Şimdi Ara

Lütfen bakın.Asus GTX 560 Ti SLI yaptım ama kasaya sığmadı (SS) li (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
3.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Keşke bu iki kartı alacağınıza GTX 670 alsaydınız. SLI,CFX sıkıntılıdır her zaman.
  • Söylenecekler söylenmiş, geçmiş olsun talihsiz bir alışveriş olmuş. Ayrıca 560Ti sli 2419 grafik puanı alıyorsa, hiç gerek yokmuş bu kartları almaya. (Kişisel görüşüm)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZGR+

Söylenecekler söylenmiş, geçmiş olsun talihsiz bir alışveriş olmuş. Ayrıca 560Ti sli 2419 grafik puanı alıyorsa, hiç gerek yokmuş bu kartları almaya. (Kişisel görüşüm)

Yorumunuza katılıyorum, GTX 680 aynı testte 3000 puanı geçiyor yada OC bir GTX 670 te aynı seviyelerde çalışabiliyor, iki GTX 560TI alıp SLI yapmaktansa tek kart almak kesinlikle daha avantajlı olur, sıfır kart kullanmak şartsa belki GTX 600 serisi çok pahalıya gelebilir fakat ikinci el seçeneğinde sorun yoksa o zaman 800 lira fiyatlı çok iyi kartlar forumda var

Hiç SLI kullanmadım(Voodoo 2 efsanesini saymazsak tabi ama onlar herhangi bir soğutma sistemi kullanmazdı) ama SLI konusunda deneyimli olan kişilerden öğrendiğim kadarı ile ısı ve gürültü konusunda dezavantajlı konumda kalmış oluyor kullanıcı, bir hobi bir sevda diyebiliriz bu işlere uğraşması keyif verir bazı insanlara bu nedenle SLI yapanlara çokta söylenecek birşey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laroz -- 22 Kasım 2012; 23:49:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

yada anakartınızı satıp, yerine asagıdakini alıcaksınız

http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/asus-crosshair-v-formula-crosshair-v-formula-amd-990fxsb950-am3+-ddr3-2133mhz-(oc)-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55736

amd ıslemcı ıcın anakarta bu kadar para vermek yerıne gıtsın dırek parayı cope atsın daha ıyı

cıdden cok kotu onerı olmus.

bu arada cıdden 560 dan slı yapmak cok kotu bır tercıh olmus..tavsıyem ıkısınıde elden cıkar adam gıbı 1 tane ekran kartı al veya 7850 cf yap..cunku su anda cf ve slı sıstemler arasında performansına gore en uygun sıstem 7850 cf..veya 670 yada 7950-7970 alabılırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark matter -- 23 Kasım 2012; 0:36:05 >

• önerileriniz ilginiz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. dediğim gibi üstteki kartın plakasını çıkardım şu anda iyi gibi gözüküyor sıcaklıklar.böyle kullanmaya devam edeceğim.bu sistem bana baya gider.ileride daha iyi bir işlemci ile anakartı değiştiririm bulunan kriterlere göre.çünkü harbiden böle işler için para akıtmak gerekiyor ama herşeyin bi haddi var bu da o hadde ulaştı.tekrar teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: laroz

quote:

Söylenecekler söylenmiş, geçmiş olsun talihsiz bir alışveriş olmuş. Ayrıca 560Ti sli 2419 grafik puanı alıyorsa, hiç gerek yokmuş bu kartları almaya. (Kişisel görüşüm)

Yorumunuza katılıyorum, GTX 680 aynı testte 3000 puanı geçiyor yada OC bir GTX 670 te aynı seviyelerde çalışabiliyor, iki GTX 560TI alıp SLI yapmaktansa tek kart almak kesinlikle daha avantajlı olur, sıfır kart kullanmak şartsa belki GTX 600 serisi çok pahalıya gelebilir fakat ikinci el seçeneğinde sorun yoksa o zaman 800 lira fiyatlı çok iyi kartlar forumda var

Hiç SLI kullanmadım(Voodoo 2 efsanesini saymazsak tabi ama onlar herhangi bir soğutma sistemi kullanmazdı) ama SLI konusunda deneyimli olan kişilerden öğrendiğim kadarı ile ısı ve gürültü konusunda dezavantajlı konumda kalmış oluyor kullanıcı, bir hobi bir sevda diyebiliriz bu işlere uğraşması keyif verir bazı insanlara bu nedenle SLI yapanlara çokta söylenecek birşey yok

384 shader GF104 GPU'lu 560TI ile 2 kere SLı yaptım. NvCp normal modda 3300 gibi bir skor hatırlıyorum. O kartın bir tanesi iyi OC oluyorsa 2300 civarı(def GTX580) skoru alır. Bu işte yine bir gariplik var o zaman.

Bellek konusuyla ilgili yorumlar görüyorum yine. Bf3'de 690'dan en iyi skor 590'a aittir. 590 3GB diye satılır ama GPU per each 1,5GB olduğu için toplam VRAM 1,5'dır. Havada, karada, denizde, yeraltında ve uzayda Bellek ve BF3 konulu bir tartışma söz konusuysa; ne 680 ne de 7970 2GB ve 3GB hatta 680 4GB dahi 590'ı geçemez.... 680'in aşırı OC ile -1400MHZ-yakınlaştığı durumlar olabilir...
    Ayrıca hem 590 kullanmış hem de 580 SLI yapmış olanların ortak söylemidir, 580 SLI 590'dan da iyi bir skora sahiptir. Burada tabi kesinlikle şu geldiği fiyatlara bile kimseye 580 SLI tavsiye etmem. Zira elimde hem işlemci hem de uygun board olduğu halde fiyatı da sıfır 7850CF fiyatına gelir gibi görünmesine rağmen bunu yapmazdım. Nedenleri;
    **Kasayı değiştirmem gerekir. Elimde stcaker var HAFX tarzı enine geniş ve ön panel hava girişi daha güçlü bir kasa şart.
    **Daha yüksek MHZ'de daha düşük gecikmeli pahalı ram kullanmam daha sağlıklı bir SLI ortamı için şarttır.
    **Elimdeki 850W power ile 580 SLI? 1000W'ın altı olmaz, hele aerocool ve türevleri gibi sertifikası eksik 1000'lik powerla da zaten bu iş hiç uzun ömürlü olmaz
    Devam edeyim;
    **Kasa içi sirkülasyon ve üst kartın soğutmasına ek destek amacıyla özellikle ısı tahliyesine katkı amaçlı olarak işlemci bölgesinde ferahlık sağlamak için kule tipi soğutucu yerine H100 vb gibi soğutma gerekir.
    **Daha geniş ve hava sirkülasyonu güçlü kasa demiştik sessiz kaliteli fan, pardon fanlar ister.

Şu anda 7850CF dışındaki tüm çoklu denemeler gereksiz ve aşırı maliyetli olacaktır.... Fiyatları uygun olsaydı belki 660TI SLI yapılabilirdi. Yukarıda sorunların -ihtiyaçların- çoğu bertaraf edilebilirdi ama bir tanesine o parayı verip almam 2 tanesini ne yapayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 23 Kasım 2012; 1:48:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Hepsini geçtim de üstteki 90 dereceyken altaki nasıl 33 oluyor. SLı aktif mi? Arada 20-30 derece olsa bir nebze anlarım da.

arkadaşın dediği gibi üstteki kart nefes almıyor alttaki alıyor doğal olarak ısınıyor
  • Benim ikizlerde durum bu şekilde;

Lütfen bakın.Asus GTX 560 Ti SLI  yaptım ama kasaya sığmadı (SS) li

Arada bir miktar boşluk olmalı arkadaşların dediği gibi.
  • 2419 puan mı almış ? Bravo öyleyse, benim tek 7850'ye yaklaşmış
  • kasanın modelini merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

quote:

Orijinalden alıntı: laroz

quote:

384 shader GF104 GPU'lu 560TI ile 2 kere SLı yaptım. NvCp normal modda 3300 gibi bir skor hatırlıyorum. O kartın bir tanesi iyi OC oluyorsa 2300 civarı(def GTX580) skoru alır. Bu işte yine bir gariplik var o zaman.

Bellek konusuyla ilgili yorumlar görüyorum yine. Bf3'de 690'dan en iyi skor 590'a aittir. 590 3GB diye satılır ama GPU per each 1,5GB olduğu için toplam VRAM 1,5'dır. Havada, karada, denizde, yeraltında ve uzayda Bellek ve BF3 konulu bir tartışma söz konusuysa; ne 680 ne de 7970 2GB ve 3GB hatta 680 4GB dahi 590'ı geçemez.... 680'in aşırı OC ile -1400MHZ-yakınlaştığı durumlar olabilir...
    Ayrıca hem 590 kullanmış hem de 580 SLI yapmış olanların ortak söylemidir, 580 SLI 590'dan da iyi bir skora sahiptir. Burada tabi kesinlikle şu geldiği fiyatlara bile kimseye 580 SLI tavsiye etmem. Zira elimde hem işlemci hem de uygun board olduğu halde fiyatı da sıfır 7850CF fiyatına gelir gibi görünmesine rağmen bunu yapmazdım. Nedenleri;
    **Kasayı değiştirmem gerekir. Elimde stcaker var HAFX tarzı enine geniş ve ön panel hava girişi daha güçlü bir kasa şart.
    **Daha yüksek MHZ'de daha düşük gecikmeli pahalı ram kullanmam daha sağlıklı bir SLI ortamı için şarttır.
    **Elimdeki 850W power ile 580 SLI? 1000W'ın altı olmaz, hele aerocool ve türevleri gibi sertifikası eksik 1000'lik powerla da zaten bu iş hiç uzun ömürlü olmaz
    Devam edeyim;
    **Kasa içi sirkülasyon ve üst kartın soğutmasına ek destek amacıyla özellikle ısı tahliyesine katkı amaçlı olarak işlemci bölgesinde ferahlık sağlamak için kule tipi soğutucu yerine H100 vb gibi soğutma gerekir.
    **Daha geniş ve hava sirkülasyonu güçlü kasa demiştik sessiz kaliteli fan, pardon fanlar ister.

Şu anda 7850CF dışındaki tüm çoklu denemeler gereksiz ve aşırı maliyetli olacaktır.... Fiyatları uygun olsaydı belki 660TI SLI yapılabilirdi. Yukarıda sorunların -ihtiyaçların- çoğu bertaraf edilebilirdi ama bir tanesine o parayı verip almam 2 tanesini ne yapayım.

Son tahlile göre 7850 CF veya 7870 CF'den gerisi çok da mantıklı gibi görünmüyor. Günlük olarak 1150 mhz'de rahat kullanabileceğiniz bir 7950, 3025 X grafik puanı alıyor ve 700 Lira maliyeti var. Tek karta yönelmek bu yüzden (Harcanılan güç, maliyet ve elde edilen performans ) daha mantıklı diye skoru ortaya attım, yarıştırmak gibi bir amacım kesinlikle ve kesinlikle yok.

•  Lütfen bakın.Asus GTX 560 Ti SLI  yaptım ama kasaya sığmadı (SS) li

Buda benim eski sistem GTX 570 Tam yükte max 80C falan oluyorlardı

• Arkadaşım sığmıyorsa yeni kasa al ya da ver kartı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayozcan

Hocam o nasıl bir fantezidir o kartlar ile 3waySLI artı sıfır boşluk :)
  • yahu dostum allah aşkına o sıcak hava nereden cıkacak ? sana tavsiyem anakartını değiştir ya da hiçbirini yapma 2 kartınıda sat sağlam bir gpu al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmavada -- 25 Kasım 2012; 3:31:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Orijinalden alıntı: erayozcan

Hocam o nasıl bir fantezidir o kartlar ile 3waySLI artı sıfır boşluk :)

aslında sli çalışmıyor o kartlar herzaman ,sistemde sli'ı oyun için aktif ediyordum,4 projektör bağlı o ekranlara watch-out yapıyordum,5. çıkışada preview monitör bağlanarak kullanıyordum 7\24 çalışıyordu kartlar ve bu işin yükü gerçekten hiç bir oyunda yok,gpu ları sömürmesine rağmen kartlar hala daha sağlam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E2BECF3D0 -- 25 Kasım 2012; 9:42:19 >

• Yalnız unutulmaması gereken birşey var. Extend ATX anakartların kullanılması için Extend ATX destekli Tower kasalar gerekir ki yani burada arkadaşın yeni kasa alması da gerekecektir. En güzeli çifte kumruları satıp 670/680 gibi bir kart almak olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonyali

kasanın modelini merak ettim

aerocoll st strike fulltower
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guns 'N Roses

Yalnız unutulmaması gereken birşey var. Extend ATX anakartların kullanılması için Extend ATX destekli Tower kasalar gerekir ki yani burada arkadaşın yeni kasa alması da gerekecektir. En güzeli çifte kumruları satıp 670/680 gibi bir kart almak olur.

kasa zaten extend atx destekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardware169

quote:

Orijinalden alıntı: Guns 'N Roses

Yalnız unutulmaması gereken birşey var. Extend ATX anakartların kullanılması için Extend ATX destekli Tower kasalar gerekir ki yani burada arkadaşın yeni kasa alması da gerekecektir. En güzeli çifte kumruları satıp 670/680 gibi bir kart almak olur.

kasa zaten extend atx destekli

Dikkat etmemişim, eğer bu kartlardan vazgeçmek istemiyorsanız ilk sayfada da bahsedildiği gibi MSI Big Bang-Marshal anakartından alın AMD için varmı onlarda bilmiyorum. Veya Asus Crosshair serisinden alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baholi -- 26 Kasım 2012; 21:04:53 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.