Şimdi Ara

Samsung’un ilk 3nm işlemcisi Exynos W1000 tanıtıldı: İşte detaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung’un ilk 3nm işlemcisi Exynos W1000 tanıtıldı: İşte detaylar
    Samsung’un 3nm işlem sürecinde verim sorunları yaşadığı uzunca bir süredir konuşuluyordu. Samsung bu iddiaları reddetse de iddiaların ardı arkası kesilmemişti. Süreç bu şekilde ilerlerken Samsung, sürpriz bir duyuruya imza atarak ilk 3nm işlemcisi Exynos W1000’ü tanıttı. Samsung Exynos W1000 özellikleri ve detayları şu şekilde:

Exynos W1000 tanıtıldı

Samsung Exynos W1000, adından da anlaşılacağı üzere firmanın giyilebilir cihazlara yönelik geliştirdiği bir işlemci. Bir büyük performans çekirdeği ve dört küçük verimlilik çekirdeğine sahip olan Exynos W1000, önceki nesle göre çok ciddi kazanımlarla birlikte geliyor. Bu arada Samsung, Exynos W1000 çipini önümüzdeki hafta tanıtacağı Galaxy Watch 7 ve Galaxy Watch Ultra'da kullanacak.

Spesifik olarak Exynos W1000’ün performans çekirdeğini Cortex-A78, verimlilik çekirdeklerini Cortex-A55 oluşturuyor. Samsung Foundry'nin ikinci nesil 3nm (muhtemelen SF3) süreci ile üretilen Exynos W1000, Exynos W930'a kıyasla 2,7 kat daha hızlı uygulama başlatma süreleri ve daha hızlı uygulamalar arası geçiş sağlıyor. Saf performans noktasında ise firma, yeni CPU’nun tek çekirdekte 3.4 kat, çok çekirdekte ise 3.7 kat daha hızlı olduğunu söylüyor. Bunlar oldukça iddialı değerler.

Grafik tarafında ARM’ın Mali-G68 MP2 GPU'sunu kullanan Exynos W1000, 640 x 640 piksel veya 960x540 piksel çözünürlüğe kadar ekranları destekliyor. Çip ayrıca entegre 32GB dahili depolama alanına sahip. Exynos W1000 için Samsung boyutu azaltmak, performans ve verimliliği artırmak için bazı yeni teknolojileri de kullanıyor. Güç verimliliğini ve ısı dağılımını artırmak için Fan-out Panel Level Packaging ve FOPLP paketleme teknolojisini kullanıyor. Bu, Exynos 2400’de gördüğümüz FOWLP’e benziyor.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Watch 7 ve Watch Ultra fiyatı sızdı: Tek model olacak

Bunun yanı sıra gömülü paket üstü paket bellek teknolojisini kullanarak RAM ve depolamayı aynı çipin üzerine yerleştiriyor. Samsung ayrıca güç yönetimi entegre çipini (PMIC) de aynı pakete yerleştirmiş durumda. Exynos W1000 ayrıca, Always on Display (AoD) modunda daha yüksek detaylar ve daha iyi renklerle geliştirilmiş saat yüzleri için 2.5D Always on Display (AoD) özelliğini taşıyor. Ek olarak ses için Bluetooth LE, daha fazla enerji tasarrufu için LPDDR5 RAM, 4G LTE, Bluetooth, Wi-Fi b/g/n, GPS ve NFC desteğini vadediyor.

Kaynak:https://www.sammobile.com/news/samsung-exynos-w1000-first-3nm-chip-launched-specs/
    Kaynak:https://www.semiconductor.samsung.com/processor/wearable-processor/exynos-w1000/

• Gear Sport'tan bu yana kullandığım Samsung saatler...

Gear Sport, Watch Active, Watch Active 2, GW3, GW4, GW5 Pro...

Şimdi Samsung saatlerin tabiri caizse içinden geçen biri olarak Samsung saatlerle alakalı en büyük eleştirim arayüzün gereksiz kere KASMASI, DONMASI sorunudur. Mesela antrenman başlatacağım, YouTube Music uygulamasının kendisine gelip müzik çalması 1dk sürüyor. Apple Watch'un halini görüyorsunuz, adamlar "pil ömrü" eleştirisine kulaklarını tıkamış vaziyetteler çünkü pil ömrü ile uğraşarak aslında deneyimi öldürüyorsun. Ayıptır.

W1000 ile birlikte bu kasma ve donma sorunları ortadan kalkıyorsa müthiş. İnanın pil ömrü umrumda değil, en dandik saat bile bugün 24 saati rahat çıkarıyor. Bize hız ve tepkisellik lazım. Ben kolumu kaldırınca nabız verilerimi ANLIK olarak görmek istiyorum. Bana bayır çıktığımda 80 nabız gösterme, işlemci tıkır tıkır çalışsın, her şeyimi analiz etsin.

• Haber güzel fakat 3nm olmasına rağmen diğer rakipleri şu şekilde diye bir dip not olsaydı da benim gibi her zaman takip etmeyen birisi 3nm için daha erken yada uygun olduğunu anlayabilsrydi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gear Sport'tan bu yana kullandığım Samsung saatler...

Gear Sport, Watch Active, Watch Active 2, GW3, GW4, GW5 Pro...

Şimdi Samsung saatlerin tabiri caizse içinden geçen biri olarak Samsung saatlerle alakalı en büyük eleştirim arayüzün gereksiz kere KASMASI, DONMASI sorunudur. Mesela antrenman başlatacağım, YouTube Music uygulamasının kendisine gelip müzik çalması 1dk sürüyor. Apple Watch'un halini görüyorsunuz, adamlar "pil ömrü" eleştirisine kulaklarını tıkamış vaziyetteler çünkü pil ömrü ile uğraşarak aslında deneyimi öldürüyorsun. Ayıptır.

W1000 ile birlikte bu kasma ve donma sorunları ortadan kalkıyorsa müthiş. İnanın pil ömrü umrumda değil, en dandik saat bile bugün 24 saati rahat çıkarıyor. Bize hız ve tepkisellik lazım. Ben kolumu kaldırınca nabız verilerimi ANLIK olarak görmek istiyorum. Bana bayır çıktığımda 80 nabız gösterme, işlemci tıkır tıkır çalışsın, her şeyimi analiz etsin.

• FısFısss kullanıcısına yanıt
    Bu kadar Samsung saat deneyeceğine Huawei Watch 3 Pro falan alsaydın zamanında hala çatır çatır hızlı ve min da 2 gün pil ömrü alıyor olurdun en az. Olay pil ömrü ile alakalı değil exynosta bir bkluk var aşamadıkları. Huawei frekansı düşük çağ eskisi kirin 710 koyuyor saate ama çatır çatır çalışıyor.

• kesinlikle mükemmel haber.

acabaa exynos 2500 da gelecek mi, daha önce iptal edildiği yönünde haberler çıkmıştı.

• darkem D kullanıcısına yanıt
    Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1 var mesela 4 nm de.

ama onlarda bir sonraki versiyonda 3 nm ye geçebilirler.

• Xloud X kullanıcısına yanıt

Evet ne olduğu belirsiz bir işletim sistemi ve 0 3. parti uygulama desteği ile.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eyuunal E kullanıcısına yanıt
    HarmonyOS 4.2 de şuan gayet Appgallery den iniyor uygulamalar. Kasarak saat kullanmaya devam edin.

• Engellemiş birde Samsung’un ilk 3nm işlemcisi Exynos W1000 tanıtıldı: İşte detaylar  Ben Tizenli saat kullanıyorum bazı durumlar hariç (telefona yeni bağlandığında) kasma olmuyor. One UI 6'nın test sürümünü kullanan kullanıcılar ise saatin daha seri çalıştığını söylüyorlar asıl versiyonu çıkınca daha iyi anlarız. Wear OS ile ne olduğu belirsiz harmonyos u kıyas etmeye lüzüm yok. Babamda zaten Huawei Watch 3  var.

• FısFısss kullanıcısına yanıt

gerçekten öyle, Watch 4 classic kullanıyorum aşırı derecede donuyor.

Mağazaya gidiyorsun watch 5 var, donuyor.

1 sene geçiyor watch 6 için gidiyorsun, yine donuyor.

Adamlar sırf donmasın diye 5 çekirdekli işlemci ile gelecekler herhalde. artık watch 7 de donarsa.....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GryAsl G kullanıcısına yanıt
    Şuanda kolumda GW7 var, yeni nesil işlemci gerçekten harika. Laf olsun diye söylemiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.