Şimdi Ara

Luna ekosistemi çöktü, geliştiriciler borç arıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Luna ekosistemi çöktü, geliştiriciler borç arıyor

Kripto para dünyasında en önemli ekosistemler arasında yer alan ve UST stabil parası için 3 milyar dolara yakın Bitcoin satın alarak dikkatleri üzerine çeken Terra LUNA ekosistemi tarihi bir çöküş yaşadı. 

Luna fiyatı ne oldu?

30 milyar dolardan fazla Pazar değerine sahip olan Terra LUNA ekosistemi, iki gün önce UST stabil parasını dengede tutabilmek için 2.4 milyar dolarlık Bitcoin sattı. Sonrasında piyasa adeta kan gölüne döndü.

Ayrıca Bkz.Bitcoin 30 bin doların da altına indi, UST stabil para birimi çakıldı

UST para birimi 60 cent seviyesine düşerken ABD Hazine Bakanı Janet Yellen bile bunu örnek göstererek kripto paralardaki stabilitenin ne denli güvenilmez olduğuna değindi. Yatırımcısını küstüren LUNA para birimi de haliyle çakıldı. 

120$ tepe seviyelerinin ardından şok bir biçimde 9$ seviyelerini gören LUNA 3 milyar doların altında bir Pazar değerine geriledi. Günlük hacim ise 10 milyar doların üzerine çıktı. Borsalarda LUNA ve UST çekimleri kapatılırken bazı borsalarda ise UST ticareti de bir süreliğine durduruldu. 

Kripto para tarihine bir kara leke olarak kaydedilen LUNA olayının vakıf içerisinde kontrol dışı bazı işlerin döndüğüne dair işaretler de vermiş oldu. Geliştiricilerin bu büyük enkazı kaldırabilmek adına 1 milyar dolar civarında borç aradığı belirtiliyor. Karşılığında ise yarı fiyatına LUNA vererek 2 yıllık bir süreçte kilitli tutacağı gelen haberler arasında. Yatırımcının güvenini kaybeden LUNA ekosistemi tekrar eski günlerine dönebilecek mi merak konusu. 

• pandemiden önce bitcoin 3700 dolardı. merkez bankaları piyasaya yüklü miktarda nakit pompalayınca bitcoin 62000 dolara kadar çıktı. şimdi de faiz artışlarıyla piyasadaki parayı geri çekiyorlar. teknik olarak bitcoin 5000 doların altına inebilir. yani kripto piyasası balinaların insafına kalmış durumda....
  • olur böyle şeyler sıkıntı yok.

• Dün bu fırsat kaçmaz deyip 30'dan girdim :) Şu an 8 ve uçurumdan düşmüş gibi çakılıyor.
    Tavsiyeler Usdt 1 olmadan yaklaşılmaması yönünde. Bence hiç dokunmamak en iyisi. Belki de sonsuza kadar öldü.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O değil de ekonomistlerin 'bir döviz cinsinin düşmesini engellemek için o dövizden veya başka dövizleri piyasaya sürmek hatadır' sözünü hatırlattı. Türkiye de doları tutabilmek için piyasaya dolar satıyor.

• ust gitti simdi çanlar ponzi usdt için çalıyor.

yok öyle yalancıktan kendimi bir para birimine eşitliyorum diyip havadan basılan paralarla btc alıp kafana göre pump dump yapmak.

• 1 haftada 100 üzerinden 5 e düştü. Üstelik ufak birşey de değil. 40 milyar dolara yakın piyasası olan bir proje.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Order Block 8.5 dolarda cesaret edip giremedim. Çünkü düşen bıçak tutulmaz arkadaşlar. Netflixe olanı hatırlayın %10 düşünce indirim var diyorlardı sonrası malum… Yani demem o ki siz dibi tutamazsınız o hedge fonlarının işi he bazen onlarda müthiş zarar ediyor bunun farkında olun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dönmez... .5 dolara düşerse belki 100 dolares yatırılabilir...

• Yok öyle bir durum.elinizde kanıt delil olmadan sallıyorsunuz. TL karşılığı Dolar satmak için elinde TL olan birilerinin dolar talebi olması gerekir. Şu son konjonktürde kimin elinde TL var!!! Türkiye'de yabancı kaldı mı ki de TL bozdurup dolar alsın. Türkiye'deki TL hesapları da parayı KKM hesaplara bağladı. KKM hesaplarında azalış olmadan böyle bir iddia da bulunmak ya safdilliktir, yada art niyetliliktir. Ayrıca bu iddia Merkez bankasının rezervlerinin ekside olduğu iddiasıyla da çelişmektedir. Madem elimizde dolar yok ne satıyoruz o zaman.

• sıkıntı isi tınne ucuzdan luna toplamaya devam nakit yoktu çagırdım hurdacıyı verdim hurdaları 12 bin tlilik bir luna fortföyü oluşturdum yeterki düşsün br her yerden toplarız

• Short poz acan var mi peki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Delile gerek mi var piyasanın durumu ortada? Merkez bankasında kasayı açıp parayı saymıyorlar herhalde değil mi gelen giden dengesine göre eksili hesaplanıyor.

• sanırım Luna ve Ust'si artık bitti. hepsinden öte Ust yüzünde Luna hem Btc'lerinden oldu (5200 Btc) hem de en önemlisi bu : kendine olan güven bitti.

Demek ki, bunlar da olabiliyormuş. Bu piyasa tehlikeli bir hal aldı.

• Yaklaşık 4-5 dolar civarından luna aldım. Şuan luna 2.16 Ve 2.01 dolar civarında oynuyor. Luna bakalım nereye kadar düşecek.

• domino etkisi yaratması çok muhtemel bir durum bu arada

• Neden borç arıyorlar zaten ne üretiyorki ?

• Feci bir operasyon döndü ust ve luna projesinde. Operasyoncular parayı götürdü zeplinle. Kazazedeler ise perişan. İntihar haberleri yakındır. Sadge...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliceqper A kullanıcısına yanıt

ne 5 doları 1 doların altına düştü

0.60 centlere iyice ..... bellediler piyasanın ya

6 dolardan aldım 2 dolardan işlem görüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 11 Mayıs 2022; 18:59:12 >
  • labtek38 kullanıcısına yanıt
    Altcoinler hakkında sık sık proje terimini duyuyorum hocam bu proje nedir?

• Naruto45 N kullanıcısına yanıt
    0.75 e düşüp 5 dolar seviyesine geri zıpladı 😁

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.