşlik etmesi hoş olabilir fakat bir belge oluşturmak istediğinizde imkânlarınız çok daralıyor. Temel işlerin haricinde bir şey yapamıyorsunuz. Android’de çok daha fazla işlevi olan uygulamalar mevcut.

Ücretsiz sesli navigasyon sunan, çevrimdışı harita indirebilme imkânı veren uygulama, 5 sene önce yapılan AVM’yi henüz haritalarında gösteremiyor. Aratsanız dahi çıkmıyor. Kaç sene daha geçmesi gerekiyor anlamış değilim. Google haritalarına güncel değil derdik, navigasyonu bu kadar övülen Nokia’nın haritalarının bu durumda olması beni şaşırttı, büyük hayal kırıklığı yaşattı(o ye kafiye).

Whatsapp’da görünen sohbet geçmişi çok kısa. En fazla 10 yazıyı gösteriyor ve eğer sık konuşuyorsanız 2 dakika önceki konuşmanızı bulmak zor olabiliyor. Yüklenmesi de 2-3 saniye alıyor. Ayrıca yazmadan geçemeyeceğim, mesaj uygulaması da bir yerden sonra klavyede gecikmeler oluşturuyor.

Bir iki oyun denedim, bazı oyunlar android’deki gibi kaymıyor. Yani donma vs. yok ama ekran tazeleme hızı eski cihazım gibi de değildi(Adreno 220).
    DataSense adında veri kullanımını gözetleyebilen, size aylık kota belirleyip ona göre bildirimler yapabilen bir uygulaması var fakat daha 3g ile wi-fi kanallarından gelen verileri birbirinden ayıramıyor kota kullanımında. ?

Mail uygulamasına gmail hesabımı eklediğimde gelen mailler, giden mailler ve silinen mailler için kendisi ek klasörler oluşturuyor. Bilgisayardaki tarayıcıdan gmail’e giriş yaptığımda bunu görebiliyorum. Çok abes bir durum. Üstelik yaptığım silme işlemlerini de senkronize etmesi zaman alıyor. Belki yarım saat civarında.

Gelen resimlerinizin herhangi bir önizleme veya –thumbnail hali sunulmuyor, göremiyorsunuz.
    Flaşı kullanabileceğiniz bir uygulamanın olmaması da çağ dışı.

Müzik çalar, video oynatıcı ve MixRadio

Muzik çalarda şarkının istediğiniz yerine dokunarak geçiş yapamıyorsunuz. Sadece hızlı oynatma yada –sarma yapabiliyorsunuz.

MixRadio’da her şey güzel aslında. Çevrimdışı listeler ve aradığınızı hemen bulabilme, istediğiniz şekilde liste oluşturabilme. Önermeler gayet tutarlı. Favori sanatçılarınızı seçip ortak bir liste oluşturabiliyor size. Ve siz bunu çevrimdışı olarak kaydedip her yerde dinleyebiliyorsunuz. Yalnız aynı anda toplam 4 tane çevrimdışı liste barındırabilirsiniz.
    Müzik kalitesi normal ve yüksek olarak da mevcut, yüksek kalite isterseniz sanırım MixRadio+ üyesi olmanız gerekiyordu tam hatırlamıyorum. Ücreti ise hiç merak edipte öğrenmedim. Gereği yoktu zaten kendi adıma.

Yine bir listede müzik dinlerken bir sanatçıya eksi oy verdim daha da geri alamadım. Geride gelemedim. Listedeki şarkıları yada oyladığım müzikleri de göremedim. Güme gitmişti güzelim parça.

Video oynatıcıda Fhd bir video izlerken videoyu ileri almak istediğimde(parmağımla kaydırarak) yaklaşık olarak 3 saniye bir bekleme oluyor. Azıcık takılma ile birlikte tekrar bir 3 saniye daha bekledikten sonra ancak devam edebiliyor. Herhangi bir noktaya direk bastığımda bu bekleme söz konusu olmuyor. Sonraki videoya geçmek istediğimizde ise geçemiyoruz. Tekrar çıkıp diğer videoyu seçmeniz gerekiyor. Sıra ile oynatamıyorsunuz yani. Komik.

Tarayıcı

Tarayıcı bazı karakterleri göstermede sorunlar yaşıyor. Sitelerin yüklenişi olması gerektiği gibi olmuyor, dizin olarak ve sitenin tam yüklenmesi açısından.
    Zaten yazarken de karakter sorunu yaşanıyordu.

Sayfada kaydırma yapmak için sayfayı tutup çektiğinizde seçilmeyecek şeyler görünebiliyor, yani sayfanın boş kenarlarından dahi tutup çekseniz sanki bir şeyi seçmişsiniz gibi gözüküyor.

Tarayıcının çift tıklayarak yakınlaştırma fonksiyonu fena çalışmıyor. Fotoya çift tıklıyorsanız onun sınırlarına kadar yanaşıyor mesela. Yazıya çift tıklıyorsanız onu maksimum büyütmeye çalışıyor, gibi. Yani ekranda dokunduğunuz noktaya göre her seferinde farklı ve gerektiği kadar yakınlaştırma yapıyor.

Tarayıcıda en fazla 6 sekme açabiliyorsunuz. Düşük bir rakam. Ve sekmeler arasında gezerken tekrardan yükleme yapabiliyor. Oyunların saklanabildiği ram de sekme saklayamayan bir tarayıcı.

Ayrıca bazı mobil siteler, kullanılan fonttan dolayı çok büyük görüntüleniyor ve uzaklaştırma yapamıyorsunuz(örn Dh mobil sitesi). Ve sekmeler menüsü seçenekler kısmında. Ekranda bulunmuyor. Zaman kaybı.

Gariptir, tarayıcıda ileri seçeneği yok. Ne menüde ne ekranda. Bu da çok sakıncalı bir durum.

Ekran Klavyesi

16:10 oranından kaynaklı klavyedeki karakterlere oldukça yer var yatay olarak, buna rağmen Türkçe karakterlerin tümüne yer verilmemiş. Ğ,ş,ç harflerine direk basarken ü,i,ö için uzun basıp seçmeniz gerekiyor. Dikey olarak ise çok fazla yer kaplıyor klavye, bazı durumlarda ekranın neredeyse sadece 3 te 1 lik kısmı kalıyor size kullanımınız için. Soru işareti de bulunmuyor. Sizin sembolleri açıp oradan seçmeniz gerekiyor. Numara veya sembol kullandıktan sonra boşluğa bastığımda harf görünümüne dönmemesini de kullanışsız buldum.

Yazdığınız bir kelimeyi düzenleme kısmı ise çok iyi iş yapıyor, imleci parmağınızın biraz üzerinde konumlandırıyor ve size daha rahat seçme imkânı veriyor aralığı. Fakat nokta atışı yapmak isterseniz buna izin vermiyor, kelimenin tümünü seçiyor, kötü.

Sensörler

Proximity sensörünün konumlandırılması ya ekran merkezinin çok dışına yapılmış, yada pek verimli çalışmıyor. Kullanımım süresince 2 kere art arda konuşmam kesildi. Uzun süreli ve önemli bir konuşma idi. Hatta ilk başta hoparlöre aldı, daha sonra konuşma kesildi. Tabii ki buna sebep olan unsurların en önemlisi konuşmayı bitirme seçeneğinin dikey olarak ekran ortalarında bulunmasıdır.. Diğer telefonlarda bu seçenek genellikle ekranın alt kısmında.

Işık sensörü gayet iyi çalışıyor. Önceki telefonumda zifiri karanlıkta bile ekran parlaklığı yeterince düşmüyordu. Bunda ekran neredeyse kararıyor. Olması gerektiği gibi. Fakat yine bir olumsuzluk oluşuyor, mavi ve tonları rahat görünemeyebiliyor bu parlaklıkta.

Market

Her uygulama indirmek istediğinizde 4-5 saniye kadar indiriliyor yazısı çıkıyor ve daha sonrasında sizi uygulamaların bulunduğu menüye atıyor. Bazen 3-5 tane uygulama indirmek istediğinizde çok can sıkıcı hal alabiliyor bu durum. Anlam veremediğim gereksiz bir bekleme.
    Bunun aynısını uygulamalara tek tek güncelleme yapmak istediğinizde de yaşıyorsunuz.
    Üstelik yeni kurduğunuz uygulamalar ile ilgili de hiçbir belirteç yok uygulamalar menüsünde, siz arayıp bulacaksınız. Tahmin edeceksiniz..
    Aynı şekilde yine markette uygulamalar arasında geziniyorken hangi uygulamanın yüklü olduğunu gösteren bir şey yok. Daha sonra indir gibi bir seçenek de yok.
    Markette bulunan uygulamalara ait herhangi bir ekran görüntüleri de yok, ne indiriyoruz neden indiriyoruz sadece orada yazan uygulama açıklamasına kalıyor/çoğu zaman kanıyorsunuz. Bu zamanda büyük eksiklik.

Bazı uygulamalar dengesiz olarak çok pahalı. İşlevi ile orantısız olan ücretlendirmeler yoğunlukta.
    Tüm uygulamaları deneyip alma şansınız yok.

Uygulama boyutları genelde küçük, fakat istisnalar yok değil. Sadece flaşı açıp kapatmak için kullanılan bir uygulama 8 mb idi mesela. Garip. Market düzeni ise vasat düzeyde, aynı adda veya benzer adda bir sürü uygulama mevcut, aklınızın bulanması iş/içten bile değil. Özellikle orijinali bulunmayan uygulamalarda.

Bitiş

Yanıldığım&eksik olduğum noktalar mevcut olabilir. Belirtildiği takdirde düzeltmek isterim.
    Okuyan arkadaşlara saygılar.

Bazı istatistikler
    -2763 sözcük
    -566 ? dakika düzenleme süresi
    -17640 karakter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuS.TeR -- 17 Ocak 2014; 21:57:23 >

• ilk mesaj benden olsun güle güle kullanın şimdi detaylı olarak okuyacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

ilk mesaj benden olsun güle güle kullanın şimdi detaylı olarak okuyacağım

Oops :)
    Hele bir okuyunda editlersiniz :)
  • HuS.TeR kullanıcısına yanıt
    tamamını okumadım henüz ama çok eksiği var bende geçmeyi düşünüyordum ama bu eksiklikler canımı sıkabilir aldıktan sonra şarj performansının kötü olması, dosya yöneticisinin olmaması, uçak modu olmaması bunlar bile büyük eksiklik bu arada iade etmişsin hayırlısı diyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

tamamını okumadım henüz ama çok eksiği var bende geçmeyi düşünüyordum ama bu eksiklikler canımı sıkabilir aldıktan sonra şarj performansının kötü olması, dosya yöneticisinin olmaması, uçak modu olmaması bunlar bile büyük eksiklik bu arada iade etmişsin hayırlısı diyelim
    Uçak modu vardı aslında yazıyı o kadar incelememe rağmen yine gözümden kaçtı kerata.
    Ek özellikleri çok kullanmadığınızda batarya ömrü farkedilir derecede artabiliyor.
    Dosya yöneticisinin ise güncelleme ile geleceği söyleniyordu. Son durumdan haberdar değilim.

umarım düzeltirler gerçekten büyük eksiklik bunlar ama sadece eksilerini de görmemek gerek
  • windows 9 ile bu metro ara yüzünden vazgeçileceğinden bahsediliyor ama belli olmaz.
    ben hiç beğenmiyorum bu ara yüzü
    ios, android, bb os 10, meego, symbian belle, sailfish os hepsini incelemişliğim var, bu metro ara yüzü kadar çirkin olanına rastlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antonidas -- 19 Ocak 2014; 0:24:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

windows 9 ile bu metro ara yüzünden vazgeçileceğinden bahsediliyor ama belli olmaz.
    ios, android, bb os 10, meego, symbian belle, sailfish os hepsini incelemişliğim var, bu metro ara yüzü kadar çirkin olanına rastlamadım.
    Kötü bir deneyim olmuş bundan sonra ne alacaksınız :) Bende 925 i seviyordum ki vazgeçtim :D
  • quote:

windows 9 ile bu metro ara yüzünden vazgeçileceğinden bahsediliyor ama belli olmaz.

katılıyorum şuan arayüz olarak benim en çok dikkatimi çeken ve sevdiğim olan kesinlikle sailfish os gelsede ülkemize yakından inceleme şansımız olsa keşke
  • quote:

quote:

katılıyorum şuan arayüz olarak benim en çok dikkatimi çeken ve sevdiğim olan kesinlikle sailfish os gelsede ülkemize yakından inceleme şansımız olsa keşke

Alıntıları Göster
    @tayfn1907
    Olumlu olumsuz ne görüp deneyimlediysem paylaşmaya çalıştım.

@antonidas
    Aslında görsel olarak göze hitabı hoş fakat hiç kullanışlı değil sıkıntı orada.
    Sailfish'e ise ben de şans verilmesi taraftarıyım, özellikle kenarlardan çekilerek farklı menülere&uygulamalara kısayoldan ulaşmayı çok elverişli buluyorum. Henüz öğrenim kısmında karmaşık gelebilir fakat daha sonra yapacağınız işler için zamandan tasarruf ettirebilecek bir yapı.

@qdry
    Maalesef öyle oldu, bazı şeyleri göze almıştım fakat devam edemeyeceğimi anladım.
    LG G2 alacağım, Android tarafında alınabilecek en iyi telefon olduğunu düşünüyorum.
    Android ile devam etmek istemediğim için WP'yi denemek istemiştim fakat sonra gördümki gerçekten Android'in kullanışlı olması, sizi özgür bırakması ve sunduğu imkanlar oldukça fazla. Alışmanın da ötesinde.

sessize almak için nasıl 30 kademe geri alıyorsun sen yapmayı bilmiyorsun.. ayrıca ekran döndürmeyi kapatma black ile geldi sanırım bunuda yazdın.. bence tarafsız olmamış resmen telefonun kötülemissin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fotoburak

sessize almak için nasıl 30 kademe geri alıyorsun sen yapmayı bilmiyorsun.. ayrıca ekran döndürmeyi kapatma black ile geldi sanırım bunuda yazdın.. bence tarafsız olmamış resmen telefonun kötülemissin..

Telefonu kullanmak için parasını ödedim ve aldım. Telefonu kötülemek için bir sebebim yok ne gördüysem onu yazdım. İki nokta koyup bilmiyorsun diyeceğinize sessize almanın kısayolunu biliyorsanız yazın.
    Ses tuşuna bir kere basıp ekranda beliren bildirim kısmından sessize alabilirsin diyecekseniz kısayol dediğimi hatırlatmış olayım şimdiden.
    kardeş ozaman almadan önce araştırsaydın gördügüm kadar pişman olmusundur aldıgına nede olsa olumlu yanı yok ya
  • quote:

kardeş ozaman almadan önce araştırsaydın gördügüm kadar pişman olmusundur aldıgına nede olsa olumlu yanı yok ya

Araştırmadığımı nereden biliyorsunuz? Telefonun duyurusu yapıldığı zamandan beri takip eden, Türkiye'ye geldiği ilk andan beri her fırsatta gidip tekno mağazalarda deneyen biriyim.
    Telefonu alıp kullanmadan bu kadar şeyi bilemiyorsunuz zaten konuyu açmamın sebebi o. Doğru düzgün okusaydınız olumlu özelliklerinden bahsettiğimi de görebilirdiniz.
    Ve halen daha kısayolun ne olduğundan bahsetmediniz. Söyleyeceğiniz yararlı ve yapıcı bir şey varsa söyleyin, yok ise bu kadar sohbet yeterli.
  • quote:

adam daha ikinci satırda yazmış Telefonu tamda WP8 Black güncellemesinin öncesinde iade ettim. diye daha niye adama öyle diyorsun eksikliklere eksik demiş olmayanlara yok
  • quote:

quote:

adam daha ikinci satırda yazmış Telefonu tamda WP8 Black güncellemesinin öncesinde iade ettim. diye daha niye adama öyle diyorsun eksikliklere eksik demiş olmayanlara yok

Alıntıları Göster
    Telefon değil de, işletim sistemi incelemesi olmuş resmen. Hala donanım ve yazılımı ayıramıyorsunuz. Bir de şu işletim sistemini, ram canavarı ve stabilitesi yerlerde sürünen android ile karşılaştırmayı bırakın lütfen. Fontlarımızla, canlı karolarımızla mutluyuz biz. Gidin playstore da fellik fellik launcher kasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: sercansaim

Telefon değil de, işletim sistemi incelemesi olmuş resmen. Hala donanım ve yazılımı ayıramıyorsunuz. Bir de şu işletim sistemini, ram canavarı ve stabilitesi yerlerde sürünen android ile karşılaştırmayı bırakın lütfen. Fontlarımızla, canlı karolarımızla mutluyuz biz. Gidin playstore da fellik fellik launcher kasın.

Siz o donanımı yazılımsız, yazılımı da donanımsız kullanabiliyorsunuz fakat bizim haberimiz yok sanırım.
    İncelememde konu başlıkları ile ayrımlar yaptım, her şey gayet açık ve net anlamak isteyene.
    Eğer bir akıllı cihazdan bahsediyorsak piyasanın %70 civarını domine etmiş bir işletim sistemi ile bu cihazın işletim sistemini tabii ki de karşılaştırabilirim. İstersem Windows 98 ile de karşılaştırabilirim orası bana kalmış.
    Bu konu benim konum, birisi gidecekse o da siz olacaksınız, mutlu mutlu.
    Zira fanboylar hiç gelmese daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: HuS.TeR

quote:

Siz o donanımı yazılımsız, yazılımı da donanımsız kullanabiliyorsunuz fakat bizim haberimiz yok sanırım.
    İncelememde konu başlıkları ile ayrımlar yaptım, her şey gayet açık ve net anlamak isteyene.
    Eğer bir akıllı cihazdan bahsediyorsak piyasanın %70 civarını domine etmiş bir işletim sistemi ile bu cihazın işletim sistemini tabii ki de karşılaştırabilirim. İstersem Windows 98 ile de karşılaştırabilirim orası bana kalmış.

Alıntıları Göster
    konu sahibi arkadaşa teşekkür ediyorum içimi rahatlattığı için. allahtan diyorum lumia 920 yerine gidipte xperia sp almışım. androidi seviyorum bu telefonda en ufakta bir stabilize sorunu yaşamadım yağ gibi akıyor işte milletin beklentisi ne bilmiyorum android gayet güzel bir sistem

• quote:

Orijinalden alıntı: IIBurkiII

konu sahibi arkadaşa teşekkür ediyorum içimi rahatlattığı için. allahtan diyorum lumia 920 yerine gidipte xperia sp almışım. androidi seviyorum bu telefonda en ufakta bir stabilize sorunu yaşamadım yağ gibi akıyor işte milletin beklentisi ne bilmiyorum android gayet güzel bir sistem

Lumia 920 de hoş bir cihaz ama günümüzde o ağırlıkta ve kalınlıkta bir cihazı taşımak pek rahat değil. HTC Evo 3D kullandım 2 seneyi geçti, insan daha ince ve hafif bir şey istiyor. Gerçi Xperia SP'de çok hafif bir cihaz değil ama daha kabul edilebilir bir yerde. Sony'lerin genel olarak kontrast değerleri iyileşemedi gitti. Müşteri hizmetleri ise vasatın ötesinde. Maillerimize 10 günde ancak cevap alıyorduk, üstelik kalıp cevaplar.. Satış sonrası iyi bir olayı varsa bizim gördüğümüz, o da teleservice'dir, distribütör ürünü aldıysanız. Xperia S cihazımızın kamerasındaki lag problemi yüzünden 3 kere servise verdik, tam 4. yü verip düzelmemiş şekilde geri alacak ve hakem heyetine başvuracakken, muadil ürün olan Xperia SP'yi kapalı kutu olarak teklif ettiler. Sanırım alacağız.
    Ha ücret iadesinin önünü kesmeleri pek hoş olmadı tabi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuS.TeR -- 17 Şubat 2014; 15:50:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HuS.TeR

quote:

fanboy değil, sahibi olduğum 24.cü android cihazdan sonra wp platformuna geçiş yapmış kullanıcıyım. İnsanları yanlış bilgilendiriyorsun. Foruma konu açıp, konuna yorum gelince insanlara deh deh hadi burdan dememeyi öğrenmek gerekiyor. Forum da kimsenin babası değil. İnceleme eleştirim sanaydı, ama diğer eleştirileim android fanboylarına. Onu da üzerine alınmışsın. 925 kamera ve lens sensörleiyle deneyimin tadını çıkartıyorum dostum valla. Garibim arkadaşım s4 ile elinde gece bir şeyler çekmeye çalşıyordu çamur gibi karanlık goruntuler tabi ki. Çekil dedim 2dk. L925ile çektim sonuç ortada. Oturup da hem yazılım hem donanım karşılaştırması yapsak sabaha kadar sürer tartışma. Cihazı alacak olanlar bilsin. Çöp diyenlere aldırmayın.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.