Şimdi Ara

Lumia isimlendirmesi hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğiniz üzere her lumia modelinin kutusunda telefonun kilit ekranında telefonun modeline gore saat yazıyor örneğin 520 için 5:20, 1520 için 15:20 gibi. Şimdi bunların sınırı var mesela 950 çıktı 9:50 ama 9:60 yapamazlar. Bir de x40 serisinde bazı modelleri atlamaları falan. x50 ye daha çabuk ulaşmak ve x50 de w10 lu ilk cihazları çıkarmak, sonrasında başka bir markaya (Surface Phone gibi) mı geçmek istiyorlar?

Düşünceleriniz nelerdir? Bem şahsen 9:60 9:70 diye saat olayına devam edeceklerini sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Saat olayına devam etmek zorunda değiller usta oyle bi kaide yok sonuçta. Adam istediği sayıda istediği isimle çıkarır telefonunu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lumia markası bitirilip yerine daha güçlü bir isim olarak surface phone getirilebilir. Önemli olan surface phone u da plastik yapmamaları.

• Lumia markası alt ve orta seviye için devam eder.ust seviye için sadece surface phone ismi kullanılır.metal kasalı,intel işlemcili,full windows 10 destekli,kalemli,oled ekranlı,iyi bataryalı...

• Konuyla pek alakası yok ama eğer Windows 10 mobile a geçerseniz ve telefonu sıfırlarsanız destek birimi uygulamasında cihazınız surface olarak geçiyo nedense.

• .exe programları telefonda çalıştırmak kadar mantıksız bir fikir duymadım. Telefonda çalıştırmak o kadar gerekli olsa o firma zaten mobil uygulamayı yazar ki Facebook, Instagram, haber siteleri vs. hepsinin mobil sitesi olduğu halde telefonlara uygulama yazıyor. Aynı şekilde Autodesk, Adobe Photoshop, VLC gibilerinin de mobil uygulamaları var. XP çıktığı zamanlarda 2si1 dokunmatik dizüstü/tablet karışımı cihazlar vardı, kalemle başlat menüsüne, kapatma tuşuna basmak, yazının belli bir bölümünü seçmek o kadar zordu ki insanlar 2si1 cihazların aşırı gereksiz olduğunu düşünüp Microsoft'u bir güzel eleştirdiler. Bütün iş "dokunmatik ve küçük" ekranda .exe çalıştırmak olsaydı XP 2si1 cihazlar satış rekorları kırardı lakin döneminin en mobil ve .exe çalıştırabilen cihazları onlardı.

Eğer gelecekse, Surface Phone'un getireceği 2 şey var, kalem ve metal kasa, başka bir artısının olacağını sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: NamelessWonder

Saat olayına devam etmek zorunda değiller usta oyle bi kaide yok sonuçta. Adam istediği sayıda istediği isimle çıkarır telefonunu.

Ya tabii ki zorunda değiller ama şimdiye kadar bunu yaptılar şimdi ne yapacaklar kutuda 9:60 yazamaz, 60'da modunu alıp mı yazacaklar 10:00 diye? Veya rastgele bir saat belirleyip hep onu mu yazacaklar?

Bu şuna benziyor Amber Black Cyan Denim gibi alfabeye göre gitmesi.

Ben x60 a gelindiğinde öylece kutulardaki duzeni bozacaklarını sanmıyorum açıkçası. Bilmiyorum belki size mantıksız geliyor olabilir ama bana gore öyle.

Surface phone amiral gemileri olur, bir de ya yeni bir marka ve isimlendirmeyle orta seviye cihazlar falan çıkarırlar.

Ama buraya yazıyorum. x60 serisine gelindiğinde asıl değişiklik başlayacak.

Edit:
    @JUSTTMAX
    Bak bunda bir işaret işte. Surface phone gelecek ve sadece amiraller için de olmayabilir. Hatta surface bilgisayarların da uygun fiyatlı versiyonlarını çıkarmaya başlayabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VatandA.Ş. -- 17 Ocak 2016; 18:54:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

.exe programları telefonda çalıştırmak kadar mantıksız bir fikir duymadım. Telefonda çalıştırmak o kadar gerekli olsa o firma zaten mobil uygulamayı yazar ki Facebook, Instagram, haber siteleri vs. hepsinin mobil sitesi olduğu halde telefonlara uygulama yazıyor. Aynı şekilde Autodesk, Adobe Photoshop, VLC gibilerinin de mobil uygulamaları var. XP çıktığı zamanlarda 2si1 dokunmatik dizüstü/tablet karışımı cihazlar vardı, kalemle başlat menüsüne, kapatma tuşuna basmak, yazının belli bir bölümünü seçmek o kadar zordu ki insanlar 2si1 cihazların aşırı gereksiz olduğunu düşünüp Microsoft'u bir güzel eleştirdiler. Bütün iş "dokunmatik ve küçük" ekranda .exe çalıştırmak olsaydı XP 2si1 cihazlar satış rekorları kırardı lakin döneminin en mobil ve .exe çalıştırabilen cihazları onlardı.

Eğer gelecekse, Surface Phone'un getireceği 2 şey var, kalem ve metal kasa, başka bir artısının olacağını sanmıyorum.

Aslında ben de sanmıyorum. Çünkü microsoft kendisi de zaten win32 uygulamalarının devrini kapatmak istiyor. Bunun için de bridge yapıyorlar. Bu kesinlikle bizim düşündüğümüz gibi olmayacak. Farklı şeyler peşindeler. 1-2 sene sonra full photoshop'u telefonlara getirebilirler mesela.mümkün. Tek gereken donanım ki onu da yaparlar zaten. Şimdiden "win32 programları çalıştırılabilecek" veya "win32 uygulamalarını port edecekler ama sadece 64-bit işlemcili cihazlarda çalışabilecek" gibi tahminler yapmak zor.

Sanırım bekleyip göreceğiz.

• Son çıkan Lumialar'da saat olayı yok zaten. Saat olayını bitirmek için x60'ı beklememişler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biyturs_OnSr -- 17 Ocak 2016; 19:44:26 >
  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt

Konuya noktayı koydun hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

Son çıkan Lumialar'da saat olayı yok zaten. Saat olayını bitirmek için x60'ı beklememişler :)

güzeldi

yataktayken yazmıştım onu. o anda kutusunda yazıyordu diye hatırlamıştım ama o kadar da önemli değil. kutusunda yazmasın sonuçta sitede dediğim gibi devam ediyorlar:
    https://www.microsoft.com/en-us/mobile/phone/lumia950/

belki bunu da bırakırlar bilemiyorum ama içimde bir his var x60 serisini göremeyeceğimize dair.

edit: yazıyormuş zaten mesela 550'dehttps://www.youtube.com/watch?v=5wWCDNhz3NY
    bu da 950 kutusunun alt kısmı: (0:30)https://www.youtube.com/watch?v=gNNLXRuz1ic
    aynı şekilde 0:20 :https://www.youtube.com/watch?v=447koJnAakk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VatandA.Ş. -- 17 Ocak 2016; 19:57:30 >

• İlk defa burada görünce farkettim kutunun üzerindeki saat mevzusunu ve hemen gidip benim telefonun kutusuna baktım .Tebrikler baya dikkatlisiniz

• Uçan Fin kullanıcısına yanıt
    İlk aldığım anda dikkatimi çekmişti benim saatde 6:40 yazması sonradan jeton duştu tabi

• Lumia 520´nin kutusundaki saat 9:20´yi gösteriyor. Dalgınlıklarına gelmiş herhalde.
    Lumia 525´te sorun yok saat doğru. 5:25í gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 18 Ocak 2016; 14:32:27 >

• Konuyu yeniden gündeme getireyim.

Microsoft'un artık cihaz üretmeyeceği haberleri yayılmaya başlandı bile. Bence bu kasıtlı yapıldı. 940'ı atlamaları. 960 veya herhangi bir x60 gelmeyecek bence.

http://windowsphonehaber.com/microsoft-2016da-windows-10-mobile-icin-ne-planliyor.htm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.