Şimdi Ara

lutfen anlatın bana

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar benim bilgisayarın biosu uctu galiba bana bios guncellemeyi anlatabilirmisiniz

• -önce güncel biosu bul(internetten anakartının modeline uygun olanını bul)--.bin uzantılı
    -flash programı ve bin dosyasını bi diskete at.
    -bilgisayarı dostan aç.
    -a:\flash.exe yaz. program açılacaktır.
    -önce diğer biosu kaydetmeni soracak mutlaka kaydet. sallama bi bin uzantılı isim adına kaydet.
    -güncel dosyayı isteyecek sen de tam yolunu yaz örnek:a:\viabiosv11.bin
    -program uygunluğunu denetleyecek uygun değilse uygun değil diye bi uyarı verir sakın yükleme. uygunsa yüklemeyi onayla. 10-15 saniyede yükler sonra restart yapmanı ister.

bu arada sakıncalı bi iştir. elektrik giderse o esnada bios da gider. program işini bitirmeden elektriği kesme veya resetleme.
  • quote:

Orjinalden alıntı: scorpion_ysc

-önce güncel biosu bul(internetten anakartının modeline uygun olanını bul)--.bin uzantılı
    -bilgisayarı dostan aç.
    -önce diğer biosu kaydetmeni soracak mutlaka kaydet. sallama bi bin uzantılı isim adına kaydet.
    -program uygunluğunu denetleyecek uygun değilse uygun değil diye bi uyarı verir sakın yükleme. uygunsa yüklemeyi onayla. 10-15 saniyede yükler sonra restart yapmanı ister.

bu arada sakıncalı bi iştir. elektrik giderse o esnada bios da gider. program işini bitirmeden elektriği kesme veya resetleme.

+11111

• faydalı bir konu
  • quote:

Orjinalden alıntı: idemci

arkadaslar benim bilgisayarın biosu uctu galiba bana bios guncellemeyi anlatabilirmisiniz

bios uçtu derken bilgisayar hiç mi açılmıyor... eğer açılıyorsa bios uçmamış demektir zaten...
    hiç açılmıyorsa @scorpion'un dediklerini yapamazsın.. orada belirtilenler normal
    bios update prosedürüdür...
  • Peki arkadaşım bilgisayar hiç açılmıyorsa ne yapabiliriz?
    quote:

Orjinalden alıntı: nadir_en

quote:

Orjinalden alıntı: idemci

arkadaslar benim bilgisayarın biosu uctu galiba bana bios guncellemeyi anlatabilirmisiniz

bios uçtu derken bilgisayar hiç mi açılmıyor... eğer açılıyorsa bios uçmamış demektir zaten...
    hiç açılmıyorsa @scorpion'un dediklerini yapamazsın.. orada belirtilenler normal
    bios update prosedürüdür...
  • quote:

Orjinalden alıntı: oNuR!

quote:

Orjinalden alıntı: scorpion_ysc

-önce güncel biosu bul(internetten anakartının modeline uygun olanını bul)--.bin uzantılı
    -bilgisayarı dostan aç.

+11111

Arkadaşım forum kirliliği ile ilgili o kadar yazı çıkyor hala +11111111 diyorsun.Sen +1 desen ne olur ,demesen ne olur.Zaten post sayını yükseltmişsin yükselteceğin kadar

• hiç açılmıyorsa yapacak fazla birşey yok...
    bootcore zarar görmedi ise "blind bios update" denenebilir başka
    da yapacak tekşey kalıyor kasayı sırtlayıp bir tekniğe götürüp
    biosu yeniden yazdırmak...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.